רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
בעולם שבו מנהלים לא נוסעים יותר במכוניות מנהלים, האופל אינסיגניה החדשה היא מכונית מצוינת שלא הרבה יזכו להנות ממנה. לכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
משהו אמיתי? פוטושופ?
-
-
- 1 תגובות
- 871 צפיות
שלום, מחפש אוקטן 98 איכותי , מכיר 3 תחנות כאלה במחירים סבירים : דלק מצה (חיפה) תפוז (צ'ק פוסט) מיקה (חוצות המפרץ) מי מהן הכי מומלצת והאם יש אלטרנטיבה אחרת טובה יותר ? אין לי אפשרות לבדוק תיקוני הצתה , לכן אבחר ע"פי נסיונכם האישי. תודה
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
היי, ביום חמישי האחרון יצא לי להיות במכרז למכירת רכבים מכונס נכסים ע"י עו"ד גדול מאזור המרכז, במכרז היו 67 רכבים מוצעים למכירה, המכירה התקיימה באולם כנסים גדול בת"א והשתתפו בו כ200 מציעים לערך, ההתמחרות הייתה בשיטה של מכירה פומבית שעורך הדין מקריא לפני כל רכב פרטים מהרישיון כגון: סוג, נפח מנוע, יד (ורישום קודם), ק"מ אחרון שנרשם בטסט, מחיר מחירון של הדגם לפי לוי יצחק (ללא הפחתות) ומצב כללי חיצוני של הרכב (מכות, שריטות, וכו'). המחיר ההתחלתי היה בד"כ 40-50% ממחיר המחירון של הרכב ומשם ניתן להעלות במדרגות של בין 1000 ל2000 ש"ח. המציע הגבוה ביותר זוכה ברכב עולה לחלק בבמה בכדי לשלם 10% במזומן מסך ההצעה שלו (ואת היתרה יש להעביר לעו"ד בפרק זמן של שבועיים לערך) וכך בעצם התנהל…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן חברים. היום החלפתי שמן לקורולה 2003 שלי ורציתי לשתף אתכם קצת בעלויות. בעיקרון יש פה קטע של החלפת שמן ללא פילטר. אני לא מאמין בזה. אז ביצעתי החלפת שמן ופילטר. השמן פה מאוד יקר, גם בחנות חלפים. סיננטי מלא יעלה כ-50 אירו. קיבלתי הצעת מחיר מהסוכנות של טויוטה - להחלפת שמן 15w40 ופילטר ב50 אירו. אם השמן הוא סינטטי מלא 5w40 אז המחיר קופץ ל-90. השמן ששמו לי הוא של לקסוס ושמן מקביל אצל אבי חלפים יעלה 230₪. בערך כמו המחיר פה. מכיוון ששמן עולה כ-50, ופילטר מקורי עוד כ-10. אז החלטתי להחליף כבר בטויוטה, כי לא הייתי חוסך יותר מדי במוסך כללי. על הדרך שהם קלטו את הרכב במחשב הופיע להם ריקול על סליל כרית אוויר. אמרו שהזמינו את החלק ויתקשרו…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר מכירות של למעלה ממליון יחידות משני הדורות הקודמים, פולקסווגן מציגה בסין את הטוארג החדשה. מתוחכמת יותר (הם טוענים שזה הרכב הכי מתקדם שהם אי פעם ייצרו), קצת ארוכה יותר, רחבה יותר, אך גם קלה ב106 ק״ג, מהדגם היוצא. תא הנוסעים אמור להיות מרווח יותר, והבגאז׳ גדל בלא פחות מ113 ליטר וכעת עומד על 810 ליטר מכובדים ביותר. באירופה לפחות היא תוצע בתחילה עם מנוע דיזל 3.0 V6 282 ו282 כ״ס, משודכים לגיר אוטומטי 8 הילוכים. בהמשך השנה יוצעו מנועי דיזל נוספים 3.0 228 כ״ס וגרסת דיזל בכירה בעלת מנוע 4.0 V8 ו407 כ״ס (לא נראה שVW סיימו עדיין עם מנועי דיזל...). כמו כן יוצע גם מנוע בנזין 3.0 336 כ״ס, ומתישהו בהמשך גם גרסת פלאג אין. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
מחר בבוקר, חמישה מובילי דעה אמיצים עולים על אוטובוס ויורדים במסלול המרוצים החדש בערד. שם הולכות לפגוש אותם כמה סקודות, מזן ה-RS העצבני. במהלך היום הם ינהגו במכוניות במסלול, ידברו עם אנשי היבואנית, וגם יקפצו לפה כדי לענות על השאלות שלכם. אז אם תמיד תהיתם איך - נניח - משפיעים שלושה מבוגרים במושב האחורי על האיזון של השלדה, תשאלו אותם. נתראה מחר!
