Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסדר גם הייתי ממשיך לטפל במוסך מורשה תחבורה כשמדובר ביצרן ששוכח לפעמים שכרית אוויר צריכה להיפתח או הרכב אמור לבלום.

אבל למזלי אני נוהג על רכב שהסטיגמה על היצרן שהמרכב מחליד אז אין לי ריקול על דוושת בלימה או כריות אוויר,מקסימום דשבורד מתנפח וזה גם לא הדגם שלי.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסעיף שהביא ואדים מספרו 309 דן במקרה בו נגרם לרכב נזק כתוצאה מתאונה.

ונוסחו שונה מהנוסח שהביא ואדים

איפה כתוב שהנזק נגרם עקב תאונה, ולא עקב בלאי או חבלה מכוונת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תקרא את הסעיף לכל אורכו תבין.

בכל מקרה מה שקובע הוא הסעיף שהבאתי שמספרו 154.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כשקניתי אאוטלנדר לפני שנה וחצי, כבר בטיפול הראשון רציתי ללכת לטיפול של הכנופיה (עוד אין לי מושג מה זה בכלל). בסוף אמרתי לעצמי שאם כבר פעם ראשונה בחיים יש לי אחריות על הרכב, לא כדאי לשחק עם זה. למרות שקראתי כאן שאפשר להביא קבלה על חלקים מקוריים, ולאיים עליהם, ולהפוך שולחנות, ובסוף הם מואילים בטובם לתת אחריות. אבל תכלס שילמתי 800 שקל כמו מטומטם על החלפת שמן או משהו כזה. אפילו שכחו לאפס את המחשב (מונה זמן לטיפול הבא), הייתי צריך לאפס בעצמי לפי המדריך.

בטיפול השני שיהיה באיזור פסח הקרוב, אני חושב לטפל בעצמי. זה רכב אמין והסיכוי שאני אפעיל אחריות שואף לאפס.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

טיפול בייתי לא עושים בתקופת אחריות.

תראה רכבי ניסן שהיו ידועים כאמינים תאר לך מה היה עם מישהו עם גיר בג'וק תקול היה צנמה לממש אחריות.

לפחות ברחכבים עם גיר רציף רצויי לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה למען האחריות.

אתה גם כן מודע לכך שאחריות היא לא רק על המנוע אלא גם על דברים קוסמטיים ומצבר וכדומה.

פורסם
טיפול בייתי לא עושים בתקופת אחריות.

תראה רכבי ניסן שהיו ידועים כאמינים תאר לך מה היה עם מישהו עם גיר בג'וק תקול היה צנמה לממש אחריות.

לפחות ברחכבים עם גיר רציף רצויי לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה למען האחריות.

אתה גם כן מודע לכך שאחריות היא לא רק על המנוע אלא גם על דברים קוסמטיים ומצבר וכדומה.

דווקא גיר רציף הוא אמין.

הגיר שיש בקורולה,לאנסר ורכבי סובארו.

אחריות על דברים קוסמטיים?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אתה קורא לחשמלאי כדאי להחליף שקע שרוף או תקע שרוף בבית?

ברור לך שזו עבירה על חוק החשמל אבל כול עוד אף אחד לא התחשמל ונפגע כתוצאה מהחלפה שקע או תקע הכול זורם.

כנס לאופטופיק ותקרא כמה שטויות/טעויות אנשים עשו בזמן החלפה של טיימר חשמלי או חיבור של שקע ותבין לבד שגם עבודה פשוטה כמו החלפת שקע צריך לדעת ולהבין.

* אני אישית לא מזמין חשמלאי לביצוע עבודות מכיוון שאני מבין בתחום וגם עברתי הכשרה מספקת אבל אינני חשמלאי מוסמך. יש הבדל בין לעבור הכשרה על ידי גורם מוסמך לבין לצפות בסרטונים ביוטיוב ולאחר מכן לנסות בבית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני כבר כמה שנים מבצע טיפול לבד

החלפות שמן פילטר פלאגים אטם מכסה שסתומים רצועת אלטרנטור צלחות רפידות

למדתי המון בזכות הפורום הזה וגם בזכות סרטונים ביוטיוב

היום יש הכל ביוטיוב , ואני יכול להגיד שאני אפילו עושה את הדברים יותר בקפדנות ומשקיע יותר מאשר מוסכניק

שמת כבר לחפף אותך ולהכניס רכב אחר

אם זה גירוז של הפינים בקליפרים אם זה לנקות היטב את האטם מכסה שסתומים לפני שאני מלביש את הגומיה

אם זה לתת לשמן לרדת עד הסוף כמו שצריך סוגר הכל ברגש שלי

אני יודע מה אני שם ברכב (סוג שמן)

אם זה פירוק כל חלקי הרכב לצורך החלפת רמקולים או סתם להחליף מנורה בלוח שעונים

הכל הכל יש ביוטיוב ואת האמת ? יש אנשים כמוני שזה מרגיע אותם ומעסיק אותם

אני אוהב מאוד לעבוד על הרכב שלי

יש דברים שאני עדיין לא יודע ולא חושב שאתעסק איתם כמו בולמים ציריות כל מה שקשור למערכת ההיגוי

כל אחד והניסיון והידע שלו , אני מוגבל ... ומגביל את עצמי לדברים שאני חושש או לא יודע .

