רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים כמה מכוניות יכולות להיות רשומות על בן אדם אחד ללא אישור מיוחד או תשלום מס כלשהו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת socho, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם בהמשך לכתבה שפורסמה ב ynet על תקלה במערכת המחשב של משרד הרישוי שבגללה לא ניתן להציא מספר רישוי לרכבים חדשים, מישהו אולי יכול לעדכן? אני מחכה לרכב שכבר מוכן ומחכה למספר... בעסה. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת tainka2405, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אשמח לתשובות ממי שהתנסה בלבד. תודה
הודעה אחרונה מאת ארציאל, -
- 2 תגובות
- 665 צפיות
שלום רב, נשברה לי מראת צד בניסן NV200. במוסך המרכזי רוצים 2200 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה. מצאתי באיביי ב 250 ש"ח לא מקורי ו 640 ש"ח מקורי לפני משלוח. השאלה היא אם אני צריך אישור ממשרד התחבורה על חלק כזה? תודה מראש משה
הודעה אחרונה מאת moshenuri, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הקלאץ שלי ברנו פלאונס בדרך למות, המוסכניק הביא לי הצעת מחיר של קלאץ פלוס עוד איזה חלק ופלוס תיקון 4000! יש דרך להזמין מחול חייב את עזרתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני עומד לשכור רכב לטיול משפחתי בפלורידה, אנחנו 5 נפשות זוג + 2 בוגרים (18, 21) ונער (13). לקיחת הרכב ממיאמי והחזרה באורלנדו אחרי כשבועיים. דבר ראשון - סוג הרכב שאני חושב עליו זה דודג' קראוון - 7 מקומות מתוך כוונה שנשב בתצורה של 2+2+1 והיתר לטובת מזוודות, החשש הוא שלא יהיה נוח לגברים הצעירים 3 בספסל, וגם נרוויח מקום נוסף למטען. מאחר ואני לא מכיר את הרכב הייתי רוצה לקבל המלצות ודעות נוספות לגבי זה. בנוסף - חברת ההשכרה, יש את הידועות באדג'ט, טריפטי וכדומה עם חבילת השכרה כוללת ביטוח ונהג נוסף, ומצד שני כל מיני חברות שאני לא מכיר בסגנון Chip Car USA שמציעות מחירים נמוכים ביותר מ- 30% אבל אין לי מושג לגבי איכות השירות ואיזה תוספות מחיר יתקעו בנוסף. השאלה …
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כרגע קרה אחד משני דברים: או שיונדאי עשו עוד צעד שיכניס אותם לדפי ההיסטוריה בתור אחת מחברות הרכב החכמות ביקום, או שפבל לקה בדינמציה והחליט לכתוב ערימה של שטויות. ככה או ככה, האיורים של יונדאי סנטה פה החדש נראים ממש מגניב.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 7 תגובות
- 923 צפיות
היי, לפי אתר Icar בשנת 2016 אין בכלל את רמת הגימור Spirit למזדה 3. יש ספורט \ קומפוקט \ פרימיום . אתמול דיברתי עם מישהו שמוכר דגם ספיריט של רכב שנתון 2016. אמרתי לו שאולי הוא התלבלבל ומדובר ברמת גימור אחרת, אבל הוא שלח לי צילום של רישיון רכב ואכן אשום "ספיריט". אשמח לקצת הבהרה ועזרה בנושא תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת biliboy12, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5077089,00.html https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5077670,00.html מילא לזייף מבחני זיהום, אבל ניראה שמשהו שם מבולבל קשות..
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תמיד רציתם לדעת מי הייתה חברת ההשכרה הראשונה בישראל? יודעים מה המכוניות הכי מוזרות שאפשר היה להזמין? ומהו הסימון המיוחד שרכבי השכרה נדרשו "לענוד"? כל התשובות בסקירה של חן פרחי.
