רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
צבעתם רכב. יצאתם מרוצים מהמראה החדש. אבל אחרי כשבוע יש נגיעה קטנה, יש שריטה קטנה, יש שפשוף לא יפה על הרכב. זה לא נעים. אבל ממש לא נורא אם הכנתם מראש בקבוק קטן . אפילו בקבוק לק . עם הצבע המדויק . אז תבקשו מהצבעי שלכם מעט מהצבע של הרכב לתיקונים קטנים.
הודעה אחרונה מאת meshiart, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום חברים. אין במטרת השרשור לפגוע/להשחיר או להכליל. בכוונתי לשתף במקרה מפחיד. מדובר במרצדס C220 דיזל, שמטופלת כמו שצריך וכמו שכתוב בספר. אתמול בנסיעה שגרתית, הרכב איבד כמעט כל אפשרות לבלום בכביש מהיר, בשילוב עם אזהרה פתאומית בלוח השעונים על כך שמפלס שמן הבלמים נמוך. בנס הכביש היה דליל יחסית, וגיסתי הצליחה לבלום (בקושי) את הרכב ולעצור בצד. מיותר להגיד שבבלימה פתאומית אפילו לא בחירום התוצאה לא הייתה אחרת מאשר תאונה. לאחר שהרכב נגרר למוסך מסתבר שצינור ממערכת הבלימה היו קרוע. עולות פה שתי שאלות מתבקשות. 1.הרכב עבר טסט ביום שישי בשבוע שעבר! חלק, איך לא עלו על זה. בודקים דברים כאלה בכלל? 2. הרכב בנוסף עבר טיפול גדול מאוד ממש לא מזמ…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני 8 שנים, עזרתי לחברה טובה לקנות רכב. מצאתי לה רכב שחשבתי שהוא מדהים (עדיין חושב) והוא פשוט בונבוניירה. זה היה פיג'ו 206, שנת 2003, יד 3 או 4 ולא זוכר כמה קילומטר. בשעה טובה החברה החליטה להשתדרג וגם נמאס לה לטפל, כי החלו בעיות ברכב ומה לעשות, היא מזדקנת (הרכב, לא החברה הטובה). אחרי תחינות רבות והצהרות במשך שנים שאני רוצה את הרכב הזה בסוף, היא ניאותה למכור לי את הרכב. עזרתי לה למצוא רכב חדש. טויוטה יאריס, 2012, יד 2, 68K, שמורה, יפה, ללא תאונות ואחרי שבדקתי את הרכב, אישרתי לקחת אותו לבדיקה במכון בדיקות ולרכוש את הרכב. בתווך הזמן הזה נהיה רעש מוזר בפיג'ו, היא שאלה לדעתי, אמרתי לה שהרעש נובע או מבלמים או מיסב ואני לא ממליץ להמשיך ולהשתמש בה ולפיכ…
הודעה אחרונה מאת shha, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קופץ לי מלא בפייסבוק, אני עושה טיפול בקרוב ושוקל את העניין לרכב ותיק, בזבוז כסף או לא?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
עומדים לפני קניית רכב משומש? מעכשיו תוכלו, תמורת 10 שקלים בלבד, לבדוק אם הוא עבר תאונות.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
