Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שחרור קלאץ איטי מתבצע רק בזינוק מהמקום.

בכל יתר המצבים, כשאתה כבר בתנועה מחליף הילוך, שיחרור קלאץ אמור להיות מהיר, לא זריקה אבל מהיר, תוך התאמת סל"ד מנוע להילוך שאתה רוצה לשלב.

זה משהו שלומדים עם הזמן.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה שלי היא במעבר בין ראשון לשני.

הראשון קצר מאוד ומרים את הסל"ד ובמעבר לשני כדי לא להקפיץ את הקלאטצ' אני מרים אותו לאט ובטוח.

בטוח שאני לא מעכב אף אחד ומתקדם בקצב סביר במקרה שיש רכב לפני אז מתפתח פער של כמה מטרים שאני סוגר בעוד כמה שניות.

הבעיה היא עם נהגים חסרי סבלנות שנדבקים לי ישר לתחת ולא שומרים מרחק וברגע ההעברה בין ראשון לשני צריכים לבלום ומתחילים לצפצף.

אז שימשיכו לצפצף עד מחר אני לא הולך לנסוע בהילוך ראשון על 4000 וגם לא להיצמד לאוטו לפני.

לא רואה שום דבר פסול במה שאתה עושה, לפי מה שזה נשמע זה פשוט חוסר מיומנות בהעברת ההילוכים עצמם ובעיקר בין ראשון לשני, שכאמור שחרור איטי של הקלאץ אמור להתבצע רק מהמקום, בשאר המקרים הוא צריך להיות מהיר (לא זריקה אבל מהיר).

אני מציע לך להירגע ולשחרר קצת, הכי חשוב אל תילחץ, המיומנות תגיע עם הזמן.

2017 Type R

פורסם

לפותח השרשור, אי אפשר לעזור לך באינטרנט. אנחנו לא רואים מה אתה עושה, ויכול להיות שהתיאור שלך לגמרי לא נכון (בני אדם יכולים לחשוב שהם עושים פעולה אחת, בעצם הם עושים אחרת). חפש מישהו עם ניסיון שיישב לידך וייראה איך אתה נוהג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה תלוי בקוארדינציה שלך. למשל אני מאז שאני זוכר את עצמי הייתי משחק בדברים שדורשים קוארדינציה, מיומנות ודיוק. בהתחלה זה היה גולות בשכונה, אחר כך כדורסל, ואז כשהגיעו המחשבים - אז משחקי מחשב כל היום, וגם סוני ואקסבוקס. כשהגעתי בגיל 17 למורה לנהיגה הוא כבר אמר לי שאחרי 28 שיעורים אגש לטסט, כי זה המינימום שהיה נדרש או משהו כזה. התחלתי לנהוג על אוטומטי, ומהר מאוד חזרתי לידני. עכשיו כבר 9 שנים עם רשיון, וברמזורים יוצא ראשון מול רכבים אוטומטיים חדשים בלי לנסות בכלל. והרכב שלי סך הכל עם 105 כ"ס.

פורסם

בחיי שאני לא מבין על מה מדברים פה, הרכב הראשון שלי אחרי האופנועים היה קליאו ספורט, חוץ ממנו לא באמת נהגתי באופן עקבי על גיר ידני, אלא פה ושם. בנוסף, אני גר בחיפה - אז זינוק בעליה וכו'... בחיי שאחרי שבוע התרגלות, אף פעם לא הרגשתי שאני מעכב את התנועה או זורק את הקלאץ' שלא בכוונה או לא יודע מה.

כל מקדשי הסל"ד פה, עם כל מיני מספרים - תבינו, אין למספרים האלה משמעות! לרכב יש עקומת מומנט, לכביש יש שיפוע אורכי, לסוליה שבנעל שלכם יש עובי ולאשה שלכם יש מצב רוח - רק כשמשקללים את כל אלה אפשר להבין כמה צריך להיות הסל"ד בנק' ההעברה ומה אחוז פתיחת המצערת המדוייק.

למזלינו, בין האוזניים שלנו יש קצת חיווט וחיישנים אז עם הזמן לומדים להרגיש.

מציע גם שתפסיקו לרחם על הערימת ברזלים שלכם ולעכב את התנועה - אם העדר מצפצף לכם בלי הפסקה, תעברו לאוטומט ותצטרפו אליו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
אבל לזנק לאט ולצבור את המהירות בהמשך זה לא רעיון כזה רע, בעיקר כשאתה עומד ראשון או שני בתור לרמזור.

ולכל אלו שמתרעמים על הנהגים החדשים בשרשור, אתם צריכים להשלים עם זה שעיכובים בכביש תמיד יהיו. תמיד. הכי קל להיות סובלני כשכולם מתנהלים כמו שצריך, אבל החוכמה זה להיות סובלני כלפי מי שלא...

וגם מהצד של הנהג האטי, אין לו שום ברירה מלבד להתייחס לעיכוב שהוא גורם לשאר הנהגים במידה מסוימת של שוויון נפש.

