רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
סוף סוף, אחרי אינספור עיכובים והמתנה שנראתה כמו נצח, המסלול המירוצים בערד עומד להיפתח רשמית.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אם אני קונה וו גרירה ומתקין באופן עצמאי ברכב, אני יכול לעשות שזה יהיה מאושר ברישיון רכב?
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, כבר כמה שבועות שיש לי ברכב חרקים קטנים מעופפים (נראים כמו פשפשים). הרגתי כבר עשרות כאלה, שאבתי את הריפוד, ניקיתי וריססתי K300, חומר נגד פרעושים מעל ומתחת למושבים ולא מצאתי כלום, אך כנראה שיש איזשהו קן שלהם איפשהו (אולי בתוך הריפוד) ובכל יום יש מלא חדשים. מצרף תמונה מקרוב של אחד מהם. מישהו נתקל בדבר כזה ויודע מה אפשר לעשות? יש הדברה לרכב שאפשר למצוא לדברים כאלה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
אהלן חברים, אתמול בצהריים בערך גיליתי שלצערי יש לי פנצ'ר בגלגל האחורי, אני נוהג במיצובישי ספייס סטאר, וכאשר הגעתי לפרק את הגלגל ולהלחליף לרזרבי, גיליתי שאני לא מוצא את הג'ק של האוטו. תודה לאל שמצאתי מישהו שעזר לי עם ג'ק, וכאן באה השאלה, האם יתכן שהאוטו סופק לי מהסוכנות ללא הג'ק? (שנת ייצור 2013).
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכירים את המד הזה? נו, ודאי שכן, עכשיו תראו מה קרה. תדלקתי פול ואיפסתי מונים כדי לראות כמה אני נוהג וכמה הרכב צורך. נסעתי הביתה, נכנסתי לחניה, העברתי לפארק והרמתי בלם יד. בעודי מתבונן על המד שבתמונה במשך כ-2 דקות, ראיתי את המספרים עולים מ5.5 ל-8!!! מישהו יכול להסביר לי את זה בבקשה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 8 תגובות
- 10 אלף צפיות
שאלה היפותטית (כרגע). נניח ואני רוצה להעמיד רכב לתקופה ארוכה (כמה חודשים/שנים), אבל אין לי חניה מקורה ומגודרת לזה, ורכב מכוסה שעומד הרבה זמן מזמין ונדליזם ואימוני קליעה למטרה לילדים שמשחקים כדורגל. ראיתי שיש מקומות שאפשרים לאחסן אצלם תכולת בית ורכבים במכולה או חניה מקורה ומאובטחת. כמה עולה לאחסן רכב במקום כזה? איפה יש כאלה באיזור השרון (למרות שהמיקום פחות משנה). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בן המשפחה החדש ביותר של מותג לנד רובר נחת במערכת למבחן - איווק מגודל או מחליף הגיוני לריינג' ספורט?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
נניח מאשדוד לבאר שבע. עם השנים (שיפור שדרוג כבישים, תשתיות) זמן הנסיעה לדעתכם התקצר בעקבות זה, או דווקא להפך (יותר מכוניות, יותר בעלי רישיון, פקקים שכל הזמן שומעים עליהם ורואים) התארך? זקני הפורום, אבל ממש זקני הפורום נניח כאלה שזוכרים 20-30 שנה אחורה נסיעות שהם היו עושים, והם עדיין עושים (מאמין שיש עדיין כאלה שמסלול הנסיעה כמעט ולא השתנה עבורם) פעם הייתם עושים את הנסיעה בזמן קצר יותר, או דווקא עם השנים יש שיפור?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
אחד הלקוחות של הסוכנות התבאס על האמינות והשירות של מרצדס והחליט לעשות מעשה. הרכב עם מלא שילוט חונה בדיוק על הכניסה לסוכנות הראשית של היבואן בהרצליה פיתוח.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לא רוצה להחליף חלקים סתם, מצד שני לא רוצה לעבור ב''חוואה'' טסט בלי שבודקים את הרכב. מהי האלטרנטיבה? מחפש מקום איכותי בצפון שיבדוק את הרכב כמו שצריך ומצד שני לא יגנוב ממני כסף שאני לא צריך להוציא. יש חייה כזו?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קודם כל יש לי תיעוד אבל רואים את המספר קצת מטושטש (אם כי רואים בבירור את השם ואת הטלפון של חברת הובלות). האם יש איזו תוכנה שיכולה לשפר את החדות ולהסיר רעשי רקע כדי שיהיה אפשר לזהות את המספר? האם לפנות לביטוח או לסדר בעצמי? ומה הסדר גודל של מחירים ואיפה בכלל אפשר להשיג מראה חלופית (מדובר בפורד פיאסטה 2014)? תודה מראש על התשובות.
