Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולכל אלו שמתרעמים על הנהגים החדשים בשרשור, אתם צריכים להשלים עם זה שעיכובים בכביש תמיד יהיו. תמיד. הכי קל להיות סובלני כשכולם מתנהלים כמו שצריך, אבל החוכמה זה להיות סובלני כלפי מי שלא...

לא מתרעמים על נהגים חדשים שלא מצליחים, עדיין, לזנק כמו שצריך (למרות שבכל הכבוד, זאת לא מיומנות יוצאת דופן שאי אפשר ללמוד במהלך שיעורי הנהיגה. העברת הילוכים היא לא בלימה ברגל שמאל). מתרעמים על אנשים שחושבים שכל העולם על המה שמו שלהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהג חדש אשר, מה לעשות, עדיין לא נוהג בעקביות במהירות התנועה, צריך להתרכז קודם כל בנהיגה במהירות שמתאימה למידת המיומנות שלו, ורק אחר כך בנהיגה במהירות שאינה מעכבת את הזולת.

אתה לא רוצה שנהגים ינהגו מהר מכפי יכולתם רק על מנת שלא לעכב אותך. קודם כל, כי זה מסוכן, ושנית כי כשנהג נוסע בנקודה מסוימת מהר יותר ממה שהוא יכול, סופו ליצור עיכוב גדול עוד יותר בהאטה הקרובה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עוד אחד... כשאתם אומרים "שימשיכו לצפצף" זה אומר "אני ואפסי עוד". אין "קצב של נהגי ליסינג". יש קצב התנהלות סטנדרטית בכביש. כדי לנהוג סביר ולהפחית סיכונים צריך להיות באותו קצב עם שטף התנועה. אתה מסוכן, ואתה מסכן (מלשון גורם סיכון, לא מסכנות). מסוג האנשים שתקועים בשמאלי בכביש 6 ובטוחים שהם בסדר כי הם לא עוברים 90.

רומן, אני מסכים שלרשום שימשיכו לצפצף זה דיי מעצבן, אני מבין למה קיבלת את הרושם הזה. אבל תתייחס גם לחלק השני של ההודעה. תאמין לי שאני לא מסוכן ולא מסכן. אני לא נוסע 90 בנתיב השמאלי. יש לי רכב ספורטיבי יחסית עם הילוכים מאוד קצרים וקורה לי לפעמים שנצמדים אליי כלכך ביציאה מרמזור שכמעט מנשקים לי את האגזוז, ואז באיבוד כוח בין הילוך ראשון - לשני (כי אני לא מעביר הילוכים כמו חולה נפש בנסיעה רגילה) פשוט מצפצפים לי מחוסר סבלנות. זה לא קורה תמיד כמובן..

פורסם (נערך)
נהג חדש אשר, מה לעשות, עדיין לא נוהג בעקביות במהירות התנועה, צריך להתרכז קודם כל בנהיגה במהירות שמתאימה למידת המיומנות שלו, ורק אחר כך בנהיגה במהירות שאינה מעכבת את הזולת.

אתה לא רוצה שנהגים ינהגו מהר מכפי יכולתם רק על מנת שלא לעכב אותך. קודם כל, כי זה מסוכן, ושנית כי כשנהג נוסע בנקודה מסוימת מהר יותר ממה שהוא יכול, סופו ליצור עיכוב גדול עוד יותר בהאטה הקרובה.

אם הוא לא מסוגל לנהוג במהירות שאינה מעכבת את התנועה (מן הסתם לא מדובר על מהירות של נהגים נמרצים, אלא ממוצעת), שיוריד גט טקסי וירד מההגה, או יתרגל בלילה עד שירגיש בטוח בעצמו. מהירות התנועה +/- היא ממוצעת ולא אמורה לדרוש כישורי נהיגה יוצאי דופן.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רומן, אני מסכים שלרשום שימשיכו לצפצף זה דיי מעצבן, אני מבין למה קיבלת את הרושם הזה. אבל תתייחס גם לחלק השני של ההודעה. תאמין לי שאני לא מסוכן ולא מסכן. אני לא נוסע 90 בנתיב השמאלי. יש לי רכב ספורטיבי יחסית עם הילוכים מאוד קצרים וקורה לי לפעמים שנצמדים אליי כלכך ביציאה מרמזור שכמעט מנשקים לי את האגזוז, ואז באיבוד כוח בין הילוך ראשון - לשני (כי אני לא מעביר הילוכים כמו חולה נפש בנסיעה רגילה) פשוט מצפצפים לי מחוסר סבלנות. זה לא קורה תמיד כמובן..

