Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נניח רכב שמבלה בוקר גן , עבודה , צהריים לאסוף ילדים מהגן , לשים את הילדים בחוגים , לבקר את סבתא ולחזור הביתה מסבתא. מדובר באיזה 10 -15 התנעות ביום ונסיעות סופר קצרות שהמנוע שקושי הגיע לטמפ' עבודה שלו. להוסיף לזה 800 מעלות חום בקיץ ואיך מנוע כזה ישרוד על אותו שמן 30000 קילומטר? נראה לי פשוט תלוש ממציאות ולא משנה איזה תוספים יש בשמן כזה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

גם כשממש חם בקיץ הטמפ' מגיעה ל45 מעלות(זה במקרים קיצוניים).

טמפ' העבודה של מנוע היא בסביבות ה90-100.

לא כזה חם ביחס למנוע,מה גם השמן "הונדס" לעבוד בטווח טמפרטורות.

אם אכן היו "800 מעלות חום" המצב היה שונה.

הנעת את הרכב,השמן מתחיל לזרום ומתחמם לאט לאט ביחד עם המנוע עד לטמפ' עבודה.

לפי מה אתה קובע שזה מזיק?

רכבי START&STOP מבצעים יותר מ10 הנעות בנסיעה עירונית.

האם אני צריך להחליף שמן כל 3,000 ק"מ בגלל המערכת?

לקחת את הילדים לגן ואז לסוע לקניות זה שימוש סופר סביר ברכב,לתאר אותו כשימוש בעייתי

נראה לי קצת לא הגיוני.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אוטומטיק1, הבדיקה הזו של הטורבו בדקה רק פרמטר אחד בשמן המנוע.

מהבדיקה של הטורבו אפשר להסיק המון לגבי תכונות שמן מנוע ולא רק פרמטר אחד כמובן שבדיקות נוספות של שאר המכלולים נתונים תמונה יותר ברורה.

איזה כייף לי :)

פורסם
נניח רכב שמבלה בוקר גן , עבודה , צהריים לאסוף ילדים מהגן , לשים את הילדים בחוגים , לבקר את סבתא ולחזור הביתה מסבתא. מדובר באיזה 10 -15 התנעות ביום ונסיעות סופר קצרות שהמנוע שקושי הגיע לטמפ' עבודה שלו. להוסיף לזה 800 מעלות חום בקיץ ואיך מנוע כזה ישרוד על אותו שמן 30000 קילומטר? נראה לי פשוט תלוש ממציאות ולא משנה איזה תוספים יש בשמן כזה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

אופי הנסיעה שציינת ממש לא קיצוני וגם לא נדרש משטר טיפולים מיוחד. רכב שגורר נגרר, נסיעה בשטחים מאובקים, רכב שהמנוע עובד זמן רב בסל"ד סרק או מונית בהחלט דורשים מירווח טיפולים שונה.

אני אישית לא ממליץ על החלפת שמן מנוע כול 20-30K אלא כול 15K.

איזה כייף לי :)

פורסם
אוטומטיק1, הבדיקה הזו של הטורבו בדקה רק פרמטר אחד בשמן המנוע. מנוע של רכב הוא מכלול שלא מורכב רק מכמות המשקעים שנצברים על ציר הטורבו.

כמו שאמרת אין לי מליוני יורו לבדוק האם השמן אפקטיבי או לא, אבל יש לי 100 שקלים פעם ב 15,000 ק"מ שיקנו ראש שקט. לי קשה לקנות את זה ששמן מנוע שומר על תכונתיו האפקטיביות לאורך 30,000 ק"מ, זה מטורף.

למה זה מטורף?

קודם כל ברכבים כבדים יש שמנים שמוחלפים גם כל 50,000 ק"מ ולפני לא הרבה שנים עוד היו רכבים חדשים שדרשו החלפות שמן כל 7500 קילומטר (יונדאי H1 למשל).

מה שכן, אי אפשר להתייחס לשמן כמרכיב בודד לקביעת אורך חייו כי כל מנוע עובד בתנאים שונים ומוסיף מינון והרכב חומרים שונה לשמן.

בקיצור, יצרן הרכב יודע הכי טוב מה טוב לרכב שלו וחשוב לעבוד לפי המלצותיו (והם מתייחסים גם לאופי השימוש. חשוב לקחת את זה בחשבון ולהיצמד למרווח הטיפולים בהתאם לתנאי העבודה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחד הרכבים שלי השמן מוחלף פעם בשנתיים או 30K שמן פז מהחבית ואני הכי רגוע ולא פותח מכסה מנוע. יש לי רכ אחר עם אותו קילומטראג' שאני מחליף פעם ב7.5K לשמן סינטטי הכי טוב בתקן ספציפי ועדיין בודק מצב השמן פעם בשבועיים. ברכב השלישי בכלל אני בכלל לא יודע איזה שמן הולך שם ופעם בכמה צריך להחליף. לא על שמן לבדו נמדד אורך חיי המנוע.

פורסם
אחד הרכבים שלי השמן מוחלף פעם בשנתיים או 30K שמן פז מהחבית ואני הכי רגוע ולא פותח מכסה מנוע. יש לי רכ אחר עם אותו קילומטראג' שאני מחליף פעם ב7.5K לשמן סינטטי הכי טוב בתקן ספציפי ועדיין בודק מצב השמן פעם בשבועיים. ברכב השלישי בכלל אני בכלל לא יודע איזה שמן הולך שם ופעם בכמה צריך להחליף. לא על שמן לבדו נמדד אורך חיי המנוע.

כשבוחנים את תדירות ההחלפה של השמן בודקים את התכונות שלו,

ובאיזו "רמה" הוא מאבד אותן.

אין פה קשר לסוג המנוע ולעמידות המכלולים שלו.

זה שהם יותר "רגישים" לשינויים במצב השמן זה עניין אחר שקשור יותר למכלולי המנוע מאשר לשמן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...