רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
במהלך שיטוט ברשת, קפץ לי שסוכנות סובארו, שטראוס ובנו מפרסמים חיסול מלאי 2017 לרכבי סובארו. כאשר הם מציינים באופן בלעדי, רישום קודם - מפרטי ולא ליסינג! מישהו נתקל? האם זה אומר שזה כמו לקנות באמת מאדם פרטי שהוציא מהסוכנות? (כנסו לפרטים של הרכב הרצוי)
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
נכון זאת שאלה טיפשית אבל היום מישהו שאל אותי את זה ופשוט אין לי תשובה , הרי גם ל - 745 אין ווישר אחורי בזמן שלפיאט אונו יש ... למה אין לרכבי סדאן ווישר אחורי ?
הודעה אחרונה מאת Legend, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם בדור הנוכחי של הרכבים, כשיש מערכות בטיחות אקטיביות, ייבוא אישי עדיין אופציה אמיתית? סימני הכביש שונים ממדינה למדינה. האם בקרת הסטייה מנתיב תעבוד כמו שצריך ברכב ש"מכיר" פסים צהובים בארה"ב? האם וולוו שיודעת לזהות סכנה להתנגשות חזיתית ותיובא לארץ מארה"ב, עדיין תדע להבדיל בין נתיב נסיעה באותו כיוון לכזה של תנועה נגדית? סובארו למשל עבדו במשך מספר שנים על התאמת המערכת לארץ. האם התוצאה של העבודה הזו מוטמעת גם בכל רכביהם בחו"ל? האם לחברות שעובדות עם טכנולוגיה של מובילאיי (כחלק מהמערכת המקורית) יש יתרון בנושא הזה (למיטב ידיעתי קיה ויונדאי לא נאלצו לבצע התאמות)?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא אכפת לי איזה. העיקר שיהיה הכי זול שאפשר
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
"כמה כ"ס יש לרכב הזה", שואל הבחור שנעצר לידי עם הונדה שחורה. "240", אני משיב. "שומעים" הוא אומר ואכן – שומעים. "מקצרת הטווחים" קראתי לה. הרכב הזה [אלפא רומיאו ג'ולייטה תלתן ירוק] מאיץ like nothing else שאפשר להשיג בתקציב הזה (למעט אולי הקופרה, אבל התחושה בה היתה "מתכתית" מידי לטעמי). איזה דרמה, כמה כיף. כשהתלבטתי אם לרכוש את הרכב, התקשרתי לאשתי והיא אמרה שאני נשמע ממנו צעיר ב- 20 שנה. אז לקחתי 6 שניות למאה זה מהר, ואף שלא בדקתי באופן מדויק, זה מרגיש קצת יותר מהר מ- 6 שניות. ה- torque steer שנלווה להאצה חזקה, גם הוא מאוד כיפי. dorki חשב שיימאס לי מהרעש הנלווה לרכב, ואמנם הוא נוכח מעט גם בנסיעה מנהלתית, אבל הרדיו מעלים אותו מהר אם למישהו הוא מפריע, וזה שווה…
הודעה אחרונה מאת m3csl, -
היי לכולם. לאור הכתבות בימים האחרונים על גל קור מטורף ברוסיה ועוד מקומות סגנון של -40 מעלות, מעניין אותי איך השימוש ברכבים במצב כזה. מן הסתם האנטי פריז מקבל כאן חשיבות עצומה, אבל חוץ מזה, הבנתי שלא מניעים את הרכב ישר ונוסעים כמו שבא לנו על ההתחלה?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, חשבתי לנסות לבנות מעמד + כיסא להגה מרוצים לPS4. לפני שאני מתחיל אני רוצה לבדוק עלויות אם זה בכלל משתלם. בשלב הראשון אני רוצה לקבל סדר עלויות לכיסא. חשבתי לחפס באיזה פירוקיה כיסא של איזה רכב ספוטיבי או יוקרה (לא מדבר על משהו מוגזם אבל גם שיהיה יותר נחמד מהכיסא של היפנית הממוצעת) השאלה שלי מה העלות של משהו כזה? יש למישהו מושג? תודה
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ברכב שהחימום מנותק ניתן להרכיב ממיר מתח ולהרכיב מפזר חום ביתי? משהו קטן מדובר ברכב מסחרי יונדאי H1 לא משתלם כלכלית לתקן את המקורי
הודעה אחרונה מאת LeonSC, -
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אתמול הייתי בסוכנות פולקוואגן לעשות נסיעת מבחן בטיגואן , ושבאתי לקבל הצעת מחיר אני רואה שדחפו לי מובילאי בלי תשלום , רציתי לבטל אבל הסוכן הסביר לי שזה חובה מתחילת 2018 כל רכב חייב להיות עם מובילאיי . האם זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
צירפתי את נתוני ירידות הערך של רכבים בשוק הישראלי (מתוך מוסף ממון 3.1.1). ואת נתוני המכירות ללקוחות פרטיים/חברות ליסינג כאן https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4915311,00.html. עד כה חשבתי כי אחוזי המכירות של היבואנית לחברות הליסינג ישפיעו לרעה על שוק היד 2 של אותם הדגמים (וכן הפוך). אממא, לפי הנתונים כאן אפשר לראות כי לא בהכרח זה מתקיים. ישנן המון דוגמאות שמראות כי גם רכבים שאחוז ניכר מהם נמכר לליסינג מצליחים לאבד מערכם אחוז קטן או שווה מרכבים שנמכרו באחוז גדול יותר לפרטיים (וכך גם להפך). לדוג': יונדאי i25- רק 7.7% מכירות לפרטיים- ירידת ערך של 11.5%, לא נופלת יותר חזק באופן יחסי מהונדה גאז עם ירידה של 9.1%. סוזוקי ויטארה- 95% מכירה לפרטיים- ירידת ערך ש…
