Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה המחיר הריאלי של פיג'ו 208 שנת 2017?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין מצב שיהיה (בממוצע) יותר כלכלי להמשיך להחזיק ב-208.

נניח שאפשר למכור היום את ה-208 ב-60, או לפחות קרוב (אם היו מספיק טלפונים זו כנראה הנחה סבירה. ב-75 אתה קונה חדשה 0 ק"מ, שבכל זאת מגיעה עם רישום ליסינג).

עלויות הפיג'ו ל-3 השנים הבאות:

ירידת ערך - 25-30 אלף ש"ח

ביטוח (מקיף) - נניח 3,500-4,000 ש"ח לשנה, סה"כ בערך 11,000 ש"ח

עלויות רכב ידני ב-20,000 ש"ח (נניח קליאו דור 3 או פיאסטה):

ירידת ערך - 10-12 אלף ש"ח

ביטוח (צד ג') - 2,500 ש"ח לשנה, סה"כ 7,500 ש"ח

טיפולים עודפים - ננח 5,000 ש"ח לשלוש שנים.

סה"כ - רווח של 11,500-18,500 ש"ח לשלוש שנים (כתלות בירידת הערך של שתי האפשרויות).

סיכונים יש בשני הצדדים - ברכב הזול תיקון יקר, או תאונה (אפילו לא משביתה) באשמת הנהג, ברכב היקר ירידת ערך גבוהה יותר (לך תדע מי יקנה רכב לא כל כך מאובזר ובלי בטיחות אקטיבית עוד 3 שנים). גם ברכב החדש ד"א, יכולה להיות תקלה מחוץ לאחריות, אפילו לא זולה (טורבו, מישהו?).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
אין מצב שיהיה (בממוצע) יותר כלכלי להמשיך להחזיק ב-208.

נניח שאפשר למכור היום את ה-208 ב-60, או לפחות קרוב (אם היו מספיק טלפונים זו כנראה הנחה סבירה. ב-75 אתה קונה חדשה 0 ק"מ, שבכל זאת מגיעה עם רישום ליסינג).

עלויות הפיג'ו ל-3 השנים הבאות:

ירידת ערך - 25-30 אלף ש"ח

ביטוח (מקיף) - נניח 3,500-4,000 ש"ח לשנה, סה"כ בערך 11,000 ש"ח

עלויות רכב ידני ב-20,000 ש"ח (נניח קליאו דור 3 או פיאסטה):

ירידת ערך - 10-12 אלף ש"ח

ביטוח (צד ג') - 2,500 ש"ח לשנה, סה"כ 7,500 ש"ח

טיפולים עודפים - ננח 5,000 ש"ח לשלוש שנים.

סה"כ - רווח של 11,500-18,500 ש"ח לשלוש שנים (כתלות בירידת הערך של שתי האפשרויות).

סיכונים יש בשני הצדדים - ברכב הזול תיקון יקר, או תאונה (אפילו לא משביתה) באשמת הנהג, ברכב היקר ירידת ערך גבוהה יותר (לך תדע מי יקנה רכב לא כל כך מאובזר ובלי בטיחות אקטיבית עוד 3 שנים). גם ברכב החדש ד"א, יכולה להיות תקלה מחוץ לאחריות, אפילו לא זולה (טורבו, מישהו?).

הרווח הוא כ-5000 שקל לשנה לפי החישוב שהצגת וזה בהנחה שלא הייתה תקלה כבדה מאוד/נפלת על רכב חרא ובהנחה אופטימית מאוד (בעיני) שהרכב ימכר ב60K.

זה לא משהו חד משמעי.

אמרת ימכור ב60K, אני מאחל לו שימכור גם ב70K אבל האמת שהסכום הריאלי לטעמי קרוב יותר ל-50K, ואז הרווח השנתי לפי החישוב שלך הוא סביב ה3K. לא בטוח שזה שווה את ההתעסקות והסיכון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

יש לי בדיוק את אותו הדגם כמו שלך, אותה שנה ואותה חודש עלייה לכביש רק שלי עם 34,000 ק״מ וללא מערכת מולטימדיה + חיישני רוורס + מצלמה רוורס

הרכב שלי היה בקיץ ביד 2 אנשים הגיעו לראות ולא היו מוכנים לשלם מעבר ל60 אלף ש״ח, מכולם שהגיעו ורצו לקנות אף אחד לא היה מוכן לשלם יותר מ60 אלף ש״ח

לפני חודשיים לפני טיפול 30 אלף ולפני ששילמתי אגרת רישוי הגיע קונה שהיה מוכן לסגור 57 אלף ש״ח ובסוף אני התחרטתי משיקולים שלי שאני לא רוצה למכור

התקשרו אליי בשבועיים האחרונים כמה פעמים, הייתה הצעה של 55 אלף והיום התקשרו והציעו לי 50

אתה לא תתעשר מזה שתמכור ב60, תקנה ב30 ו״תחסוך״ 30 אלף שקל.

