Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק חבל שאי אפשר לקבל פירוט של הנזק עצמו.

זה משהו שלדעתי צריך להיות נגיש לבעל הרכב.

בבראבו הייתי לי תאונה עם פיצוי נמוך בפירוט, ניסיתי דרך חברות הביטוח וחברות שמאות לברר את הנזק שהיה לרכב אבל סרבו למסור לי (הופיע פיצוי כספי ללא ירידת ערך).

ודווקא בזמנו במגאן לפני הרכישה ידעתי שהרכב עבר 2 תאונות, קיבלתי מ 2 חברות שמאות שונות פירוט של הנזק כולל תמונות של הרכב אחרי תאונה.

לך תבין מה הקטע ואיך אין אחידות במדיניות.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

המדיניות היא "אם תתאמץ תצליח"

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לא ברור לי למה חברות הביטוח ממשיכות לטרטר אנשים עם שליחת טפסי העדר תביעות כשיש ברשותם מאגר משותף שכולל את כל הפרטים הללו. בשאילתא אחת הם יכולים לקבל כל פרט רלוונטי על המבוטח ולתת לו הצעה מותאמת אישית. זה הרי מגוחך, אם תהיה תביעה הם יגשו לזה בכל מקרה, כך שאין פה הגנה על פרטיות, ובינתיים אנחנו צריכים לשמור על דפים מצחיקים ולשלוח סריקה שלהם.

אם מדובר בשיטת מצליח (לא דיווחת על תאונה ולכן נוכל לא לשלם לך אח"כ) - הרגולטור צריך לאסור את זה ולחייב את חברות הביטוח להשתמש במאגר.

פורסם

שני חסרונות מהותיים יש לדו"ח הנ"ל:

א. הרעה החולה של שוק יד2- אבדן להלכה: אם הרכב עבר אבדן להלכה, זה לא מצוין במפורש. בדו"ח ניתן לראות פיצוי מחברת הביטוח, אך יתכן (וקורה) שאת היתרה משלים למבוטח צד ג' שרוכש את הרכב מחברת הביטוח. אז במקרה הכי טוב, אם רכשתם רכב שהמחירון שלו נניח 50K ואתם רואים שלפני חודש-חודשיים היה פיצוי בגובה 28K מחברת הביטוח, ברור שמשהו פה אינו כשר. אך אם אתם רואים פיצוי מלפני שנתיים, להגיע למחירון המשוקלל באותו המועד יהיה מאוד קשה.

ב. המידע זמין רק לבעל הרכב - אומנם הסיבה לכך די ברורה והגיונית, פרטיות. אך מה עושים אם הרכב במגרש ולא אצל אדם פרטי? האם ניתן לקבל מידע גם עבור פרטי תו סחר?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אז במקרה הכי טוב, אם רכשתם רכב שהמחירון שלו נניח 50K ואתם רואים שלפני חודש-חודשיים היה פיצוי בגובה 28K מחברת הביטוח, ברור שמשהו פה אינו כשר.

זאת בדיוק הבעיה שיש עם הרכב שלי. שולמה תביעה על בערך 65% מהערך של הרכב בזמנו - במצב כזה הרכב אמור היה להיות טוטאלוסט ומורד מהכביש לא?

Peugeot 208 GTI 2014

פורסם

השבתה מחוייבת כשעלות התיקון עצמו מעל ל-60% מערך הרכב בעת התאונה. סכום הפיצוי כולל גם ירידת ערך, והוא יכול לעבור את ה-60%.

לא ידוע לי אם בדו"ח הזה נכלל גם סכום ששולם לצד ג', כי אם כן ניתן להגיע לאחוזים גבוהים בהרבה.

פורסם
שני חסרונות מהותיים יש לדו"ח הנ"ל:

א. הרעה החולה של שוק יד2- אבדן להלכה: אם הרכב עבר אבדן להלכה, זה לא מצוין במפורש. בדו"ח ניתן לראות פיצוי מחברת הביטוח, אך יתכן (וקורה) שאת היתרה משלים למבוטח צד ג' שרוכש את הרכב מחברת הביטוח. אז במקרה הכי טוב, אם רכשתם רכב שהמחירון שלו נניח 50K ואתם רואים שלפני חודש-חודשיים היה פיצוי בגובה 28K מחברת הביטוח, ברור שמשהו פה אינו כשר. אך אם אתם רואים פיצוי מלפני שנתיים, להגיע למחירון המשוקלל באותו המועד יהיה מאוד קשה.

ב. המידע זמין רק לבעל הרכב - אומנם הסיבה לכך די ברורה והגיונית, פרטיות. אך מה עושים אם הרכב במגרש ולא אצל אדם פרטי? האם ניתן לקבל מידע גם עבור פרטי תו סחר?

א. אובדן להלכה הוא למעשה תאונה שיותר השתלם לחברת הביטוח לקנות את הרכב ולפצות את בעל הרכב ולהעביר את הפגר לסוחר שישקם. אין לזה איזו משמעות אחרת מכל תאונה קשה. לכן אני לא חושב שיש לציין את זה. לתקן רכב או להכריז עליו כאובדן להלכה זה לפעמים החלטה של בעל הרכב.

אם אני רואה רכב שעבר נזק גבוה מאוד בעשרות אלפי שקלים (נגיד רשמת 28) והוא שווה 100,000 במחירון - גם אז הייתי נמנע.

ב. למעשה שאת מוכרת רכב לסוחר - הוא הבעלים הרשום. גם אם זה לא נרשם כיד - לכן הוא יכול להוציא לדעתי את התדפיס.

אם כבר הרעה החולה היא שחברות הליסינג ורכבי הליסינג לא מופיעים במאגר הזה. עוד סיבה לא לקנות רכב עם עבר כזה?

• תוכן חדש...