Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וזה לא אומר כי הוא נהג לא-טוב, הוא משתמש בעוד אפשרות.

בדיוק: זו פשוט עוד צורת זינוק שזמינה לנהג, ומוטב לדעת להשתמש בה. עוד כלי בארגז.

לגבי שימוש ברגל שמאל על הבלם - זו כבר תורה שלמה בפני עצמה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פות"ש - נהיגה, כמו שחיה, לא לומדים בהתכתבות. אם אינך משתלט ל איזה נושא שלם 200 ש"ח לבעל מקצוע שילמד אותך - על המכונית שלך. ואם לא על שלך אז על רכב דומה - ושלא יהיה דיזל עם 30 קג"מ ב-800 סל"ד!

לגבי נושא השימוש בבלם היד (מי כותב אמברקס? זה לכל היותד הנד ברייק) - אני כל כך תוכנתתי לעניין עד שאפילו ברכב האוטומטי אני עושה תנועה דומה (ולהוסיף - ברמזורים ארוכים אני משתמש בשילוב של ניוטרל ובלם יד). לא לשכוח שכיום אנחנו רגילים למנועים יחסית עתירי מומנט, אבל עם אסקורט 100 או פיאט 600 היה קשה לזנק בלי לדומם את המנוע ובלי למעוך את קוסת הגפרורים*. לא לכל מכונית יש מערכת עזר לזינוק בעליה, ולמערכות האלה יש מגבלות.

חן - אני לא מבין את השיטה של רגל שמאל על הבלם וימין על הגז. איזה רגל מטפלת בקלאצ'?

* האגדה מספרת כי בימי המנדט הטסטר היה מניח קופסת גפרורים מאחורי הגלגל האחורי לפני בחינת הזינוק בעליה, ואחרי הזינוק בודק אותה קופסה מעוכה היתה כשלון בטסט. נסו את זה בבלפור או העוגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי נושא השימוש בבלם היד (מי כותב אמברקס? זה לכל היותד הנד ברייק) - אני כל כך תוכנתתי לעניין עד שאפילו ברכב האוטומטי אני עושה תנועה דומה (ולהוסיף - ברמזורים ארוכים אני משתמש בשילוב של ניוטרל ובלם יד).

ברכב אוטומטי (לפחות פלנטרי) אפשר לעמוד גם ב-D עם בלם יש משוך.

חן - אני לא מבין את השיטה של רגל שמאל על הבלם וימין על הגז. איזה רגל מטפלת בקלאצ'?

קודם כל, יש גם רכבים אוטומטיים שמדרדרים אחורה בזינוק בשיפוע תלול. מעבר לכך, זו טכניקה שעיקר השימוש בה קשור לא לזינוק אלא לנהיגה ספורטיבית ותחרותית, לרוב במצבים שבהם אין צורך בהורדת הילוך. כמו שאמרתי, תורה שלמה בפני עצמה.

פורסם

לגבי נושא השימוש בבלם היד (מי כותב אמברקס? זה לכל היותד הנד ברייק) - אני כל כך תוכנתתי לעניין עד שאפילו ברכב האוטומטי אני עושה תנועה דומה (ולהוסיף - ברמזורים ארוכים אני משתמש בשילוב של ניוטרל ובלם יד). לא לשכוח שכיום אנחנו רגילים למנועים יחסית עתירי מומנט, אבל עם אסקורט 100 או פיאט 600 היה קשה לזנק בלי לדומם את המנוע ובלי למעוך את קוסת הגפרורים*. לא לכל מכונית יש מערכת עזר לזינוק בעליה, ולמערכות האלה יש מגבלות.

.

אני עושה בדיוק כמוך אבל מתוך עצלות ולא הרגל מיוחד(כן התחלתי את זה עם גיר ידני), לא נוח לי לשבת עם הרגל על הדוושות ברמזור ארוך או עמידה ארוכה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש ארצות שבהן לשבת, לפחות בשעות החשכה, זה נחשב לא מנומס לשבת על הדוושה כך.

