רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
שיהיה עוד סט כל כישורים בצד להוציא רישיון על משאית עד 12 טון. או שלא כדאי? מה זה עד כדי כך קרוב לדעתכם? על משאיות עוד לא שמעתי, על מונית יש כבר סטיגמות או נחרצות - שפשוט לא כדאי ללמוד נהג מונית כיום. אז מה שווה להוציא שיהיה משהו בצד לביטחון או כהשלמה מהצד? רישיון לטרקטור זה לא משהו שאפשר לחלטר מדי פעם בעבודה מזדמנת שהיא לא העיסוק העיקרי. למרות שטרקטור אוטונומי לא שמעתי שיהיה, אבל פשוט לא כדאי אם זה לא עיסוק עיקרי. מלגזה כבר שמעתי שיש מלגזות אוטונומית שפשוט עובדות באין מפריע בשטחי המפעל, וזה אפילו כבר קיים בכמה מקומות. עוד לא בארץ. אבל לא כדאי לדעתי להוציא רישיון מלגזה כעת. רישיון לאופנוע גם אפשר, אבל העולם מתחלק לכאלה שבעד רישיון לדו גלגלי, וכאלה שאף פע…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
שלום חברים! מחר אנחנו הולכים להשקה המקומית של יונדאי קונה, הג'יפון הקטן הראשון של יונדאי (כי i20 קרוס לא ממש נחשב) אשר נכנס לפלח שוק רותח במיוחד. כרגיל , אנחנו עומדים לרשותכם לכל שאלה (כמעט) שתרצו שנשאל את אנשי היבואן וכל דבר שתרצו שנבדוק ברכב (בעמידה). נתראה בקרוב! כל הפרטים בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 0 תגובות
- 704 צפיות
יונדאי חשפה בתערוכת CES את ה'נקסו', יורש ה-ix35 מונע המימן, שמציג עיצוב שמזכיר מאוד את הקונה ועשוי לרמוז על עיצובו של הטוסון העתידי. בנוסף, בכירים בחברה מאשרים שמחליפה לג'נסיס קופה נמצאת על שולחן השרטוטים. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 43.8 אלף צפיות
הוצאתי רישיון לפני 3 שנים על גיר אוטומט. כעת אני רוצה להשלים רישיון ידני. מה התהליך שעלי לעשות? צריך לעשות תאוריה שוב? להוציא טפסים מסויימים? נכון להיום כמה זמן מחכים לטסט?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 81 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
מצחיק איך פרספקטיבה משתנה. 2011: בפעם הראשונה שנהגתי על 159TBi, זה היה בתקופת ה-147 והסוד עוד נסעה עצמונית, שתי מכוניות אמנם מדורות שונים אבל בכ"ז בעלות מאפייני מכונית-נהג דומים. גם היה רק ילד אחד, ז"א רווק. כל אלה שמו את ה-159 באור מסויים וזכור לי שירדתי ממנה בתחושות מעורבות: חזקה וצוברת מהירות בקלות אך גם מנותקת ביחס למה שהכרתי עד אותו רגע. הגה פחות טוב, נטולת רעשי כיף ונטולת רעש בכלל. בנוסף היא היתה גדולה מדי ולא היה לי צורך בזה ועוד בנוסף באה באדום, צבע שאני פחות אוהב על רכבים גדולים. על כל אלה גם התחילו שמועות עקשניות באותה תקופה על אמינות (??), על רכב כמעט נטול קריזות (???). מצטער, לא יכול ככה. אותה אדומה מסכנה סיימה את חייה על הגג מוקדם מהצפוי ואני…
הודעה אחרונה מאת Father Wolf, -
-
- 1 תגובות
- 561 צפיות
היי, נשפך לי ברכב נוזל של ריחן על הלחצנים של המזגן ב dashboard. ניסיתי עם מגבונים רגילים ועם מגבוני אלכוהול ועדיין לא הכתמים לא נעלמים למישהו יש אולי רעיון איך להוריד את הכתמים ? תודה
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי יונדאי אקסנט ואני רוצה לקנות לרכב צופר חזק ועוצמתי יותר כי הצופר המקורי חלש איזה צופר כדאי לקנות? צופר אוויר או צופר רגיל? מה העוצמה פחות או יותר של הצופר המקורי כדי שאני יוכל לדעת איזה צופר לבחור אם למישהו יש קישור לצופר מאליאקספרס זה יכול להיות מעולה
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עשיתי לאוטו טסט והבוחן טעה בקילומטר שיש לרכב וכתוב לי ברשיונות יותר קילומטר ממה שיש, איך מעדכנים את זה ומוצאים רשיונות חדשים? *הטסט היה לפני 3 חודשים
הודעה אחרונה מאת zalmi, -
- 8 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, חיפשתי מיצובישי אאוטלנדר 2014 5 מקומות. הרכב "סיור ותיור" יד 1 בעלים קודמים 00, 160,000 ק"מ. מחיר מחירון לפני שקלול: 110,920 ש"ח. מחיר לאחר שקלול שנתון+יד+ק"מ+חודש עלייה, מאדם פרטי = 81,000 ש"ח. מחיר לאחר שקלול שנתון+יד+ק"מ+חודש עלייה, "מסיור תיור" = 105,300 ש"ח. אגב על תיור וסיור מצויין שצריך להפחית 12%. מדוע המחירון קופץ?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נשיא טורקמניסטן (כן, יש מדינה כזאת) גורבנגולי ברדימוחמדוב (כן כן, גם יש שם כזה), אסר על יבוא מכוניות שחורות למדינה עוד ב-2015. החוק החדש הנכנס לתוקף בינואר השנה, אוסר על המצאות כלי רכב שחורים בבירה אשגבאט. גם לקומץ ברי המזל שהצליחו לשים את ידם על מכונית שחורה לפני שהחוק נכנס לתוקף, נגמר המזל. רוב המכוניות השחורות נגררו למתחם של המשטרה, וכדי לשחררן יצטרכו בעלי המכוניות לחתום על התחייבות לצביעה מחדש לכל צבע אחר. העדיפות היא לצבע לבן שלפי האמונה מביא מזל למדינה. כמובן שיש מי שמנצל את המצב. עלויות הצביעה של מכוניות במדינה גדלו, וכעת עומדות על כ-1000 דולר, כאשר משכורת חודשית ממוצעת במדינה היא כ-500 דולר בלבד. מה שאומר עלות צביעה בסך של כשתי משכורות. נקודה למחשבה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
הרצה לרכב חדש 1 2 3
מאת RedR-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לכולם , קיבלנו לפני איזה יומיים את הג'ז החדשה , השאלה שלי היא האם צריך לעשות הרצה , אני כמובן עושה הרצה בכל מקרה אבל בהונדה לא אמרו לנו שום דבר על הרצה ושהתקשרתי למוסך המרכזי אמרו לי שלא צריך הרצה 100% , אני החלטתי גם ככה לא לעבור 4 אלף טור .. האם זה הגיוני שבאמת לא צריך הרצה ? ( אני מבקש תשובות מאנשים שיודעים ולא ניחושים של ילדים בלי רישיון ) . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום בבוקר הפיג'ו נמכרה לחבר פורום [] וחשבתי לכתוב סיכום קצר על התקופה שלי איתה, בנוסף לעלויות [לפרטי פרטים]. אתחיל בסיבות העיקריות לבחירה שלי בפיג'ו: - נוחות גבוהה מאוד ביחס לקטגוריה - מושבים הטובים ביותר עד 300K₪ (לדעתי, לאנשים רזים) - זולה יחסית לאחזקה - המון כח על רכב כל כך קטן וקל - התנהגות חמודה - אמינות גבוהה אחרי כ 8 חודשים (ו 7000 ק"מ) אני יכול לאשר את כל הסעיפים לעיל. הרכב מאוד אמין ומאוד נוח, במהלך התקופה לא חוויתי איתה בעיה אחת. ___________________________ כבר מההתחלה לא ריגשה אותי, פשוט "לא עשתה לי את זה" וקניתי אותה מתוך רציונאל של הסעיפים לעיל, משהו לא התחבב עלי במראה של הרכב, בדיעבד זו מתבררת להיות החלטה שגויה. סא…
הודעה אחרונה מאת afik78, -
-
ב-28.12 קיבלה נהגת דו"ח של 500 שקלים על "נהיגה בחוסר זהירות" בגלל ש"החזיקה כוס שתיה זמנן ממושך". משם, לפאניקה ברשת, בקבוצות וואטאספ ובשיחות חולין בארוחת הצהריים, הדרך הייתה קצרה. אז החלטנו לרדת לעומק הנושא ולבדוק מה באמת קרה שם, איך זה מתיישר עם החוק ומה הסיפור של "הקנסות החדשים" של המשטרה כפי שהתפרסמו ב"לפני החדשות" ב-2.1. כל הפרטים בכתבה. מוזמנים לשתף אותה עם חברים שלכם שנכנסו גם הם לפאניקה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לכולם. חתמתי היום על עסקת ליסינג פרטי (מקדמה, תשלומים חודשיים ובלון) לרכב חדש בשלמה סיקסט. חתמתי על מסמכים ושילמתי 2600 שקל על אגרת הרכב. מדובר ברכב חדש שזמן אספקתו 21 ימים. כשחזרתי הביתה התחרטתי (שוקל לקחת רכב מהעבודה). האם ניתן לבטל? אם כן, מה יהיה גובה הקנס אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
רנו קפצ'ור החדש בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתיחת הפנים של רנו קפצ'ור מגיעה לישראל עם מחיר שמתחיל ב-100,000 ש"ח. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
מטרד משמרות זה"ב 1 2 3 4 5
מאת Major_Katz-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 69 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
אני גר ליד בית ספר יסודי. כל יום לוקח לי כמעט 5 דקות לעבור מרחק של 500 מטר בגלל משמרות זה"ב. ברגע שאני עובר את מעבר החצייה היחיד - ההאטה נגמרת והתנועה מתחילה לזרום. מה שקורה זה שהתלמידים מסמנים לכל נהג בנפרד לעצור כשילד אחד שמגיע למעבר, במקום לתת לכמה רכבים לעבור ואז לפתוח את המעבר לקבוצה של ילדים. קצת קשה לי להודות בזה, אבל יש ימים שכבר נגמרת לי הסבלנות ואני מתעלם מהילד שמסמן לי עצור עם היד. בבקשה לא לסקול אותי על זה, אני יודע שזה רע עוד מישהו סובל מהבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
במוו שברו את השיא לדריפט הארוך בעולם, ואז מישהו אחר שבר אותו, ואז עוד מישהו שבר אותו. אז במוו החליטו לשבור אותו בחזרה, ואם כבר - אז כבר - וריסקו לו ת'צורה.
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
סתם, לא באמת. או שאולי כן. לא יודע. בכל מקרה, כה אמר סקוטי קילמר, יוטובריסט בחסד (לא באמת) וגאון בכל הנוגע לענייני מכוניות (לא באמת). "כשאני נוהג במכונית עם מנוע טורבו אני תמיד מקבל צריכת דלק נוראית כי אני נוהג כמו מטורף". לא יכולתי לשמור את הפלא הזה לעצמי, אז קחו: [video=youtube;StzxurC95-E]
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ג'ייסון פנסק, האיש מאחורי ערוץ היוטיוב Engineering Explained, מראה לנו את ההנדסה שמאחורי פיתוח שמנים לרכב והסלוגנים השיווקיים שמופיעים על הגלונים שלהם. והאם שמן מנוע יכול באמת להחזיק 32,0000 ק"מ?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בס"ד חברים שלום אני מתכוון אי"ה להעביר את הרכב המשני במשפחה לחמותי, אני שוקל עם כן או לא להעביר בעלות. מדובר ב 307 04'. האספקטים הם: 1. ירידת ערך 2. בעיות עם הרשויות/משטרה 3. שכחתי משהו? נ.ב: במידה וכן העברה היא על חשבונה:-D:-D
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מדי פעם אני צריכה לשכור רכב ליום-יומיים. הבעיה- הגעה למשרדי חברת השכרת הרכב גוזלים לי כמה שעות טובות. אתם מכירים אפשרות לקבלת רכב שכור שיגיע עד אלי (בחיפה)? התקשרתי לכמה חברות ואמרו לי שאי אפשר. אולי אתם מכירים? אולי דווקא באחת החברות הקטנות? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת ayelett, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הנה כתבה מענינת (קישור) ממנה אפשר ללמוד שבצרפת מכת תאונות הדרכים חמורה יותר מאשר בישראל (הרוגים למאה אלף איש), וכן שמספר ההרוגים עולה שם בשנים האחרונות. כנראה שאת התופעה של עליית מספר ההרוגים יש לייחס לשינויים בהרגלי הנהיגה - שימוש בטלפונים סלולריים למשל - ופחות לרמת הבטיחות של התשתית ושל הרכבים. מה שהפתיע אותי אלה הצעדים בהם מתכוונת לנקוט הממשלה הצרפתית - הורדת המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים והחמרת הענישה לנהגים שמשתמשים בטלפונים סלולריים. האם לדעתכם צעדים אלה באמת יעזרו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 48 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
נתחיל מזה שברור שבסופו של דבר זאת החלטה אישית, שתלויה גם בשאר ההוצאות של הבן־אדם ובעוד המון גורמים אחרים, אבל אני מנסה להגיע לאיזשהו כלל אצבע – כמו שבתחום הדיור יש המלצה שהוצאות שכ"ד או משכנתא יהיו כשליש מההכנסה הפנויה, האם יש נתון דומה גם לתחום הרכב? נתון אחד שחשבתי עליו, הוא שמחיר רכבים חדשים בארץ מתחיל בסביבות 55,000-60,000 ש"ח, שזה שווה ערך ל־10-11 משכורות חודשיות בשכר מינימום (5,300 ש"ח לחודש ברוטו, נכון לדצמבר 2017). האם לדעתכם נכון להשתמש ביחס הזה – 10 עד 12 משכורות ברוטו – גם עבור סכומים גבוהים יותר?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
בעוד יומיים אנחת בפרנקפורט לקראת התערוכה ואח"כ, כמיטב המסורת, רכב מהיר ליומיים עם מסלולים מתוכננים מראש. היום אכלתי צהריים בקניון רננים ששם יש סניף של ממס"י. הייתי כמעט בטוח שרישון הרכב הבינלאומי שעשיתי לפני שנה אצלם עדיין בתוקף ועוד יותר בטוח שרישיון הנהיגה הישראלי תופס בגרמניה ללא בעיות. מחיפושים ברשת נראה שמה שחשבתי נכון. בהרבה מקומות כתוב שרישון הנהיגה הישראלי תופס בלא מעט מדינות כולל גרמניה. חשבתי לעצמי, מה עולה לי שניה לקפוץ לממס"י ולשאול. כך אוכל לטוס בראש שקט. הגעתי לחנות, ישבה שם בחורה טיפה עצבנית אבל בסה"כ תקתקנית. שאלתי לגבי הרשיון הישראלי בגרמניה וקיבלתי תשובה חד משמעית: משנת 2007, רישיון הרכב הישראלי לא תופס בשום מקום בעולם!!! כמובן שבאותו הרגע לא ה…
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הרבה פעמים שמעתי על העניין שוולו מובילים בבבטיחות וזה כביכול האקס פקטור שלהם על חברות אחרות. אבל היום ממה שאני רואה כל החברות פחות או יותר מציעות אותו איבזור בטיחותי. האם נכון להיום לוולו יש יתרון כלשהו על שאר החברות?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
מבחן - איניפינטי Q60 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא, לא הצלחנו לחשוב על משהו יותר קלישאתי מ"היפה והחיה", אבל זה היה ממש קשה, כי תראו איזו יפה היא! על כמה היא חיה, תקראו במבחן.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
בוקר טוב חברייה, אני עושה את התהליך בלי לחיצה משותפת(קצת ברקס,קלאץ',מוריד הילוך,מקפיץ טורים ומחבר קלאץ' ואז ברקס שוב) אבל את הHILL&TOE אני לא מצליח לעשות, הגובהה בין ברקס למצערת ענק,אפילו עם נעל עבודה רחבה(נעל אליגנט/נעל ספורט כנ"ל) אני לא מצליח לעשות את זה. יש לכם איזה הצעות?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 0 תגובות
- 558 צפיות
בוקר טוב, במסגרת הדרכת בטיחות שנתית בצי רכב, אני מעוניין לבצע הדרכת נהיגה עיונית ומעשית לעובדים בחברה. קיימת עדיפות לשילוב הדרכה ע"ג סימולטורים כתחליף לתרגול במגרש. מבקש המלצות לספקים בתחום. תודה.
הודעה אחרונה מאת med04, -
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לקבל המלצות על שמאי רכב "עידן ויקטור" מנס ציונה. לצורך הערכת שמאות כללית, לא לתאונה, אלא לירידת ערך כתוצאה מתקלה. אשמח לקבל המלצות מאנשים שעבדו עם ויקטור. בברכה
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 6 אלף צפיות
מסקר אותי, מה זה הדבר הזה שלרוב נמצא על הדשבורד. הוא ממוקם בערך מתחת למפגש עם החלון, ציירתי בערך. לעיתים זה מרובע, לעיתים שטוח, לעיתים בולט, לעיתים עגול. מה זה?, למה הוא משמש?. חיישן כלשהו?.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 585 אורחים (הצג רשימה מלאה)