רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מבחן - סיאט ארונה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
על פניו, סיאט ארונה הייתה אמורה להיות "עוד ג'יפון" בשוק רווי של מכוניות סבירות אבל לא מצטיינות. ואז התחילו לקנן חשדות...
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אאודי ישראל התחילו לשווק את הדור החדש של ה-A8 במחירים מאוד תחרותיים. קצת חבל שהיא עדיין לא מגיעה - לא באשמתה בכלל - עם כל מערכות הבינה המלאכותית והפיצ'רים המגניבים.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
חברים יקרים! אז אחרי כל התגובות, ההשערות וההודעות ששלחתם לנו בניסיון להבין אם זה בכלל אפשרי, הגיע הזמן לפרסם את תוצאות הסוויפט צ'אלנג' - פצאל שפורסם במקור בפוסט הזה. הגענו ליום מסלול בשעה 6:15 בבוקר ביחד עם עוד כ- 20 נהגים. המטרה שלנו הייתה ברורה – לרדת מ-50 שניות להקפה בודדת עם 90 וקצת כ״ס על צמיגים סיניים. האמת, זה היה די אירוני, זו הפעם ראשונה שאנחנו נמצאים על מסלול עם 20 רכבים ספורטיביים, והרכב שמושך את רוב תשומת הלב זו פאקינג סוזוקי סוויפט! אחרי מספר הקפות על המסלול, השאלות על הרכב לא איחרו להגיע...התשובות כבר נשלפו באופן אוטומטי "לא, זה לא משופר", "כן, באנו עם הסוויפט בשביל הכיף", הרי מי אמר שצריך רכב ספורטיבי ויקר בשביל להנות מנהיגה על המסלול? מהר…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
אשמח לעצות יעילות
הודעה אחרונה מאת אלכסמיכל, -
לקריאת הסקירה של RK - לחצו כאן
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
המקורי עולה 79-99 שח, תלוי אם זה לאנדרואיד או איפון לעומת זאת, הסיני שהוא בצבע כחול, עולה באתרים הסינים בסביבות ה 10 שקלים? 15 שקלים בערך. ברור לי שזה לא מחשב וכולי, אבל זה יכול לתת הערכה ראשונית לכאלה שלא הכי מבינים ואז מגיעים למוסך עם קצת ידע, גם עם פחות לחץ שמא מה יגידו לי עכשיו. מה יאבחנו. השאלה העיקרית היא עניין הרכיב. שווה להשקיע במקורי הישראלי, בסביבות המאה שח, או אפשר להסתפק בסיני נגיד כזה https://www.ebay.com/itm/V2-1-ELM327-ODB2-ODB-II-Bluetooth-Wireless-Diagnostic-Code-Rear-Car-Auto-AG/162840596507 זה המקורי אבל מאמין שכולם כבר מכירים אותו https://engieapp.com/he/ אם אני לא טועה, זה אותו רכיב נכון? האם הכחול הסיני לא יכול לעבוד עם הא…
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
-
היי, לאחר ויכוח עם חבר חייב לשאול שאלה, אני בדרך כלל (רנו קליאו 14) אחרי ההנעה מחכה -3 2-3 דקות ברכב שטורים ירדו והמנוע קצת יתחמם (לבנתיים מגלגל סיגריה ומחבר את הפלאפון למערכת) המנורה שאומרת שהמנוע קר עדיין דולקת רק לאחר נסיעה נכבת ואז מרשה לעצמי למשוך קצת הילוכים. לעומת זאת חבר שלי מניע את הרכב וישר נוסע בלי לחכות אפילו שנייה ונוסע כאילו המנוע חם הוא טוען שזה היה נכון לרכבים ישנים אך כיום אין בעיה להניע ולנסוע. מי צודק בעניין הזה? בנוסף גם השכנה שלי הערתי לה שהוונטה שלה לא מפסיקה לעבוד ושתבדוק את זה ונאמר לי שהיא לא מכבה את המזגן ואיך שהיא מניעה את הרכב המזגן ישר עובד גם בחימום וגם בקירור הסברתי לה שזה לא בריא לרכב כי המנוע קר והוונטה עובדת (גם הסברתי לה שב…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לאחרונה קפצתי לאזור פלמחים על מנת לקנות מסגרת לוחית רישוי עם כיתוב VW, רצה