הודעה אחרונה מאת GAD57, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שהפורום הזה זה המקום המתאים לפרסום השאלון הנ"ל. במסגרת עבודת אזרחות התבקשנו לחקור בעיה בחיים האזרחיים של מדינת ישראל. אנחנו מתעסקים בבעייתיות בעיסוק נהגי המשאיות, לכן יצרנו שאלון בתקווה שכמה נהגי משאיות יוכלו לענות עליו בכנות. (לא דרושה שום הרשמה על מנת לענות על השאלון והוא אנונימי לגמרי!) אודה לכל נהג\ת משאית שיוכל לענות, בתודה מראש: https://goo.gl/forms/KJwSwGJePF5kb2au1
הודעה אחרונה מאת redroze, -
תמיד נוהגים להמליץ על רכבים, אך הפעם ארצה דווקא להזהיר על רכב. כל מי שחושב על לקנות פיג'ו 308, שיחשוב שוב! היו לי לא מעט רכבים בחיים וברכב כזה גרוע לא ניתקלתי! היה לי שנת 2009 מנוע 1.6 אטמוספרי שבשנה הוצאתי עליו אלפי שקלים על בעיות חוזרות וחדשות!!! ואם רגע נשים בצד את הבעיות (מה שמאד קשה..) חווית הנסיעה פשוט אחת מהגרועות שחוויתי!!! הגיר מזעזע, הרכב כבד וחסר כוח! לעקוף רכבים אחרים גובל בסיכון בטיחותי אדיר!! אז כמובן שיכול להיות שאני מתאר רק את האקזמפלר שהיה לי, וכל רכב הוא בשלו אך ישנם בעיות שאני יודע בוודאות שמשותפות לכלל הרכבים, לדוגמת שריפת שמן מהשסתומים!! (השמן מתרוקן פעם בחודש!!) ודליפה גז מזגן מהיחידה הפנימית!! שאין צורך לומר כמה עולה לתקן דבר כזה.. …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני... אני אפילו לא יודע מה.... פשוט תקראו את זה.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אגרה שלא שולמה חצי שנה בערך אולי יותר. אפשר פשוט לשלם אותה ולגשת לטסט או שיש משהו נוסף שצריך לעשות. בברכה Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yanivnn, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב, קבלתי טופס לחידוש הרישיון (הפלסטיק פג תוקף בשישי הבא 23.3) על הנייר כתוב שהוא בתוקף עד יולי 18, האם אני יכול לדחות את התשלום לאחרי ה23.3 ולנהוג כשהדף ברשותי? או שחייב לשלם עד התאריך שנקוב בפלסטיק?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לקסוס NX מגיע לישראל עם עיצוב מחודש, מערכות בטיחות אקטיביות, וכיול מתלים משופר. למרות זאת, המחיר ההתחלתי קוצץ ב-20 אלף שקלים.
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
חברים, לפני שלוש שעות עלה לאוויר אתר קופרה. https://www.cupraofficial.com/ ההודעה לעיתונות נמצאת כאן - http://www.seat.com/corporate/news/cars/cupra-brand-logo-launched.html מקווה שגם צחתת מותג נפרד ישיאר נגיש לנו במחירים שפויים. שכוייח.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 802 צפיות
שלום חברים. אולי הנושא הוא טיפה לא קשור לפורום הספציפי הזה אבל בכל זאת. רציתי לשאול, כאשר לוקחים רכב חברה. האם הסכום של שווי המס, מתווסף לברוטו בחישוב מס ההכנסה? מכיוון שהתחלפה לנו מנהלת חשבונות בחברה והיא שינתה כמה דברים, ויוצא שקיבלתי קיזוז בנטו כתוצאה משינוי במס השולי. היא אמרה שקודם לכן היה טעות. אין לי בעיה עם זה בהנחה שזה נכון, אני רק רוצה לוודא שאכן כך הדבר. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טמקא היו ראשונים לפרסם. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5159506,00.html רק חבל שזה מיועד למשאיות ורכבים כבדים. אבל גם זה התחלה. כלכלת בחירות מישהו ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
איך עובד דלקן ? 1 2 3
מאת seffico-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 28.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול היה לי ויכוח עם חבר על איך עובד הדלקן / פזומט... כידוע יש מסביב ל"חור" של הדלק מין טבעת שחורה כזאת, אליהה מחובר חוט שנראה כמו קבל חשמל דק שנכנס אי שם לרכב... עכשיו לעיקר... חבר שלי טוען שניתן להוציא את הטבעת ובזה אני מסכים... לחתוך את החוט ולהלביש את הטבעת מסביב ל"חור" של רכב אחר ולתדלק חופשי... הוא טוען שהחוט הזה רק כדי שלא יוציאו את זה... ובעיגול יש מגנטים או משו כזה... אני אומר שהחוט הזה מוביל לאיזו שהיא מערכת ששם מתקבל אישור לתידלוק חופשי... אז מי צודק? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הפורמט Time-attack ב-5 קטגוריות שונות. המחיר 690 ש"ח (לא נורא בהתחשב שספורט מוטורי זה לא עניין זול בשום מקום בעולם עם תשתיות יקרות וביטוחים יקרים). לפרטים נוספים: https://www.eventer.co.il/tr_arad