הבעיה שלנו היא לא עם הנהגים החדשים, שמה לעשות, צריכים לצבור ניסיון על הכביש, בדרך כזו או אחרת. הבעיה היא שבדיוק האנשים שמתגוננים פה, למרות שהם לא כותבים את זה או אף מתכחשים לזה, מבלים את הזמן בשמאלי ויוצרים מצבים מסוכנים מנהגים שממורמרים מהשטויות שלהם. מוסיפים חטא על פשע ואף במקום להכיר בחוסר הניסיון והכישורים הלוקים בחסר שלהם, מצהירים שטויות בביטחון שמה שהם עושים נכון ושאחרים ימשיכו לצפצף להם.

עמרי דגני, מה שאתה מתאר אינו סביר. המעבר בין הילוך ראשון לשני עם נהג תקין ורכב תקין אמור להיות חלק ולא להוות מפגע לך או לסובבים אותך, הדבר הכי סביר שאתה לא מעביר הילוכים נכון. בין אם אין לך את המיומנות או שמאיפשהו קיבלת רעיון שגוי על איך מעבירים הילוכים ואתה סתם מנסה לשמור על הקלאצ' שלא לצורך. (הוא נועד להעביר הילוכים ואני מבטיח לך שלא משנה כמה תעביר "מהר" יש נהגים שגורמים לו לעבוד קשה הרבה יותר...)

עריכה לבחור מעליי שרק הרגע ראיתי את התגובה שלו:

בגדול אני מסכים איתך כמובן עם הרוב, רק אל תשכח שאתה כותב שלא היית נהג חדש כשעברת לידני וגם כשעברת לידני עברת לרכב ספורט וחזק. פה מדובר על נהגים שלא יודעים לנהוג ושקיבלו בימבות בתור אוטו ראשון... סה"כ אני יכול להרגיש אמפתיה אליהם ושיקח להם קצת זמן ללמוד לנהוג, סה"כ אני מאמין להם שזו לא חוויה נעימה עם המזג הישראלי. אבל כן עליהם לעשות זאת תוך שמירת על צניעות ומודעות ולהדבק לנתיב הימני כמה שהם יכולים אלא אם עליהם לבצע פניה שמאלה, וגם אז, לא חצי שעה לפני הפניה לעבור נתיב אלה במרחק סביר לפני הפניה כשיקול לכמה הכביש עמוס וכמה "יקשו" עליהם לעבור נתיב.

עריכה 2:

נזכרתי במפגע תחבורה נוסף שמאוד מזכיר את האנשים המדוברים פה. טיפוס האנשים שנפוץ לראות ברכב היברידי שאתה יכול להשבע שהוא עם הראש צמוד לדש ומסתכל על הצבעים והפרחים שהאוטו מנקד אותו במקום אשכרה לנהוג בהתאם לדרך ולהיות קשוב לתנועה. תופעה נוראית שמוזר לי שאינה פוסחת מהעולם, יצרנים מכובדים אשכרה מגדילים את הנהגים הלא יוצלחים על הכביש. אולי באיזשהו מקום זה שהצעד הבא בקידמה הוא הרכבים האוטונומיים לא כזה מבאס אחרי הכל.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני עברתי לרכב ידני עם 50 כ"ס ביום טוב (ובלי שעון סל"ד) אחרי 6 שנים עם רכבים אוטומטיים סטנדרטיים. לא צפר לי אף אחד ולא היתה לי שום בעיה בעליות וירידות של חיפה, ונסעתי שם כל יום. לא צריך להתייחס לזה כאילו הם מסכנים שמתמודדים עם מציאות קשה, בסך הכל הנהג צריך להיות מודע לתכונות הרכב שלו ולהיות מסוגל לתפעל אותו בשילוב עם שאר התנועה, לא לשים ז' על העולם ולנהוג בצורה שיותר נוחה לך על חשבון הסביבה ולתרץ את זה בכך שיש לך עגלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הדבר היחידי שיכול להתפספס זה בזינוק בעלייה.

וגם את זה מתרגלים ומתרגלים להרים את הקלאץ'.

אבא שלי מזנק עם האמברקס,לא הצלחתי להבין איך בדיוק זה נוח.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אלפרין, משומה ככה מורי נהיגה מלמדים. או לפחות שלי לימד אותי ככה כשהייתי בן 18. בהזדמנות הראשונה שאבא שלי ראה אותי עושה את זה, אמר שזה שטויות והפסקתי לנהוג כך.

