Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני משער שרובכם שמעתם על התקרית הקשה שהתרחשה היום לפנות בוקר בב"ש, לכשצעירה התנגשה עם רכבה במשאית שחנתה לצד דרך עירונית וכתוצאה מכך נהרגה. למשאית ישנו רקורד של עוד שני נהגים מקומיים שהתנגשו בה (גם בשעה שחנתה) ואיבדו את חייהם.

בשל הרקורד הזה, נראה שהמסקנה המתבקשת היא שמדובר במחדל ושלא רק שהמשאית אשמה, אלא גם העיריה שמהרה להציב שילוט באיזור התאונה עוד היום שאוסר כל חניה לאורך המקטע.

עם כל הצער, מנק' מבט רציונלית ולא אמוציונלית - היכן האחריות על הנהגים?

התקרית הזו ישר הקפיצה לי לראש את סוגיית "ציר המוות" בפתח תקווה (היה על הנושא גם שרשורפלצת כאן בפורום).

חניה בצידי דרכים עירוניות בשעות הלילה היא לא דבר חריג בכלל ; בת"א כמעט כל נתיב שמשמש תחבורה ציבורית בשעות היום הופך למגרש חניה כבר משעות הערב עד שעות הבוקר המוקדמות, בישורות, בעיקולים - לא משנה. עובדתית רכבים חונים בצידי הדרך.

האם זה אוטומטית אמור להפיל את האשמה על התשתית/עיריה/רכב שחונה אם חו"ח התרחשה תאונה כתוצאה מכך?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כמובן שמי שאשם, זה מי שיש לו אחריות לשטח. כי בני אדם מראש מנצלים פירצות, לצערנו.

כל עוד אין עונש, ואכיפה - ינצלו את הפרצה.

אבל אם היה מקבל פעם אחת קנס כבד (מי יגרור משאית? או שאפשר?), פעם שנייה כבר משהו חמור יותר - היה חושב פעמיים.

לכו תדעו אם זה בכלל לא איזה מקורב למי שם במקבלי ההחלטות ברשות המקומית (מוסיף פה את מילת הקסם - לכאורה).

במדינה נורמלית, הייתה מצפה מהנהג מראש לא לחנות שם. אבל אתה בישראל חביבי.

העירייה אמורה לחנך וללמד את הנהג. אין מה לעשות (פרקטי, מה מצוי, פחות מה רצוי לצערנו).

אם היה אכפת לראשי ערים, בכלל היו דואגים שאין דבר כזה לחנות כלי רכב כבד בתחומי העיר, שלא בשטח מוגדר מראש למשאיות אוטובוסים וכלים כבדים.

מצער מאוד למי שיש כלי כבד, אבל מה לעשות. יש חוקים, יש כללים, יש תקנות.

לא נוח, אבל זה מה יש. אני מאמין שגם לא נוח כל פעם לחנות משאית, אבל זה מה יש הרי.

מה שכן, פחות נוח מלחנות אלטו. אבל עושים את זה, כי זה הכלי פרנסה, עם זה עובדים.

ברגע שמראש היו יודעים - אסור. לא הייתה את הבעיה הזאת בכלל ברחובות.

עריכה אחרונה על ידי Mrmi
פורסם

לא התעמקתי בפרטי המקרה

איך נהג מתנגש ברכב חונה?

מדובר בעיקול?

ממש על הנתיב או בשול?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עד כמה שידוע לי לרכב כבד (מעל 10 או 15 טון) אסור לחנות באיזור עירוני, אלא רק במגרש שהוגדר כחנייה לרכב כבד.

מעבר לזה, הייתה פה כנראה הסחת דעת של הנהגת, התעסקה עם טלפון או משהו דומה, אחרת אין הסבר למה נסעה דוך לתוך מרכז החלק אחורי של המשאית, כאשר הכביש אינו חסום ויש נתיב פנוי.

פורסם

לפי הנזק לרכב כבר אפשר לראות שהנהגת ז"ל לא נהגה ב50 קמ"ש ולא היתה מרוכזת בכביש.

אם במקום המשאית היה עומד הולך רגל או רכב עם נוסעים אז היא היתה לוקחת איתה עוד מישהו.

זה מאד טרגי שהילדה נהרגה אך המשאית והעירייה ואו המשטרה לא אשמים כאן כלכך.

היכן ההורים היו שלא לימדו אותה לנהוג בזהירות???

פורסם

מדובר בכביש מואר, ישר ועם שדה ראיה גדול.

איך מפספסים משאית (או כל רכב/עצם נייח) בגודל כזה? ממש לא ברור לי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמובן שמי שאשם, זה מי שיש לו אחריות לשטח. כי בני אדם מראש מנצלים פירצות, לצערנו.

כל עוד אין עונש, ואכיפה - ינצלו את הפרצה.

