Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה חזרתי לנהוג עם רכב ידני אחרי לא מעט זמן ואני מעוניין לדעת אחת ולתמיד באיזו דרך הכי מומלץ לבלום או להאט לקראת צומת בצורה שהכי מועילה לרכב, כל אחד אומר ומשתמש בשיטה שונה ואני קצת מבולבל.

שיטה א’- לשים בניוטרל ופשוט להשתמש בבלמים בלבד על מנת לבלום את הרכב. מאוד נוח ואינטואיטיבי ואמור לשמור על הקלאץ׳.

שיטה ב’- להשתמש קלות בבלם —> ללחוץ על הקלאץ׳ ולהוריד הילוך —> להרים את הקלאץ׳ —> שוב נגיעה קלה בבלם—> הורדת הילוך וחוזר חלילה. כך מהילוך חמישי עד שמגיעים לשני.

שיטה הרבה יותר טרחנית אבל חלק טוענים שיותר נכונה, וששומרת יותר על הבלמים, מצד שני משיטוט באינטרנט נאמר שזו לא שיטה שמומלצת עבור רכבים ידניים מודרנים, שזה שוחק מאוד את הקלאץ׳, הנה הלינק הראשון שגוגל הביא לי לשאלה אם כדאי להוריד הילוכים בעצירה:

https://www.cartalk.com/content/when-should-you-downshift-manual-transmission

נתקלתי גם בתשובה הזו שמגיעה ממומחה מבית ספר לנהיגה שבעצם סוג של שוללת את שתי השיטות אבל לא הצלחתי להבין איך ליישם:

https://www.theglobeandmail.com/globe-drive/culture/commuting/whats-the-right-way-to-stop-at-a-red-in-a-standard/article34931042/

מישהו בבקשה יכול לעשות כבר סדר בנושא?

ושאלת בונוס באותו הקשר: האם זה בסדר להוריד מהילוך שני לראשון כשמאיטים מאוד אך עוד לא מגיעים לעצירה מוחלטת והנסיעה עדיין רציפה (למשל בפקקים כשהתנועה זוחלת ולפעמים מאיטים מאוד) או שכל עוד לא עוצרים את הרכב לא יורדים לראשון?

בתודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

קודם כל ברוכים השבים.

לדעתי אין דבר כזה נכון ולא נכון, יש הרגשה ויש נוחות.

כמו שכתבת שיטה א כמובן שוחקת את הבלמים הרבה יותר וזה החסרון בה, כמו כן במקרים קצוניים להיות בניוטרל יכל להיות מאוד מסוכן כי אין כ"כ שליטה ברכב.

שיטה ב כפי שאתה הסברת אותה לא נכונה, אין צורך לבלום קלות לפני הורדת ההילוך, המטרה בהורדת ההילוך היא לייצר בלימת מנוע ובכך להאט את הרכב ובעצם לצמצם את השימוש בבלמים.

הבעיה בשיטה הזאת היא השחיקה שקלאץ', כמובן שניתן למנוע זאת ע"י גז ביניים (עקב אגודל), אבל זה לא משהוא בהנהג הממוצע יודע לעשות.

באופן אישי אני חושב שהשיטה השניה טובה יותר ונכונה יותר אם כמובן משתמשים בגז ביניים.

לגבי הירידה לראשון, זה תלוי במהירות ובסלד, באופן אישי אני יורד לראשון אם המהירות יורדת מתחת ל 8 קמ"ש בערך.

2017 Type R

פורסם

השיטה הכי מומלצת היא להשתמש בבלמים. הרבה יותר קל וזול להחליף אותם מאשר את הקלאץ'. על הקלאץ' לוחצים ממש לפני העצירה כדי לא לדומם את המנוע. במקסימום (זה מה שאני עושה), להוריד להילוך שלישי/שני כשמתקרבים לעצירה כדי לשמור על המנוע בסל"ד אפקטיבי יחסית במקרה ותצטרך להאיץ שוב כי הרמזור התחלף או כדי לברוח ממישהו שעומד להיכנס בך מאחור.

תשובת בונוס: כן. אם הרכב מאפשר את זה. יש מכוניות בהן אי אפשר להכניס להילוך ראשון כל עוד הרכב לא עומד, אבל לא נתקלתי במשהו כזה כבר הרבה זמן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כל השיטות כשרות ולכל מצב השיטה המתאימה לו.

שיטה א' מתאימה במצב בו ישנה גלישה אל עבר מקור העצירה (רמזור, פקק, חתול), המהירות אינה גבוהה והרכב נמצא במישור יחסי.