הודעה אחרונה מאת ITSIK86, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, השבוע קיבלתי את הציטה שקניתי מחול, עשיתי מנוי עדכונים באתר של ציטה שכולל את כל אירופה. לאחר שעדכנתי את הגלאי נסעתי איתו קצת בירושלים. לצערי ההתראות שקיבלתי היו חלקיות, 2 עמדות גאטסו שונות שבוודאות פעילות(וגם עם וותק של שנתיים) שהגלאי פשוט לא נתן התראה עליהם, היו מספר מצלמות שכן. האם יש צורך ליצור קשר עם היבואן הישראלי ולעשות מנוי של c550i? יצרתי קשר עם נציגי האתר הרשמי בחול וביקשו ממני לאפס להגדרות יצרן (מה שלא עזר). המכשיר עצמו בעל פוטנציאל ממש טוב, או שפיספסתי פה משהו או שהמסד נתונים ברמה די נמוכה..
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הi30 הגיעה לכאן כבר בנובמבר 2017. כרכב טורבו הראשון של יונדאי היא מעניינת אותי מאד אבל באופן חשוד עדיין לא ראיתי בשום מקום ביקורת עליה, חוץ מynet שאהבו ואפילו עימתו אותה עם הגולף (ניצחה!). בד"כ כשיונדאי מביאים רכב חשוב יש ביקורות כבר באותו שבוע, אם לא באותו היום. בוחני האתר - ידוע מה הסיבה להיעדר הביקורות?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בנסיבות מצערות מעט הפוקוס שלי בילתה השבוע כמעט 4 ימים באור יהודה, ואילו אני השאלתי מקל אוטו תמורת תשלום סמלי את היונדאי שבכותרת, עם מנוע 1 ליטר 3 ציל', בצבע כתום מטאלי. אמנם לא לקחתי אותה לבית אורן או ללוזית, וגם באילת לא ביקרתי, אבל בסך הכל נצברו מעט חוויות, אולי למישהו זה יעזור. אמ;לק: בקצרה, התרשמתי שמדובר ברכב עירוני סביר לגמרי לערים מישוריות, די מרווח, עם בעיה אחת עצומה שהיא מושב הנהג, והברקה עיצובית (שילוב של צבע הרכב בדשבורד, בדלתות ובמושבים). באתי עם ציפיות נמוכות (מאוד), ופרט למושב הנהג התרשמתי יחסית לחיוב. ועכשיו בגרסה הארוכה: לחיוב: מרווח - יחסית לציפיות, מדובר ברכב שיכול להכיל בקלות ארבעה מבוגרים לא גדולים לנסיעות עירוניות. בוודאי שזוג ושני…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 962 צפיות
שלום אני מעוניין להתקין וו גרירה עבור מיטסובישי גרנדיס 2006 כדי לגרור פעמיים-שלוש בשנה קארוון לטיולים ברישיון רכב מופיע שהמשקל הכולל של הרכב הוא 2250 קילו הקארוונים הם במשקלים של 750, 1250 ו1500 (והם עם בלמים) שאלות : 1. כשדיברתי עם אחד מהמתקינים של הווים הנציגה אמרה לי שלא כדאי לגרור קארוון עם גרנדיס כי זה יגמור לי את הגיר גם אחרי נסיעה אחת - האם נכון ? 2. איזה משקל קארוון אפשר לגרור עם גרנדיס כזה ? 3. אשמח להמלצות למתקינים באזור מודיעין בתודה
הודעה אחרונה מאת vogel, -
- 0 תגובות
- 655 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב לגרירת קראוון (1000 ק"ג) זה יכול להיות רכב שטח או פרטי. התקציב שלי הוא עד 27000. אשמח לשמוע את ההמלצות שלכם.
הודעה אחרונה מאת alon04, -
מבחינתי הסטארט&סטופ לוקח מקום ראשון ובגדול. צריך לנתק אותו מחדש בכל התנעה ,בדרך כלל אני נזכר בזה ברמזור הראשון כשהמנוע כבה.