הגורל והמחסנאי עניין אותי בכך שאני יכול לעשות את הרישוי השנתי לרכב באותו מתחם, בגלל הקרבה והמקום הנעים קפצתי על ההזדמנות. אגב, הם עושים רישוי רק לרכבי הקונצרן. תחילה ביקשו ממני ללכת ולהירשם במשרד כמו במכון רישוי רגיל, אז נכנסתי למשרד של סקודה (במתחם יש את מגוון רכבי VAG) הפקידה הייתה קצת זעפנית בגלל שלמה הגעתי עם רכב VW למשרד של לסקודה, אחרי שהבנתי שלא ילך לי איתה, המשכתי עוד כמה מטרים לעבר המשרד של VW שם קיבלתי שירות, הטרטור היה קצת מיותר, אבל מילא. לאחר הרישום, הבאתי את המסמכים לבוחן שלדבריו הוא לא היה צריך את העזרה שלי ולכן הוא העביר את הרכב, אני כמובן עמדתי בצד והשגחתי על הרכב בכל השל…
-
-
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הייתכן שבפרסומת של לובינסקי טרייד מפרסמים יונדאי איי 25 עם תמונה של איי 35? או שאני מדמיין? Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
https://drivemag.com/news/all-new-2019-ford-focus-hatchback-spied-nearly-undisguised נראה כמו מזדה 3 דור קודם. בנוסף, נראה שגיר הפאוורשיט המהולל הולך לעשות קאמבק. יהיו גם גירסאות RS, ST וחשמלית. צפי להשקה תחילת 2018. מתי ואם בכלל בארץ לא ידוע.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם. נרשמתי לאתר WinWin על מנת שתהיה לי גישה למחירון יצחק לוי, הוא נותן 3 חיפושים חינם. ברשותי סיאט לאון 1.2TSI שנת 2015, רמת גימור סטייל, אוטומטית, יד ראשונה. בדגם הרכב שלי יש רק אופציה לבחירה של גיר ידני ולא אוטומטי. אני מניח שיש הבדל של כמה אלפים בין הגרסאות. האם יש למישהו גישה למחירון המודפס ויודע מה המחירון הרלוונטי עבורי? ובנוסף, כמה מפחיתים עבור ק"מ גבוה יחסית? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
בזמן שסיאט ופולקסווגן מציגות דורות חדשים לאיביזה ולפולו, סקודה מסתפקת במתיחת פנים עדינה מאוד לפאביה. מה אתם חושבים, החידוש הזה - יחד אולי עם מחירים נמוכים ואבזור עשיר - יספיקו כדי לשמור אותה רלוונטית? או שאין סיכוי שתעדיפו אותה על פני האחיות המרווחות והמתקדמות יותר שלה?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אהלן חברים, כמה שאלות לגבי טסט: 1. רישיון הרכב הנוכחי שלי (עשיתי העברת בעלות לפני כחודש) נגמר ב29 במרץ 2018. טרם קיבלתי מכתב בדואר שאני צריך לחדש את הרישיון ולגשת לטסט. זה תקין שעוד לא קיבלתי מכתב? 2. עדיין חובה שיהיה פח ברכב כדי שיעבירו את הרכב טסט? 3. האוטו במצב מכני ממש טוב. עיקר הליקויים זה מגב שחוק ואיזו נורה שרופה באחד הפנסים הקטנים מאחורה (לא של הלוחית רישוי). אפשר בכל זאת טיפים למה כדאי לי לשים לב כדי לסיים עם זה בפעם אחת? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בכל הגולפים שעברו לידי בארץ, בכל החיפושים שהרצתי באינטרנט ובכל הביקורות וידאו שראיתי - אף פעם לא ראיתי גולף דור 7 עם חיפויי ניקל/כרום/אלומיניום לחלונות. באאודי זה פריט אבזור שקיים בכל הדגמים. גם בפולקסווגן פסאט האבזור הנ"ל קיים. העובדה שלא ראיתי גולף כזו אף פעם ואני לא מצליח למצוא את החלק הזה באינטרנט עבור הגולף גורמת לי להניח שזה לא קיים. האם מישהו יודע למה? ניחוש: משהו במיתוג של VW מול אאודי. הם רוצים שהאאודי ישאר יותר פרימיום..... מצורפת תמונה של גולף עם כיסוי ניקל סיניים על החלונות (ככל הנראה סיניים כי כאמור זה לא מיוצר ע״י VW..)
