רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לשתף אתכם בארוע שקרה וכבר הסתיים וכמה מסקנות אישיות שלי (סיפור קצת ארוך, אז קחו פופקורן) מעשה שהיה כך היה: כמדי בוקר, ירדתי לרכבי שמח וטוב לבב, מוכן נפשית לעוד יום של פקקים בכביש החוף בדרך לעבודה. המראות מכווונות, המזגן עובד, טל ואביעד ברקע ויוצאים לדרך. הגעתי לירידה ממחלף פולג לכביש החוף לכיוון תל אביב וכרגיל נתקעתי בפקק (שמדי יום נראה יותר ויותר כמו מגרש חניה מאולתר). בעודי עומד בפקק, פתאום אני מרגיש חבטה מאחור. מסתכל במראה - נהג שחשב שאני פאטה מורגנה ולא רכב אמיתי החליט לנסות לעבור דרכי (פגיעה בצד שמאל בין הגלגל לפגוש). יצאתי החוצה, שוחחתי עם הנהג שמיהר להאשים אותי (לא הבנתי בדיוק במה, אבל מה זה משנה). צילמתי, ביקשתי ופ…
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
היי, אני מחפש להזמין רכב לטיול משפחתי בן שלושה שבועות באזור דרום אוסטריה וסלובניה. הרכב צריך להיות מרווח מאחור לשלושה ילדים (כולל מושב בטיחות אחד ובוסטר קטן), לא אתגר גדול לדעתי. תא המטען צריך להכיל שתי מזוודות גדולות פלוס טרולי אחד או שתיים (מה שנכנס דיי בקלות לתא המטען של קאמרי לדוגמה). את הרכב אני שוכר בשדה התעופה של מינכן. על פי מה שראיתי האופציות מגוונות: 1. מג׳יפון ידני (קשקאי או דומיו) ב-2300₪ 2. פאסט אוט׳ באותו המחיר 3. מרצדס B class שסיפקה אותנו בטיול בקיץ האחרון (עם שני בוסטרים וכיסא בטיחות) ב-2300₪ לידני או 3100₪ לאוט׳ (הבדל ענק, בקיץ האחרון שכרתי את האוט׳ בציריך דרך באדג׳ט במחיר הרבה יותר הגיוני). 4. מיניואן כגון פורד גלאקסי או פולקסווגן קאדי…
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים, כפי שנכתב בכותרת, ברשותי RZR שבו נמצאו ליקויים. נדרשתי ע"י מכון הרישוי לתקן בתוך שבוע ימים. לצערי לא אספיק וגם לא אוכל לחזור למכון ולעדכן. אני יודע שאם כך המצב יש צורך לחזור על הטסט מחדש, השאלה שלי האם ניתן לחזור על הטסט מחדש במכון רישוי אחר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מכירים את זה שיש לכם סוד ממש מגניב שאתם ממש רוצים לספר לכולם אבל אסור לכם? אז אתם משחררים רמזים ממש (אבל מ-מ-ש!) עבים לכל מי שמוכן להקשיב? אז נראה שמישהו בדוברות של מאזדה נמצא בדיוק בסיטואציה הזו. היצרנית שחררה שתי תמונות, כטיזר למתיחת הפנים שתיחשף בסוך החודש. אבל מישהו לא הצליח להתאפק ודי שפך את כל הפרטים המעניינים על המכונית.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, 1. בתוכנית האחרונה דובר על האסטרה החדשה והבחור שם החמיא לה מאוד , זה היה נראה על גבול המכור. האם הוא הפריז שם לדעתכם? 2. האם זה נכון שיש צמיגים שחוסכים בדלק? 3. שאלה בונוס: האם מישלין של הצמיגים זאת מישלין של המזרנים ? 4. שאלה בונוס 2 : במידה וכן, מדוע אין להם משווק רשמי בארץ?