הודעה אחרונה מאת mavric, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בשל תאונה שעבר הרכב שלי, אני נאלץ להשתמש ברכב שכור. אשתי הוציאה ביום רביעי את הרכב מסוכנות ההשכרה, ושכחה לבדוק את הרכב ולצלם אותו כפי שאנו עושים בכל פעם שאנחנו שוכרים רכב. חברת ההשכרה גם לא נתנה לה את טופס הפגיעות. בשבת הבנתי שהיא שכחה מהעניין וצילמתי את הרכב מכל הכיוונים. יש בו מספר פגיעות. היום ביקשתי מסוכנות ההשכרה לשלוח לי את הטופס שסומן בעת ההשכרה, ומצאתי שאחת הפגיעות לא סומנה (שפשוף די גדול בפינה הימנית של הפגוש הקדמי). אשתי חתומה על הטופס הזה. הסימונים מאוד לא ברורים (אותו צבע בדיוק של ציור הרכב) והיא לא שמה לב אליהם ולא הבינה שהיא חותמת גם על הסימונים עצמם - כי מי שנתן לה את הרכב התמקד בזה שמיכל הדלק לא מלא וצריך להחזיר אותו באותו מצב, ובקילומטראז שכן ההשכרה …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חניתי מאחורי קיה פיקנטו. וכשיצאתי לא שמתי לב שאני קרוב אל הרכב ושפשפתי אותו קצת בצד השמאלי מאחורה. בעלת הרכב קיבלה הצעת מחיר של 2100 ש"ח, השאלה האם זה הגיוני? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 995 צפיות
גולשות וגולשים יקרים, בחול המועד פסח קבוצת לובינסקי, יבואנית פיג'ו, סיטרואן, DS ו-MG לישראל תערוך תערוכת רכבי אספנות ופעילות לכל המשפחה. קבוצת לובינסקי, אחת מקבוצות הרכב המובילות בארץ, נוסדה בשנת 1936 ומייצגת את מותגי פיג'ו, סיטרואן DS ו-MG בישראל פותחת את שעריה למשפחות בימי חול המועד פסח - 1 עד ה-4 באפריל. בימים אלה, תערוך הקבוצה אירוע ייחודי בסימן "נוסטלגיה" ובו פעילות חווייתית לכל המשפחה. בשיתוף עם מועדון החמש לבעלי הרכב הקלאסי בישראל, אולמות התצוגה ימולאו ברכבי אספנות של פיג'ו, סיטרואן, MG, לצד כלי הרכב החדשים של המותגים. המבקרים יוכלו להתרשם מכל הדגמים החדשים ולערוך נסיעות התרשמות במקום - פיג'ו 5008, 3008, 2008, 308, 208 ו-108. סיטרואן C3…
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
סתם תהייה אני יודע שלא. היו לי עלויות טיפול גבוהות במערכת המיזוג של הרכב. ואני תוהה אם מישהו בודק רכב יד 2 אצל מזגניסט לפני הקנייה. העלויות של הטיפול במזגן תקול, יכולות להגיע למאות ועד אלפי שקלים. במכון בדיקה מעבר לבדיקה שטחית המזגן לא נבדק ביסודיות. או שנפלתי על חוסר מזל או שמדובר בנושא שצריך לבדוק גם כן לפני הרכישה.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מחפש תחנת דלק שתהפוך לתחנת הבית ומוכרת 98 במחיר שפוי. היו הרבה דיבורים על סונול שערי חולון, עברתי לפני כשעה לתדלק שם - והתחנה כבר לא סונול אלא דלק, המשכתי לדרכי [בדיעבד היה מטופש לא לבדוק מה המצב שם] אשמח להמלצות לתחנות שקרובות לציר יבנה - הרצליה פיתוח אם מבוא שומרון שערי חולון עדיין שם זו אופציה מציונת
-
-
מתנצלים מראש בפני חבר הפורום Car_Me, אבל כבר קיבלנו את המידע, אז מה, לא נשתף? בטח נשתף! אם אתם רוצים, יש עוד קבצים ופילוגים - לפי (בערך) מדינה, לפי יבואן, ולפי נפח מנוע. מצורף קובץ מסירות לפי דגם ומסירות לפי מותג.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ג'נרל מוטורס מודיעה שהיא (כנראה) תייצר רכב ללא הגה ודוושות שיתפקד (ככל הנראה) לבד לחלוטין כבר ב-2019 (על-פי ההערכות).
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
תדלוק בסכום מדוייק 1 2
מאת usafun-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קרה לי כמה פעמים שתדלקתי (בלי לקבוע סכום מראש) והמשאבהעצרה בדיוק על סכום שמסתיים ב - 99 ש"ח. למשל - 199, 299 וכול'. לקראת סוף התדלוק המונה מתחיל להאט ונעצר בדיוק על הסכום המסתיים ב - 99. כשזה קורה פעם אחת, מילא. פעמיים, נו, מעניין. אבל כשזה קורה יותר, זה כבר מעניין למה זה קורה. למישהו יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
77 המכוניות של ראלי הולילנד 1000 יוצאות שוב לדרך, והפעם אלפא ישראל מנצלת את האירוע כדי להשיק את הסטלביו תלתן.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
*משתף במקרה שקרה לחבר* רציתי לשתף במקרה לא נעים שקרה לי עם "טרייד אין לובינסקי" סניף ראשון לציון. בתאריך 25.2 רכשתי מהחברה רכב מסוג סיטרואן C3. (במצב AS-IS) בדרך חזרה לאשדוד, לאחר כ 15 דקות נסיעה בלבד, הרכב נתקע בכביש מהיר והפסיק לנסוע - הגיר שבק חיים. כעבור מספר טלפונים לחברה - לובינסקי שלחו טכנאי לבדוק את הרכב אך ללא הצלחה. לאחר מכן, ביקשתי מהם לשלוח גרר והם סירבו בכל תוקף. שלחו טכנאי אך השאירו אותי בכביש המהיר ללא עזרה. כעבור המתנה של 3 שעות בשולי כביש מהיר, בשעות הערב העמוסות (סכנת נפשות!) הגיע גרר (ששולם מכספי). נכון שהרכב נרכש ללא בדיקה במצב וללא אחריות אך זהו רכב שרק לפני רבע שעה יצא מהמגרש שלהם! חברת לובינסקי לא עונה בפניות בפייסבוק ובמיילים (ב…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
[TABLE=width: 90%, align: center] [TR] [TD] קניתי באייבי מוצר בשווי 45$ עכשיו מבקשים ממני עמילות מכס 35 שח האם יש מה לעשות [/TD] [/TR] [/TABLE]
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי מערכת בקרת אקלים אוטומטית בחורף כשהייתי פותח את המזגן על 17 מעלות הוא היה מוציא קור חזק ביותר,וכשהייתי מגיע ל18 מעלות ומעלה הוא היה מחמם עכשיו בקיץ,רק כשאני שם את המזגן על lo (מתחת ל15.5 מעלות,מצב קירור תמידי) הוא באמת מקרר את הרכב אבל אם אני שם על 15.5 או על 16 הוא רק מוציא אוויר בלי קירור ולפעמים גם מוציא אוויר חם משום מה. המזגן על חום תקין. לא משתמש כלכך באוויר מסוחרר,רק פעם אחת גם כן בחורף כדי לבדוק את המזגן והוא היה מוציא ממש אוויר קפוא. יש תקלה במזגן או שאני מדמיין? מה יכולה להיות התקלה במזגן ומחיר לתיקונה? תודה אנשים טובים.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רק ארבעה חודשים אחרי החשיפה הרשמית ובצמוד לתחילת השיווק בעולם, גם אנחנו (לפחות ה"אנחנו" שיש להם 720 אלף שקל לפחות) יכולים להזמין את ה-CLS החדשה.
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, קראתי המון בפורום וגם לי יש בעיות הנעה בפורד פוקוס שלי קניתי את הרכב לפני כחודשיים משלמה סיקסט הבעיות אקראיות לחלוטין! בחורף,מאז שלחצתי על דוושת הברקס והנעתי,הבעיה נעלמה עכשיו בימים החמים הרכב מתחיל לעשות בעיות,אין סטרטר יש תיק כזה מוזר ושקט ואז כשאני משחרר,המפתח ננעל אי אפשר להניע שוב,אני חייב להוציא אותו מהסוויץ,לעשות את הקוד ורק אז לנסות שוב. כשיש סטרטר הוא תמיד מניע יכול להניע סבבה יומיים ואז לעשות את הבעיה הזאת,בפעם השנייה בדרך כלל הוא מניע,לפעמים בשלישית אין קשר למנוע חם או קר,ממש אקראי. האם הבעיה בקודן המטורלל הזה? במידה וכן,היום אלך לנתק אותו. (דיברתי עם חשמלאי רכב,הוא דורש 100-150 ש''ח לקודן רגיל,לא יקר קצת ל10 דקות עבודה?)
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני שבוע וחצי אחי נהג בשעות הלילה בכביש 443 ובמהלך הנסיעה נזרקה עליו אבן, כתוצאה מכך נגרם נזק לדלת הנהג. לא חדש שזורקים אבנים בכביש הזה על כלי רכב , ממה שהבנתי ניתן לקבל החזר על הנזק, האם נכון? ובמידה וכן מה התהליך? בנוסף האירוע התרחש לפני שבוע וחצי ומכל מיני סיבות רק עכשיו נודע לי עליו, האם מאוחר לנסות לקבל החזר? תודה.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 0 תגובות
- 551 צפיות
באתר של משרד התחבורה - http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/licensing/models אין פירוט על בלימה אוטונומית לרכבים, האם "מערכת עזר לבלם" פירושה בלימה אוטונומית? ואיך אפשר לדעת באיזה מהירויות הבלימה האוטונומית עובדת תודה
הודעה אחרונה מאת hgyh,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)