בהמשך לשאלה שהעליתי פה לפני שנתיים. (אמ:לק - הטסט לרכב ל-3 שנים, אבל המדבקה רק לשנתיים), הגיע הרגע. ברישיון הרכב שנשלח אלי מצוין שאין צורך במבחן רישוי, אבל לא צורפה מדבקה חדשה והתוקף של זו שעל הרכב יפוג בקרוב. מאיפה ניתן להשיג מדבקה חדשה? אם אגש למכון הרישוי הקרוב עם הרישיון, אני אקבל אחת?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
כמו שכתבתי בשרשור אחר, הרכב מבלה את חייו בעיקר בנסיעות קצרות בחיפה. גם כשהוא יוצא מהעיר - אז לת'א, אולי לירושלים. לא ממש ניתן לבדוק צריכת דלק בנסיעה בין עירונית. בסוףף השבוע נסענו לערבה. תדלקתי קצת לפני היציאה מחיפה (כך שבתוך ה 907 ק'מ יש 16 ק'מ עירוניים) ותדלקתי בחזרה, אפילו באותה משאבה. הרכב היה עמוס - 3 מבוגרים, תא מטען מלא וגם חצי ספסל אחורי מלא ציוד. המהירות ... לא תקנה לי נקודת ( ) אבל גם לא בתחום החסכוני באמת שלו. המסלול : חיפה, מצפה רמון, פארן, צוקים, נסיעות באזור, וחזרה לחיפה דרך ים המלח (עם קפיצה לעין בוקק לאכול משהו). סה'כ במד הק'מ : 907 ק'מ ו 37.17 ליטר במשאבה. 24.3 ק'מ לליטר לפי מחשב הדרך. 24.4 לפי המשאבה. נחמד. מוגש כשירו…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לאחרונה חזרתי לנהוג עם רכב ידני אחרי לא מעט זמן ואני מעוניין לדעת אחת ולתמיד באיזו דרך הכי מומלץ לבלום או להאט לקראת צומת בצורה שהכי מועילה לרכב, כל אחד אומר ומשתמש בשיטה שונה ואני קצת מבולבל. שיטה א’- לשים בניוטרל ופשוט להשתמש בבלמים בלבד על מנת לבלום את הרכב. מאוד נוח ואינטואיטיבי ואמור לשמור על הקלאץ׳. שיטה ב’- להשתמש קלות בבלם —> ללחוץ על הקלאץ׳ ולהוריד הילוך —> להרים את הקלאץ׳ —> שוב נגיעה קלה בבלם—> הורדת הילוך וחוזר חלילה. כך מהילוך חמישי עד שמגיעים לשני. שיטה הרבה יותר טרחנית אבל חלק טוענים שיותר נכונה, וששומרת יותר על הבלמים, מצד שני משיטוט באינטרנט נאמר שזו לא שיטה שמומלצת עבור רכבים ידניים מודרנים, שזה שוחק מאוד את הקלאץ׳, הנה הלינק ה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לידור קפץ לגרמניה-גבול-צרפת והחליט לספר לנו על האאודי A4-סטיישן-דיזל-ידנית שליוותה את הטיול. האם יש סיכוי שאי פעם נראה אחת כזו עם לוחיות צהובות? כנראה שלא. האם זה עדיין מעניין? לחלוטין כן.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני ומספר חברים מתכוונים לצאת למסע קטן חוצה אירופה עם רכביי ספורט - פורשה אנחנו בונים את החבילה לבד.. ולכן מעוניינים להמלצה או טיפים למסלול. היציאה תהיה במאי! 5 ימים מלאים נקודת התחלה וסיום פרנקפוקט. רכבים(פורשה) וטיסה כבר יש! חסר לנו תכנון המסלול, המלונות, מסעדות טובות, מקומות עצירה כמו מוזאוניי רכב וכדומה ... אשמח מאוד אם מישהו התנסה, מכיר, אשמח לכל טיפ אפשרי. מחפש בעקרון, מסלול טוב שיתחיל מפרנקפורט ויסתיים שם תודה רבה! אדם..
