Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולכם זקני צפת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גר באשדוד, ויכול להגיד לך שזמני הנסיעה בתוך העיר התארכו משמעותית ולפעמים יש צורך לנסוע דרך כבישים פחות מוכרים בשביל להגיד ממקום למקום ע''מ לא להיתקע בפקקים באמצע העיר..

בין עירוני גם התארך (לכיוון המרכז), פשוט כי יש המון רכבים שעלו לכביש, המון אנשים שנוסעים למרכז והרוב גם באותה שעה.

פורסם

אשתי חיפאית ואני נוסע כבר המון שנים מהמרכז לחיפה וזמן הנסיעה התקצר עם השנים בלפחות חצי שעה כשאין עומס ושעה שיש עומס. בגלל תוספת מסלולים, מחלפים וכביש 6

פורסם

לחזק את mrraz - כבר כתבתי שכולנו כאן "זקני צפת" - כאלה שאינם זוכרים שלג כמו זה שירד השנה. אבל בהחלט היה. אנשים לא זוכרים את הפקקים באולגה כאשר היה צומת מרומזר, נתניה X2, פקק שמריהו והרצליה בכל שעות היממה. וכבר הזכרתי - עד לפני 3 שנים הנסיעה מחיפה לעכו ארכה 50-60 דקות, כיום סביב 25-30 דקות.

mrraz - להזכירך עוד גורם חשוב ביותר בהורדת העומס: רכבת ישראל. אנחנו אוהבים לקטר עליה, אבל הקיבולת של קו חיפה תל אביב כיום בשעה-שעתיים עולה על זו של יום שלם בשנות ה-70. אחד השיקולים בבחירת הדירה שבה אני גר היום היה קרבה לתחנת הרכבת, והשיקול הוכיח עצמו כנכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכבת השתפרה פלאים וטסה קדימה ביחס למה שהיה לפניי 15 שנים, בצורה משמעותית.

כולל כל העבודות תשתית, הכפלת מסילות והגשרים שהוקמו = יתרון גם לכלי הרכב.

יש לי במקרה גם חופשי חודשי ואני מכיר את התנהלות הרכבת בתור נוסע ואזרח רגיל ואכן, גם הקו מאשקלון (אני אשדודי) לתל אביב ב 3 שעות של בוקר כנראה מכיל יותר נוסעים ממה שכמה ימים בשנת 2000 היו מצליחים להשיג.

אגב, הרבה בזכות הוזלה משמעותית של כרטיסי החופשי חודשי הכולל גם אוטובוסים.

כיום, תושב אשקלון הקונה חופשי חודשי לתל אביב מקבל את כל קווי האוטובוס בעיר שלו +כל גוש דן והכל מאשקלון עד תל אביב ועוד קצת במחיר של ~400 ומשהו שקלים, מטורף.

מי שתושב אשדוד וקונה חופשי חודשי לרחובות למשל ועובד בפארק המדע משלם כ 213 שקלים חופשי חודשי שכולל אוטובוסים בכל הקו ובכל הערים בדרך.

פורסם (נערך)

תלוי.

הכבישים בפריפריה השתפרו דרסטית בעשור האחרון. נסיעה בין עיר לעיר בפריפריה הפכה להרבה יותר מהירה ובטוחה. מצד שני כל הדרכים מובילות לתל אביב וזמן הנסיעה מהפריפריה לתל אביב התארך משמעותית.

אני לדוגמא נוהג מאשדוד לתל אביב. קודם כל התחיל פקק בכניסה הדרומית לאשדוד כאשר 4 נתיבים מתמזגים ל-2 וזה הוסיף עוד 5 - 15 דקות לזמן נסיעה. הכניסה לתל אביב הפכה למשמעותית יותר עמוסה. לפני מספר שנים אם יצאתי מהבית נניח באזור 6:30~ הגעתי לתל אביב יחסית מהר. בשנים האחרונות צריך לצאת מאשדוד באזור 6:00~ בשביל לא להיתקע בפקקים. אתמול יצאתי מהמשרד ב-17:00 והגעתי הביתה ב-18:40. סיוט, סיוט, סיוט.

לפני מספר שנים ביום שישי פקקים לא היו קיימים בהנחה ולא הייתה תאונה. שבוע שעבר יצאתי מהבית לכיון תל אביב לקראת 8 בבוקר והתעכבתי במיני פקק בכביש 20. בכלל כביש 4 הפך לעמוס יחסית גם ביום שישי. זה פשוט לא היה קיים לפני שנתיים - שלוש.

