רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נכנס בי רכב מאחור בפקק באיילון. תיקנתי את האוטו במוסך פחחות דרך הביטוח. התיקון עלה 15,000ש"ח ושולם ע"י הביטוח של הנהג השני. וקיבלתי גם 3,000 ש"ח בגין ירידת ערך אני שואל כי אני מניח שארצה למכור את האוטו עוד כמה שנים, וחשוב לי להגיד את האמת לקונה. התשלום על הירידת ערך מלמד שהייתה פגיעה בשאסי?
הודעה אחרונה מאת אופיר36, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אהלן, היום נכנסתי לחניון של יינות ביתן ברעננה כאשר אני יודע שהכניסה היא חד סתרית והיציאה מהצד השני אעפ שאין שום תמרור שמציין זאת. (והמדובר גם בכביש בבעלות פרטית ולא כביש ציבורי כך שלא יודע אם הדין שונה במצב זה). במהלך הכניסה היתה גברת שיצאה מהחניון, מאחר ולא נכנסתי אליו תקופה ארוכה מאוד הסקתי שהיציאה גם כן מאותו מקום כרגע. לאחר 2 3 דקות יצאתי דרך אותו נתיב האמור , וכשהגעתי להשתלבות לכביש הציבורי הבחנתי בהונדה גאז מצד ימין שנוסע רוורס ומתקרב. צפרתי לו והוא לא נעצר. שילבתי לרוורס והתקדמתי מעט אחורה במהירות, ממהירות הרמת הקלאץ נכבה לי הרכב ונשארתי עומד במקום. המשכתי לצפור אך לשווא, הזקן נכנס בי והנזק למטה. תוך כדי חילופי דברים וזעם הוא לקח אחריות על המעשה , אמרתי מזל ש…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום גבירותיי ורבותיי, לפני שבוע מכרתי את הגולף וכעת עומד לרכוש רכב חדש יותר. לאחר כמה ימים שאני משוטט באתר יד2 ואפילו הגעתי למצב שאני בודק מודעות בעיתון מרוב ייאוש, נתקלתי בשתי אופציות שעומדות כרגע על הפרק (לא משנה איזה רכב) שני המוכרים דורשים כמעט מחירון 40K ש"ח, יש לי כרגע 30K, האם יש לי סיכוי "להוריד" אותם למחיר הרצוי או שאני מפתח ציפיות לשווא. יש לציין שאני יודע להתמקח ולנהל משא ומתן. ספרו על ההצלחות
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
בהמשך לדוח מבקר המדינה ומבלי להיכנס לדיון פוליטי, עולה ניתוח מעניין לדרישות של המשטרה מכלי הרכב. הדוח אגב מציין שהמשטרה כשלה בבחירת כלי רכב מתאימים לצרכיה. http://go.ynet.co.il/pic/news/3N403-police-vehicle.pdf "השימוש שעושה המשטרה בכלי הרכב לצורך פעילות מבצעית מצריך את עמידתם בדרישות ייחודיות, ובהן יכולת נסיעה של עד 120K ק"מ לשנה, יכולת פעולה 24 שעות ביממה ברציפות, יכולת לשאת שלושה שוטרים וציוד בתא המטען במשקל כולל של כ-400 ק"ג ויכולת תאוצה מהירה; כמו כן, על כלי רכב אלה לעמוד בדרישות הנוגעות לנפח תא המטען, למרחק בין הגחון לכביש עם ציודו בלעדיו, לרוחב של המושב האחורי, למרווח במושב הקדמי לאחסון ונעילה של נשק אישי ולגובה של מושב הרכב.דרישה נוספת מכלי הרכב של המשטר…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
היי. אני רואה שיש פה כנופיית הטיפולים השוטפים. אני מאוד מאמין בעבודה עצמית על הרכב למי שמבין ויודע. אני לא מבין למה לייעץ לאנשים לעשות טיפולים בעצמם. אני חושב שזה חוסר אחריות להגיד באינטרנט לאנשים שבחיים שלהם לא החזיקו מברג שזה "חצי שעה להחליף אלטרנטור". מילא אם מישהו מלווה אותך. אסל לבוא למישהו שלא מבין במכונאות או בעבודה בסיסית עם כלים. רק למצוא בוקסה 12 ועם איזה ידית להשתמש יקח לו 20 דקות. אחכ נוסעות לך פה כל מיני מכוניות שבורות ונוזלות כי ילדים מנסים לתקן בעצמם. אתה רוצה ללמוד לתקן, קח את זה ברצינות עם איזה קורס במכונאות בסיסית.
הודעה אחרונה מאת לאון, -
מבחן - שברולט קאמרו 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
עידון? לא תודה, תנו כח. טורבו? תשאירו אצלכם, אנחנו ניקח סמ"קים. הנעה כפולה? דיפ'ים ממוחשבים? עזבו, שלחו את הכוח אחורה, אנחנו נסתדר. רומן יצא לבדוק אם בעולם של סכיני מנתחים יש גם מקום להלמניות.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
בוקר טוב, היום אנחנו פוגשים את מיצובישי ASX שמגיע סוף סוף לישראל. בעוד כמה דקות המובילים שלנו יעלו לכם תמונות וכולנו יחד נשתדל לענות לכם על כל השאלות שלכם. אז קדימה, שוט. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בעיתונות סוף השבוע, נתקלתי במודעת פרסומת לגולף 2018, עם ת. עליה לכביש אחרי ה-1/1/2018, כאשר ציון הבטיחות לשני הדגמים הוא 7 (בצד ימין של התמונה). להפתעתי, בעיתון של אתמול, שמתי לב שציון הבטיחות שמופיע לשני הדגמים הוא 6 (בצד שמאל של התמונה). לרגע חשבתי שמדובר בתיקון טעות של הפרסום מסוף השבוע, אבל אז שמתי לב שקוד הדגם בשתי המודעות שונה. האם הגיעו ימות המשיח, וניתן יהיה לרכוש רכב עם איבזור בטיחות מקורי ברמות שונות? מה ההבדל בין רמת איבזור 6 לרמת איבזור 7?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי, מישהו יודע איך עושים? לא ראיתי שהתוכנה נפתחה לי בצג של המהירות כמו בסרטונים ביוטוב ושאני לוחץ על הגז הגלגלים דיי מתחפרים.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 890 צפיות
היי, קניתי את הדבר הנחמד הזה: https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0718YYM1F?psc=1&ref=yo_pop_mb_pd אין לי מושג איך זה בדיוק עובד כאשר הרכב כבוי אך המכשיר עם האפליקציה מקבל את מיקום הרכב, מצב מצבר, psi ועוד... מוזמנים להיכנס לקרוא... זה לא העניין. העניין הוא שברכב אחד (פיקנטריו) זה עובד שהוא כבוי ובשני(sx4) זה לא עובד כשכבוי**עובד כשמפעילים מצבר. יש לכם מושג מה העניין והסיבה שזה לא עובד ב-sx4 כמו שעובד בפיקנטריו? תודה רבה שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת tanga, -
אופל תשיק מחר את האינסינגניה החדשה, וכמובן שאנחנו נהיה שם. אז גם הפעם, כרגיל, אתם מקבלים מקום בשורה הראשונה באירוע ההשקה, מחר נעדכן כאן בזמן אמת על רמות הגימור, המנועים והמחירים של האינסינגניה, וכמובן גם נעלה את השאלות שלכם לאנשי היבואן. אז קדימה - רוצים שנשאל אותם משהו? נמסור להם משהו שהוא לא שאלה? או סתם בא לכם להגיד לנו משהו על אופל בכללי או על האינסינגניה בפרט? אנחנו פה בשביל כל מה שעולה לכם לראש. כמעט.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
*שלילית לא שלישית, אשמח אם מנהל יתקן לי את הכותרת. בעקבות שגעון נוסף שלי הזמנתי משם מגני רוח אחרי צפייה באינסוף סרטונים שלהם על כמה שהם איכותיים וקל להתקין אותם. סך המחיר של מגני הרוח כולל משלוח עלה לי 60 יורו לזוג קדמיים. אני אדם טכני שביצע בחייו לא מעט התקנות למינהם ברכבים כולל מצלמות, מערכות סטריאו וכו'. לכל הרכבים שלי אני תמיד מתקין הכל לבד ולכן ביצעתי את ההתקנה הפשוטה הזאת בצורה הכי טובה שאפשר. המגנים זוועתיים, הגיעו ללא קליפסים "כי זה מגניבים שלא זקוקים לקליפסים". אחרי 48 שעות עם חלונות סגורים המגני רוח נופלים בכל נגיע הכי קטנה ובפתיחה וסגירה של החלון נוגעים בקצוות שלו. בקיצור מוצר ירוד ועדיף שהייתי משלם 200 שקל על מגינים סיניים בהדבקה בארץ…
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
אוטובוסים חשמליים 1 2
מאת EliC25-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
התחלתי לראות בימים האחרונים אוטובוסים חשמליים עירוניים של מטרופולין. ניכר כי הם חדשים לגמרי מהשבועות האחרונים, לוחית בת 8 ספרות שמתחילה ב900 כמו של רישוי מחדש. מה מאפיין אותם ומה הסיפור של הרפורמה? האם חשמל הולך להחליף את הדיזל המזהם בתחבורה ציבורית סוף סוף?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
יואב ירד לסוף שבוע בשטח עם לנדרובר דיסקברי החדש. העלה זכרונות, נלחם בחששות, והגיע למסקנות על מה קורה בצד השני של האגם.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 0 תגובות
- 437 צפיות
לשוטר כנראה לא היה מותקן מוביליי.
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
קרסו נגד בטר פלייס 1 2
מאת ישה-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
תמצית מפסק דין של בית המשפט העליון מיום 13.12.2017 דמי חנוכה לקרסו בין קרסו לבין בטר פלייס נחתם הסכם ב 2010 ועד ל 31.12.2016 בו בין היתר התחייבה קרסו לספק שירותים לבטר פלייס לפני מסירת הרכב ללקוח. ובלשון ההסכם מתורגמת לעברית שירותים אלה כוללים את בדיקת הרכב בהתאם לפרוטוקול שנקבע, ביצוע התאמות שיידרשו לרכב, קבלת רישיון, שינוע הרכב לסוכנות המכירות ועוד בלשון ההסכם PDI . pre delivery inspection היא התחייבה לספק גם שירותים נוספים שאינם מעיניינו של פסק הדין בטר פלייס העריכה כי תמכור 7000 כלי רכב בחצי השנה הראשונה ולאחר מכן 15000 מכוניות כל שנה. זה היה הצפי הבלתי מחייב. כמו כן הייתה התחייבות כי תשלם עבור 5000 יחידות בממוצע שנתי עבור ה PDI. כי…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
מה ? זאת החברה שמחליפה את טבע כחברה של המדינה ? אין יום שאין כתבה על החברה הזאת , כל דבר בתחום הרכב דוחפים את השם שלהם . הרי יש מערוכות טובות מהמערכת שלהם או זולות מימנה , אז מה הולך פה ? אייווקס לא חברה ישראלית ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5055493,00.html
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
https://www.carthrottle.com/post/the-fiat-punto-just-received-a-zero-star-euro-ncap-crash-test-rating/
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
שלום, לפני מס' ימים שמתי את הרכב במוסך לתיקון פחחות קטן. התיקון יצא מעולה! ברכבי מותקנת מצלמת DVR שמצלמת כאשר הרכב מונע. להפתעתי במעבר על הצילומים מהימים האחרונים והן מהטיפול במוסך. גיליתי ששני עובדים לקחו את הרכב בבוקר לפני המסירה כדי לנסוע לאלונית לקנות אוכל בנוסף גם שיחקו עם הרדיו ושמע מוזיקה בוולוים שאני לא שומע כי זה מפוצץ את הרמוקלים. אני יודע שזה נשמע מעט קטנוני וזאת הייתה נסיעה של כמה דקות בלבד. אבל כאחד ששומר בקפידה על הרכב שלו ולמרות שהוא בן 10 הוא נראה כאילו הוצאתי אותו אתמול מהחברה, זה נורא מציק לי. איך אתם הייתם פועלים/מגיבים אם הייתם מגלים דבר שכזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
בדיקת בעלות הרכב 1 2
מאת Gearx- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
חבר קנה רכב שרק לאחר הקנייה התחיל לחשוש שהרכב היה בבעלות ליסינג בעבר איך אפשר לדעת מה היסטורית הבעלות על הרכב ולוודא שאכן היא פרטית? וכן אני יודע שזה די מטומטם לקנות רכב ורק לאחר מכן לוודא את העניין החשוב הזה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
נכנסתי היום לאתר של פולקסווגן ישראל (http://www.vw.co.il) וראיתי שהם שינו קצת את האתר ויש פרומו למשהו שיכנס בקרוב: ״בקרוב: בנה את ה-VW שלך״ מאמין שמדובר ב-Configurator שדרכו יהיה ניתן לבחור דגם בסיס של רכב, ובשאיפה להוסיף/להוריד אבזור מקורי, כמו שקיים בשאר העולם. אני אישית רואה בזה צעד חיובי מצד היבואן, בתקווה שלא מדובר בבלוף... נחכה ונראה
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש דבר כזה טויוטה יאריס היברידית עם 74 כ"ס? או שזה רכב עם 95 כ"ס? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשבוע רכשתי רכב מבן אדם פרטי. לא הסתכלתי ברשיון הרכב לפני העברת בעלות , הקילומטר שהיה רשום בסקאלה הוא 120,000 וזה הק"מ שהבן אדם גם אמר. לאחר שהעברנו בעלות ראיתי שרשום ברשיון רכב 200,000 קמ. התקשרתי אליו מיד והוא אמר שזאץ טעות והם כנראה טעו במספר ואמר לי שאני יכות אפילו לגשת למשרד הרישוי להוציא היסטוריית רכב ושאני יכול להיות רגוע. באותו הרגע נסעתי להוציא היסטוריית רכב ובאמת רשום שם שבטסט האחרון שהיה ב8/12/17 הרכב עמד על 117,000 קילומטר. השאלה היא האם זה הגיוני שמה שרשום ברשיון הרכב לא נכון ומה אפשר לעשות כדי לשנות את זה? תודה רבה לעוזרים ושבת שלום לכולם
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, נאמר לי היום במוסך שעלות תיקון צינור לחץ שמן ההגה בניסאן אלמרה2003 שלי הוא למעלה מ-1000 ש"ח, ומיותר לי להוציא על הרכב הזה. כבר יש לי רכב אחר שקיבלתי מאחותי, ששדרגה, כך שאני למעשה מחפש רק למכור. התקשרתי לשניים שקונים רכבים לפירוק, והסברתי להם שחוץ מהבעיה עם ההגה, הרכב מעולה ואמין. הם אמרו שגם אם היה חדש, הייתי מקבל עליו לא יותר מ-4000 ש"ח, כי אין שוק כמעט לרכבים כאלה. הם הציעו 1,500 ש"ח מקסימום. א. האם זה נכון שאין שוק? אם כך, איך יכול להיות שהמחירון מדבר על 8-9K ובפועל המצב כל כך שונה? ב. האם הייתם אולי ממליצים לי לבצע התיקון ולהצליח למכור? ג. הייתם מציעים לי למכור ב-1,500 ש"ח? תודה לעונים וחנוכה שמח!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.thecar.co.il/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9B%D7%A5-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A4%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%A1-%D7%94%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A2%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90-%D7%9C%D7%93%D7%A8/ משום מה לא ראיתי לזה איזכור בשום אתר מרכזי, בכל אופן אם זה נכון אז זה היה די צפוי במיוחד עקב כניסת הרכבים החשמליים. אני מאוד מקווה שהתעריפים שרשומים בסוף הכתבה יישתנו כי זה פשוט לא הגיוני.
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למי יצא להזמין לארץ דרך האתר של ROSS-TECH (היצרן של VCDS) ? אני קצת חושש מעניין המיסוי בארץ, שאלתי את המכירות שלהם איך הם מצהירים על המוצר כשהם שולחים וענו לי We are usually putting the name of product and classification code, which is 8471.80.1000 for US. We don't give any another description for product.
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
0 כוכבי בטיחות לפונטו החדשה? מה עובר על פיאט
מאת Guest boobleit- 3 תגובות
- 968 צפיות
, מה קורה כאן?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
319 כ"ס, שישה הילוכים, שלוש דוושות, שני גלגלים מניעים. שלכם תמורת 265 אלף שקלים. לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
החלפתי צמיגים בפנצריה באוטו שקניתי לפני יומיים. העובד שהרכיב את הגלגל שכח לסגור את הברגים. מאה מטר מהמוסך, בכיכר תנועה, הגלגל נפל ועיקם לי את הכנף הקדמית במאזדה . הנזק הוא בין הכנף לגלגל(הגלגל דחף את הכנף פנימה) וגם בין הכנף לדלת. מתלבט מה לעשות. המוסך קרא לפחח שנמצא לידו וזה הציע לתקן על ידי מתיחת הכנף וצביעה של חצי כנף, נראה שהם מעדיפים לא להפעיל את הביטוח שלהם. האם כדאי ללכת על ההצעה? מה האופציות העומדות לרשותי במצב כזה? אני לא רוצה לסחוט שום דבר ולא רוצה לעשות לאף אחד בלאגן, אני רק רוצה שהנזק יתוקן בצורה הטובה ביותר. חשבתי לדרוש כנף חדשה ולצבוע את כולה, הבעיה שזה יהיה גם מכוער. קניתי את האוטו לפני יומיים, מתלבט אם למכור אותו וז…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
האמת שאני עדיין בשוק! ידידה ספרה לי שברשותה יונדאי I20, שנקנתה מליסינג לפני 3 שנים, והיא רוצה להתייעץ לגבי לחץ אוויר בצמיגים כי דיברו ברדיו על החשיבות וכו'. מפה לשם, מסתבר שמהיום שהבחורה רכשה את הרכב היא לא טפלה בכלום - לא שמנים, פילטרים, בלמים, מילוי אויר, צמיגים. כלום. לטענתה הרכב מפגין אמינות פטסטית והוא לא רואה מוסך. לא יודע אפילו איך לאכול את זה... אז נכון, היא עשתה רק 25K ק"מ בשלש שנים, אבל עדיין, לא לבצע טיפול במשך 3 שנים? לא לבדוק לחץ אוויר? אח"כ מתפלאים למה יש כ"כ הרבה תאונות, כי עם צמיגים סיניים, נוזל בלמים שלא רוענן מעולם וכבר איבד מיעילותו, בלמים בסוף חייהם ותרבות נהיגה לקויה - זה מתכון מנצח. מה אתם חושבים, זה מקרה קיצון או שזו תופ…
הודעה אחרונה מאת dorsht,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)