בשביל מה לנסוע בפח ישן יותר, פחות נוח עם היסטוריה של נהג אחר וקילומטרים שאין לך מושג איך נסעו אותם, תוסיף לזה זמן שיקח לך למכור, זמן שיקח לך למצוא רכב לטעמך

יש לך רכב מצויין, ספגת כבר ירידת ערך על הרכב, אתה יודע מה עבר עליו מהיום הראשון, אתה יכול להחזיק אותו עוד שנים רבות ללא בעיה

תשקיע את הזמן שלך בעצמך ובללמוד איך לעשות יותר כסף.

עריכה אחרונה על ידי sashatelaviv
פורסם (נערך)

ההודעה של הבחור האחרון דיי נגעה למה שאני מרגיש היום עם הרכב שלי.

הרכב שלי נוסע הרבה, ואחת הסיבות שאני מחכה עם החלפה/קנייה של רכב נוסף היא שאני רוצה להתאזן כלכלית ולקנות משהו טוב ויחסית חדש ולא רכב ב 30-40 אלף.

אמנם ירידת הערך מפחידה זה נכון אבל אל תשכח את ימי העבודה שאתה מפסיד ברכב ישן, הכאב ראש, הבלאי, בקיצור אם אתה נוסע הרבה זה לא כ"כ שווה, לדעתי לפחות. אם אתה לא נוסע הרבה אז כן, התמונה שונה.

אגב סתם התחלתי בשיטוטים ביד 2 וחיפשתי פיג'ו כמו שלך, אבל כמו שאמרו לך כאן, ב 75K אתה יכול לקנות חדשה עם אחריות ל 3 שנים מליסינג 0 ק"מ מה שאומר ש 65K זה לא מחיר ריאלי, ואישית אני גם 60 לא הייתי משלם, אולי 55-57 כן.

ממש לפני כמה ימים דיברנו על זה אשתי ואני על הקנייה של רכב אחר והיא אמרה משהו נכון, שאם אני מתכוון לקנות יד 2 ב 60K ומעלה, שהוא יחסית חדש אולי שווה להתאמץ ולקנות ב 75K חדש מהחברה כי ההפרש לא גדול (או למשל לחכות לימי מכירות של סיאט ולקנות איביזה חדשה מהחברה, אפילו ידנית).

בכל מקרה לנסות לא עולה כסף, ותמיד יכול ליפול הבן אדם שיקנה ממך את האוטו במחיר שאתה רוצה.

כמה זמן עוד אחריות יש לך על הרכב? לדעתי זה גם משהו חשוב (היו כאלו שמכרו אותם עם אחריות ל 5 שנים, תקן אותי אם אני טועה).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

נשארו שנתיים אחריות

ביוני 2015 בעת השקת דגם לאחר מתיחת פנים הרכב נמכר עם 5 שנות אחריות לפרק זמן מוגבל.

בנוגע למכירה עשיתי חישוב ואני באמת לא חוסך הרבה במעבר לרכב ישן. (בהנחה ורכב ישן לא יתקלקל כל שני וחמישי)

לא פשוט לא פשוט... אני כל כך מבסוט מהרכב שקשה לי לעבור ממנו לאיזה גרוטאה.

פורסם

השאלה כמה באמת אתה נוסע ואם יש לך יכולת כלכלית להחזיק את הרכב הנ"ל.

אם אתה לא נוסע הרבה תוכל גם לרכוש 208 ידנית משנתון מתקדם יחסית במחיר נמוך יותר, ואז את היתרה לסגור בבנק.

לא יודע מה לומר לך, אבל אתה צריך לעשות קצת שיעורי בית עם עצמך :).