שיטה ב' מתאימה למצב בו המהירות גבוהה יחסית, וישנו מרחק סביר עד גדול ממקור העצירה.

בכל אופן, בלימת מנוע חשובה מאוד ויש להשתמש בה בכל מצב שמתאפשר, העומס על הקלאצ' (אם משתמשים בו בצורה נכונה בעת ביצוע בלימת מנוע) הוא זניח. לחיצה ארוכה על הבלמים כדי להאט במרחקים גדולים גם שוחקת את הבלמים באופן ניכר, ובנוסף לא נכונה בפן בטיחותי שכן הבלמים מאבדים מיכולתם לבלום ביחס ישיר לטמפרטורה שלהם, עד כדי אי יכולת לבלום כלל (רואים את זה הרבה למשל בירידות מירושלים לים המלח, אנשים הזויים ב 20 דקות של עמידה על הבלמים).

לגבי שאלת הבונוס שלך, אם הילוך ראשון נכנס ללא שום מאמץ (סביב 8~ קמ"ש בערך ומטה, תלוי ברכב כמובן), אין שום מניעה לשלב משני לראשון.

פורסם
באופן אישי אני יורד לראשון אם המהירות יורדת מתחת ל 8 קמ"ש בערך.

גדול :) את התגובה שלי כתבתי לפני שראיתי את שלך :)

פורסם

להעביר לניוטרל ולבלום זו כנראה הדרך השגויה ביותר, אולי רק לדומם מנוע יכול להיות יותר גרוע מזה. ניתן להישאר בהילוך ולבלום בלי להוציא לניטורל ורק ברגע האחרון להוציא לניוטרל.

להוריד הילוכים מכין אותך למקרה שהתנועה תתחיל לנוע כלומר תאלץ להאיץ ולא לבלום או כדי להתחמק ממכשול נניח מגיחה משאית בפול גז מאחור בניוטרל בלי בלמים. על הדרך זה גם מייצר בלימת מנוע וכן שוחק קצת את הקלאצ'. אישית זה מה שאני עושה תמיד.

בזמן שהרכב נע אין שום סיבה להיות בניוטרל, לא בטיחותי לא נכון לא חסכוני בדלק.

בנושא השני כשאתה ממש מאט והרכב כבר לא סוחב בשני אין ברירה להוריד לראשון, בכל מקרה אחר תישאר בשני. להילוך ראשון אין סנכרוניזטורים ולכן מקשה את ההעברה לראשון תוך כדי תנועה.

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

פורסם
קודם כל ברוכים השבים.

לדעתי אין דבר כזה נכון ולא נכון, יש הרגשה ויש נוחות.

כמו שכתבת שיטה א כמובן שוחקת את הבלמים הרבה יותר וזה החסרון בה, כמו כן במקרים קצוניים להיות בניוטרל יכל להיות מאוד מסוכן כי אין כ"כ שליטה ברכב.

שיטה ב כפי שאתה הסברת אותה לא נכונה, אין צורך לבלום קלות לפני הורדת ההילוך, המטרה בהורדת ההילוך היא לייצר בלימת מנוע ובכך להאט את הרכב ובעצם לצמצם את השימוש בבלמים.

הבעיה בשיטה הזאת היא השחיקה שקלאץ', כמובן שניתן למנוע זאת ע"י גז ביניים (עקב אגודל), אבל זה לא משהוא בהנהג הממוצע יודע לעשות.

באופן אישי אני חושב שהשיטה השניה טובה יותר ונכונה יותר אם כמובן משתמשים בגז ביניים.

לגבי הירידה לראשון, זה תלוי במהירות ובסלד, באופן אישי אני יורד לראשון אם המהירות יורדת מתחת ל 8 קמ"ש בערך.

תודה רבה :)

אתה לא משתמש בבלם בשיטה ב’? קודם כל זה גם קצת מסוכן כי נהג שנמצא מאחוריך לא ידע שאתה בכלל מתחיל בלימה, דבר שני הבלימה כפי שתיארת שרק המנוע בולם לבד ללא שום שימוש בברקס היא איטית מאוד ולא תמיד יש מספיק כביש בשביל זה.

אפילו עם בלם אני מוצא את עצמי הרבה פעמים לא מספיק להגיע להילוך שני ולכן נאלץ לעצור רק אחרי ששילבתי לשלישי, לא יודע אם זה בעייתי אבל לא תמיד תנאי הכביש מאפשרים לי אחרת.

