Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צירפתי את נתוני ירידות הערך של רכבים בשוק הישראלי (מתוך מוסף ממון 3.1.1).

ואת נתוני המכירות ללקוחות פרטיים/חברות ליסינג כאן https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4915311,00.html.

עד כה חשבתי כי אחוזי המכירות של היבואנית לחברות הליסינג ישפיעו לרעה על שוק היד 2 של אותם הדגמים (וכן הפוך). אממא, לפי הנתונים כאן אפשר לראות כי לא בהכרח זה מתקיים.

ישנן המון דוגמאות שמראות כי גם רכבים שאחוז ניכר מהם נמכר לליסינג מצליחים לאבד מערכם אחוז קטן או שווה מרכבים שנמכרו באחוז גדול יותר לפרטיים (וכך גם להפך).

לדוג':

יונדאי i25- רק 7.7% מכירות לפרטיים- ירידת ערך של 11.5%, לא נופלת יותר חזק באופן יחסי מהונדה גאז עם ירידה של 9.1%.

סוזוקי ויטארה- 95% מכירה לפרטיים- ירידת ערך של 11.6%, נופל חזק בהשוואה לקיה ספורטאז עם 60% מכירה לפרטיים וירידת ערך של 2.9%.

ישנן עוד דוגמאות יפות כמו פולקסוואגן גולף עם 78% מכירות לפרטיים וירידת ערך של 15.3% (דומה ליונדאי i30 שבוודאי נמכר במספרים קטנים יותר ללקוחות פרטיים.

מה אני מפספס? מהם כוחות השוק שאני לא מצליח לזהות?

WhatsApp Image 2018-01-07 at 21.23.54.jpg

עריכה אחרונה על ידי AvihuHe

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

לפעמים אני מאמין שכוחות השוק זה משהו שקשור ליחסים או כסף, דעות שגויות ו.. התעלמות מעובדות.

ט.ל.ח

פורסם

אתה מעט תמים.

אני לא ארחיב יותר מדי, אבל יש סיבה למה רכבים שמפוצצים בליסינג לא יורדים במחירון בצורה דרסטית, וזה לא בגלל טיב הרכב ברוב הפעמים. ודי לחכימא ברמיזה.

עקב זה שהמחירון אמנם לא נופל, כוחות השוק עושים את שלהם ורכב שיהיה מוצף ביד 2 ובמיוחד מהליסינג המחיר שלו בפועל יהיה נמוך יותר משמעותית.

אחת הדוגמאות שהבאת היא בכלל בדיחה בעניין הזה.

I25 עולה כחדשה 115 אלף שקל. ירידה של 11.5 אחוז שווה בערך ל-102 אלף שקל. חדשה כזאת ב-0 קילומטר עולה 91 אלף.

מבין את האבסורד ? צריך להיות או מאוד מטומטם לקבוע מחירון כזה, או בעל אינטרסים.

פורסם

מי חיבר את הטבלה של ירידת ערך?

אני לא מכיר שום רכב שהפסיד בשנה 2.3% או 2.9%. אם זה מה שיוצא במחירון, המחירון הוא פיקציה. חוץ מזה, מאיזה שנתון הרכב האלה בטבלה? 2016? 2011?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה יכול להסביר מה בדיוק אומרת הטבלה? קצת קשה לי להאמין שרכבים נפוצים כמו אאוטלנדר או ספורטאג' יורדים כל כך מעט בשנה. ניחא הלנד קרוזר, ששם יש בעיית היצע קשה בשוק המשמשות, אבל ספורטאג'?

מה שיפה שאין בכלל צרפתיות בטבלה (טוב נו, חוץ מהקאפצ'ור). כאילו, עזבו אתכם, אתם באמת רוצים לדעת מה ירידת הערך שלהן? לא חבל?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

המסקנה פשוטה מאד והיא שהעדר קובע בנושא שמירת ערך.

רכב שיש לו ביקוש רב כחדש מכל מין וסוג, ליסינג, פרטי, השכרה, חברות לא משנה מה, ישמור על ערכו יותר מרכב חדש אשר אין לו ביקוש וכל מיני ״מבינים״ רכשו אותו וחשבו שבגלל הייחוד שלו ערכו בכלל יעלה.

כלל אצבע לאיזה רכבים יש ביקוש בשוק הישראלי והם שומרים על ערכם?

ג׳יפונים קוראיניים ויפניים.

פשוט מאד.

כמובן שיש עוד רכבים ששומרים על ערכם אבל זה כלל האצבע.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מי חיבר את הטבלה של ירידת ערך?

אני לא מכיר שום רכב שהפסיד בשנה 2.3% או 2.9%. אם זה מה שיוצא במחירון, המחירון הוא פיקציה. חוץ מזה, מאיזה שנתון הרכב האלה בטבלה? 2016? 2011?

ככה זה כשמפרסמים חלק מהדברים.

הטבלה מדברת על רכבים שנתון 2015 והבבדלים במחירון שלהם בין ינואר 17 לינואר 18.

בדיוק השנה לפני סיום עסקאות ליסינג [emoji846]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יצאתי מלכתחילה מנק' הנחה שאני מבין גדול. ובכל אופן, את התמונה שלח לי גורם שלישי שלא ידע על אילו שנתונים מדובר.

אז לסיום- הנתונים שגויים ומטעים וירידות הערך תואמות בדר''כ את נתוני המסירות לליסינג? יש יוצאי דופן בכך? אם כן, למה?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

טבלאות של בעלי ענין לחוד ומציאות לחוד... , ה I25 לא רק שלא מחזיקה מחירון אלא נמכרת במחירי היצף ..המחירון לגביה ולגבי כל רכב ליסינג הוא רק המלצה כיוון שחברות הליסינג מוכרות את הרכבים הללו עשרות אחוזים מתחת למחירון הרשמי.

אותו כנ"ל לגבי הספורטאז 1.6 ליטר שאואטוטו יוצאות לשוק המשומשות לאחר 3 שנות ליסינג.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ישנה טענה, אני לא יודע להוכיח אותה, שכל הסטטיסטיקה הזו היא בסך הכל מפגש אינטרסים בין מי שצריך למכור הרבה מכוניות שהוחזרו מהליסינג ובמחיר הגיוני, למי שיכול לעזור להם בכך, מבחינתי שמועה מרושעת ולא יותר כמובן. הגיונית יותר אולי אבחנתו של החבר הירוק כאן למעלה שכולם רוצים להרגיש ב"מקום הבטוח" שם מצטופפים כל השאר, אז אם זה במגרש החניה של קאיה, שיהיה.

• תוכן חדש...