הודעה אחרונה מאת Iamnormal, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני כחודש, שלושה שבועות לפני יום הולדתה החמישי, הוכרזה האוריס ההיברידית שלי כאבודן להלכה, בעת שמישהו נכנס בה בעודה בחנייה. הכוונה היתה לקנות רכב עכשיו במקום פריוס 2007 יד ראשונה שיש לנו,, ולהמשיך להחזיק באוריס עוד 3-5 שנים כרכב השני בבית. זה כבר לא יקרה. הפריוס תוחלף עוד כשנתיים... על כן הגיעה העת לסכם: הטוב: - השקט - החיסכון בדלק. צריכת הדלק הממוצעת לאורך תקופת האחזקה היתה 17 ק"מ לליטר. לשם השוואה, באותם תנאים, הרכב החלופי, קיה פיקנטו 2017 אוטומטית, צורך 13 ק"מ לליטר. - נוחות הנסיעה - נוחות המושב - הניהוג. אהבתי את זריזות ההגה, את התחושה שלו ואת הדרך בה האוטו התנהג. מבחינתי עדיף בהרבה על הפריוס. אשתי חושבת הפוך. - האמינות המוחלטת (מלבד חלקים שמוחלפים לפי…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
עלות רכב במקור
מאת Benor- 1 תגובות
- 593 צפיות
האם יש רשימה מסודרת של רכבים, ומה היה המחיר שבו הם נמכרו לצרכן במקור? לדוג' פיאט פונטו גרנדה 2007 רובוטית. - בכמה כסף היא נמכרה בשנת 2007. VOLVO S40 - שנת 2010 סובארו לאונה 1990 מבלי לחפור שעות בגוגל בכל מיני אתרים של מבחני דרכים וכד'...
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 1 תגובות
- 711 צפיות
היי, יש רכב שאני רוצה לקנות מה זה אומר שיש סימון X על אינדיקציה לשעבוד/עיקול? ומה זה ה"אחר" בסעיף השכרה/ממשלתי? תודה!!
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר לדעת מה יחסי ההעברה ברכבים הנל ? תודה.
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קופרה חושפת מכונית חשמלית עם הנעה אחורית ו-670 כ"ס. חבל שהיא מיועדת רק למסלולים סגורים, ולאנשים שמקבלים כסף כדי לנהוג במכוניות כאלה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פיגו 308 ובלבטים רציניים אם ללכת על רכב מודל 16-18 או לחכות לדגם המחודש. השיקול העיקרי זה זמן ההגעה של הדגם המחודש לארץ. אם למישהו יש מושג לגבי מועד ההגעה של הרכב לארץ אני אודה מאד על עזרתו.
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
הכותרת דיי מסבירה את עצמה. אפשר להגיד שאני יחסית חדש בנסיעות על רכב ידני. נסעתי לרוב על אוטומט, ידני היה בשיעורי נהיגה ועכשיו כמה חודשים על איביזה. מאוד מסקרן אותי לדעת איך אתם מבצעים את העברת ההילוכים (קלאצ', סלד, גז). התהליך מרגיש לי מאוד איטי, במיוחד בהילוכים הראשונים וכשאני לא מושך את הסל"ד לכיוון ה-4000. פיקנטו ו-i10 משייטות בתהחלה, בזמן שאני נאבק בהילוכים, ואני מצליח לצמצם את הפער מאוד מאוחר (כמובן שזו לא תחרות). מקווה שמתאים לפה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבנתי שה-1.5 אמור להחליף את ה-1.4. אם כן - מתי הוא אמור להגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