הודעה אחרונה מאת Katom, -
-
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי חברים, חזרתי לא מזמן מטיול של שבוע בסקוטלנד - מטרתו? סיום מסלול ה- 500 North coast טיול נהיגה מוכר יחסית ודיי מדהים אשר חוצה את החוף הצפוני של סקוטלנד(לפני שנה התחלתי את המסלול ועקב תכנון שגוי לא הצלחתי לסיימו). הרכב לאחר ששנה שעברה התבעסתי כשהזמנתי מסיקטס מרצדס A קלאס או דומה עם גיר ידני וקיבלתי אאודי A3 2.0TDI אוטומטית ברמת גימור S-LINE (לא היה שום רכב זמין להחלפה בסניף והייתי חייב לקחת רכב אוטומטי למרות שממש לא רציתי) אמרתי שהפעם לא עוד! הזמנתי שוב מסיקטס(הם היחידים שמציעים רכבים כאלו עם גיר ידני בבריטניה - היחידים שהציעו רכב דומה עם גיר ידני הם אוויס ורצו פי 3 יותר כסף על אותו הרכב) הפעם אאודי A1,מיני קופר או דומה עם גיר ידני(אולי את זה לא תהיה בעיה לה…
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בכלל לא בטוח ששוןה לתקן. מה אתם חושבים ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
https://www.tesla.com/roadster/?redirect=no אז נכון, ניפחתי קצת את המספרים, זה למעשה 999 ק"מ (621 מייל) של טווח על כביש מהיר. היא גם בטח לא תהיה זמינה באמת ב-2020 אלא לפחות שנה אח"כ אבל המספרים באמת נראים מטורפים. אולי מתישהו גם תגיע למדינה כלשהי שלחצות אותה פעמיים זה טיפה מעל 1000 ק"מ....
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 940 צפיות
היי אשמח אם מישהו שיש לו גישה לאתר של סיטרואן יוכל לעזור לי. אני מחפש לקנות שני חלקים של C5. שאלתי אצל ג'אן אך אין להם את החלקים הללו. ברצוני לפנות לספקי חלפים בבריטניה אך לשם כך אני זקוק לשם המדוייק ורצי אף למק"ט של החלק. את זה ניתן למצוא באתר של סיטרואן - למי שיש גישה. לי, לצערי אין. אודה מאד למי שיכול לעזור בקטע הזה.
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
תוך כדי קריאת השרשור על המורה נהיגה עם הפלואנס ZE, דיבר שם פותר השרשור על עלויות אחזקה, ואני התסכלתי על פונטציאל התקלות של הרכב הזה, ובעצם הגעתי לזה שברכב הזה אין כלום שיתקלקל: אין גיר (בכלל?), אין אלטרנטור, אין רדיאטור, אין משאבת מים, אין משאבת דלק, משאבת שמן, אין חיישנים למיניהם (קראנק, קאם, חמצן), אין ממיר קטליטי, לא צריך לעשות טיפולים בתדירות כה גבוה (אין פילטר אוויר, אין שמן מנוע, אין פילטר שמן), אין מחשבים למיניהם (לדוגמא מחשב מנוע והזרקה), ואני בטוח שפיספסתי עוד 500 חלקים. האם באמת פונטנציאל התקלות של רכב חשמלי הוא אפסי? האם באמת יש לנו בסה"כ 4 מכלולים עקריים? הגה, בלמים, מנוע ומצבר? בניגוד לרכב בנזין \ דיזל שיש בו 500 אלף חלקים? או שפ…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
היי, אני סטודנט שנה שניה ויש לי עוד 3 שנים ללמוד, בדר"כ לא עובד בזמן הלימודים ואין לי תקציב גבוה, ומחזיק רכב לנסיעות קצרות בעיקר בעיר (וגם לומד בעיר). הרכב שלי הוא פונטו HGT 2001 שאצלי כבר שנתיים וחצי, דואג ומטפל בו, ולמרות שהרכב לא עושה לי בעיות מיוחדות ואני אוהב אותו, אני מתחיל לפחד להחזיק אותו והרבה פעמים בדאגות כי הק"מ גבוה (185K) ויכולות להיות ברכב הזה הוצאות יקרות או בכלל להשאר מתישהו בלי כלום (בכל זאת עוד 3 שנים בתור סטודנט הרכב צפוי להיות בן כמעט 20 עם מעל 200K ק"מ). פעם הייתי יוצא איתו לטיולים וכו', היום הוא בעיקר לנסיעות רגילות ואני בקושי יכול לנצל את ההנאה ממנו. אני חושב המון על למכר ולהחליף לרכב מיני חדש יותר שכנראה אהנה בו מהנהיגה הרבה פחות, אבל…
הודעה אחרונה מאת Fluffy, -
- 1 תגובות
- 904 צפיות
אם אפשר למחוק, בסוף כנראה זה טעות שלי...
