Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת דיי מסבירה את עצמה.

אפשר להגיד שאני יחסית חדש בנסיעות על רכב ידני. נסעתי לרוב על אוטומט, ידני היה בשיעורי נהיגה ועכשיו כמה חודשים על איביזה.

מאוד מסקרן אותי לדעת איך אתם מבצעים את העברת ההילוכים (קלאצ', סלד, גז). התהליך מרגיש לי מאוד איטי, במיוחד בהילוכים הראשונים וכשאני לא מושך את הסל"ד לכיוון ה-4000. פיקנטו ו-i10 משייטות בתהחלה, בזמן שאני נאבק בהילוכים, ואני מצליח לצמצם את הפער מאוד מאוחר (כמובן שזו לא תחרות).

מקווה שמתאים לפה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרגול. לוקח זמן ללמוד לעשות את זה מהר.

אין טעם לחזור על סדר הפעולות, אתה הרי יודע אותו.

סל"ד החלפה בהתאם למידת התאוצה שאתה מעוניין לקבל.

פורסם

כמובן שצריך המון תרגול, אבל בהתחלה יעזור מאוד גם הנחיה מנהג מנוסה יותר, מדי פעם. הנחיה (ליווי) והמון תרגול.

יעזור לדעתי הרבה יותר מעצות כתובות או סרטון ביוטיוב (ולא שאני מזלזל בכוח המידע ברשת).

פורסם

אני נהג חדש עם רכב ידני חדש.

מעביר הילוך בערך ב2500 סל"ד ומוריד הילוך רק כשמרגישים שכבד לרכב.

שימשיכו לצפצף.

פורסם

עצה גרועה. משתנה בדגם הרכב, התוואי שאתה נוסע בו ובקצב שברצונך לייצר. חוץ מתקופת הרצה שלא מומלץ לעבור סל"ד מסויים, אין סל"ד מסויים או הילוך מסויים לשהות בו. הכל תלוי בנסיבות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון מאד. אין כזה דבר סל"ד קבוע שצריך להעביר בו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בעקרון, נהיגה על גיר ידני תלויה בהמון פרמטרים: שימוש נכון בהילוכים בנהיגה בעליות, ירידות, פקקים, זינוק בעלייה, עקיפות ועוד הרבה דוגמאות כאלה...

ומצד שני, להימנע, מהרגלים כמו: רגל שסתם "נחה" על דוושת הקלאצי או יד שסתם "נחה" על ידית ההילוכים.

ולבסוף אם אתה לא ממש בטוח, וכדי להימנע מקלאצי שרוף, כדאי לנסוע כמה נסיעות עם מלווה בעל ניסיון עם גיר ידני, או אפילו שיעור נהיגה או שניים, כדי לרענן את הסוגייה.

פורסם
אני נהג חדש עם רכב ידני חדש.

מעביר הילוך בערך ב2500 סל"ד ומוריד הילוך רק כשמרגישים שכבד לרכב.

שימשיכו לצפצף.

תחשוב לבד מה זה אומר עליך. אתה מודה שאתה מעכב את התנועה, אבל ירום הודו לא מוכן להתחשב באף אחד. מאד בוגר.

בלי קשר לזה, אתה מעמיס על המצמד ושאר המכלולים יתר על המידה ככה. צריך רכב עם מומנט יחסית גבוה בסל"ד נמוך כדי שהעברה ב-2500 סל"ד תהיה טובה ונכונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיוק כך, שימשיכו לצפצף. כשאני נוהג בצורה רגילה ומנהלתית, 90% מהזמן מכוניות אוטומטיות יזנחקו יותר מהר ממני ברמזור. לעמוד בקצב של הנהגי ליסינג הישראלים זה לבחוש בהילוכים מראשון עד שלישי ממש מהר או לסחוט את הראשון ואת השני ופשוט אין סיבה.

בשביל להשאיר אבק למכוניות ברמזור צריך להתאמץ טיפה יותר ופשוט לא תמיד בא לי... עכשיו שאני חושב על זה , לנהוג על ידני עשה אותי נהג הרבה יותר רגוע בנסיעה יום יומית..

פורסם

עוד אחד... כשאתם אומרים "שימשיכו לצפצף" זה אומר "אני ואפסי עוד". אין "קצב של נהגי ליסינג". יש קצב התנהלות סטנדרטית בכביש. כדי לנהוג סביר ולהפחית סיכונים צריך להיות באותו קצב עם שטף התנועה. אתה מסוכן, ואתה מסכן (מלשון גורם סיכון, לא מסכנות). מסוג האנשים שתקועים בשמאלי בכביש 6 ובטוחים שהם בסדר כי הם לא עוברים 90.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פיקנטו ו-i10 משייטות בתהחלה, בזמן שאני נאבק בהילוכים, ואני מצליח לצמצם את הפער מאוד מאוחר (כמובן שזו לא תחרות).

פיקנטו ו-i10 מזנקות מהר יותר בגלל משקל נמוך וכיול דוושת גז עצבני שמיועד לגרום להן להרגיש פחות חלשות במהירות נמוכה. גם אני, עם המון ניסיון על גיר ידני ואוטו עם 20 ומשהו מומנטים ב-2500 סל"ד, מזנק מרמזורים לאט יותר מרבה מכוניות ברוב המקרים. לא נורא, כל עוד אתה צובר את המהירות הזו אחרי המטרים הראשונים הכל בסדר.

פשוט תמשיך לתרגל ולהרגיש מתי ואיפה הרכב מרגיש הכי "נכון" עם העברת ההילוכים, איפה נמצאת נקודת החיכוך של הקלאץ' ומה מהירות השחרור העדיפה לכל תרחיש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
עוד אחד... כשאתם אומרים "שימשיכו לצפצף" זה אומר "אני ואפסי עוד". אין "קצב של נהגי ליסינג". יש קצב התנהלות סטנדרטית בכביש. כדי לנהוג סביר ולהפחית סיכונים צריך להיות באותו קצב עם שטף התנועה. אתה מסוכן, ואתה מסכן (מלשון גורם סיכון, לא מסכנות). מסוג האנשים שתקועים בשמאלי בכביש 6 ובטוחים שהם בסדר כי הם לא עוברים 90.

בנוסף, כל מכונית ידנית עם מנוע 1000 סל"ק יכולה לזנק בקצב התנועה מסביב בלי להתאמץ ובלי להגיע לסל"ד גבוה.

פורסם
בנוסף, כל מכונית ידנית עם מנוע 1000 סל"ק יכולה לזנק בקצב התנועה מסביב בלי להתאמץ ובלי להגיע לסל"ד גבוה.

בדיוק, כל עוד מעבירים הילוכים בסל"ד סביר. לצפות ממכונית עם מנוע 1000 סמ"ק להעברות הילוכים ב-2500 סל"ד זה כמו לצפות מדג לטפס על עצים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אבל לזנק לאט ולצבור את המהירות בהמשך זה לא רעיון כזה רע, בעיקר כשאתה עומד ראשון או שני בתור לרמזור.

ולכל אלו שמתרעמים על הנהגים החדשים בשרשור, אתם צריכים להשלים עם זה שעיכובים בכביש תמיד יהיו. תמיד. הכי קל להיות סובלני כשכולם מתנהלים כמו שצריך, אבל החוכמה זה להיות סובלני כלפי מי שלא...

וגם מהצד של הנהג האטי, אין לו שום ברירה מלבד להתייחס לעיכוב שהוא גורם לשאר הנהגים במידה מסוימת של שוויון נפש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...