פורסם
היי. אני רואה שיש פה כנופיית הטיפולים השוטפים. אני מאוד מאמין בעבודה עצמית על הרכב למי שמבין ויודע. אני לא מבין למה לייעץ לאנשים לעשות טיפולים בעצמם. אני חושב שזה חוסר אחריות להגיד באינטרנט לאנשים שבחיים שלהם לא החזיקו מברג שזה "חצי שעה להחליף אלטרנטור". מילא אם מישהו מלווה אותך. אסל לבוא למישהו שלא מבין במכונאות או בעבודה בסיסית עם כלים. רק למצוא בוקסה 12 ועם איזה ידית להשתמש יקח לו 20 דקות. אחכ נוסעות לך פה כל מיני מכוניות שבורות ונוזלות כי ילדים מנסים לתקן בעצמם. אתה רוצה ללמוד לתקן, קח את זה ברצינות עם איזה קורס במכונאות בסיסית.

כול מילה שלך דבש.

מי שמתכוון לטפל ברכבו לבד ראוי ורצוי שיילמד בצורה מסודרת מאדם בעל ניסיון תחילה להשתמש נכון בכלי עבודה בסיסים ולהכיר את הסכנות הטמונות בשימוש בכלי עבודה בצורה לא נכונה.

דע לך שמשרד התחבורה מנסה לפעמים לעקוף את החוקים ומזמין לחקירה אנשים אשר מטפלים ללא רישיון לניהול מוסך/הסמכה ברכבים של אחרים.

פורסם

צודק.

שמעתי אחד שקיבל 15 שנים בפנים אחרי שהחליף לעצמו פילטר אוויר.

לא מומלץ.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כול מילה שלך דבש.

מי שמתכוון לטפל ברכבו לבד ראוי ורצוי שיילמד בצורה מסודרת מאדם בעל ניסיון תחילה להשתמש נכון בכלי עבודה בסיסים ולהכיר את הסכנות הטמונות בשימוש בכלי עבודה בצורה לא נכונה.

דע לך שמשרד התחבורה מנסה לפעמים לעקוף את החוקים ומזמין לחקירה אנשים אשר מטפלים ללא רישיון לניהול מוסך/הסמכה ברכבים של אחרים.

משרד התחבורה בא אולי לאכוף את החוק האוסר להקים מוסך מדרכה.

עזרה לחבר בתיקון מכוניתו בחניה של הבית שלו אינה נכללת בין הדברים שמשרד התחבורה בא לאכוף, כי אין חוק נגד זה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מעבר להמלצה, הדי ברורה (נראה לי), לא לבצע טיפולים "פרטיזנים" אם אתה לא בקיא בעצמך, אני רוצה להעלות עוד נקודה. כשמישהו מטפל לך ברכב, יש לך מידה של אחריות לגביו. הוא הוא ייפצע במהלך העבודה, ואלו דברים שקורים, אתה יכול להיות אחראי חוקית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נקודה חשובה העלה הבמבי.

אם התיקון נעשה בדרך יש כיסוי במסגרת חוק הפלת"ד.

וככל הנראה בטיפול יזום בחניה אצלך בבית אין כיסוי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
צודק.

שמעתי אחד שקיבל 15 שנים בפנים אחרי שהחליף לעצמו פילטר אוויר.

לא מומלץ.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

קרא שוב פעם את שכתבתי.

מדובר כאן על חקירה של משרד התחבורה/איגוד המוסכים במקרה של אנשים אשר מבצעים טיפולים לאחרים ללא שום הסמכה רשמית או היתר לניהול מוסך.

אל תשאל אותי לפרטים ודקויות משפטיות מכיוון שאינני יודע.

אני בהחלט בעד טיפולים עצמאים ברכב שבבעלותך וגם אנוכי עוזר לאחרים בייעוץ על גבי הפורום ובמידת הצורך גם משאיל כלים אבל אינני מבצע עבודות לאחרים.

פורסם

אני בדעה שבכל תחום אתה צריך הכשרה מסוימת לפני שאתה מגיע ומבצע עבודה.

במקצועי אני חשמלאי (רישיון חשמלאי ראשי), ראיתי שרשמו שבשביל שקע לא צריך להזמין חשמלאי

אני רוצה להגיד לכם משהו - יצא לי לראות עשרות קומבינות של כאלה שחשבו שהם יודעים מה לעשות

קומבינות בלוחות חשמל, חיבור הארקות לא תיקניות, חיבור אפס שלא כמו שצריך ושרשורים הזוים בלוח החשמל - יכול להיות שכן יהיה לך מתח והצרכנים יעבדו אבל בסופו של דבר, במצב של תקלה זו סכנת חיים של ממש.

אותו דבר בעולם הרכב, אני מאמין. ברגע שאנשים יתעסקו ללא ידע מוקדם או על סמך קריאה ו/או סרטונים ביוטוב פאדיחות יכולות להגרם.

לא אמרתי שכולם ככה, מאמין שיש כאלה שגם יבצעו עבודה טובה אבל יהיו כאלה שיחשבו שהם בצעו את העבודה בצורה טובה וזמן מסוים יגיעו התקלות ובמקרים חריגים יותר גם תקלות בטיחותיות.

דרך אגב, גם אם תבצעו טיפול לא כמו שצריך ותתקעו באמצע אילון או כביש 6 זה לפעמים לא פחות מסוכן מבעיה בברקסים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...