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 799 צפיות
מובילי טענו לי ש90% מיצרניות רכב מתקינים מובילי האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
להפתעתי אני רואה באתר של מיצובישי שצריכת הדלק של אאוטלנדר נמוכה ב-25% מ-ASX, גם גירסת ה-7 מושבים. לא מדובר באותה יחידת הנעה? המשקל כמעט זהה. מה אני מפספס פה? מצרף מתוך אתר מיצובישי.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
בחו"ל קיימת עם מסך גדול, CARPLAY ו AA, ומצלמת רוורס מקורית. אצלנו עדין אבזור שמרגיש עתיק, מסך 5" קטן עם רזולוציה נמוכה, שלא נראה טוב בשמש, ומגיב למגע כמו מסך של כספומט. אבל בעיצוב אין לה מתחרות רבות, ובגימור קרבי אז בכלל. עם אפשרות לגיר ידני. http://goo.gl/X5uzcz
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הכוונה גם לרכבים שבהם יש מערכות מקוריות הנותנות אותו דבר? הסוכנות מציגה את זה ב"הטבה" (שמים את זה בסעיף התשלומים, ואז מורידים את הסכום בסעיף ההנחות) ושאלה נוספת - ההבדל בדרגת הבטיחות בין הנירו לאיוניק להבנתי זה שאיוניק פרמיום (שתיהן דרגת בטיחות 7) זה שבאיוניק פרמיום יש זיהוי דו גלגלי ובנירו אין. אז התקנת מובילאיי שיזהה אופניים בעצם לכוארה משווה בין איבזור הבטיחות בינהם, והטיעון איוניק בטוחה יותר כבר לא תקף ברגע שיש מובילאיי 630 פרו, נכון? (באיוניק סופרים יש גם זיהוי כלי רכב בשטח מת, אני מדברת על הדגם פרמיום שבו אין זיהוי שטח מת)
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, במעקב חבילה קיבלתי סטאטוס : מעוכב מכס. נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט. חלפו 12 ימים . לא קיבלתי שום הודעה . האם לפנות אליהם ? אם כן, יש למישהו טלפון מסוים? תודה
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 7 אלף צפיות
או במילים אחרות: למבורגיני! עם מספר צהוב! ולא בנתיבות!!!
הודעה אחרונה מאת seidat, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע האם יש מועדון לקוחות של מאזדה בפייסבוק ? ( כמו לדוגמא המועדון*המעולה* של סיאט ישראל)?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ההבדלים במחיר בין מורשה משרד תחבורה למורשה יבואן ידועים. כל אחד עושה את הבחירה שלו. והשאלה בכותרת. כשקניתי את האוטו קיבלתי שני טיפולים חינם. אתמול מימשתי את השובר השני רק כדי להזכר כמה פונקציות מיותרות יש שם ומתפרנסות מכלום. אני שואל ברצינות. למה צריך 3 פקידות פלוס 5 ״יועצי שירות״ בנוסף לכל בעלי התפקידים שם. אני כבר לא מדבר על השכר שלהם שבעלי הרכבים מממנים אלא על הסרבול. בין הרגע שהרכב נכנס למוסך עד שהוא מגיע למכונאי אני עובר בין 3 אנשים ומחכה 50 דקות למרות שיש תור מוזמן. כנל בסוף הטיפול. הרכב יוצא מהמוסך. עובר ליועץ שירות ואז לפקידה. סתם חצי שעה מיותרת בנוסף ל 50 דקות בכניסה. ביום רגיל אולי הייתי הולך לעבודה ומשאיר שם את הרכב. אבל אתמול היה ששי וטיפול של חצי שעה בפועל…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
באיזה ערים? איפה יש קישור למידע מהימן בנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמנם הנבואה ניתנה לשוטים אבל בכל זאת יש פה מביני עניין - כמה אתה מעריכים שתעלה הקיה סטוניק? על גרסאותיה השונות (מנוע קטן או היברידי). היא צריכה לעלות פחות מהנירו לדעתי. מצד שני היא תתחרה בKONA של יונדאי שיש לה תג מחיר לא נמוך. ומצד שלישי גם תתחרה בסיאט ארונה שנמכרת סביב 110,000 יש פה איזה לינק מוזר שמדבר על מחירי הסטוניק ביורו - http://royallahainachallenger.com/47002 מישהו גם שמע מתי סטוניק צריכה להגיע, ובאיזה תצורת מנוע? והאם קיה נוהגת לעשות מחירי השקה?