אבל אם היה מקבל פעם אחת קנס כבד (מי יגרור משאית? או שאפשר?), פעם שנייה כבר משהו חמור יותר - היה חושב פעמיים.

לכו תדעו אם זה בכלל לא איזה מקורב למי שם במקבלי ההחלטות ברשות המקומית (מוסיף פה את מילת הקסם - לכאורה).

במדינה נורמלית, הייתה מצפה מהנהג מראש לא לחנות שם. אבל אתה בישראל חביבי.

העירייה אמורה לחנך וללמד את הנהג. אין מה לעשות (פרקטי, מה מצוי, פחות מה רצוי לצערנו).

אם היה אכפת לראשי ערים, בכלל היו דואגים שאין דבר כזה לחנות כלי רכב כבד בתחומי העיר, שלא בשטח מוגדר מראש למשאיות אוטובוסים וכלים כבדים.

מצער מאוד למי שיש כלי כבד, אבל מה לעשות. יש חוקים, יש כללים, יש תקנות.

לא נוח, אבל זה מה יש. אני מאמין שגם לא נוח כל פעם לחנות משאית, אבל זה מה יש הרי.

מה שכן, פחות נוח מלחנות אלטו. אבל עושים את זה, כי זה הכלי פרנסה, עם זה עובדים.

ברגע שמראש היו יודעים - אסור. לא הייתה את הבעיה הזאת בכלל ברחובות.

לא כל כך מבין מה אתה רוצה.

חנה כחוק, במקום שמותר לחנות בו, כאשר יש נתיב פנוי ותאורה לכל אורך הכביש.

על מה בדיוק היו צריכים לגרור לו את המשאית?

אני כלל לא מבין גם מה הקשר לזה שזו משאית בכלל - דווקא אותה צריך לראות ביתר קלות. התאונה הייתה מתרחשת גם אם היה שם פרייבט, פשוט התוצאה הייתה כנראה קטלנית פחות.

נראה שאסרו את החנייה שם לחלוטין לאחר המקרה האחרון.

פורסם

שוב תקשורת הפייק ניוז מייצרת כתבה שמנסה להטיל את האחריות על מי שלא אשם.

אפשר לראות בקלות שמדובר בכביש בעל שני נתיבים, ישר ומואר. מה רוצים מהעיריה או מבעלי המשאית לא ברור לי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם התחושה שלי היא שלנהגת חלק נכבד באשמה.

בכל זאת קשה להסיק מהסרטון עד כמה חניית המשאית במקום בעייתית - האם הכביש מואר כראוי, האם מוטות הרוחב של המשאית (שנועדו למנוע כניסת הרכב מתחתיה) תקניים, האם מחזירי האור מנפסקים מבחינת נידותיהם וולא היו מכוסים לכלוך שהפך אותם לא מועילים. קשה גם להסיק לגבי הנזק לרכב שכן נראה כי הוא פורק לצורך חילוץ הנהגת, אם כי סביר שאכן נהגה במהירות גבוהה.

ד"א - את המוטות שנועדו למנוע כניסת מכוניות מתחת משאיות אנחנו מכיריםן בארץ כבר שנים רבות. בארה"ב הם הופכים חובה רק בימים אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מסתמך על מה שציינו כאן חברים, כביש רחב ומואר

ונהגת שכנראה נסעה במהירות כמעט כפולה מהמותר..

בשביל להכנס בדיוק במרכז החלק האחורי של המשאית הגדולה הזאת

שעמדה בצד הכביש חונה,צריכים לשנות את כל הסיפור

למשאית שבלמה בפתאומיות בנסיעה, ועדיין חלה על הנהג ברכב הפרטי

חובת שמירת מרחק ונסיעה במהירות המותרת..

כנראה שמשהו הסיח את דעתה.

עצוב. רק בת 20.

עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם

מאז שאני זוכר את עצמי היו שם משאיות חונות, רואים מרחוק ויש מספיק מקום לעקוף מהנתיב השני.

תמיד מחפשים את מי להאשים בטעויות של עצמך.

פורסם

בתור תושב העיר, אני רוצה להגיד כמה מילים:

אני לא יודע איך התשתיות בערים מסוימות, אבל בב"ש יש כמה דברים לדעתי הזויים: כבישים ראשים (וקצת רחבים) יש אישור נסיעה של עד 60 קמ"ש. יש גם רחובות קצת רחבים, שכמעט ואין תנועה, אנשים מרשים לעצמם לנסוע מהר (כמו ברחוב הנ"ל שמדובר).

אם המשאית הייתה צריכה להחנות שמה או לא, זה סיפור אחר. אבל נניח שהמשאית לא הייתה שמה, וילד קטן חוצה את הכביש מבלי להסתכל, האם לנהגים שנוסעים שמה יש אפשרות לבלום מבלי לפגוע בילד? אני בספק.

• תוכן חדש...