פורסם
מסיבה מאד פשוטה. אם אתה רושם "שימשיכו לצפצף", סימן שצפצופים לא זרים לך. סטטיסטית, זה אומר שאתה נוהג באופן שמעכב את התנועה, כי מצפצוף בודד פה ושם לא היית רושם ככה.

לא, זה סימן שהוא חי בישראל.

פורסם
לא, זה סימן שהוא חי בישראל.
לא חייתי במדינה אחרת מאז 1990. לא יכול להגיד שצפצפו לי הרבה בזינוקים, או בכלל, לא כשהיו לי מכוניות ידניות ולא כשהיו לי אוטומטיות. אם בן אדם לא מסוגל לא לעכב תנועה במעבר בין ראשון לשני, פעולה טריוויאלית, הבעיה היא בו ובו בלבד. נהיגה בגיר ידני זה לא מדע טילים, ולא תירוץ לכלום.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא חושב שיש מישהו שלא מסוגל לעשות את זה, יש אנשים שהתחילו לנהוג על ידני בפעם ראשונה או אחרי הפסקה מאוד ארוכה ולוקח זמן ללמוד להעביר הילוכים מהר וחלק.

בדרך כלל הם גם מעבירים הילוכים מוקדם יותר ממה שצריך כי בסל"ד נמוך התאמת סל"ד מדוייקת לאחר שילוב ההילוך הבא פחות משמעותית.

פורסם

מה לעזאזל קשור פה H&T ?!

הבן אדם לא מצליח להעביר בצורה מהירה מספיק וחלקה מספיק מראשון לשני , מה הקשר גז ביינים ?! :brickwall:

2017 Type R

פורסם
לא חייתי במדינה אחרת מאז 1990. לא יכול להגיד שצפצפו לי הרבה בזינוקים, או בכלל, לא כשהיו לי מכוניות ידניות ולא כשהיו לי אוטומטיות. אם בן אדם לא מסוגל לא לעכב תנועה במעבר בין ראשון לשני, פעולה טריוויאלית, הבעיה היא בו ובו בלבד. נהיגה בגיר ידני זה לא מדע טילים, ולא תירוץ לכלום.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

נו באמת, אל תהיה חכמולוג.

כשקניתי את הרכב הראשון שלי לפני 6 שנים נהגתי לראשונה בידני 7 חודשים אחרי הטסט בלי שום נסיון, כמובן עם מלווה לידי וגם אחי שנסע איתנו חזרה הביתה ברכב מלפנים, המגבים היו נתקעים בקורה מרוב הגשם והרוח, נסעתי בקושי על 70 בכביש 2 ולא צפצפו לי, זו לא הדוגמא.

אבל גם היום כנהג מיומן יותר יכולים לצפור לי או להבהב, אבל בעיקר להצמד כמו בבונים במצבים סבירים לחלוטין:

-גלישה בלי גז לרמזור אדום, במרחק של כמה עשרות עד 200 מטרים (לא, לא בשמאלי)

-תאוצה איטית לקראת תנועה צפופה

-שמירת מרחק גדולה בפקק כדי לא ללחןץ גז ברקס לסירוגין בלי הפסקה

-עקיפה בכביש בין עירוני בעל מספר נתיבים שמתמשכת קצת יותר מ3 שניות

-תאוצה מבוקרת בתנועה עירונית (מה הטעם להאיץ מחדש כל 200 מטר בשביל לעמוד בעוד רמזור אדום?)

-נסיעה בשמאלי כשלפניי רכבים, כאילו אני או כל אחד אחר גורם לעיכוב ולא המצב עצמו של תנועה לא דלה

אם לדעתך כל המצבים הללו מעכבים תנועה, מעבר לטווח ה100 מטר שהישראלי המצוי חייב להתקדם בזה הרגע, אתה זה שצריך לבחון את עצמו, לדעתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש הבדל בין להיתקל מדי פעם במטומטם שממהר יותר מכולם מאשר להיות זה שמעכב את כולם באופן כרוני וצופרים לו כמעט בכל מצב.

נהג ישראלי ממוצע לא יצפור ויהבהב לך אם החלטת לחסוך בדלק ואתה נוסע 90 בימני. פשוט יעקפו אותך. לעומת זה, כולם יסמנו לך שאתה מפריע במידה ולוקח לך שעה לעשות זינוק בעליה ברמזור או שהחלטת שאתה נוסע במהירות המותרת ולא מאפשר לאף אחד לעקוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש הבדל בין להיתקל מדי פעם במטומטם שממהר יותר מכולם מאשר להיות זה שמעכב את כולם באופן כרוני וצופרים לו כמעט בכל מצב.

נהג ישראלי ממוצע לא יצפור ויהבהב לך אם החלטת לחסוך בדלק ואתה נוסע 90 בימני. פשוט יעקפו אותך. לעומת זה, כולם יסמנו לך שאתה מפריע במידה ולוקח לך שעה לעשות זינוק בעליה ברמזור או שהחלטת שאתה נוסע במהירות המותרת ולא מאפשר לאף אחד לעקוף.

נכון. אבל הויכוח היה כלפי אדם שאמר שזה קורה לו אחת לשבוע, אני נוסע קצת יותר אז זה יקרה לי אולי 3 פעמים.

אבל הנקודה ברורה. כשאני משייט בימני על 85 95 קבוע יצמדו אליי רכבים במשך קילומטר עד שהם יחליטו לעקוף.

פורסם

איכשהו בחרתם שה"ימשיכו לצפצף" בהכרח קשור לזה שהאנשים שצוטטו מעכבים, מפריעים מודעים לכך ולא אכפת להם, בלי ששום דבר כזה נאמר מהם. :roll:

גם לי מצפצפים, די הרבה הייתי אומר, אבל התסריט הוא תמיד נהג מונית שעומד מאחוריי ברמזור ומתחיל לצפור כשעדיין אדום (לא הגזמה, ולא כתום, אדום... ) אז מה אני נוהג רע?

אגב נוהג על I20 ידנית ואם אני לא בעלייה מורגשת מעביר הילוכים בעיר באיזור ה2K סל"ד כי שם זה מרגיש הכי נכון. בחיים לא עיכבתי נפש חייה, אז אפשר לנסוע חסכוני ורגוע בלי לעכב אף אחד פשוט צריך להתאמן על זינוק והעברה מהירה וחלקה :)

אגב אם כבר שרשור על ידני, מישהו פה עושה תיאום טורים בהעברות ורוצה לשתף קצת חוכמה?

פורסם
איכשהו בחרתם שה"ימשיכו לצפצף" בהכרח קשור לזה שהאנשים שצוטטו מעכבים, מפריעים מודעים לכך ולא אכפת להם, בלי ששום דבר כזה נאמר מהם. :roll:

גם לי מצפצפים, די הרבה הייתי אומר, אבל התסריט הוא תמיד נהג מונית שעומד מאחוריי ברמזור ומתחיל לצפור כשעדיין אדום (לא הגזמה, ולא כתום, אדום... ) אז מה אני נוהג רע?

אגב נוהג על I20 ידנית ואם אני לא בעלייה מורגשת מעביר הילוכים בעיר באיזור ה2K סל"ד כי שם זה מרגיש הכי נכון. בחיים לא עיכבתי נפש חייה, אז אפשר לנסוע חסכוני ורגוע בלי לעכב אף אחד פשוט צריך להתאמן על זינוק והעברה מהירה וחלקה :)

אגב אם כבר שרשור על ידני, מישהו פה עושה תיאום טורים בהעברות ורוצה לשתף קצת חוכמה?

2000 סלד להעביר הילוך ברכב בנזין אטמוספרי?!

לא יודע איך אתה מצליח להאיץ אחר כך, כשבהילוך הבא אתה על פחות מ1500 סלד.

ברכב דיזל אני מעביר על 2000 סלד

• תוכן חדש...