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
ראיתי די מזמן שיצאה בחו"ל ניסאן מיקרה בצורה חדשה לחלוטין ואילו בארץ נמכרת הצורה הישנה בלבד... מישהו יודע מתי מגיעה הצורה החדשה? תודה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 603 צפיות
שלום, אני חדש בפורום ובתחום הגרירה בכלל. איפה אתם ממליצים לי לעשות וו גרירה לרכב שלי. מדובר על אוטלנדר שנת 2015. כמה אני יכול לגרור מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת עודד מור, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי שמרצדס שיחררה תמונות שלו תחת הסוואה לצד מספר נתונים טכניים, כעת הודלפו לרשת תמונות בהן הוא נחשף במלוא הדרו.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
אני כותב את ההודעה הזאת כדי לא להכביד על שרשורים אחרים וכדי להסדיר את הנושא הזה אחת ולתמיד. עקרונית כבר פירטתי כאן את התפיסה שלמדתי לגבי התנהגות כביש וכיצד לתפעל את הרכב ולגשת לעיקולים - אבל כאן אני מתכוון להביא נימוקים יסודיים יותר שיסבירו קצת מההיגיון העמוק מאחורי סגנון הנהיגה שלמדתי ממורי ורבותי. העברות משקל חלק ממדריכי הנהיגה המתקדמת מלמדים את המודל של העברות המשקל. למה? כי קל להבין: אתה בולם, המשקל והאחיזה עוברים קדימה. אתה מאיץ - המשקל עובר אחורה. פונה - המשקל עובר לצד החיצוני של העיקול. פשוט וקל. מה הבעיה? שזו לא הדרך הנכונה להבין כיצד מכונית מתנהגת על אספלט. למה? כי העברת משקל זה רוע. רוע הכרחי שלעתים אפילו אפשר להוציא ממנו משהו טוב, אבל בכל זאת רוע. ש…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, אני רוצה להתקין מערכת מובילאיי ולהשתמש בהטבה שמוצעת עכשיו. יש לי שתי שאלות: 1). איזה דגם של מערכת כדאי לבחור ? האם הפשוט יותר מספיק או שווה להשקיע ביקרה יותר? דגמים קיימים: http://www.mobileye.com/he-il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/ 2). איפה כדאי להקין את המערכת באזור המרכז(אזורי פתח תקווה, ראשון לציון)? מתקינים מורשים: http://www.mobileye.com/he-il/%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9D/ מודה על כל מענה.
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 1 תגובות
- 481 צפיות
יש הבדל בין סוגי הפח במכוניות השונות? בשילדה? ראיתי בEURONCAP שנותנים את הנקודות את הפירוט במקרה של התנגשות, אבל ממש לא הבנתי מי שיודע לומר משהו לגבי סיאט ארונה בנושא זה, אשמח לשמוע.
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מעוניין לבחון את האאודי q2. סביר שהוא קטן יותר ממה שאני מחפש, אבל נראה שמערכות הבטיחות שלו הן הטובות ביותר עד רמת המחיר שלו. פריסת הסוכנויות של אאודי מאוד דלילה ומאוד לא נוחה לי. וכדי לא לנסוע פעמיים באופן מיוחד - אני מעוניין לקבוע נסיעת מבחן מראש. נרשמתי באתר שלהם, פעמיים, בבקשה ליצור איתי קשר לתיאום נסיעת מבחן ולא חזרו אליי. לפני שבועיים התקשרתי לסוכנות בירושלים וניסיתי לתאם נסיעה כזו, אמרו לי שהרכב לא ברשותם כרגע ושהבחורה שמתאמת נסיעות מבחן לא נמצאת. היא תחזור אליי לתיאום. לא חזרה. זו רמת השירות של מותג יוקרה עוד לפני המכירה? מה יהיה אחריה? ואם בכל זאת רוצים לבחון את הרכב - איך מארגנים זאת בלי לרדוף אחריהם?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
החל מה-5.1.18 יחולו מספר שינויים בניקוד שניתן עד כה למספר עבירות תנועה. דאגנו לכם לרשימה מסודרת של השינויים.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שכירת רכב ברומא 1 2
מאת bedok- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אני טס לרומא ל 5 ימים במרץ. מעוניין לשכור רכב ספורטיבי ליום יומיים בסגנון m3-4 rs3 וכו'. מאיפה להתחיל חפש?