הודעה אחרונה מאת hgyh, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב התקבל מיורוקאר אנגליה לתקופה של חמישה ימים נטו, הרכב היה חדש לחלוטין עם 3100 מייל על השעון. מרכב 5 דלתות , מנוע 1.5 טורבו 165 כ"ס, גיר ידני. במהלך חמישה ימים כיסיתי כ 1200 מייל עם הרכב עם צריכת דלק משולבת של כ 13 קמ"ל במגוון דרכים החל מכבישים מהירים ועד כבישי כפר נידחים , בטמפרטורות נמוכות החל מ 2- ועד 8 מעלות כאשר המזגן דלוק קבוע . לטעמי הרכב מעוצב ואף יפה , חלק האחורי בגירסאת 5 הדלתות יכל לקבל סיומת חיננית יותר, תא המטען איכלס מזודה גדולה + בינונית ללא קושי ועם מקום למטען נוסף, מעט מעצבן הפתיחה דרך הסמל (מלוכלך) והדלת אינה קופצת מספיק ולכן צריך לדחוף אצבעות על מנת להרים את הדלת ושוב להתלכלך... סביבת הנהג גרמנית לחלוטין, עיצוב נאה בהחלט , איכות גימו…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
פיג'ו ערכה מחקר שתפקידו היה להראות שסביבת הנהג של הרכבים שלה גורמת לאנשים להשאיר את העיניים על הכביש. המטרה נחמדה, ובגדול אפילו סוג-של הושגה, אבל הנתונים שעלו מהמחקר השאירו אותנו עם פה פעור מרוב בעתה. לפני שאתם נכנסים לקרוא את הכתבה - רוצים לנחש כמה קילומטרים הנהג הממוצע עובר בשנה בלי להסתכל על הכביש?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
מבחן - אאודי RS5
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אחרי ה-C63s, מגיעה למבחן אחת המתחרות הבולטות שלה - אאודי RS5. האם היא מצליחה להפוך את עורה ולהיות מכונת נהיגה להיקשר אליה או שהיא ממשיכה במתכון המוכר של "מהר מהר מהר!!!!!" ובלי הרבה יותר.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
שלום לכולם, היום לאחר המתנה מורטת עצבים וציפייה רבה (הרבה בזכות השרשור של דיסקו) קיבלנו את האוטו של קישקשתא. הצבע הוא כסוף עם איירבאמפ חום. בפנים הצבעים חומים. הרכב הוזמן במסגרת המבצע של הוט. מעבר לכך אי אפשר להרחיב. הרכש ונמסר בשורק - היכן שהיה אירוע לובינסקי. על השעון יש 3 ק"מ, קצת יותר מרבע מיכל דלק. מקבלים הדרכה מלאה על האוטו, הדיבורית והטלפון מחוברים ומשוחררים! למעט חיישני חנייה אחוריים ומרים שמשות לא הותקנו תוספות ברכב. אין כמו להניע בלי קודן. זה המקום להודות לאנשי לובינסקי על שתמכו ועזרו בעניין ההזמנה ברכב הזה. עם הרכב התקבלה התחייבות לטרייד אין במחירון בהפחתה קבועה. זוג מחזיקי מפתחות (המלצה אישית, תפסיקו להביא את הסוג הזה. הם נשברים בקלות. אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת אלירן 206XS, -
- 1 תגובות
- 873 צפיות
קפץ לי בפייסבוק פוסט של EDT automotive. החברה הזו מסבירה בפוסט על מנגנון שיש ברשותם, שמנקה את הבוצה והפיח במנוע בעזרת לחץ. מישהו מהפורום מכיר את הדבר?
הודעה אחרונה מאת SG159, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי, חיפשתי באינטרנטים תשובה לשאלה הזו ללא הצלחה. אשמח לדעת בעלי הידע והניסיון שכאן. תודה
הודעה אחרונה מאת מלטבשי,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav