Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוצאתי רישיון לפני 3 שנים על גיר אוטומט.

כעת אני רוצה להשלים רישיון ידני.

מה התהליך שעלי לעשות?

צריך לעשות תאוריה שוב?

להוציא טפסים מסויימים?

נכון להיום כמה זמן מחכים לטסט?

פורסם

למה שוב פעם תיאוריה? התמרורים והחוקים השתנו רק בגלל שאתה עובר לגיר ידני? ממש לא.

לפי ההיגיון אם היה מדובר במדינה שפוייה היית צריך לקחת רק כמה שיעורים ושהמורה יחתום לך ולשלוח את האישור למשרד הרישוי.

אבל אנחנו חיים במדינה לא שפויה ובעולם לא הגיוני. אז נמתין לראות מה אומרים החברה כאן.

רק כדרך אגב, שלא תבין חס וחלילה שאני מייעץ או מרשה לך לנסוע על גיל רגיל אבל העניין שאתה מעלה הגיע לבית משפט. אדם שנהג ברכב עם גיר רגיל למרות שהיה לו רישיון לאוטומט בלבד עשה תאונה. חברת הביטוח סירבה להכיר בפוליסת הביטוח בגלל זה והם נגררו לבית משפט. השופט קבה שאין שום קשר בין גיר רגיל לאוטומט לבין התאונה וחייב את החברה לשלם.

שוב פעם אני מדגיש אני לא ממליץ או מרשה לך לנהוג על גיר רגיל במידה ואין לך את הרישיון המתאים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפתרון הוא לעשות כמה שיעורים וטסט על גיר ידני. מכיר לפחות אדם אחד שעשה את זה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

למיטב זכרוני האפשרות שבעלי רשיון לגיר אוטומט עם ותק מסויים יוכלו לנהוג בחופשיות על גיר ידני הועלתה בפני ישראל כץ וירדה מהר מאוד מהפרק.

פורסם
למה שוב פעם תיאוריה? התמרורים והחוקים השתנו רק בגלל שאתה עובר לגיר ידני? ממש לא.

לפי ההיגיון אם היה מדובר במדינה שפוייה היית צריך לקחת רק כמה שיעורים ושהמורה יחתום לך ולשלוח את האישור למשרד הרישוי.

אבל אנחנו חיים במדינה לא שפויה ובעולם לא הגיוני. אז נמתין לראות מה אומרים החברה כאן.

רק כדרך אגב, שלא תבין חס וחלילה שאני מייעץ או מרשה לך לנסוע על גיל רגיל אבל העניין שאתה מעלה הגיע לבית משפט. אדם שנהג ברכב עם גיר רגיל למרות שהיה לו רישיון לאוטומט בלבד עשה תאונה. חברת הביטוח סירבה להכיר בפוליסת הביטוח בגלל זה והם נגררו לבית משפט. השופט קבה שאין שום קשר בין גיר רגיל לאוטומט לבין התאונה וחייב את החברה לשלם.

שוב פעם אני מדגיש אני לא ממליץ או מרשה לך לנהוג על גיר רגיל במידה ואין לך את הרישיון המתאים.

אני חולק עליך אני חושב שעדיף שמי שרוצה רישיון על ידני אך ברשתותו אוטומט יעשה שוב טסט אולי טסט יותר סלחני אבל עדיין מבחן שבו בודקי םשהוא אכן יודע לתפעל את הרכב.

התפעול של גיר ידני שונה בהחלט מגיר אוטומטי נכון שברגע שמתרגלים אז אין הרבה הבדל לנהג מנוסה אבל לנהג לא מנוסע בגיר ידני זה התעסקות ותפעול של הרכב ברמה שונה ממה שהוא רגיל, כולל תכנון נסיעה מדויק יותר.

פורסם

טסט חדש.

אין חובת שיעורים, בפועל לוקחים עד ששולטים היטב.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

התפעול של גיר ידני שונה בהחלט מגיר אוטומטי נכון שברגע שמתרגלים אז אין הרבה הבדל לנהג מנוסה אבל לנהג לא מנוסע בגיר ידני זה התעסקות ותפעול של הרכב ברמה שונה ממה שהוא רגיל, כולל תכנון נסיעה מדויק יותר.

מה זה אמור להביע תכנון נסיעה מדויק יותר? למה שמישהו עם ידני יתכנן נסיעה באופן שונה ממי שנוהג על אוטומט?

פורסם

בודאי. למשל - הורדת הילוכים בגישה לצומת\רמזור.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה זה אמור להביע תכנון נסיעה מדויק יותר? למה שמישהו עם ידני יתכנן נסיעה באופן שונה ממי שנוהג על אוטומט?

אני לא מדבר על תכנון נסיעה של מאיזה כביש לנסוע אל על דוגמאמות כמו.

הורדת הילוכים לפני פנייה\צומת הורדת הילוך עלייה או אפילו ירידה בשביל לשלוט טוב יותר ברכב. (כרגע זה מה שעולה לי לראש אני בטוח שיש עוד מצבים) וכמובן את התענוג של הפקקים עם גיר ידני.

יש סיבה שאנשים בחרו לעשות רישיון רק על אוטומט ולא על ידני יש כאלה שפשוט חשבו שהידני יעבור מן העולם לעומת כאלה שהחליטו שידני זה מסובך להם מדי או שהם לא הצליחו לתפעל את הרכב והגיר על מנת לעבור טסט.

לכן אני חושב מי שרוצה לעשות רישיון על ידני ראוי שיעבור טסט חדש אפשרי שיהיה מעט יותר סלחני יותר, אבל שיוודאו שהוא אכן יודע לתפעל את הרכב והגיר.

פורסם

לפי מה שאני יודע - זה דורש רק טסט שליטה, שזה בעצם טסט סלחני שבו מה שבודקים זה שאתה יודע לתפעל את הרכב כמו שצריך. אם אני זוכר נכון זה גם מבחן שעולה קצת פחות מבחינת אגרה, אולי אני אעשה ככה עוד מעט (גם אני עם רישיון לאוטומט בלבד ושוקל להשלים לידני). אין חובת שיעורים, אבל בפועל אי אפשר בלי להיות ממש מתורגל בגיר ידני, וזה משהו שאפשר להשיג כמעט רק בעזרת שיעורים

• תוכן חדש...