Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
2000 סלד להעביר הילוך ברכב בנזין אטמוספרי?!

לא יודע איך אתה מצליח להאיץ אחר כך, כשבהילוך הבא אתה על פחות מ1500 סלד.

ברכב דיזל אני מעביר על 2000 סלד

עכשיו אני רוצה לתעד את הנסיעה שלי, 1. כדי לבדוק באמת כמה אני כנה עם עצמי ו2. כי אני מאמין שאני צודק XD

לנסיעה בעיר במישור עם מנוע קטן והילוכים קצרים, למה לא?

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להעביר ב2000 זה מאוד נמוך

המומנט שלך בא לידי ביטוי ב3000

ובמיוחד מאחר וזה מנוע קטן אני בספק כמה כח תוכל לקבל ממנו כשהעברת להילוך מוקדם ועכשיו הסלד צנח לאיזור ה1500.

אצלי ברכב טורבו דיזל יש תחושה רדומה כמה שניות בלחיצה מתחת ל1200 סלד.

פורסם
גם לי מצפצפים, די הרבה הייתי אומר, אבל התסריט הוא תמיד נהג מונית שעומד מאחוריי ברמזור ומתחיל לצפור כשעדיין אדום (לא הגזמה, ולא כתום, אדום... ) אז מה אני נוהג רע?

אני מת על אלה שמצפצפים לך שאתה אטי למרות שהרמזור שבמורד הדרך בדיוק התחלף לאדום.

כל מי שמצפצף לי מקבל מבט נוקב דרך המראה ותנועה של "שקט".

אני מקביל את זה למישהו שמחכה לאדם שיסיים מבחן קשה, אז הוא עומד מעל הראש שלו עם מצילתיים ומקים קול מהומה "נו, כבר, תמהר!"

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

מהכרות שלי אין שחור ולבן.

טרקטור אפשר להתחיל בהילוך רביעי בלי גז והוא מגיע מקסימום ל20 קמ"ש.

רכב דיזל 1900 אפשר להתחיל נסיעה בהילוך שני בלי גז.

רכב מנוע 1000 כמו אלטו חייבים לתת גז כי המנוע נכבה ציק צק.

יש רכבים עם הילוכים קצרים יותר והילוכים ארוכים יותר, ברגע שמתרגלים לתחושה של הדוושת קלאץ והידית הילוכים והכח של המנוע-כך לומדים להאיץ הכי טוב.

עוד עיקרון שהפנמתי הוא שאפילו עם רגילים לנהוג על אוטומט אז הרגש על הגז בהתחלות נסיעה בידני דומה.

עריכה אחרונה על ידי or_doc

מסרב לחתום:evil:

פורסם (נערך)

בהמשך לתגובותיי הקודמות מקרה מהרגע:

שיוט על 95 בימני על 531 מתוך 2 נתיבים לפני הפיצול ל444 ו531

פיקנטו בשמאלי ניסתה לעקוף או סתם ריחפה, מאחוריה דביל שנדבק אליה, מהבהב, ומשתולל. לא יודע למה הנהגת לא לחצה פשוט על הגז ועקפה אותי, כאמור אני משייט ולא שיניתי מהירות.

היא כבר סיימה את העקיפה, אותתה והחלה לחזור לימני, הנהג מאחוריה חתך ימינה ודחק אותה חזרה לשמאלי ונסע.

במהלך כל הסיטואציה הזו, נהג גיפון בן 60 מהבהב לי לסירוגין, כבר חשבתי שאני בלי אורות, או שקרה משהו לרכב... לא... ברגע שנפתחה היציאה ל444 הוא האיץ ל130, רק כדי לראות אותי עוקף אותי ברמזור האדום הקרוב.

אם מר רומן לא מאמין אשתדל להעלות סרטון

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
בדיוק כך, שימשיכו לצפצף. כשאני נוהג בצורה רגילה ומנהלתית, 90% מהזמן מכוניות אוטומטיות יזנחקו יותר מהר ממני ברמזור. לעמוד בקצב של הנהגי ליסינג הישראלים זה לבחוש בהילוכים מראשון עד שלישי ממש מהר או לסחוט את הראשון ואת השני ופשוט אין סיבה.