אני ואתה שונים, אני למשל לא הייתי מוכר כי כמו שאמרתי לך אם אני עכשיו בעמדה של קונה, 60-65 לא הייתי משלם על הרכב אלא מתאמץ קצת וקונה חדש מהחברה, כי אני נוסע המון ואני גם חייב רכב שלא יעשה לי בעיות כי אין לי זמן להיתקע אתו.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!.

פורסם (נערך)

אתה לא תעבור לגרוטאה, ב20K שקלים אפשר לקנות אחלה רכב ידני ולאחר יישור קו תגיע מקסימום ל25K.

מה שכן זה לא יהיה ברמה של ה208 בשום צורה או תכונה. בנוסף כפי שאמרנו וכפי שחישבת גם בעצמך כולל עדות של אדם נוסף עם רכב כמו שלך החסכון לא בטוח יהיה משמעותי וזה דורש התעסקות ויש בזה סיכון.

בשביל עוד 300 שקל בחודש לא הייתי עושה את זה, וזה יכול להסתכם בזה בסופו של דבר.

את הטעות עשית, רכשת רכב חדש שלא היית צריך או שתוכניות השתנו וזו לא הייתה טעות בזמנו אני לא יודע. מה שכן את רוב המחיר אפשר להגיד שכבר שילמת. אם אלו פני הדברים, ואתה מאוד מרוצה מהרכב אישית הייתי משאיר את הרכב ולא מחפש הרפתקאות (בטח שהוא כזה אדום ויפה).

התוכניות שלך גם יכולות להשתנות שוב בעתיד ופתאום תזדקק לרכב כזה, וגם אם לא אתה תמיד יכול לשנות את דעתך ולנסות למכור, כי מכאן הירידה פחות תלולה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כימאי, אני הייתי בנעליים שלך, עם רכב שנקנה ב-2014 חדש ונמכר לאחר כשנתיים, משום שלא יכולתי להצדיק את העובדה אין לו שימוש רוב הזמן, וגם כשהוא עומד הוא מוציא כסף בדמות ביטוחים וטסט.

אבל להבדיל ממך, אני עברתי לתח"צ, כי אין שום טעם לקנות ולמכור במהלך שבסופו אתה עדיין תוציא כסף על רכב שעולה לך גם כשהוא עומד, וזה בכלל לפני תקלות אפשריות עתידיות או דלק שאתה מוציא כשאתה תכל'ס נוסע בו. מה לעשות ותח"צ תמיד יהיה זול יותר מאחזקת רכב, וכן, אני מודע למחיר ה"נפשי" שבשימוש בתח"צ.

אז אם אתה לא מוכן\רוצה\יכול לעבור לאבטובוסים, אני מציע שתמשיך להחזיק ברכב, כי זה הדבר ההגיוני ביותר לעשות (בייחוד אם אתה מרוצה ממנו).

פורסם

סליחה אבל מה אתם מדברים?

בירידת ערך של הפיזו תמשיך ועוד 3 שנים הוא כבר ימכור אותה ב 20 -25 אלף. דאצ'יה ידנית הוא שהוא יקנה ב 25 אלף תהיה שווה 10 אלף בעוד 3 שנים פער של בערך 17 אלף .

נוסיף עוד ביטוח מקיף שעולה עוד 2500 בשנה או 7500 ב 3 שנים

ומה קיבלנו? עוד כמעט 700 שקל שקל הפרש כול חודש. שזה כמה? עוד 1000 שקל ברוטו? על רכב שסתם ישב בחניה? בשביל מה?

ואפילו אין פה ענייני אמינות למינהם, רכבים ב 25 אלף אפשר לקנות שנתון 15-16 נטולי דברים שמועדים לפורענות. בכמה הרכבים יהיו פחות אמינים מה 208? לדעתי יהיו אפילו יותר אמינים.

לשיקולך. על פער של 200 שקל בחודש באמת שאפשר לשקול אם להכנס לסיפור הזה. על 700 שקל בחודש? לא הייתי חושב פעמיים( ואכן לא חשבתי, מכרתי רכב ב 40 אלף בשביל לקנות אחד ב 10 מבחינה כלכלית, וזה השתלם לי בעוד 500 שקל בחודש)

פורסם
חברים אפשר לקנות סנדרו שנת 2016 בסביבות ה-25 אלף שקל. פיאסטה שנת 2013 ב-25 אלף.
ומה עשית בזה?

קיבלת רכב באותו גודל, רק ידני ו(במקרה של פיאסטה) מחוץ לאחריות, שכנראה ידרוש הוצאה כספית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...