היי חברים! נא עזרתכם בנושא מאוד חשוב. בשבוע שעבר הכנסתי את הרכב למוסך מורשה לבצע טיפול 10000. האוטו בן שנה וחצי ועדיין באחחריות. בבוקר כשה הגעתי למוסך, ישבתי מול מנהל עבודה והוא רשם את פירוט הטיפול בשוויל לפתוח כרטיס עבודה. היה צריך להחליף שמן, מסנן שמן, מסנן אויר וטבעת נחושת לפקק ריקון. בנוסף ביקשתי שאת פילטר אויר הישן לא יזרקו, רציתי לקחת אותו הביתה. מנהל עבודה אמר שזה לא בעייה והוא יעדכן את המכונאי שיטפל ברכב שישמור לי את המסנן הישן. הסיבה שרציתי את המסנן הישן זה ברכב הספציפי הזה יצרן מגדיר להחליף את המסנן אויר כל טיפול שני ופשוט רציתי לראות באיזה מצב הוא אחרי שנה וחצי. בקיצור מנהל עבודה לקח לי את המפתחות והכניס את הרכב לעמדת עבודה. אני…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני די צוחק ודומע מהמקרה הזה ולא יודע בדיוק איזה כותרת לתת לדבר הזה. כמובן שזה לא מפתיע והמשטרה תמשיך לעמוד בירידות עם ממל"ז, תעמוד בפניה לאיתות ואופנוען משטרתי יעבור בין הרכבים בפקק ויעבור, רכב רכב, יציץ פנימה ויתן דו"ח. אדון אליהו בראון מירושלים, נסע באילת לתומו, כאשר הגיע לכיכר הוא איבד שליטה על הרכב, סטה למדרכה ופגע בהולך רגל. הולך הרגל, תייר רוסי, הועף באוויר מעוצמת הפגיעה ופגע בגדר, הוא נחבל קשה מאוד ומותו נקבע במקום. יחד עם אדון אליהו היו ברכב, עוד 2 נוסעים, תיירת משוויץ ועוד חבר. אדון אליהו וחברתו ראו מה קרה ולא חשבו פעמיים ו...ברחו והשאיר את מר. ולדימיר קונסטנטינוב לגסוס ולמות. החבר עוד ניסה לשכנע את מר אליהו להתנהג כבן אדם הגון, ישר, אזרח למ…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נראה שמאובזר יפה רק שלא ברור לי אם זה נרשם 0 קמ או חדש מהיבואן.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
הנתונים לינואר 2018 Cars-Jan-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
אולי כבר היה פה, אבל לפי נתוני משרד התחבורה טויטה מובילה את טבלת המכוניות השורדות - פיאט בקצה השני [h=3]הכי שורדות (מכרו יותר מ-100 אלף ב-20 שנים)[/h] מותג הרכב-כמה מכוניות הגיעו-כמה עדיין נוסעות-אחוז הישרדות טויוטה - 310,303 - 283,765 - 91.4% קיה - 231,713 - 204,420 - 88.2% יונדאי - 430,253 - 377,701 - 87.7% מיצובישי - 129,273 - 108,765 - 84.1% פורד - 153,905 - 129,461 - 84.1% סובארו - 100,003 - 83,050 - 83% מאזדה - 394,322 - 322,033 - 81.7% הונדה - 137,980 - 112,174 - 81.2% סוזוקי - 182,104 - 147,293 - 80.9% שברולט - 144,594 - 114,103 - 78.9% רנו - 140,575 - 100,608 - 71.6% פיז'ו - 102,581 - 72,891 - 71% סקודה - 168,546 - 129,714 …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 2 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע להגיד לי אם ל i35 מודל 2014 יש אופציה לביטול כרית אויר נוסע? תודה!