אם לסוע בקצבה התנועה זו עבודה קשה מדי בשבילך במכונית אם גיר ידני, אז גיר ידני זה לא בשבילך.

פורסם

שאלה זריזה, האם כדאי להקשיב למחשב של הרכב (קליאו 0.9) בכל הנוגע לזמני העלאת והורדת הילוכים?

זה נראה שבדרך כלל הוא מציע זאת בסל״ד יחסית נמוך, לא יודע אם זה בגלל שהרכב בהרצה ולא מומלץ באופן כללי לעבור את ה 3500 סל״ד.

פורסם

לא, זה לא בגלל שהרכב בהרצה. אחרי ההרצה זה לא ישתנה.

המלצות אלו מתאימות לנהיגה רגועה והמטרה שלהן היא אחת - להשיג צריכת דלק טובה ככל האפשר.

אתה ממש לא חייב "להקשיב" להמלצה הנ"ל.

פורסם

תקשיב לצלילי המנוע. איני מכיר את הקליו הזו, אבל באופן כללי צריך ללמוד לחוש את הרכב, ולצליל המנוע הוא חלק נכבד בתחושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמח שהתפתח פה דיון רחב על הנושא.

אגיב ואתחייס לשני דברים עיקריים.

שחרור קלאץ איטי מתבצע רק בזינוק מהמקום.

בכל יתר המצבים, כשאתה כבר בתנועה מחליף הילוך, שיחרור קלאץ אמור להיות מהיר, לא זריקה אבל מהיר, תוך התאמת סל"ד מנוע להילוך שאתה רוצה לשלב.

זה משהו שלומדים עם הזמן.

אני לא מבין למה אתה כלכך מתעצבן רומן? אני לא מהנהגים האלה שאתה מתאר פה בשרשור, פשוט מנסה להסביר, אני מושך את הראשון עד 3K-3.5K, ולא תמיד רוצה לשבור את הידית הילוכים ישר להילוך שני, אלא מעביר בקצב רגיל. לפעמים גם מעביר בפחות מ 3K, אתה יודע, מצבים משתנים.

פעם בשבוע קורה שמישהו נתקע לי על הזנב בדיוק באיבוד כוח של הלחיצה על הקלאץ בהילוך ראשון. הוא מתעצבן ומצפצף. אתה קצת נסחפת והסקת שאני נהג שמסכן את הכביש.

אני אכן מבצע התאמת סל"ד להילוך, והמעבר בין ההילוכים חלק. התיאור בציטוט מתאר בדיוק מה שהכוונתי אליו כשפתחתי את השרשור - גם האיבוד כח וגם ההצמדות של מישהו מאחורי בתחילת נסיעה ברמזור, תחילת הנסיעה חלקה, אבל במעבר להילוך שני, יחסית נצמדים אליי. אני מרגיש איבוד כח גדול במעבר בין ראשון לשני, אם אני לא מושך את הסל"ד לכיוון ה-4,000. אמנם אני מחפה על זה בהילוך שני ארוך, אבל עדיין לא משהו לא מרגיש לי נכון בהעברה עצמה.

אני מאמין שניסיון, זמן ותרגול ישפרו את המצב.

לגבי אלה שהגיבו שאי אפשר ללמוד דרך האינטרנט, לדעתי זה לא נכון. למדתי המון מהאינטרנט, וזה כולל התאמת סל"ד בהילוכים, גז ביניים בהורדת הילוך ועוד. אל תזלזלו - עם הסבר טוב, אפשר ללמוד הכל מהאינטרנט.

פורסם

התשובה שלך בגוף השאלה - אם בלא שאתה מעלה את הסל"ד אתה מרגיש שנצמדים אליך - אתה צריך להעלות את הסל"ד. אולי במכונית אחרת אתה לא צריך, בשלך כנראה שכן. יכול להיות גם שהתנועות שלך איטיות מדי או לא מסונכרנות מספיק - החלפה טובה היא החלפה בה העזיבה של הגז, הלחיצה על המצמד, תנועת הידית, שחרור המצמד והחזרה לגז נעשות ברצף אחד ולא בתנועות מופרדות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לגבי אלה שהגיבו שאי אפשר ללמוד דרך האינטרנט, לדעתי זה לא נכון. למדתי המון מהאינטרנט, וזה כולל התאמת סל"ד בהילוכים, גז ביניים בהורדת הילוך ועוד. אל תזלזלו - עם הסבר טוב, אפשר ללמוד הכל מהאינטרנט.

אני חושב שאני הראשון שהעלה את הנקודה הזאת, והיו דעות נחרצות יותר בסגנון "שחייה בהתכתבות".

אני ציינתי שאני לא מזלזל בעצות בכתב. כמעט כל מי שהגיב ציין בנוסף לעצות את העניין של תרגול-תרגול-תרגול (או ניסיון) וזה נכון מאוד. גם אם תקרא את כל התאוריה שמוסברת באופן המקיף ביותר, לא תוכל לשבת ליד ההגה ולנהוג כמו נהג מיומן.

אפילו תוסיף לכתוב סרטונים, עדיין מוכרח תרגול, והרבה!

נוסף לכך ישנם ניואנסים, ולדעתי מאוד מאוד יעזור בין תרגול לתרגול - הנחיה מנהג מנוסה, מדי פעם.

כל הדיון שבהודעה לפני - לדעתי באוויר. לשפוט לפי נצמד לא נצמד או מצפצף, לא אומר שיצפצפו עד מחר, אבל לא חסר נהגים חסרי סבלנות, ואולי לא נצמדים ומדובר רק בחוסר בטחון שלך.

רק נהג מנוסה שיושב לידך יכול לייעץ בעניין כזה, למשל. אבל יותר בתפעול נכון, או ניואנסים שאתה מפספס בהעברת הילוכים.

עכשיו תחשוב לרגע כן על "שחייה בהתכתבות":

אני למדתי לשחות בגיל צעיר, ומכיר את התנועות, ושוחה לא רע.

עכשיו נניח שאני רוצה להשתפר בשחייה, ולהתחיל להתחרות.

יש מצב בעולם להשתפר מקריאת עצות, בלי מאמן מנוסה שישפר את הסגנון שלי?

אולי כן במידה מסויימת, אבל איך זה בהשוואה?!

פורסם

רק אוסיף עצה משלי, לפחות בתחילת דרכך עם גיר ידני, השתדל לנעול נעליים בעלות סוליה שטוחה ודקה ככל האפשר (סניקרס למשל ולא מגפונים של טימברלנד כדוגמה נגדית).

כך לדעתי, תוכל לחוש טוב יותר את הדוושות ואת התקשורת ביניהן למנוע, למצמד וכמובן לבלם.

בהצלחה =).

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם (נערך)
עכשיו תחשוב לרגע כן על "שחייה בהתכתבות":

אני מסכים.

כל העניין הזה של "לא ללמד נהיגה בהתכתבות" נוגע יותר לסוגיות מורכבות של שליטה ברכב: למשל, מישהו ששואל כיצד מתקנים היגוי יתר. טכנית, אפשר לתת תשובה, אבל ברגע האמת הנהג פשוט ייפעל לפי האינסטינקט ואם כבר, העצות יכולות רק להרע לו.

אבל כשמדובר בעניינים של נהיגה מנהלתית - שמירת רווח, תנוחת נהיגה, היבטים מסוימים של נהיגה מגננתית - ניתן לתת הסבר כתוב שלפחות ייתן לקוראים נקודת התחלה. והסבר כתוב בפורום יכול להגיע להרבה יותר אנשים מכפי שמאמן נהיגה יכול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...