מצד אחד זה מראה עד כמה האוכלוסיה התפזרה לפריפריה ורמת המינוע עלתה. מצד שני זה מוכיח שאין מה לעשות בפריפריה, אנשים נאלצים לנסוע למרכז ותחבורה ציבורית פשוט לא נותנת מענה.

אני גר באשדוד, ויכול להגיד לך שזמני הנסיעה בתוך העיר התארכו משמעותית ולפעמים יש צורך לנסוע דרך כבישים פחות מוכרים בשביל להגיד ממקום למקום ע''מ לא להיתקע בפקקים באמצע העיר..

בין עירוני גם התארך (לכיוון המרכז), פשוט כי יש המון רכבים שעלו לכביש, המון אנשים שנוסעים למרכז והרוב גם באותה שעה.

אשדוד באופן כללי הפכה לפקוקה מאוד גם לפני פרויקט Reway של לסרי ומשרד התחבורה.

הרכבת השתפרה פלאים וטסה קדימה ביחס למה שהיה לפניי 15 שנים, בצורה משמעותית.

כולל כל העבודות תשתית, הכפלת מסילות והגשרים שהוקמו = יתרון גם לכלי הרכב.

.

הרכבת בהחלט השתפרה משמעותית מבחינת אמינות, עמידה בלוח זמנים, קיבולת ותדירות. הבעיה שקודם כל מדובר בטיפה בים. שנית, תחנות רכבת נמצאות באמצע שום מקום ותחבורה ציבורית לרכבת לא מתואמת עם לוחות הזמנים של הרכבת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

גיא,

יש כ 5 קווים המגיעים אל הרכבת מאיזורים שונים בעיר, יש חלוקה של כל כמה איזורים לקו אוטובוס (21,22,23,24,25 וכן הלאה).

יש אוטובוסים החל מ 6 בבוקר באופן תדיר וקבוע אל הרכבת וזה מסונכרן עם הרכבות הן ביציאה והן בהגעה.

נוסף על כך יש את הקווים המגיעים אל התחנה המרכזית עצמה ועוברים דרך רובעים נוספים ועוברים במרכז העיר.

יש לא מעט אוטובוסים ומוניות שירות המגיעים אל הרכבת, חבל שאתה לא מעודכן בנושא.

יש כיום את החניון של הביג אשר נפתח ב 6 בבוקר ואתה חונה כמו בוס בתת קרקעי ויש לך דרגנועים או מדרגות אל הרכבת ישירות וכמובן, החניה מסביב שיש בשפע. לאחר השעה ~8 בערך נפתחת החניה העליונה של הביג מי שרוצה להחנות קצת יותר קרוב.

החניון בביג פתוח כל הלילה ולמעשה אם אתה חוזר או טס לחול, היציאה מהחניון התת קרקעי תמיד פתוחה אבל נסגרת בימים רגילים לקראת 11 וחצי בלילה משהו כזה - העליונה תמיד פתוחה.

חבל לשמוע שאתה שורף כמעט שעתיים בחזור ושעה וקצת בנסיעה אל העבודה, בדוק את אפשרות הרכבת.

בנוסף, יש קו מהיר לתל אביב מאשדוד המדלג על מספר תחנות ומגיע בחצי שעה או 40 דקות משהו כזה.

אם יש לך עומס חריג ברמפה כשאתה מגיע מגן יבנה, אתה יכול לנסוע לעד הלום לפרסס בכיכר ולהכנס כמו קינג בנתיב מהיר מכיוון דרום, זה במידה והרמפה עמוסה מאוד בגלל חיתוכי הכבישים.

*** לגבי אשדוד, היא אכן הפכה לפקוקה מאוד עוד הרבה לפניי הפרוייקט REWAY אך בו זמנית, התשתיות השתפרו פלאים.

כניסה ויציאה מהעיר לא בשעות השיא, מדובר על שדרוג משמעותי ואין כמעט פקקים למי שפונה לט"ז ולשכונות הדרומיות, עניין של מספר דקות בשעות השיא - זה לא היה קודם לכן והיה סיוט לפניי כמה שנים.

הרמזור מהרכבת שופר ויש לך 6 נתיבים של יציאה מהאיזור עם רמזור הפועל 45 שניות, שזה די מוגזם כן.