הודעה אחרונה מאת nero696, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן כולם אני חייב לשתף אתכם בחוויה מפחידה , מאוד אפילו שקרתה לי היום. למי שמכיר הסיטואציה קרתה בכביש רחלים - אריאל - כביש מעאפן ביותר: מפותל מאוד עם פיתולים ארוכים, מקורצף כבר אי אילו שנים ואף אחד לא לוקח עליו אחריות, חשוך בלילה מאוד, שוליים לא מוסדרים לאורך כל הכביש. אני יורד לי להנאתי מאריאל, למזלי במהירות נמוכה יחסית (60-70) כי הכביש רטוב ויורד גשם. באחד הסיבובים מגיחה מולי נהגת עם מיקרה לבנה שאיבדה שליטה - במהלך הסיבוב כנראה בגלל שבאה מהר מדי אליו - הסיבוב ימינה והיא החליקה שמאלה חזק - הגיעה מולי. בשלב הזה אני רואה אותה צורחת בתוך האוטו ושוברת את ההגה ימינה. למזלי אני גם עם מיקרה ואני מצליח לחמוק ממנה. הגברת נזרקה לשוליים ונעצרה שניה לפני התעלה (ה…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 2 תגובות
- 863 צפיות
היי אני מחפש מכונאי מנוסה באזור המרכז עד הדרום שמבין במנועים של רכבים אלו ובינוי X30XE 3.0 v6 Sent from my LG-H870 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
כידוע לכולכם, החל מאתמול "לא יירשמו בישראל כלי רכב מסוג M1 ו-N1 (פרטי ומסחרי בעלי משקל כולל מותר עד 3,500 ק"ג) אלא אם תותקן בהם מערכת התראה"... רוצים לדעת אילו דגמים קיבלו מערכת התרעה ואילו את המערכות המקוריות מהמפעל? גם אנחנו רצינו, אז שאלנו. הנה התשובות.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
https://www.thenakedscientists.com/forum/index.php?topic=53688.0 אדי דלק או אדי חלם? אשמח לשמוע לחווד דעתכם
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בשנתיים האחרונות הולך ומתגבר גל הצתות מכוונות של רכבים, במיוחד רכבים חדשים, בחיפה. מדובר להשערתי באותו מטורף / מטורפים שעושה זאת להנאתו החולנית. עד לפני מספר חודשים זה התרכז בעיקר באיזור הדר עליון ושל צומת שדרות הציונות ורחוב טבריה (בדיוק בעקומה החדה למטה מי שמכיר). שמתי לב שלאט לאט מי שמבצע את זה עולה למעלה. לפני שנה נשרפה במוו, אח"כ עוד כמה רכבים. בחודש דצמבר אשתקד הוצתו 3 רכבים בחניון בנין ממש באותו איזור. זמן קצר אח"כ הוצתה בסיבוב הנ"ל מאזדה 6 חדשה לגמרי, ואז לפני שבועיים ממש ראיתי כבר בחלק העליון של שדרות הציונות קרוב לגן הפסלים מיניואן של פורד גם די חדש שנשרף כליל. היום בבוקר בדרכי חזרה מהסעות ילדים לגנים חשכו עיני. ראיתי ברחוב התישבי שברולט קרוז שחורה די …
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, כאשר האורות דולקים במכונית האור בתצוגת הפנים של הרדיו ומד המהירות מעומעם. כיצד מגבירים את התאורה? תודה מראש. Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, נשבר לי הלהב של המפתח לרכב מסוג סקודה אוקטביה 2017. הלהב והשלט נמצאים אצלי. האם ניתן לתקן רק את המפתח (שלט קפיץ)? היכן נמצא הצ'יפ? במפתח עצמו או בשלט? מה עלות התיקון החלפה למפתח כזה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שוב הודעה מעניינת של IIHS:מחקר שמראה חחסר שימוש באורות הדרך גם בתנאים בהם הם מועילים. אחת הפעולות שלהם - ניקוד במבחני הבטיחות לכלי רכב עם סיוע בהפעלת אורות הדרך.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 0 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הקדמה: כבר כמה שנים כל פעם שאני מחדש את הביטוח לרכב, אני נתקל בבעיה של קוד לא תואם לרכב שמזינים את מספר הרכב שלי וכתוצאה מכך זה תמיד יצר לי סיבוך לעשות ביטוח רכב, תמיד עשיתי ביטוח על דגם דומה ויקר יותר. (שלי פאביה הצבק, וביצחק לוי זה מופיע לפי סטיישן). השנה נמאס לי אז בגלל שלא ידעתי למי לפנות צלצלתי למוקד של יצחק לוי ושם די מיידי ענו לי והפנו אותי לפקידה נחמדה שביקשה דגם רכב של משרד הרישוי, תוך כמה שניות היא אומרת לי שהיא רואה שהדגם לא מתאים לרכב שלי והיא מעבירה לקוד דגם אחר במחשב. בקיצור, עכשיו סוף הדגם מעודכן נכון בחברות הביטוח ואני משלם כמה גרושים פחות. (וגם עוד איזה 200 מכוניות עם אותו קוד דגם כמו שלי). קישור לטבלת המרה של דגמי יצחק לוי לדגם משרד הר…