אני עברתי לרכב ידני עם 50 כ"ס ביום טוב (ובלי שעון סל"ד) אחרי 6 שנים עם רכבים אוטומטיים סטנדרטיים. לא צפר לי אף אחד ולא היתה לי שום בעיה בעליות וירידות של חיפה, ונסעתי שם כל יום. לא צריך להתייחס לזה כאילו הם מסכנים שמתמודדים עם מציאות קשה, בסך הכל הנהג צריך להיות מודע לתכונות הרכב שלו ולהיות מסוגל לתפעל אותו בשילוב עם שאר התנועה, לא לשים ז' על העולם ולנהוג בצורה שיותר נוחה לך על חשבון הסביבה ולתרץ את זה בכך שיש לך עגלה.

אני מסכים ולא מצדיק אותם... רק אל תשכח שאתה כותב ממקום שנהגת שש שנים לפני כן והיית צריך להתרגל רק להילוכים בכל השאר שלטת טוב. הם לא מנוסים בשום מימד של תפעול המכונית.

שוב פעם, הנהיגה שלהם אינה תקינה הם צריכים לשפר אותה בהקדם, להוציא את הראש מישבן (מי שמתבטא ממקום כזה) ולהבין שהם נהגים גרועים ולהתנהג בהתאם. האחריות שלנו היא להיות סבלניים כלפי נהגים גרועים ולא לסכן אותם ואותנו בדרך. שוטרים כנראה צריכים לאכוף יותר ברצינות את הימין, במיוחד בקרב נהגים חדשים וגרועים. אולי אפילו ברמת חקיקה צריך לשלול את הרישיון ולהחזיר לעשות שיעורים וטסט מי שיתפס מעכב את התנועה, זה בטח כבר יגרום יותר הרתעה מחמום מוח או שניים שמצפצפים ומפריעים למנוחת כל תושבי הרחוב/שכונה/עיר.

פורסם (נערך)
אלפרין, משומה ככה מורי נהיגה מלמדים. או לפחות שלי לימד אותי ככה כשהייתי בן 18. בהזדמנות הראשונה שאבא שלי ראה אותי עושה את זה, אמר שזה שטויות והפסקתי לנהוג כך.

שימוש בבלם יד יכול מאוד לעזור בזינוק. למה לא להיעזר בזה?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נסיעה נכונה בגיר ידני לא אמורה להרגיש שונה מנהיגה בגיר אוטומטי לנוסע שלידך או למשתמשי הדרך האחרים.

אם אתה מרגיש איבוד כוח בין ראשון לשני- סימן שאתה לא מעביר את ההילוך בזמן.

היה לי רכב ידני עם 60 כ"ס, כיום אני נוהג ברכב ידני קצת יותר חזק, בשניהם המטרה שלי בנהיגה מנהלתית היא נהיגה חלקה ונכונה. אין שום סיבה לא לנהוג נכון ברכב ידני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
שימוש בבלם יד יכול מאוד לעזור בזינוק. למה לא להיעזר בזה?

אולי זה נחמד על מנת להעביר תלמיד מהר טסט או על מנת למנוע בלאי לרכב המורה בזמן הכשרת התלמיד.

אבל עם מעט מאוד תירגול ויכולת מינימלית זה נהיה מיותר ולא מציע שום ערך מוסף ברגע שאתה מתרגל לזנק בלי. לעומת זאת לזינוק בלי יש יתרונות טריוואלים.

פורסם

זינוק עם בלם יד הופך להיות מיותר כי היום יש Hill Holder במכוניות חדשות שעושה את הפעולה הזו אוטומטית.

אם אין Hill Holder, אפשר ללמוד לבצע זינוק בעליה בלי בלם יד אבל במצבים מסויימים בכל זאת צריך אותו, כמו בחניה בשיפוע תלול כשצריך להתקדם רק כמה ס"מ. את זה קשה לעשות ללא בלם יד.

פורסם

לדעתי, כאשר יש מודעות לשימוש בבלם-היד לזינוק בעליה, אפשר להשתמש בו בכל-מצב גבולי.

(פשוט - הנהגים שוכחים כי יש את האפשרות)

מניסיוני הערת צומת-לב לאחיינים שלי ולבחורות במשפחה, והיום הם משתמשים באפשרות הזו כדבר רגיל.

זה עוזר ונותן ביטחון בכל זינוק בעליה, וכאשר הרכב התקדם קצת, משחררים את הבלם-יד.

אבל, הויכוח עדיין קיים עם הבחורים / הגיבורים במשפחה, לא צריך החזק חצי-קלץ' (:grin: גם באוטומט)

או לחץ עם רגל שמאל על הבלם, ובימין תן קצת גז.

לכן, מי שמתאים לו לחפש את נקודת האיזון של הממסרה, שלא ישתמש בבלם-היד.

ומי שמודע לאפשרות השימוש וזה נוח לו - אפשר להשתמש באפשרות הנ"ל.

וזה לו אומר כי הוא נהג לא-טוב, הוא משתמש בעוד אפשרות.

נ.ב - בהדרכות של נסיעות מבצעיות תמרון וזינוקים בצבא, לימדו אותנו להשתמש בבלם-היד,

כך כי זו :wink: לא חולשה.. זו אפשרות בהתאם לצרכים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...