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן כולם אני מכיר מישהו שעבר תאונה קשה מאוד עם רכב, השלדה ממש התקפלה. הרכב עבר תיקון בשטחים (קלקיליה). האם פרסום של הרכב עלול להוות עילה לתביעה נגדי?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- 8 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום לכולם, לקראת החלטה על רכב חדש אני ממש מתלבט לגבי רכב היברידי. מעבר לכל הפלוסים והמינוסים שיש הדבר שהכי מדאיג אותי הוא נושא הקרינה. מצד אחד יש הרבה מאוד רכבים כאלה בארץ ובעולם אך יש את ההתראות לגבי הקרינה. אני מודע שקרינה קיימת בכל רכב או מוצר חשמלי אך ברכב חשמלי יש יותר קרינה . ע"פ בדיקות שעשו ברכבים כדוגמת איוניק נמצא שיש קרינה ברמה של 8-10 מיליגאוס . מהם הערכים שמהווים סכנה ? תודה
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יכול לתת הצעות מניסיון כמובן על איירוד / וולנטיין + צ׳יטה / רואדסטאר או משהו אחר? מחפש את הדבר הכי טוב לרכב שלי. כרגע אני עם וולנטיין ווויז, בנתיים מתחרפן מצרחות ממנו כל פעם שעוברת מאזדה/קורולה/סקודה. ועברתי ליד הרבה ממל״זים ודבורות, והוא לא הכי צפצף לידן.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לקנות הגה משומש מאיביי לרכב שלי. העניין הוא שבניגוד להגאים עם כרית אויר שידוע לי שלא מכניסים לארץ בכלל (בגלל חומר נפץ שבכרית אויר) ההגה שאני מעוניין בו הוא ללא כרית אויר. תהיה בעיה להכניס את זה לארץ?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כידוע לרוב חברי הפורום, ייבוא אישי לרכב אפשרי רק אם הוא בן פחות משנתיים או מעל 30 שנה (ואז הוא נרשם כאספנות). אבל במקרה נתקלתי בפוסט הזה בפייסבוק: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1270456546432877&id=623055534506318 הדגם הזה ספציפית יוצר בין השנים 2003-2011 - מה שעל הנייר לא מאפשר ייבוא אישי. אבל עדין יש לרכב לוחית צהובה עם רישוי חדש של 8 ספרות. מישהו יודע מה הסיפור מאחורי הרכב?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי, שבוע שעבר (שישי אחרי צהריים) עברתי במקרה ליד.. , באתי לכמה דקות.. וואו, איזה מכוניות... מישהו יודע עוד פרטים על המפגש הזה, אם זה היה חד פעמי, או שזה כל שבוע, ואם זה יהיה גם מחר? תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לצערי אני שוב לא מצליח להשלים שנה עם הרכב. הפעם זה "בגלל" זוגתי שמקבלת רכב מהעבודה, ולכן מיותר לנו להחזיק רכב נוסף. מבחינת נהיגה: שום דבר מעניין לטוב ולרע, בדיוק כמו כול משפחתית אוטומטית יפנית מיושנת. אם נסעתם באימפרזה/לנסר/ליאנה אז נסעתם גם באלמרה(פחות או יותר). כמובן שהרכב הזה נקנה לא בשביל חווית נסיעה אלה שיהיה תחבורה זולה מ-א ל-ב' ושלא יהיה מחפיר לגמרי(כמו האלטו שהחזקתי לפניה). הרכב נסע בתקופה הנ"ל 10 אלף קילומטר. צריכת דלק: מכיוון שהייתה לי בעבר כבר מיצובישי לנסר שהפתיעה אותי עם צריכת דלק סבירה ולא סיפורי זוועות ששמעתי, אז הנחתי שככה יהיה גם עם האלמרה, וזה באמת מה שהיה. צריכת דלק הכי טובה(90 קמ"ש בנסיעה בינעירונית בלבד) - 1 ל-14.5. צריכה ממוצעת…
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
איך מתמחרים דלק? 1 2
מאת alma57- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום רב בקרוב אקבל מעבר תפקיד בעבודה הכולל רכב. מחר אני אמורה לדרוש/להתמקח על העליות הדלק, כמובן שלמעסיק יש נטיה גדולה להקטין את העליות לטובתו ולתת סכום נמוך לקילומטר שלא בהכרח משקף את עלות הדלק האמיתית. לפי הנתונים הבאים , כמה עליי לדרוש לקילומטר כדי לכסות את עליות הדלק בלבד ? * רכב אוטומט מקבוצה של הרכבים הקטנים. * 20 קילומטר נסיעה ביום שע"פ נתוני גוגל מפות הנסיעה היא בין עירונית אבל 15 קילומטר ביום יעשו בפקקים ו5 קילומטר בכביש זורם... (גם בהלוך וגם בחזור) איך אפשר לתמחר עד כמה שאפשר עליות דלק בתנאים הבאים?