יש המון דברים טובים אבל אשדוד זה עיר שלכל משפחה יש 4 כלי רכב עם הלוואות, זה לא היה בעבר.

פורסם

בס"ד

לדעתי הרכבת השתפרה בגדול, אני זוכר בסוף שנות ה -90 כשההיתי שוחר בטכני, היה לוקח לי כשעתיים וחצי מחיפה לאשדוד, פשוט נרקבתי עד לתחנה האחרונה.

היום המצב השתנה ללא היכר מבחינת זמינות.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)
גיא,

יש כ 5 קווים המגיעים אל הרכבת מאיזורים שונים בעיר, יש חלוקה של כל כמה איזורים לקו אוטובוס (21,22,23,24,25 וכן הלאה).

יש אוטובוסים החל מ 6 בבוקר באופן תדיר וקבוע אל הרכבת וזה מסונכרן עם הרכבות הן ביציאה והן בהגעה.

נוסף על כך יש את הקווים המגיעים אל התחנה המרכזית עצמה ועוברים דרך רובעים נוספים ועוברים במרכז העיר.

יש לא מעט אוטובוסים ומוניות שירות המגיעים אל הרכבת, חבל שאתה לא מעודכן בנושא.

יש כיום את החניון של הביג אשר נפתח ב 6 בבוקר ואתה חונה כמו בוס בתת קרקעי ויש לך דרגנועים או מדרגות אל הרכבת ישירות וכמובן, החניה מסביב שיש בשפע. לאחר השעה ~8 בערך נפתחת החניה העליונה של הביג מי שרוצה להחנות קצת יותר קרוב.

החניון בביג פתוח כל הלילה ולמעשה אם אתה חוזר או טס לחול, היציאה מהחניון התת קרקעי תמיד פתוחה אבל נסגרת בימים רגילים לקראת 11 וחצי בלילה משהו כזה - העליונה תמיד פתוחה.

חבל לשמוע שאתה שורף כמעט שעתיים בחזור ושעה וקצת בנסיעה אל העבודה, בדוק את אפשרות הרכבת.

בנוסף, יש קו מהיר לתל אביב מאשדוד המדלג על מספר תחנות ומגיע בחצי שעה או 40 דקות משהו כזה.

אם יש לך עומס חריג ברמפה כשאתה מגיע מגן יבנה, אתה יכול לנסוע לעד הלום לפרסס בכיכר ולהכנס כמו קינג בנתיב מהיר מכיוון דרום, זה במידה והרמפה עמוסה מאוד בגלל חיתוכי הכבישים.

*** לגבי אשדוד, היא אכן הפכה לפקוקה מאוד עוד הרבה לפניי הפרוייקט REWAY אך בו זמנית, התשתיות השתפרו פלאים.

כניסה ויציאה מהעיר לא בשעות השיא, מדובר על שדרוג משמעותי ואין כמעט פקקים למי שפונה לט"ז ולשכונות הדרומיות, עניין של מספר דקות בשעות השיא - זה לא היה קודם לכן והיה סיוט לפניי כמה שנים.

הרמזור מהרכבת שופר ויש לך 6 נתיבים של יציאה מהאיזור עם רמזור הפועל 45 שניות, שזה די מוגזם כן.

יש המון דברים טובים אבל אשדוד זה עיר שלכל משפחה יש 4 כלי רכב עם הלוואות, זה לא היה בעבר.

עד הרפורמה קו 66,21,22 ו-24 עברו ליד הבית שלי. אחרי הרפורמה רק קו 85 עובר ליד הבית שלי ואם אני מפספס אותו אין לי דרך להגיע לרכבת בלי רכב. בחזור אוטובוסים מסוכרנים רק עם הרכבת שיוצאת מתל אביב השלום ב-X:15. מדובר ברכבת עמוסה בטירוף ברמה שקשה למצוא מקום לעמוד. אם אני עולה על הרכבת של X:21 אני נוסע כמו בן אדם, אבל מפספס את האוטובוסים.

חנייה בחניון ביג זה לא פיתרון מי יודע מה כי עד שמחנים את הרכב והולכים לרכבת שורפים 10 דקות בערך (יותר אם מחנים בחניון תת קרקעי), אבל לפחות מצב החנייה השתפר משמעותית בהשוואה לעבר.

