Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה גם לרכבים שבהם יש מערכות מקוריות הנותנות אותו דבר?

הסוכנות מציגה את זה ב"הטבה" (שמים את זה בסעיף התשלומים, ואז מורידים את הסכום בסעיף ההנחות)

ושאלה נוספת -

ההבדל בדרגת הבטיחות בין הנירו לאיוניק להבנתי זה שאיוניק פרמיום (שתיהן דרגת בטיחות 7) זה שבאיוניק פרמיום יש זיהוי דו גלגלי ובנירו אין. אז התקנת מובילאיי שיזהה אופניים בעצם לכוארה משווה בין איבזור הבטיחות בינהם, והטיעון איוניק בטוחה יותר כבר לא תקף ברגע שיש מובילאיי 630 פרו, נכון?

(באיוניק סופרים יש גם זיהוי כלי רכב בשטח מת, אני מדברת על הדגם פרמיום שבו אין זיהוי שטח מת)

פורסם (נערך)

היבואן היחיד שאני יודע שמתקין מובילאיי ברכבים שיש בהם התרעה על סטייה מנתיב והתרעת קירבה (שזה המערכות שמשרד התחבורה דורש) , זה דלק מוטורס במאזדה ואולי גם קצת בפורד.

למה? כנראה עקב הטבת מס פר רכב, או כי יותר משתלם להם לייבא את המכוניות בלי המערכות שהמובילאיי משלימה.

לא זכור לי שמתקינים מובילאיי ביונדאי איוניק או קיה נירו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לפי תקנות של משרד התחבורה המכשיר כביכול מציל חיים.

לי זה נראה כמו תרמית שעוד נשמע עליה בעתיד בחדשות.

עומר :-)

פורסם
הכוונה גם לרכבים שבהם יש מערכות מקוריות הנותנות אותו דבר?

הסוכנות מציגה את זה ב"הטבה" (שמים את זה בסעיף התשלומים, ואז מורידים את הסכום בסעיף ההנחות)

ושאלה נוספת -

ההבדל בדרגת הבטיחות בין הנירו לאיוניק להבנתי זה שאיוניק פרמיום (שתיהן דרגת בטיחות 7) זה שבאיוניק פרמיום יש זיהוי דו גלגלי ובנירו אין. אז התקנת מובילאיי שיזהה אופניים בעצם לכוארה משווה בין איבזור הבטיחות בינהם, והטיעון איוניק בטוחה יותר כבר לא תקף ברגע שיש מובילאיי 630 פרו, נכון?

(באיוניק סופרים יש גם זיהוי כלי רכב בשטח מת, אני מדברת על הדגם פרמיום שבו אין זיהוי שטח מת)

לגבי השאלה הראשונה - את חייבת להיות יותר ספציפית, כי היא לא מובנת. כמו שיואב אמר, דלק מתקינים מובילאיי במכוניות שלהם מובילאיי כי אמנם יש להן בלימת חירום, אין להם את התראת המרחק שמחויבת עפ"י חוק (בנוסף להתראת סטיה מנתיב הנסיעה) ובגלל המערכות האחרות שמובילאיי נותנת (זיהוי תמרורים). יבואניות אחרות מתקינות מובילאיי מלית ברירה במכוניות בהן אין את אחת ההתרעות (שוב - חשוב לשים לב שבלימה לא פותרת מהתקנת מובילאיי. עוד שטות מטופשת).

מעבר לזה, התפרסמו במגזין שלוש כתבות בנושא. תעייני בהן ותראי באילו מכוניות יש אילו מערכות.

לגבי השאלה השניה - הטיעון "איוניק בטוחה יותר" מגיע בדיוק בגלל ניטור השטחים המתים של הגרסה היקרה. לגרסאות האחרות מתייחסים כשוות לנירו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דוקא בשנה האחרונה יש ייבואנים שהחליטו לזנוח את המובילאיי והם עוברים למערכות מקוריות.

משרד התחבורה מחייב בכל רכב חדש מינואר האחרון שיהיו בו מערכות שאיכשהו נמצאות במובילאיי.

ככה למשל איביזה וארונה שמצויידות בבלימה אוטונומית (אבל גם בחו"ל אין להם התרעת סטייה מנתיב) זוכות למובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...