לא כל כך הבנתי את העניין של גז ביניים, למה שארצה להשתמש בגז כשאני רוצה לעצור את הרכב?

פורסם

בשיטה א' אתה אולי שומר על המצמד אך מקצר את חיי הגיר (בלאי לגיר עלול להיגרם כתוצאה מאי שימון של חלקו העליון).

השיטה הנכונה היא להשתמש בבלמים כאשר הגיר משולב להילוך, להתאים את ההילוכים למהירות עד הילוך 4 ואז להמשיך לבלום עד עצירה (ורק אז לשלב לסרק).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תשובה באדום

תודה רבה :)

אתה לא משתמש בבלם בשיטה ב’? קודם כל זה גם קצת מסוכן כי נהג שנמצא מאחוריך לא ידע שאתה בכלל מתחיל בלימה, דבר שני הבלימה כפי שתיארת שרק המנוע בולם לבד ללא שום שימוש בברקס היא איטית מאוד ולא תמיד יש מספיק כביש בשביל זה.

קודם כל כן, כמובן שמתמש בסופו של דבר, מתי שזה נהיה נחוץ, בשיטה הזאת הכל משתנה מאוד ביחס לתנאי הכביש, כמה רחוק אתה מהרמזור/צומת או המקום שצריך לעצור בו וכמובן באיזה מהירות אתה נוסע.

השאיפה היא לבלום כמה שיותר מבלי לגעת בבלמים.

לגבי מי שמאחורה, נגיע עדינה מאוד בדוושת הבלם (מבלי באמת לבלום) תדליק את אור הבלם, באופן אישי אני לא מתעסק בזה, אם האידיוט מאחורי לא רואה את הרמזור האדום נניך אין סיבה שיראה את אור הבלם...

אפילו עם בלם אני מוצא את עצמי הרבה פעמים לא מספיק להגיע להילוך שני ולכן נאלץ לעצור רק אחרי ששילבתי לשלישי, לא יודע אם זה בעייתי אבל לא תמיד תנאי הכביש מאפשרים לי אחרת.

אתה יכל לעצור בכל הילוך זנ לא כ"כ משנה, מה שכן עם אתה מגיע למצב שאתה לא מספיק לבלום ולהוריד ל 2 נגיד אז התכנון שלך מראש הוא לקוי, צריך להתחיל לבלום מוקדם יותר...

לא כל כך הבנתי את העניין של גז ביניים, למה שארצה להשתמש בגז כשאני רוצה לעצור את הרכב?

נניך שאתה בהילוך 6 ב 2000 סלד, אתה רוצה לרדת הילוך, את פשוט תוריד הילוך אתה תגיע למצב שמ 1500 סלד נניך (לחיצה על הקלאץ תוריד מעט את הסלד) אתה עולה ל 3000, זה פוגע בקלאץ מאוד.

כדי להמנע ממצב זה עושים גז ביניים (סוג של בעיטה קטנה על הגז כדי להקפיץ אץ הסלד תוך כדי שאתה לוחץ על הקלאץ) ואז אתה פחות או יותר תהיה מאותו סלד שאתה תהיה בו כאשר תשלב את ההילוך.

2017 Type R

פורסם

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?47703-%D7%9E%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-quot-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-quot-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94(%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99)

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?427896-%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%9C-%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99/page2

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?82543-%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%94%D7%90%D7%98-%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%98%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99&styleid=20

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?68601-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99

אני אעשה לך סדר בנושא, וכל עיצה אחרת היא טעות.

אתה מוריד מהירות עם הבלמים.

בבלימת מנוע משתמשים על מנת לשמר מהירות קבועה (או האטה מאוד איטית/הדרגתית). אם בזמן שילוב הקלאץ' אתה נתקל בשילוב קשה ובהאטה משמעותית בשילוב, אז היית צריך להאט קודם עם הבלמים.

האטה ע"י שילוב של הילוך נמוך לא מומלצת משתי סיבות:

א. שוחקת את הקלאץ'

ב. זו האטה פחות מדוייקת מאשר עם שימוש בבלם.

בשום שלב בנהיגה אתה לא אמור להיות בניוטרל.

הילוכים מורידים תוך כדי האטה, באופן כזה שחזרה להאצה מתאפשרת, כי אתה בהילוך מתאים, כמו שכתבתי קודם, השילוב קל ולא גורר האטה משמעותית.

שמירת מהירות - הילוך מתאים.

האטה - בלמים.

זהו.

כל אמירה אחרת לא באה ממישהו שמבין משהו בנהיגה, בטח שלא בנהיגה מתקדמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...