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
בוקר טוב, שמחים לשתף אתכם בתמונות לא רשמיות של ה ZS - הג'יפון החדש של MG, שהגיע לארץ, ויושק ממש בקרוב. ה ZS הוא ג'יפון מודרני, חדיש ומעוצב, ויציג יחס עלות / תועלת מהטובים ביותר בשוק. ההשקה כאמור בקרוב, ואנחנו חושבים גם על פעילות מיוחדת עם גולשי קארספורום בנושא. בהזדמנות זו, מאחלים לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 1 תגובות
- 554 צפיות
שלום לכולם, אילו אטרקציות מוטוריות קיימות בהולנד? נהיגה ברכבים ספורטיביים, קרטינגים, כאלה דברים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
התפרסמה לפני כמה דקות כתבה ב-ynet עם הכותרת שלעיל. אבל זו לא גולת הכותרת. בכתבה יש פעם ראשונה התייחסות לסף האכיפה של מצלמות המהירות: "בתדרוך שהתקיים במשרדי אגף התנועה בבית דגן אמר ניצב ידיד כי בשנה החולפת הורדה מהירות האכיפה של המצלמות. "מרביתן היו מכוונות למהירויות גבוהות מאוד, מה שלא יצר הרתעה, ולמעשה גם יצר כמות מאוד נמוכה של דוחות. כיום, 91% מהמצלמות אוכפות בחריגת מהירות של 16-11 קמ"ש בכבישים עירוניים ו-20-16 קמ"ש בכבישים בינעירוניים. הדו"חות במהירויות הנמוכות אלו דו"חות של 250 שקלים שאין בגינם ניקוד"."
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קיבלתי את הרכב לפני כמה ימים והצג הזה לא ברור לי מדבור על הצג של הסרגל מ 0-30 ולא על הצג של ה 5.6 אשמח להסבר http://www.interload.co.il/upload/4350442.jpg תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 22.6 אלף צפיות
מה אומרת לוחית ה"במבחן" הזאת? מאיזה בחינות בודקים את הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
מנסה את מזלי ונראה אם יהיה שיתוף פעולה. עלתה לי השאלה הבאה: מבין כל הרכבים שנהגתם בהם, מה השיעורים שהם לימדו אתכם (על רכבים, על נהיגה, על החיים) ואילו רכבים הם היו? לאו דווקא משהו שהיה בבעלותכם. אתן כמה דוגמאות משלי: טנדר GMC סונומה, שנת 96, בהשאלה - היה הרכב האמריקאי הראשון שנהגתי בו, וככה גיליתי על ההרגלים המטונפים שלהם כמו בלם יד בפדאל וידית הילוכים על ההגה. ממנו גם למדתי איך מתייחסים בארץ לרכבי עבודה (הוא היה של נגריה) כשיום אחד טרקתי את הדלת והיא נפלה לרצפה. פיאט אונו 45, שנת 92, של המשפחה - הרכב הראשון שלי בגדול. למדתי ממנה הרבה שיעורים, כמו מכאניקה, התמודדות עם תסכול, ואיך נראה רכב אחרי שנגנב ע"י פעילי טרור ונמצא שנה מאוחר יותר בשטחים ע"י מג"ב. אבל ה…
הודעה אחרונה מאת eliavsr, -
- 3 תגובות
- 891 צפיות
לא משנה איזה שנה ואיזה דגם
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למתחכמים, אני מתכוון לרכב התחתון - מישהו יודע במה מדובר? תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 843 צפיות
מבחינת נוחות נהיגה, זריזות וצריכת דלק? תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
פורד פוקוס הפסידה 21 אלף שקלים, כחמישית מערכה בחודש ינואר 2017. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5065660,00.html
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מחר בבוקר תשיק לקסוס ישראל את הדור החדש (והחמישי) של ספינת הדגל שלה, הלא היא ה-LS. ל-LS הזו יש כמה פיצ'רים מאוד מעניינים, בהם מערכות נהיגה אוטונומית מתקדמות במיוחד ותצוגה עילית בגודל של - תחזיקו חזק - 24(!!) אינץ'. כרגיל - אילו שאלות תרצו שנשאל את אנשי היבואן, מה תרצו שנספר לכם על הרכב, ומי מכם רוצה להמר על המחיר הצפוי? נתראה מחר!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav