Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשאל כל אחד שיש לו נסיון בנהיגת מסלול. או שתראה סרטונים של זמני הקפה טובים, יש כאלה שגם מראים את המצב של הדוושות. אין לי מקור בשבילך, אתה מוזמן להסביר לי את התאוריה שלך.

אני עברתי 8 קורסים של נהיגה מתקדמת במגוון מסלולים. המדריכים המקומיים שלי היו ראם סמואל ואון יעקובסון.

מה האסמכתאות שלך, כי אני לא מתכוון לבזבז זמן על מישהו שממציא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשאל כל אחד שיש לו נסיון בנהיגת מסלול. או שתראה סרטונים של זמני הקפה טובים, יש כאלה שגם מראים את המצב של הדוושות. אין לי מקור בשבילך, אתה מוזמן להסביר לי את התאוריה שלך.

אם יש לך זמן ומספיק עניין אתה גם יכול לחפש TELEMETRY של הקפות טובות ולהסתכל איפה נקודות הבלימה וההאצה, ולראות שהבלימה נגמרת לפני או ברגע הפניית הרכב וההאצה נעשית בדרך כלל באזור הAPEX (מה שלא יתאפשר אם תבלום לתוך הפניה אלא אם תאט מאוד).

או! אז לי יצא לא לשאול נהג מסלול אלא לקבל הדרכה מנהג כזה (איתי אלון) ואפילו על ידי יותר מאחד. ואני אומר לך: הבלימה לא נגמרת בתחילת הפנית ההגה - היא נגמרת בסופה. ברוב הפניות גם ההאצה מתחילה קצת לפני שיא הסיבוב (האיפקס) בגלל הקו המאוחר.

אמנם החשיבות היא ליציאה המהירה ולא לכניסה, אבל הדרך שבה אתה נכנס לעיקול היא זו שקובעת איך תצא. אפשר לומר שאתה עושה 90% מהעבודה על הסיבוב ב-10% הראשונים של הסיבוב. במסלול זה חשוב גם לדחית נקודת הבלימה ומניעת עקיפה וגם כדי לשמר התקדמות בעיקול שנמצא בין שתי ישורות ארוכות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כפי שאמרתי זו פשרה שגם עושים לפעמים, אלא שלטעמי המקרים שבהם היא באמת דרושה הם מעטים מאוד. ברוב המקרים אפשר להיכנס קצת יותר מוקדם אבל בצורה "חלקה" ועדיין לשמור כבר בשלב הכניסה לעיקול על שדה ראיה טוב להמשך הדרך.

צריך לזכור שעם כל הכבוד לתיאוריה, כמו שכבר כתבתי, היא מניחה לינאריות של מתלים וחלוקת משקל מושלמת של המכונית.

המצב במציאות לא כך.

בנוסף, במסלול (ובכביש) יש שיפועים. השיפועים הללו גם משנים מתי בולמים ומתי מאיצים.

פורסם
צריך לזכור שעם כל הכבוד לתיאוריה, כמו שכבר כתבתי, היא מניחה לינאריות של מתלים וחלוקת משקל מושלמת של המכונית.

המצב במציאות לא כך.

בנוסף, במסלול (ובכביש) יש שיפועים. השיפועים הללו גם משנים מתי בולמים ומתי מאיצים.

נכון. בכל מקרה, השיטה היא עדיין להיות הדרגתי ו"נקי". כמובן שיש מכוניות שכדי לנהוג בהן מדויק צריך לטרוח מאוד וחלק מהנהגים יעדיפו במצב כזה לנהוג בצורה קצת פחות מהוקצעת, אבל בכל מקרה ברור שלא "מטלטלים" את הרכב בכוונה תחילה...

לגבי שיפועים: נכון, אבל גם כאן לא מזעזעים את הרכב אלא משנים קצת את הקו. האמת היא שאני לא סובל עיקולים עם שיפוע משתנה (שפיעה או עליה) כיון שבכביש המשמעות היא שאתה לא יכול לנצל את השיפוע בגלל מגבלת שדה ראיה, ובמסלול זה פשוט מפחיד כי אתה נכנס מוקדם, שטוח ומהר וצריך לסמוך על כך שהשיפוע "יכניס" אותך לסיבוב.

פורסם
נכון. בכל מקרה, השיטה היא עדיין להיות הדרגתי ו"נקי". כמובן שיש מכוניות שכדי לנהוג בהן מדויק צריך לטרוח מאוד וחלק מהנהגים יעדיפו במצב כזה לנהוג בצורה קצת פחות מהוקצעת, אבל בכל מקרה ברור שלא "מטלטלים" את הרכב בכוונה תחילה...

במסלול זה תמיד נכון.

פורסם
אני עברתי 8 קורסים של נהיגה מתקדמת במגוון מסלולים. המדריכים המקומיים שלי היו ראם סמואל ואון יעקובסון.

מה האסמכתאות שלך, כי אני לא מתכוון לבזבז זמן על מישהו שממציא.

אני בספק אם וויכוחים אינטרנטיים הם בזבוז זמן בשבילך או תענוג של ממש לפי ההודעות שלך בפורום ... אתה חי בסרט אם אתה חושב שאני אנסה להוכיח את עצמי בעיניך. אתה יכול להכנס לאתר שהובא כאן ולקרוא או לחפש בעצמך באיזשהו אתר שאתה סומך עליו. או כמו שהצעתי לחפש TELEMETRY או סרטונים של זמנים תחרותיים שמראים את הדוושות. אבל אתה לא תעשה את זה כי האמת לא מעניינת אותך כמו הוויכוח.

פורסם

זהו, עברת להתקפות אישיות, חנטרשן.

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

לך תסתכל על דוושות ביוטיוב ותמציא לעצמך תיאוריות.

הנה ספר שלם. האיזכורים של הטכניקה כבר בקישור:

http://books.google.co.il/books?id=qUUSdi976hgC&dq=%22trail+braking%22+%22michael+schumacher%22&q=%22trail+braking%22#v=snippet&q=%22trail%20braking%22&f=false

והנה איזה מפגר בולם אל תוך הפנייה [1:25 0:55]

אבל מה הוא מבין, הוא מת...

ההבדל ביני ובינך זה שאני עברתי הכשרה ממקצוענים בתחום, ואתה צופה באינטרנט וממציא תיאוריות.

פורסם

תודה חן על שיעור מעניין ועוד תודה ל-misterb על הקישור שמוסיף ומלמד.

סופסוף ראיתי את המאוריה שמסבירה שמה שלימדו אותי ומה שכבר התנסיתי בו - הם גם לפי חוקי הפיזיקה.

חשוב לתת מילה של אזהרה על ההבדל בין נהיגת מסלול (לצערינו אפשרית רק בחו"ל) ובין נהיגה בכביש הישראלי המצוי. לא לנסות שיטות סיבוב חדות ותיזוזוים בין מכוניות אחרות, במיוחד בין ולצד נהגים שכל מה שהם רוצים הוא להגיע ליעדם שלמים, כי זה עלול להגמר רע וכואב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

הבעיה עם נהיגה שזה כמו שחייה, אי אפשר ללמוד מהתיאוריה כלום, זה רק נותן לך את ההבנה. כמו שאתה יכול לקרוא על שחייה, להכנס למים, לחשוב שאתה עושה את התנועה נכון ובעצם אתה לא, כך בנהיגה. את הלימוד, לפחות זה שנותן את הכלים והתחושות הבסיסיים, עושים בשטח.

וכאן צריך לזכור משהו חשוב על כל ההדרכות שנעשות בכביש - הן מועילות לכשעצמן, אבל מאוד מוגבלות באפשרות ללמד נהיגה ספורטיבית ממש.

פורסם

חן, המון תודה. פוסט מעולה ומסודר, מאוד מועיל ובהחלט מעניין.

כל האמור נכון גם לנהיגה יומיומית "מנהלתית" לעבודה.

חוקי הפיזיקה לא מתחלפים ברגע שמתיישבים במכונית עם 450 כ"ס או נכנסים למסלול.

גם תכונותינו כבני אדם לא משתנות.

לדעתי כדאי לקחת את הדברים לנהיגה היומיומית הפשוטה והמשעממת, וליישמם בכל תנועה ממונעת.

פורסם
אני בספק אם וויכוחים אינטרנטיים הם בזבוז זמן בשבילך או תענוג של ממש לפי ההודעות שלך בפורום ...

הביאו לך לינקים, סרטונים ונאמר לך על מה חוות הדעת מבוססות.

אתה נמלטת מהדיון...

טוב, קצת מביך לראות סירטון עם איירטון סנה מבצע trail braking. מה תגיד אחרי זה, שהוא טועה...?

פורסם

אני דווקא מבקש מהקהל הרחב להתמקד במשפט הבא:

בכביש יש הרבה פעמים בהם צריך לוותר על הקו הנכון ולבחור בקו שמאפשר צפייה לתוך הסיבוב, בשביל הבטיחות, כי בניגוד למסלול, יש גם תנועה נגדית...

וממשתתפי הדיון אבקש לשמור על כתיבה מכבדת גם אם לא מסכימים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אבל גם הקו הנכון מאפשר צפיה לתוך הסיבוב! הקו הנכון בסיבובים איטיים ו/או כאלה ששדה הראיה בהם לא פתוח, הוא לא הקו הישר ביותר גאומטרית דרך העיקול אלא קו שבו נכנסים מאוחר יחסית (אבל לא מאוחר עד כדי כך שצריך לסובב את ההגה בחדות) ויוצאים מוקדם. זהו הקו הסגול בשרטוט מתחת. הקו הזה מאפשר שדה ראיה טוב להמשך הדרך ברוב העיקולים.

.cornering2.gif

הקו ש-Falou מדבר עליו להבנתי הוא קו שגורס כניסה עוד יותר מאוחרת ובמצב כזה צריך גם לסובב את ההגה מהר יותר וזו כבר פשרה שבדרך כלל לא צריך לקחת, להוציא בסיבובים עם שדה ראיה מוגבל בצורה חריגה, שהם לרוב גם מאוד אטיים.

• תוכן חדש...