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
כידוע, לכל מכונית יש שם. כמעט כמו לבני אנוש גם למכוניות יש שם פרטי ושם משפחה. בהקבלה, שם המשפחה זה שם היצרן - מרצדס בנץ, פיאט, קיה וכו' והשם הפרטי זה כינוי הדגם. עד כאן בנאלי. בטח שמתם לב שלכל יצרן יש מתודה משלו לשמות הדגמים, שבדרך כלל גם נשמרת בעיקביות. יש השלכות רבות למתודת כינויי הדגמים ככלי מיתוגי, שיווקי וכזה שנועד ליצור אטרקטיביות, נאמנות למותג ומיצוב במשפחת הדגמים. בגדול יש מספר גישות. לא נדיר שיצרן שנקט במתודה מסוימת משנה אותה מסיבותיו. אילו השיטות הקיימות: 1. שם מילולי, ועל פי רוב כזה היוצר תדמית מסוימת. זה יכול להיות מילה קיימת או מילה מומצאת, כזו עם קונוטציה מסוימת הנועדה ליצור הקשר או לייצר תדמית. פופולרי גם שימוש…
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מצ"ב כמה תמונות של הסנגיונג רקסטון החדש, מאמין ששיווקו יתחיל אצלנו די בקרוב. אמנם עניין של טעם, אך כמו תמיד אצל היצרנית הקוריאנית הזו, העיצוב עדיין קצת מכוער או לכל הפחות מוזר ומעט קשה לעיכול ראשוני...מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני צריך להעביר את האוטו שלי טסט. בגלל שאני אידיוט חידשתי אותו לא מזמן באיחור של שבוע. כלומר רישיון הרכב פג ב6 למרץ, את החדש המשולם הדפסתי היום. לא נהגתי עליו מאז מן הסתם אבל עליי לנסוע למכון רישוי להעביר אותו טסט. האם יעשו לי בעיות כשיראו שאני נהגתי לשם עם רישיון לא בתוקף? ידוע לי שניתן להוציא רישיון זמני, אבל האם על השבוע הזה יעשו לי שם בעיות?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המסלול הוא יבנה הרצליה פיתוח, השעות הן די קבועות: יציאה סביבות 10:15 בחודש האחרון הרגשתי שהמצב החמיר משמעותית... אז נכנסתי ל Google Timeline כדי לבדוק. גיליתי המסלול ושעות היציאה שלי לא השתנו, אבל חל גידול של יותר מ 40% (!!) בזמן הנסיעה, על פי בדיקה של כ 20 ימים מתחילת ינואר וה 20 ימים האחרונים, מאתמול. אני מנסה להבין איך דבר כזה קורה, הרי לא חל שום שינוי בדרך, ככל הידוע לי, לא הגיוני שעלו כל כך הרבה רכבים חדשים תוך חודש וכמו כן לא היו שיבושים בתחבורה הציבורית בשבועיים האחרונים... אז למה? איך?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
לפני חודש מכרתי את הרנו קנגו , אני גר בצפון הגיע אלי סוחר מאזור המרכז בשעות שאין דואר , הוא שילם עשינו זכרון דברים והוא אמר שידאג להעברת בעלות , [ הוא סוחר ומתעסק עם זה הרבה ] עבר חודש וכל פעם שאני מבקש שישלח לי את ההעברת בעלות הוא מאציא תירוצים . מה אפשר לעשות , והאם זה מפריע אם כבר שילם ויש זכרון דברים ??
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. בימים האחרונים בעיקר בימי שלישי בערב (בשעה 7 בערב בערך) ראיתי מספר פעמים שיירת משאיות שככל הנראה הגיעו מטורקיה. על כולן לוחיות רישוי טורקיות (היה גם אחד מרומניה עפ"י הזכור לי, אבל זה היה מראה חד פעמי) שנסעו מאזור יקנעם לכיוון חיפה (אני צפיתי בהן בין יקנעם לצומת יגור). מישהו יודע במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
קניתי מנשא לאופניים, ואני רוצה לשים לוחית אחת עליו, הבנתי שזה נדרש בחוק. אני רק לא יודע איפה לקנות... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני מעוניין למכור את הרכב (הפעם ברצינות) ואני רוצה לדעת מהו מחירו הריאלי. מחירון יד 2 אומר באזור ה-75 אלף, אבל אני די בטוח שזה מחיר לא הגיוני בעידן של 0 ק"מ יד 1 והצפה. אני לא מעוניין לשרוף חודשים על משחקים אז כמה לדעתכם שווה הרכב? פרטים: ינואר 2017 יד 00 ללא תאונות אוטומט מנוע 1.2 טורבו בנזין 25 אלף ק"מ מערכת מולטימדיה + חיישני רוורס + מצלמה רוורס
הודעה אחרונה מאת vadim6385,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav