Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרבה פעמים שמעתי על העניין שוולו מובילים בבבטיחות וזה כביכול האקס פקטור שלהם על חברות אחרות.

אבל היום ממה שאני רואה כל החברות פחות או יותר מציעות אותו איבזור בטיחותי.

האם נכון להיום לוולו יש יתרון כלשהו על שאר החברות?

עריכה אחרונה על ידי lolmit
פורסם

היום נושא הבטיחות משחק תפקיד חשוב ויש מודעות לזה מכול היצרנים.

לכן אם פעם היה יתרון היום הוא הצטמצם.

מציע לגשת לאתר euroncapו ולהשוות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

וולוו עדיין רואים בעצמם מובילים בתחום הזה, ולראייה התוכנית השאפתנית שלהם: 0 הרוגים עד 2020 - כלומר שבמכוניות וולוו לא יהרג אף אחד החל מהשנה הזאת (קישור).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הרבה פעמים שמעתי על העניין שוולו מובילים בבבטיחות וזה כביכול הארס פקטור שלהם על חברות אחרות.

Arse-factor? :?::tongue::lol:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הרבה פעמים שמעתי על העניין שוולו מובילים בבבטיחות וזה כביכול הארס פקטור שלהם על חברות אחרות.

אבל היום ממה שאני רואה כל החברות פחות או יותר מציעות אותו איבזור בטיחותי.

האם נכון להיום לוולו יש יתרון כלשהו על שאר החברות?

לא כל מערכות הבטיחות נולדו שוות. יש דגמים עם בלימה אוטונומית לעיר בלבד עד 30 קמ"ש ללא זיהוי הולכי רגל ויש כאלו הפועלות בטווחים גדולים יותר עם זיהוי הולכי רגל ואף חיות גדולות (כמו בוולוו לדוגמה). וולוו היא עדיין אחת מהחברות היחידות בעולם הרכב שבאמת אכפת לה מבטיחות ולא רק מהצד השיווקי שבנושא.

כאשר ארגון IIHS האמריקאי הציג מבחן ריסוק חדש של חפיפה מינימלית (25% מחזית הרכב לעומת 40% כמקובל), רק דגמים מסוימים של וולוו, הונדה וסובארו (אם אני זוכר נכון) עברו את המבחן בהצלחה כאשר יצרנים נחשבים רבים אחרים נכשלו לגמרי - כולל מותגי יוקרה. זה מראה לך שיש יצרנים שרק רוצים לעבור את המבחן ויש כאלו שבאמת אכפת להם מבטיחות הנוסעים. וולוו היא ללא ספק אחת שאכפת לה.

פורסם

להסתכל על מערכות בטיחות בתור לא יותר מאשר שורה במפרט מפספס לחלוטין את המטרה.

אחרי ש-סח2856 הסביר את נושא הבלימה אני אתייחס ל"מערכת לבקרת סטיה מנתיב".

יש מערכות שמזהות שהרכב עבר את קו ההפרדה ואז הן מחזירות אותו לתוך הנתיב - ואז הוא מגיע לצד השני של הנתיב וחוצה גם את הקו שם - ואז המערכת מזהה שהוא עבר את הקו שוב ומחזירה אותו ואז נוצר מצב שהאוטו משחק בפינג-פונג נתיבים.

יש מערכות שמחזיקות את הרכב במרכז הנתיב (ברמת אדיקות משתנה).

יש מערכות בהן אתה יכול לקבוע את הפרמטרים האלה.

יש מערכות שמסיטות את ההגה, ויש מערכות שבולמות את אחד מזוגות הגלגלים.

יש מערכות שרק מתריעות.

יש מערכות שמתריעות עם רטט בכסא.

יש מערכות שמתריעות עם רטט בהגה.

יש מערכות שמתריעות עם רטט ממש ממש חזק בהגה.

יש מערכות שבהן אתה יכול להגדיר אם אתה רוצה רק רטט, או רק צפצוף, או רטט וצפצוף, או רטט וצפצוף ותיקון.

יש מערכות שיכולות להחזיק את הרכב בתוך הנתיב גם בפקק (בשילוב שיוט אדפטיבי).

יש מערכות שיכולות לעשות את זה ^ אבל מבקשות להחזיר ידיים להגה אחרי 10-15 שניות.

יש מערכות שמבקשות להחזיר ידיים אחרי 30 שניות.

יש מערכות שממשיכות לעבוד גם אם אתה לא מחזיר את הידיים.

יש מערכות שמתנתקות אם אתה לא מחזיר את הידיים.

יש מערכות שיבלמו את הרכב ויפעילו ארבע וינקרים אם אתה לא מחזיר את הידיים.

יש מערכות שגם יתקשרו למוקד חירום (בחו"ל, בארץ אין) אחרי שהן עצרו את האוטו.

וזה רק מה שאני זוכר ככה בשליפה מהמותן.

ההבדל בין וולוו לבין "החברות האחרות" הוא שוולוו עושה מבחני בטיחות עצמאיים במתקן ענקי שהיא הקימה, המבחנים שהיא עושה הרבה יותר מקיפים מהמבחנים של ארגוני הבטיחות השונים. ויכול להיות שגם החברות האחרות עושות, אבל וולוו טוענת שהמתקן שלה הוא הכי מתקדם והיא בוחנת את המכוניות שלה בצורה הכי מקיפה.

Arse-factor? :?::tongue::lol:

ערס-פקטור

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הבעיה היא שאין כרגע השוואה בלתי תלויה בין המערכות, וזה כנראה יקח עוד הרבה זמן כי המערכות נעשות מאוד מסובכות וקשה להשוות ביניהן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קשה זה אנדרסטיימנט השנה.

לא רק שאצל כל יצרן זה עובד אחרת, אלא שגם אצל כל יצרן יש שוני בין מערכות של דגמים שונים.

לא רק זה, אלא שהיצרנים ממש (אבל מ-מ-ש) לא רצים לחלוק את המידע הזה.

אז כדי להביא נתונים נורמליים, מה שצריך זה ממש לקחת כל רכב שנמכר עם מערכות אקטיביות כלשהן, ולשים את כולם באותם מבחנים בדיוק ולבדוק כל פרמטר אפשרי של כל מערכת. וזה משהו שאפילו ארגוני הבטיחות לא הצליחו לפצח עדיין.

פורסם

וולוו קנתה את שמה כמובילה בבטיחות הרבה לפני שהנושא הפך לקלף מכירות או אפילו לבעל חשיבות.

הרבה פריטי בטיחות שהיום ברורים מאליהם, הופיעו לראשונה בוולוו - חגורת בטיחות בעלת 3 נקודות עיגון ב 59', שמשה קדמית רבודה, מוטות הגנה לרוחב הדלתות, אזורי קריסה, מערכת בלמים מוצלבת, נורית התראה לאי חגירת חגורת בטיחות, מוט הגה בעל 2 קירסות ועוד.

עם השנים הלך ונשחק שמה, בעיקר עקב התקדמות שאר היצרנים, אולם וולוו הבינה, ונכון, שהיא עדיין מזוהה עם בטיחות ומשקיעה רבות בתחום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וולבו, לא וולו.

איני יודע מה מקור המסורת הזו אבל היא משותפת לוולבו ולמתחרה הזוודית (שנסגרה) סאאב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וולוו היא גם אחת החברות היחידות שיש לה מערכת שמזהה סכנת התנגשות חזיתית ומבצעת תיקון הגה בהתאם.

גם במרצדס זה קיים ואני זוכר שבעוד חברה או שתיים, אבל אני לא זוכר אילו.

השאלה למה דווקא וולו חרטא את זה על דגלה ולמה חברה x או y לא הולכות באותו קוו?

אין פה דווקא. וולוו (כמו שציין חן) שמו דגש על בטיחות מאז ומתמיד, כשיצרניות אחרות השקיעו בדברים אחרים (נוחות, ביצועים, התנהגות, אבזור, עיצוב). פשוט בשנים האחרונות המקום של בטיחות תופס חלק יותר גדול בשיח הציבורי, אז שומעים על וולוו יותר ו"זוכרים לה" את הקישור לבטיחות. מה גם שהיא ממשיכה לפמפם אותו יופי.

מעבר לזה, גם רנו שמו דגש על בטיחות (בתחילת שנות ה-2000, מאז הפסיקו לפמפם את זה), היום מאזדה הולכים חזק לכיוון הזה גם. אבל בגדול רוב היצרנים ממשיכים לזרום עם ה-Core values שלהם ובטיחות תופסת מקום משני (כלומר שני בסדר העדיפויות ועדיין מאוד חזק. לא "כשיהיה לנו זמן נטפל בזה").

פורסם
וולבו, לא וולו.

איני יודע מה מקור המסורת הזו אבל היא משותפת לוולבו ולמתחרה הזוודית (שנסגרה) סאאב.

אני יודע.

מרבית הכבישים בשבדיה היו צרים ודו מסלוליים, ותהומות עמוקים משני צידיהם.

במקרה של ירידה מהכביש, מיתגלגלים הרבה עד שנוחתים, ולכן הבטיחות היתה נושא חשוב עבורם.

וולוו היו הראשונים ששמו דגש רב על תאונות חזית - צד, והבינו שהן הקטלניות ביותר ולכן נהנו המכוניות שלהם ממרכב קשיח בהרבה מהמקובל.

ועוד משהו משותף לוולוו וסאאב - תמיד היו להן בלמים מעולים ומושבים קדמיים נוחים בצורה יוצאת דופן.

וזה נמשך עד ימינו אנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...