מה זה כמו חולה נפש? לי באוטו יש ראשון די קצר. אז הוא נמשך לסביבות ה-3.5. אם זה "כמו חולה נפש" להגדרתך, יש מצב שאתה צריך לרענן הגדרות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על חריגות עצומות מן המהירות הממוצעת כמו נהג בן שמונים שנוסע 60 בכביש מהיר. אני מדבר על חריגות שהן יחסית קטנות, אבל די בהן עבור הנהג הישראלי, בעיקר כשהוא רואה שלט נהג חדש, להתחיל במופע אור-קולי של צפירות והבהובים.

כשאתה נהג חדש, אין לך ברירה אלא להתעלם מזה. לפחות, כל עוד אתה בנתיב הימני.

והיכולת של הנהג החדש להתאים את עצמו למהירות הממוצעת תלויה בנסיבות: יש מקומות שהוא יצליח לנהוג כאחד האדם (אם כבר, יש הרבה מקומות שבהם דווקא נהגים חדשים יינהגו מהר מן הרצוי) ויש מקומות שלא, וזה משתנה מאדם לאדם. זה תלוי במידה רבה גם בנפח התנועה, ולכן תרגול בלילה לאו דווקא יפתור את זה.

בכביש הציבורי תמיד יהיו עיכובים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

נאמרו פה הרבה דברים חלקם נכונים יותר וחלקם פחות.

אני מאוד מבין אותך ועשיתי מעבר דומה בעבר הלא רחוק בכלל, מסופרב עם גיר DSG6 לטייפ R ידינית.

אני מניח שדי קשה לקבל אינדיקציה מרכב עם 40+ קגם אבל בכל זאת כמה נ"ק.

1 - בפתיחה ממקום (רמזור למשל) אני אף פעם לא לוחץ את הראשון, לטעמי הילוך ראשון נועד בעיקר למטרה אחת והיא לגרום לרכב להתחיל לנוע, ולרוב הוא מאוד קצר גם ככה ולכן כבר ב 15 קמש בערך אפשר לעבור לשני (מה שגם עוזר לשמור על הקלאץ).

2 - הילוך שני לאומת זאת כבר הרבה יותר ארוך בדרך כלל והרכב מרגיש הרבה יותר טוב עליו, לרוב את ההילוך השני אפשר ורצוי למשוך עד איזור ה 3000-3500 סל"ד, פה בעצם אתה תשלים את המהירות שהפסדת בהילוך הראשון.

3 - ההילוכים הבאים כבר כבר תלויים בתוואי הדרך והצורך, יחד עם זאת אם הייתי צריך להגדיר איזה שהוא סל"ד פחות או יותר אופטימאלי להילוכים 3-4 זה ככל הנראה יהיה באזור ה 3000 סלד, בעיקר בגלל שרוב רכבי הטורבו היום מגיעים לשיא המומנט שלהם בין 2300 ל 3000 סל"ד.

4 - לגבי 5-6 זה כבר כמובן הילוכים לשיוט ומתי להעביר אליהם כבר תלוי בהרבה גורמים כגון תוואי הדרך...

5 - יש שיקול אחד נוסף שלא ממש נכון ופר לגבי שאר משתמשי הכביש והוא צריכת דלק, לרוב ניתן לקבל צריכת דלק משמעותית טובה יותר בהעברות מוקדמות (לא יאוחר מ 2200 סל"ד), בגדול זה פשוט מונע הפעלה של הטורבו ובכך כמובן חוסך בדלק, כמובן שקצב ההתקדמות הרבה יותר איטי ואם אתה ראשון ברמזור זה ממש לא יפה כלפי מי שמאחוריך.

כל מה שנכתב כמובן מתייחס לנהיגה מנהלתית רגילה ולא נהיגה ספורטיבית או משהוא כזה.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם (נערך)

אני לא מבין למה אתה כלכך מתעצבן רומן? אני לא מהנהגים האלה שאתה מתאר פה בשרשור, פשוט מנסה להסביר, אני מושך את הראשון עד 3K-3.5K, ולא תמיד רוצה לשבור את הידית הילוכים ישר להילוך שני, אלא מעביר בקצב רגיל. לפעמים גם מעביר בפחות מ 3K, אתה יודע, מצבים משתנים.

פעם בשבוע קורה שמישהו נתקע לי על הזנב בדיוק באיבוד כוח של הלחיצה על הקלאץ בהילוך ראשון. הוא מתעצבן ומצפצף. אתה קצת נסחפת והסקת שאני נהג שמסכן את הכביש.

עריכה אחרונה על ידי omrydegani
פורסם
אבל לזנק לאט ולצבור את המהירות בהמשך זה לא רעיון כזה רע, בעיקר כשאתה עומד ראשון או שני בתור לרמזור.

ולכל אלו שמתרעמים על הנהגים החדשים בשרשור, אתם צריכים להשלים עם זה שעיכובים בכביש תמיד יהיו. תמיד. הכי קל להיות סובלני כשכולם מתנהלים כמו שצריך, אבל החוכמה זה להיות סובלני כלפי מי שלא...

וגם מהצד של הנהג האטי, אין לו שום ברירה מלבד להתייחס לעיכוב שהוא גורם לשאר הנהגים במידה מסוימת של שוויון נפש.

בסדר גמור, אם אתה לא מספיק מיומן ולוקח לך זמן - מקובל. רק אל תחשוב שזה בסדר ככה, אלא תשתדל להשתפר.

פורסם (נערך)
כמובן שקצב ההתקדמות הרבה יותר איטי ואם אתה ראשון ברמזור זה ממש לא יפה כלפי מי שמאחוריך.

אם אתה ראשון (או שני) ברמזור אז יש עוד שיקול שהוא הרבה יותר חשוב מהנהג שמאחוריך (עם כל הכבוד) והוא הצורך להיכנס לצומת באטיות ולבדוק שהוא אמנם פנוי. אחרי שזחלת את המטרים הראשונים, ואתה בטוח שרכב לא יתפרץ באדום לדרכך, אתה יכול לתת בגז.

תהליך ההאצה כמעט לעולם אינו מיידי: אתה "פורס" את ההאצה על פני שטח כביש מסוים. בזינוק מרמזור, אפשר להתחיל להאיץ לאט, ואחר כך להגביר את קצב ההאצה כך שבסך הכל אתה מגיע לאותה מהירות ולאחר אותו פרק זמן, אבל אתה נותן לעצמך הזדמנות בתחילת ההאצה לחמוק מרכב שיעבור באדום באותן שניות קריטיות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אני לא מבין למה אתה כלכך מתעצבן רומן?

מסיבה מאד פשוטה. אם אתה רושם "שימשיכו לצפצף", סימן שצפצופים לא זרים לך. סטטיסטית, זה אומר שאתה נוהג באופן שמעכב את התנועה, כי מצפצוף בודד פה ושם לא היית רושם ככה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חן אני מסכים איתך לחלוטין, וזאת אחת בהסיבות שאני לא לוחץ בראשון אלה מתחיל מגלישה קטנה האצה מאוד איטית, מעבר לשני ומשם מעלה את הקצב בהתאם לצורך.

כפי שאתה יודע יש שלל שיקולים לכל פעולה, ונראה לי קצת מיותר לפרט כל אחד ואחד מהם...

2017 Type R

פורסם
אם אתה רושם "שימשיכו לצפצף", סימן שצפצופים לא זרים לך.

זה באמת לא סימן לשום דבר במחוזותינו.

פורסם

הבעיה שלי היא במעבר בין ראשון לשני.

הראשון קצר מאוד ומרים את הסל"ד ובמעבר לשני כדי לא להקפיץ את הקלאטצ' אני מרים אותו לאט ובטוח.

בטוח שאני לא מעכב אף אחד ומתקדם בקצב סביר במקרה שיש רכב לפני אז מתפתח פער של כמה מטרים שאני סוגר בעוד כמה שניות.

הבעיה היא עם נהגים חסרי סבלנות שנדבקים לי ישר לתחת ולא שומרים מרחק וברגע ההעברה בין ראשון לשני צריכים לבלום ומתחילים לצפצף.

אז שימשיכו לצפצף עד מחר אני לא הולך לנסוע בהילוך ראשון על 4000 וגם לא להיצמד לאוטו לפני.

• תוכן חדש...