Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'ייסון פנסק, האיש מאחורי ערוץ היוטיוב Engineering Explained, מראה לנו את ההנדסה שמאחורי פיתוח שמנים לרכב והסלוגנים השיווקיים שמופיעים על הגלונים שלהם. והאם שמן מנוע יכול באמת להחזיק 32,0000 ק"מ?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לא בדיוק.

קודם כל, שים לב שגם מוביל1 אומרים שהשמן טוב ל-32 אלף ק"מ, או שנה. לא כל אחד נוסע מעל 30 אלף בשנה.

דבר שני, צריך לראות איזה שמן המוסך מכניס לרכב. לא כל שמן עמיד באותם תנאים שבהם השמן שבכתבה עמיד בהם. זה רק מוצר אחד מתוף הליין-אפ של מוביל1.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הענין של לא כולם נוסעים 30 אלף בשנה, הוא לא רלוונטי.

השמן פותח שיעמוד ל-30 אלף, ובהחלט לפי המבחנים של החברה עומד. המשמעות הזו שאפשר לייצר פחות שמן ליותר זמן. פחות זמן בתוך המוסך (לאנשים שנוסעים הרבה), וכמובן פחות זיהום סביבתי (כי מיצרים פחות, ולא צריך למחזר שמן בכמויות שאנחנו רגילים).

כלומר, זה תקדים מדהים לעולם הנוזלים הכימים.

פורסם

פניתי זמן וראיתי את כל הסרטון.

קודם כל מדובר בסרטון מקצועי וערוך מצויין כמו שהוא יודע לעשות. זה סרטון שמסביר נפלא ממה מורכב שמן המנוע ובעיקר מהי אותה "חבילת התוספים" שהיא-היא זו שאחראית למגוון התכונות השונות של השמן, וזה בדיוק מה שהוא הראה בסרטון, איך באמצעות פורמולציות שונות ניתן לייצר שמנים בעלי מאפיינים שונים ושיעמדו בתקנים שונים.

מה שהפריע לי בכל הבדיקות שמנים שעושים בסרטון הוא שלא נראה שיש סימולציה אמיתית של חיי היום יום של הרכב, קרי ריבוי התנעות, נסיעות קצרות (ובמיוחד בארץ הקטנטונת שלנו), השפעת מזג האוויר והשפעת מזהמים שונים שנמצאים באוויר שמצליחים לחדור את הפילטר. אני גם לא בטוח ששמן X יראה את אותן תוצאות במנוע של טויוטה לעומת מנוע של VAG לדוגמה, ובטח שדין מנוע חדש ובתולי אינו דומה למנוע בין 10 או 15.

כל הבדיקות - מחמירות ככל שיהיו - נראה שנעשות בתנאי מעבדה מבוקרים למדי, כולל עמדת הדיינו הענקית בחוץ. לדעתי רכב ישראלי מצוי עובר שבעה מדורי גיהנום ביחס לבדיקות הסטריליות שהודגמו בסרטון.

רכב שעושה 32,000 ק"מ בשנה זה בדרך כלל רכב שמבלה בעיקר על בין-עירוני, שם המנוע נמצא בטמפ' העבודה האידאלית, מופעל עליו ועל שאר המכלולים פחות עומס ולכן ניתן לשער שבאמצעות פורמולציית השמן הנכונה בשילוב שמן שעומד בתקן אותו דורש יצרן הרכב ובתוספת הנחייה מיצרן הרכב - אולי (אולי) ניתן לסמוך על השמן שיתפקד כמו שצריך 30,000 ק"מ. אני בכל אופן לא הייתי ממליץ לעשות את זה למי שדואג לרכבו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שהפריע לי בכל הבדיקות שמנים שעושים בסרטון הוא שלא נראה שיש סימולציה אמיתית של חיי היום יום של הרכב, קרי ריבוי התנעות, נסיעות קצרות (ובמיוחד בארץ הקטנטונת שלנו), השפעת מזג האוויר והשפעת מזהמים שונים שנמצאים באוויר שמצליחים לחדור את הפילטר. אני גם לא בטוח ששמן X יראה את אותן תוצאות במנוע של טויוטה לעומת מנוע של VAG לדוגמה, ובטח שדין מנוע חדש ובתולי אינו דומה למנוע בין 10 או 15.

.

אם כך, פספסת את עמדות הבדיקה המיוחדות של השמן עבור מכלולי הטורבו לדוגמא, מכלולים שונים.

תחנת הבדיקה הזו מבצעת סימולצייה אמיתית באותם התנאים שהמנוע אמור לעבור אותם.

בנוסף, נאמר בבירור שישנם סוגי רכב רבים בחוץ מיצרנים שונים ומנועים שונים והשמן צריך להתאים ליצרנים לא מעטים, לא מדובר על מנוע אחד בלבד אלה כמה עשרות מנועים של רכבים שונים.

דבר אחד המערכת שכחה לציין, כי את פירוק המנועים מבצעים אצל גורם שלישי אשר אינו יודע מה מהות הבדיקה או את סוג השמן הנבדק בכדי שלא תהיה להם אפשרות להטות את חוות הדעת או את תוצאות הבדיקה.

לאחר שהשקיעו עשרות מליוני יורו, אני דווקא לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות של כן ממליץ או לא ממליץ כיוון שלא הוצאתי מכיסי מאות אלפי שקלים לבצע בדיקות שכאלו, בכדי לתת המלצות בנושא זה.

מובן וברור לכולם כי כל עוד יצרן השמנים כותב הסתייגויות כלשהן בנוגע לתצורת השימוש, התנעות מרובות או מצמיד את התקן הנדרש אז הכל בסדר. כל עוד התקן שלהם מתאים לתקן של היצרן שלך אז כן, השמן כנראה שבאמת, יחזיק 32,000 ק"מ.

יצרן על שכזה לא היה יוצא בהצהרות שכאלו, במידה ולא.

אבל שוב, נכון שעם כל הבדיקות הללו, כל הניסויים וכל המהנדסים ואנשי הכימיה המבריקים, עיקרון אחד נשאר ברור:

עושה שימוש "מאומץ" ברכב או שימוש מרובה התנעות ונסיעות קצרות? החלף שמן בתדירות גבוהה והפחת פי 1.5 לכל הפחות מהנתון שמבקש היצרן (אם זה 15K).

זה תואם גם לספרי הרכב שבהם היצרנים אף מבקשים להחליף שמנים ב 7-8K ק"מ במידה והרכב נמצא בסביבה "קשה".

פורסם

מה בדיוק כל הדיון המחכים(בלי ציניות) הזה שווה אם היצרן (ולא משנה כרגע איזה יצרן) ממליץ על שמן X ובתכלס אתה מקבל במוסך היבואן שמן מצובר בן 50 שנה שמעולם לא ניקו אותו ורק השד יודע איזה שמן צ'יפסרים ממוחזר ממקדונלד דחפו שם כי הוא עולה גרוש וחצי ומוכרים לך ש"הוא עומד בתקנים של היצרן".

כשילך מנוע, לך תוכיח שזה בגלל השמן בלאי שלהם, אין לך שום סיכוי.

ומי שחושב שאני מגזים, תמים!

(בחלק מרכבי הפרמיום אשכרה ממלאים לך שמן מגלונים ספציפיים לדגם/מותג הספציפי, אבל זה באמת ברכבים יקרים, בשאר רכבי העם (שלא לדבר על ליסינג) מקבלים משהוא ג'נרי מצובר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוטומטיק1, הבדיקה הזו של הטורבו בדקה רק פרמטר אחד בשמן המנוע. מנוע של רכב הוא מכלול שלא מורכב רק מכמות המשקעים שנצברים על ציר הטורבו.

כמו שאמרת אין לי מליוני יורו לבדוק האם השמן אפקטיבי או לא, אבל יש לי 100 שקלים פעם ב 15,000 ק"מ שיקנו ראש שקט. לי קשה לקנות את זה ששמן מנוע שומר על תכונתיו האפקטיביות לאורך 30,000 ק"מ, זה מטורף.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מאוד רלוונטי, כי גם יצרן השמן אומר שזה 20 אלף מייל או שנה
גם אם תתדגיש את המילה שנה, עדין לא רלוונטי. כי רוב היצרנים (למעט מיוחדים במינם) מבקשים להחליף שמן כל שנה, או לפחות להכניס את הרכב לבדיקה פעם בשנה.

האם האדם הפרטי ישתמש בשמן הזה? מניח שבשלב הזה לא. מי שכן יכול להשתמש הם בעלי מיניבוסים ומשאיות קטנות (בגודל של מיניבוסים), שגם שם משטר הטיפולים הוא קצר ביחס לעבודה (15 אלף קילומטר).

בנוסף, לאותם אנשים הפרטים שנוסעים הרבה, יש גם את הזכות "לישון בשקט" כאשר יש שמן כזה שלא יפגע במנוע.

אגב לפני כמה עשורים חשבו שלעשות טיפול כל 10 קילומטר היה מטורף. היום טיפול בתדירות של 15 אלף קילומטר זה נורמלי לגמרי.

פורסם

(בחלק מרכבי הפרמיום אשכרה ממלאים לך שמן מגלונים ספציפיים לדגם/מותג הספציפי, אבל זה באמת ברכבים יקרים, בשאר רכבי העם (שלא לדבר על ליסינג) מקבלים משהוא ג'נרי מצובר).

אם מחליפים בכלל שמן.

פורסם

נניח רכב שמבלה בוקר גן , עבודה , צהריים לאסוף ילדים מהגן , לשים את הילדים בחוגים , לבקר את סבתא ולחזור הביתה מסבתא. מדובר באיזה 10 -15 התנעות ביום ונסיעות סופר קצרות שהמנוע שקושי הגיע לטמפ' עבודה שלו. להוסיף לזה 800 מעלות חום בקיץ ואיך מנוע כזה ישרוד על אותו שמן 30000 קילומטר? נראה לי פשוט תלוש ממציאות ולא משנה איזה תוספים יש בשמן כזה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אם מחליפים בכלל שמן.

לא רק ברכבי פרימיום או רכבים יקרים מקבלים שמן מגלון יעודי, גם ברכבים רגילים אבל הכל תלוי היכן אתה מטפל.

ברכבי ליסינג או השכרה אכן בעייה לדעת עם מה טופל הרכב והנזק מתגלה אחרי מספר שנים שכבר יש רוכש פרטי ואין אחריות.

חבר שלי מנוע המאזדה 3 הלך כניראה כתוצאה מטיפול שהיה בליסינג בעבר כי הוא טיפל באדיקות שקנה

קובי

:-)

פורסם
אוטומטיק1, הבדיקה הזו של הטורבו בדקה רק פרמטר אחד בשמן המנוע. מנוע של רכב הוא מכלול שלא מורכב רק מכמות המשקעים שנצברים על ציר הטורבו.

כמו שאמרת אין לי מליוני יורו לבדוק האם השמן אפקטיבי או לא, אבל יש לי 100 שקלים פעם ב 15,000 ק"מ שיקנו ראש שקט. לי קשה לקנות את זה ששמן מנוע שומר על תכונתיו האפקטיביות לאורך 30,000 ק"מ, זה מטורף.

רק דבר קטן, לא מליונים. בארה"ב לא מעט אנשים שולחים דגימות שמן כדי לראות מי ומה, לדוגמה לכאן, בעלות של כ-$28. בארץ אני מכיר רק את אייסיטי, אין לי מושג כמה זה עולה אבל לא נראה לי שמאוד יקר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
...

לא רק ברכבי פרימיום או רכבים יקרים מקבלים שמן מגלון יעודי, גם ברכבים רגילים אבל הכל תלוי היכן אתה מטפל.

...

+1

כבר כתבתי בעבר שביצעתי טיפול ראשון לאסטרה במוסך המרכזי של היבואן (לא התכוונתי לבצע שם אבל ממילא הגעתי לעניין אחר וכבר הגיע הזמן לטיפול). במה עיניי ראיתי את המכונאי מרוקן את השמן הישן ופותח ג'ריקן חדש של GM לצורך המילוי (4 ליטר):

1440283263.56.jpg

ובשיחה שהיתה לי לאחר מכן עם אסי ממוסך CMI (מוסך מורשה יבואן), בפירוש נאמר לי שגם הם ממלאים אותו שמן ספציפי, וזה מעודד לגלות שלא מדובר רק במוסך הראשי של היבואן. כך שלאו דווקא פרמיום.

מה שכן- אין לי מושג אם יש במוסכים הנ"ל צוברים שבהם כן משתמשים עבור רכבים שלא באחריות \ יצרנים אחרים.

...

ברכבי ליסינג או השכרה אכן בעייה לדעת עם מה טופל הרכב והנזק מתגלה אחרי מספר שנים שכבר יש רוכש פרטי ואין אחריות.

חבר שלי מנוע המאזדה 3 הלך כניראה כתוצאה מטיפול שהיה בליסינג בעבר כי הוא טיפל באדיקות שקנה

שומר נפשו ירחק מרכבי ליסינג לשעבר, מכל כך הרבה בחינות- עכשיו יש עוד סיבה.

• תוכן חדש...