הודעה אחרונה מאת car_me, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בעיר שלי אני רואה את זה קורה די הרבה בזמן האחרון,כשאני יוצא בבוקר ברגל לעבודה,אז יוצא לי להיות עד למקרים של קבצנים שבשוט יורדים לכביש הרבה לפני שהרמזור מתחלף לירוק,ולא רק שהם יורדים לכביש,מה שהם עושים זה פשוט להתקדם רחוק רחוק ממעבר החצייה,היישר לתוך נתיב הנסיעה של הרכבים,ומתחילים להתקרב לנהגים כדי שלא יברחו להם.אמנם חלקם מתחילים בהליכה בשולי הכביש,אבל מהר מאוד הם מגבירים את הליכתם היישר לתוך מרכז הכביש כדי לנסות להגיע לכמה שיותר נהגים,ואף אחד לא אוכף את זה.לצערי,לפני שנה בערך כבר הייתה תאונה בין רכב לקבצן,והתאונה הבאה היא רק עניין של זמן. למשל היום,כשהייתי בדרך חזרה מהעבודה(בתור הולך רגל),ראיתי איך קבצן כמעט ונדרס על ידי קנגו צבאית גדולה,אחרי שאותו קבצן פשוט ירד במהי…
הודעה אחרונה מאת ליררן, -
- 1 תגובות
- 650 צפיות
היי, בטסט אמרו לי להחליף צמיגים, קיבלתי הצעת מחיר מפנצ'ריה, 2 צמיגים אחוריים ב700 שקל של pirelli הרכב הוא טויוטה קורולה 2004 האם זה מחיר סביר? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי קורקינט אינוקים קוויק 3 כמו בתמונה המצורפת שנמצא בתא המטען ברכב (גולף חדשה) אני מחפש פתרון לעיגון או יצוב הקורקינט בתא המטען כי הוא לא יציב שם וזז/קופץ מדי פעם במהלך הנסיעה. https://cdn.shopify.com/s/files/1/1768/1233/products/quick3-_fold.2_large_f66d82e2-9094-403a-855b-9492b33a0546_480x480.png?v=1509522665
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
מה הדרך המומלצת להסיע כלב ברכב? יש חוק כלשהו לגבי הסעת כלבים (חגורת בטיחות? מושב אחורי? ) איך להגן על המושבים מפני לכלוך של הכלב (אני מכיר כלב שנוהג לחרבן מפחד כל פעם שמכניסים אותו לרכב)
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בעת נהיגה ברכב, רכב שסטה מהמסלול בנתיב הנגדי פגע במראת הצד והרס אותה קליל יש לי סרטון שמתעד את הפגיעה אך לא ניתן לזהות את מספר הרכב. יש דרך לערוך את הסרטון בנסיון לזהות את מספר הרישוי של הרכב הפוגע?
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן טסים במאי לאיטליה ומעוניינים לשכור רכב מעניין. מצאתי הצעה טובה דרך אופרן לב.מ.וו סדרה 2 קבריולט. ברכב מתאים לי וגם המחיר. מצרף את הצעת המחיר ופירוט הביטוחים בעיקר כדי לקבל מאנשים עם ניסיון וידע חוות דעת. תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום! במוסך טוענים שעלי להחליף את לוח השעונים. רוצים להחליף אותו בלוח משופץ. האם כדאי לשפץ את הלוח שלי או להחליף במשופץ? זה אמור להיות אותה עלות? אשמח לתשובות בהקדם, הרכב מפסיק לתפקד כשהלוח "משתולל" (זה קורה לסירוגין).שבת שלום
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
המצב הוא כזה, ילדה בת שנתיים ושבעה חודשים גדולה מהממוצע, שוקלת אם אני לא טועה 15 קילו וגבוה לגילה. כרגע יושבת ברכב בכסא בטיחות צ'יקו נקסטפיט (ניתן לשימוש מגיל 0) עוד ילד בן שבעה חודשים גדול מהממוצע, שוקל 9 וחצי קילו ואיך לומר דיי שמנמן, כרגע יושב בסלקל צ'יקו קייפיט 30. לאחרונה הקטן כבר נראה גדול בסלקל (לדעתי עוד חודש, חודשיים יהיה בעיה לשים אותו שם). 1. הבעיה היא כזאת, תחילה לפני שגדלו חשבנו שאולי נגיע עם הגדולה לגיל 3 נעביר אותה לבוסטר ואותו לכסא שלה, כעת רואים שזה בלתי אפשרי כי אין מצב שהוא יהיה עד גיל שנה בסלקל ואני לא הולך לעגל פינות. 2. חשבנו לקנות עוד כסא בטיחות בגודל מלא כמו הצ'יקו נקסטפיט (עוד אחד זהה או מקביל שלו בנתונים מבית אואנפלוו) אבל נהיה ברו…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 7 אלף צפיות
אהלן חברים מישהו יודע או יכול להפנות אותי למישהו שמודע לעיניין מה הם התנאים וההגבלות להקמת אולם תצוגה לרכב ממותג מסויים? תודה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שבוע הבא אני מתכון לסוע לחרמון (כ450ק"מ הלוך חזור ביום אחד) עם הרכב הישן והנאמן, קורולה 2003 עם 230K, אומנם לא מטורף אבל לא מעט. הרכב מטופל ונסעתי איתו שנה שעברה גם מרחק דומה והרכב שרד אך דבר אחד מדאיג אותי, בשנתיים האחרונות הלכו 2 קוילים בהפרש של מספר חודשים ב"בום" ובנוסף שאר החלקים תקינים אך מעולם לא הוחלפו (אני מדבר בעיקר על כלל מערכת הקרור ואלטרנטור שאני חושש שיבגדו בי בשנים הקרובות). האם אני חרד מידי או שכעיקרון לא אמור להיות בעיה לבלות שעות בנסיעות ארוכות? תודה.