ברכבת אפשר לעבוד/לנוח, אבל זמן מדלת לדלת הוא כמעט אותו זמן. (תעודת עניות טוטאלית לתחבורה ציבורית בישראל) הקו המהיר זה קו מלחמה. חצי אשדוד מסתערת עליו מסיבה שלא הבנתי עד היום כי הקו חוסך בסך הכל 5-7 דקות בהשוואה לקו "איטי". מניסיון של שנים לא משנה איך אני מסובב את זה (רכב - רכבת - אוטובוס או כל קומבינציה אפשרית) אני שורף בין 1:15 - ל-1:30 מדלת לדלת.

בנוגע לאשדוד, אני חושב שהעיר הייתה יכולה להיות מיאמי של מדינת ישראל, אבל עשרות שנים של חוסר תכנון, חוסר חזון, חוסר במקומות עבודה איכותיים, השתלטות של חרדים, זינוק פסיכי במחיר דיור הביאו לכך שהעיר סובלת מהגירה שלילית 6-7 שנים רצופות. (במקום השני אחרי ירושלים)

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
זה שאלה רצינית ? המצב בארץ היום קטסטרופה וזאת בועה שבדרך כזאת או אחרת בסוף תתפוצץ, כל התשתיות שהתחדשו או נבנו עם השנים הם רק מודרניזציה שבאה באיחור (נסעתם פעם בארה"ב ?) שנועדה להקל במעט על מה שהולך בכבישים, מליוני מכוניות פרטיות שהתרבו עם השנים עקב הנוחות ברכישה שלהם כשברובם נהגים יחידים, בעבר אומנם היו פחות כבישים פחות נתיבים אבל גם הרבה או מליוני פחות מכוניות, לא זכורים לי אף פעם פקקים בקנה מידה שיש היום, לנסוע למרכז זה סיוט עלי אדמות, לחנות עוד יותר, זוועה, אנחנו בעולם 3 מהבחינה הזאת.

על מה אתה מדבר בדיוק ?

מה זה ההשוואות האלו ?

מאיפה אתה מביא את המסקנות האלו? GTA SAN ANDREAS?

מאושן סייד לסאן דייגו בקליפורניה ( אותו מרחק מאשקלון לתל אביב)

בשעות הבוקר ובשעות הצהריים אתה תשב פי 2 יותר זמן בפקק בקליפורניה מאשר בישראל.

אז מה זאת ההשוואה הזאת ? השוואת את תל אביב לכביש ריק מחוץ לטקסס או מה עשית בדיוק ?

אין שום בועה, הבועה זה אנשים כמוך שמשווים את ישראל לארה"ב עפ"י צפייה בסרטי מהיר ועצבני.

פורסם

לגבי החניה בביג, החניה עצמה בצבע הכחול זה לוקח 1 דקה למצוא מקום חנייה במיוחד בבוקר כשהכל ריק והעליה לרכבת (יש מדרגות ישירות מהצבע הכחול עם כפתור פתיחה) זה עוד כ ~2 דקות הליכה כולל עליה במדרגות.

אני יודע כי אני לעיתים מגיע ב ~7:10 מחנה ועולה לרכבת וכבר ב ~7:14 אני ברציף לכן זה לא באמת 10 דקות ולא קרוב לכך.

כל השאר מבחינת שינויי הקווים זה משהו אחר, מסכים שאם גזלו ממך 3 קווים, זה לא נוח.

גם אני איתך ושים לב זמן ההגעה שלי מדלת לדלת מאשדוד ועד רחובות עד המשרד זה ככה: 10 דקות של ירידה מהבניין + נסיעה + חניה + כניסה לרכבת לאחר מכן 20 דקות נסיעה ברכבת + 10 דקות הליכה למשרד = ~45 דקות

הכי מצחיק? שעם הרכב אני מגיעה באותו הזמן בדיוק אבל בחזור לאשדוד? לוקח גם 60 דקות שזה כולל פקקים מה שאומר שאני מבזבז המון דלק ובלאי של רכב.

למרות שגם עם היציאה מהמשרד, המתנה בקטנה לרכבת + נסיעה מהרכבת זה גם לוקח לי בחזור ~45-50 דקות לכל הפחות, עצוב.

​מסכים לחלוטין שיש הבדלים במיקומי העבודה אשר משפיעים על הבחירה של הרכבת, לעיתים זה גם שיקול בהתקדמות הקריירה או בחירת רכישת דירה.

• תוכן חדש...