הודעה אחרונה מאת viperoey17, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לייבא רכב ביבוא אישי לארץ, רכב ששווק בעבר (בגרסתו הקודמת), אך כעת אינו נמכר בארץ. קראתי מדריכים רבים בנושא, ועדיין לא הצלחתי למצוא מדריך מפורט של אדם שביצע את התהליך/ המלצה לחברה שמצבעת את התהליך בתמורה לתשלום. בנוסף, ראיתי שחברות רבות העוסקות בתחום היבוא האישי מתעסקות אך ורק ביבוא רכבי יוקרה. אשמח אם מישהו שייבא בייבוא אישי באמצעות חברה יוכל להמליץ לי על חברה שעושה את התהליך (בה הוא נעזר) ואם מישהו ביצע את התהליך בעצמו אז אשמח לפירוט בקצרה. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Iamnormal, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום , רציתי לדעת האם מצלמות נתיב תחבורה ציבורית באיילון צפון מעבר לזה שהן מצלמות את הנתיב , הן הוכפות מהירות בשאר הנתיבים גם ? אני שואל את השאלה כי רציתי לבדוק משהו במצלמת רכב שלי והייתי בקטע כביש שמה ופתאום שמתי לב שכשחלפתי על פני המצלמה נת"צ לא היה פלאש של צילום אבל אבל כמו אור לבן בעינית של המצלמה שדלק וכבה מהר .. מציין שהייתי בנתיב הימני ביותר (לא בנתיב תחבורה ציבורית) ולא במהירות גבוהה .. הנושא קצת מטריד אשמח אם מישהו יודע מזה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 971 צפיות
שלום לכולם, מדובר בפיג'ו 106 שנת 98 1600. מחפש מוסך אמין ומקצועי שמכיר את הרכב וגם מוכן לטפל בו באזור אשקלון אשדוד רחובות. ניסיתי כמה מוסכים רגילים באזור, לא רצו להתעסק. גם מוסך מורשה בא בחשבון, בתנאי שהוא עומד בקריטריונים.. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חברים, רוב האנשים אינם מחזיקים בביטוח צעיר לגיל 21. אם אני רוצה לרכוש רכב ולנסות אותו, מה האפשרויות הביטוחיות שלי? תודה..
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
אני משער שרובכם שמעתם על התקרית הקשה שהתרחשה היום לפנות בוקר בב"ש, לכשצעירה התנגשה עם רכבה במשאית שחנתה לצד דרך עירונית וכתוצאה מכך נהרגה. למשאית ישנו רקורד של עוד שני נהגים מקומיים שהתנגשו בה (גם בשעה שחנתה) ואיבדו את חייהם. בשל הרקורד הזה, נראה שהמסקנה המתבקשת היא שמדובר במחדל ושלא רק שהמשאית אשמה, אלא גם העיריה שמהרה להציב שילוט באיזור התאונה עוד היום שאוסר כל חניה לאורך המקטע. עם כל הצער, מנק' מבט רציונלית ולא אמוציונלית - היכן האחריות על הנהגים? התקרית הזו ישר הקפיצה לי לראש את סוגיית "ציר המוות" בפתח תקווה (היה על הנושא גם שרשורפלצת כאן בפורום). חניה בצידי דרכים עירוניות בשעות הלילה היא לא דבר חריג בכלל ; בת"א כמעט כל נתיב שמשמש תחבורה ציבורית בשעות הי…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
המגאן אמנם הוחלפה לפני כחצי שנה, אך לא כתבתי סיכום. בכל זאת, באיחור אופנתי, החלטתי לכתוב סיכום לטובת מי שמתעניין ברכב ומעוניין לקרוא ולדעת. נסועה וצריכת דלק: הרכב שימש בעיקר לנסיעות בינעירוניות. צריכת הדלק מחוץ לעיר עומדת על 1:19-1:22, תלויה כמובן בפרמטרים כמו העומס בכבישים, אופי הנהיגה וכדומה. בתוך העיר עם נהג רגוע, הרכב יגיע לצריכת דלק די מרשימה של 1:15-1:16. באופן מפתיע, מחוץ לעיר, גם כאשר הרכב עמוס בחמישה מבוגרים ומטען, אין פגיעה בצריכת הדלק, ולמעשה אחת הצריכות הטובות שהושגו הייתה דווקא כשהרכב היה עמוס. בתחום זה אין תלונות כלל, צריכת הדלק מספקת מעבר ומעל, נהג רגוע שנוהג מחוץ לעיר בעיקר, יצליח להגיע ל-1200 ק"מ על מיכל דלק אחד. עלויות אחזקה וטיפולים: ה…
הודעה אחרונה מאת dorsht,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 628 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- levy
- redroze
- ArikB
- BRAVO_SX
- benny62
- Gavrik
- BoazB11
- פיזיקאי שימושי
- Avia
- TomerP
- Una Macchina
- yoni162