Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדלים במחיר בין מורשה משרד תחבורה למורשה יבואן ידועים. כל אחד עושה את הבחירה שלו. והשאלה בכותרת. כשקניתי את האוטו קיבלתי שני טיפולים חינם. אתמול מימשתי את השובר השני רק כדי להזכר כמה פונקציות מיותרות יש שם ומתפרנסות מכלום. אני שואל ברצינות. למה צריך 3 פקידות פלוס 5 ״יועצי שירות״ בנוסף לכל בעלי התפקידים שם. אני כבר לא מדבר על השכר שלהם שבעלי הרכבים מממנים אלא על הסרבול. בין הרגע שהרכב נכנס למוסך עד שהוא מגיע למכונאי אני עובר בין 3 אנשים ומחכה 50 דקות למרות שיש תור מוזמן. כנל בסוף הטיפול. הרכב יוצא מהמוסך. עובר ליועץ שירות ואז לפקידה. סתם חצי שעה מיותרת בנוסף ל 50 דקות בכניסה.

ביום רגיל אולי הייתי הולך לעבודה ומשאיר שם את הרכב. אבל אתמול היה ששי וטיפול של חצי שעה בפועל מצרך ליותר משעתיים.

זה איזשהו סטנדרט שהיבואן מחייב או סתם שטות שבעל המוסך מעמיס על הלקוח כדי לפרנס עוד כמה מבני המשפחה ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יועץ שירות מתווך בין בעל הרכב למכונאי. במקום "לבזבז" שעות עבודה של מכונאי (ששכרו גבוה יותר) בפעולות שאינן מחייבות ידע מקצועי רב מעסיקים יועץ שירות. הפקידות מבצעות עבודה משרדית של רישום וגביית תשלומים. כמות העובדים במוסך תלויה בעומס העבודה המתוכנן ולא על פי גודל המשפחה של בעל המוסך. האם זה נדרש? - זה עניינו של בעל המוסך. האם זה מייעל את העבודה? - כנראה שכן. האם אתה משלם עבור המנגנון הזה? - כמובן שכן. לא רוצה לבזבז זמן במוסך - תכנן את זמנך כך שתוכל לעשות סידורים אחרים בזמן שהרכב נמצא בטיפול.

פורסם

אני מבין. אם זה כך, אז איך בהרבה מוסכים שהם לא מורשי יבואן כל המנגנון הזה כמעט ולא קיים ?

אתה מגיע , בד"כ בעל המוסך מאבחן והמכונאי עובד על הרכב.

לפעמים יש פקידה לפעמים גם זה לא קיים ואתה משלם ישירות לבעל המקום.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בגדול מאותה סיבה שבמכולת השכונתית שלך, בעל המכולת הוא גם הקופאי, המחסנאי, והאחראי משמרת. בסופר, יש בעל תפקיד לכל אחד מהנ״ל.

פורסם

קודם כל לא תמיד יש הבדלים לרעת הלקוח. נתקלתי כבר במוסכי יבואן יותר זולים לשעת עבודה ממוסכים מורשי משרד התחבורה.

צריך פקידות כדי לטפל בכל הניירת וכדי שכשתבוא עוד חמש שנים יוכלו להגיד לך איזה חלק בדיוק החליפו ומאיפה הביאו אותו ולא יגידו לך "תחליפי" וזהו.

תפקיד יועצי השירות להסביר לך מה בדיוק הולכים לעשות וכמה זה יעלה בלי שתבלבל את המוח לאיש מקצוע שאתה לא תבי את תשובותיו.

המוסך השכונתי בעל המוסך עושה את הכל כי אין לו עבודה לפקידה וליועץ שירות במשרה מלאה וגם למכונאי (הוא) יש מספיק זמן לעשות עוד דברים. כשהוא גדל ומחזיק עוד 2-3 מכונאים אז יש פקידה והוא יועץ השירות והמנהל הטכני. אחר כך כשכבר יש לו 10-11 מכונאים בכמה מחלקות אז יש לו יועץ שירות והוא מתעסק יותר בניהול הכללי (רכש, מו"מ ספקים, ציוד, שיווק וכו').

עריכה: הסיבה שמוסך גדול יכול לספוג את העלויות הנלוות היא שהקבועות שלו מתחלקות על יותר לקוחיות בחודש ולכן העלויות יורדות ומפנות כסף להשקיע בפונקציות אחרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש מוסכים קטנים שהם מורשי יבואן, עם פקידה אחת ויועץ שרות אחד.

לדעתי אחת הדרישות ממוסך מורשה יבואן היא העסקת יועץ שרות.

אין בארץ מוסכים פרטים כלליים שהם ממש גדולים, כמו מרכזי שרות גדולים של היבאונים אבל אני מניח שאם היה מוסך כללי כזה, גם הוא היה מעסיק מספר פקידות ועוד מספר אנשי צוות שהם לא מכונאים אלא דואגים למנהלות.

פורסם

לא מכיר את תחום הרכב הכבד. האם ההנחה שלי נכונה?

זאת אומרת האם גם במוסכים האלו יש הרבה פקידות ואנישי צוות נוספים שהם לא מכונאים?

פורסם

כן. יש שם מחסנאי, פקידות, יועצי שירות ובכלל מנגנון לא קטן. מדובר גם על מוסכים שיושבים על שטחים גדולים מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בגדול מאותה סיבה שבמכולת השכונתית שלך, בעל המכולת הוא גם הקופאי, המחסנאי, והאחראי משמרת. בסופר, יש בעל תפקיד לכל אחד מהנ״ל.

דוגמא לא טובה כי דווקא במכולת השכונתית בדרך כלל יקר יותר מאשר בסופר הגדול.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

זו דוגמא טובה בלי קשר למחירים.

בכל אירגון גדול יש מספר בעלי תפקידים, כל אחד עושה משהו ספציפי. מכונאי, מחסנאי, מאבחן, חשמלאי, פקידת קלבה, יועץ שרות.

באירגון קטן, עובד יחיד או שני עובדין עושים את כל התפקידים.

כמו שרשמתי מקודם, תאר לך מוסף פרטי עם 30 עובדים. אף אחד לא מצפה שכל ה 30 יהיו רק מכונאים. רק 15 מהם יהיהו מכונאים וכל היתר יעשו את התפקידים הנלווים.

פורסם

זה מזכיר לי שעבדתי במעבדת מחשבים ניידים, שבה ההנהלה הייתה שולחת את הטכנאים להתעמת עם לקוחות למה הם צריכים לשלם על תיקון מסך שבור, ואחר כך היו באים אליך בטענות למה אתה לא מתקן מספיק מחשבים ביום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
זו דוגמא טובה בלי קשר למחירים.

בכל אירגון גדול יש מספר בעלי תפקידים, כל אחד עושה משהו ספציפי. מכונאי, מחסנאי, מאבחן, חשמלאי, פקידת קלבה, יועץ שרות.

באירגון קטן, עובד יחיד או שני עובדין עושים את כל התפקידים.

כמו שרשמתי מקודם, תאר לך מוסף פרטי עם 30 עובדים. אף אחד לא מצפה שכל ה 30 יהיו רק מכונאים. רק 15 מהם יהיהו מכונאים וכל היתר יעשו את התפקידים הנלווים.

הרעיון הכללי נכון. אבל ההקבלה בין מוסך שאינו מורשה יבואן למכולת לא מלאה.

מוסך קטן ולא מורשה שלא מעסיק צוות נרחב ולא יצרני לעולם יהיה זול יותר לעומת היבואן הדרקוני.

מכולת שאינה מעסיקה עובדי אדמיניסטרציה, סדרנים וכו' לעולם תהיה יקרה יותר מהסופר הגדול.

אני מסכים שאנחנו מצפים ממוסך קטן שיגבה פחות. גם מסכים שבמוסכים גדולים נדרשת חלוקת תפקידים גדולה יותר.

צריך להבין שלפעמים ההגיון לא עובד באותו כיוון גם כאשר הדימוי דומה.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אנחנו מטפלים במורשה יבואן. פשוט מגיעים על הבוקר, יוצא אלינו מוסכניק פנוי ולוקח את האוטו בלי יועצי שירות וכל מיני שטויות למינהם.

אחר כך משלמים אצל הפקידה ולוקחים את האוטו עם שובר לשטיפה.

אני מניח שבאיזור המרכז המוסכים הם יותר ממוסחרים מאשר בפריפריה. פעם נכנסתי ליונדאי בנתניה כי נדלק לי צ'ק אנג'ין בI800 כשנסעתי למרכז, עשו לי שם מסכת יסורים, תור לפה ותור לשם. אחרי זה יושבים בתוך אקווריום בלי אפשרות להתקרב ולראות את העבודה מקרוב. יאק.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מכולת קטנה לא יכולה להשיג את המוצרים שלה בזול, יש הבדלים של עשרות אחוזים במחיר שהיצרן גובה משופרסל יחסית למכולת שכונתית.

לאומת זאת, מוסך יבואן נהנה מסוג של בלעדיות, בגלל עניין האחריות והפחד של הלקוחות. לכן הוא מרשה למכור את חלקי החילוף ביוקר ולהעשיק עובדים שעוזרים בתפעול המוסך.

• תוכן חדש...