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
תשמור על הרכב שלך ועל צבעו המקורי מפני נזקי הזמן, שריטות ופגיעות. - Xpel הוא ציפוי מיגון מבריק המגן על רכב כולו. בחניה הרכב מוגן מפני שפשוף של מכוניות אחרות, פתיחת דלתות, צואת ציפורים וכיו"ב. בנסיעה, הציפוי מגן הגנה מלאה מפני אבנים שעפות בכביש ובנהיגה על כבישים משובשים ודרכי עפר. כל זה נעשה בסדנת הרכב " Odiva Art" מוזמנים ליצור קשר לבוא להתרשם. 054-9119223 א'-ה': 8-17 ו': 8-12 צבי שכטרמן 26, אז"הת ישן ,נתניה
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם תיבת ההילוכים ברכב החשמלי היא 6 הילוכים האמינה ? איך מטעין מי שלא גר בבית פרטי? יש אפשרות להזמין עמוד טעינה חיצוני?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 636 צפיות
הורדנו את המגאן מהכביש והסרנו לוחיות … מחפשים מישהו שיתן תמורה כלשהי סבירה הבנו שסביב 500 זה אופטימלי לרכב כזה. מי מכיר משהו ? תודה
הודעה אחרונה מאת Roy Ofra, -
ברשותי דאסטר שקיבלתי חדש בתור רכב עבודה. הרכב כרגע כשבע חודשים על הכביש. נראה לכם סביר מה שרואים בתמונות? אני מבין שמדובר במותג שמצטייר כזול ומהוה סוג של פשרה, אבל עדיין יש אנשים שמשלמים מאה אלף ש"ח עבורו. מרכבים קודמים שהיו לי, אני לא רגיל לאיכות ירודה כל כך.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי פורסם בתחילת השנה שמגיע פיצוי לבעלי רכבים של פורד פוקוס בין השנים 2011-2015 איך מקבלים את הפיצוי?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 595 צפיות
תגידו, הם אמיתיים? מי יכול לזכור את תאריך המבחן העיוני? איפה זה כתוב? הזוי, או שיש דרך אחרת. (מבלי לחכות לבוקר לתשובות ממורה הנהיגה)
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן אנשים, רציתי לחלוק איתכם חוויה חיובית על האתר ARMSTER UK. הזמנתי משענת יד לפג'ו 108 שלי אחרי שעל אותה המשענת ביקשו ממני 800 שקל + 100 שקל התקנה חובה בארץ כדי לקבל אחריות. המתנתי בסבלנות חודש וראיתי שהמשענת לא מגיע. שלחתי מייל לתמיכה של האתר ותוך 5 דקות קיבלתי מייל בחזרה שהחבילה שלי מחכה בסניף דואר ליד הבית שלי ושקבל קיבלתי 2 התראות על לבוא לאסוף את החבילה שלי. התראות שכמובן מעולם לא קיבלתי מדואר ישראל למרות שאני מקבל מהם התרעות על חבילות כל הזמן . התקנתי את המשענת ברכב תוך 5 דקות, לא היה צורך בשום דבר פרט למברג פיליפס, המשענת יושבת נהדר ורואים שנעשתה בכוונה להתאים לרכב, היה לי בעבר משענת יד אוניבסרלית וזה היה שמיים וארץ מהמשענת של ARMSTER והחיבור היה מ…
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
איפה הבחור ששאל על הדובלו? אחי צילמתי לך מה זה התשובה ל 5X5 של פיאט - זה איזה מבצע ולא שינויים במנועים של 2018
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 821 צפיות
לצורכי העברת ציוד אני צריך להשכיר ואן / טנדר בחיפה ולהחזיר את הרכב בתל אביב. מישהו מכיר סוכנות/שירות שיאפשר לי לעשות את זה? חשבתי על Car2Go אבל בחיפה יש להם רק מכוניות חשמליות קטנות.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
זה השרשור של הרכישה: כאן כעת ארשום סיכום של הבעלות, חויית המכירה. הרכב מגאן סטיישן דיזל 2013 שנרכשה מ lease4u בחודש יולי 2016 עם 107 אלף ק''מ על השעון, נמכרה לפני כמה ימים עם 145 אלף ק''מ על השעון. על הרכב בכללי, מאוד נוח לנהיגה, כוח לא חסר ובכבישים מפותלים אפילו ניתן להפיק הנאה מהנהיגה ברכב למרות גודלו, ברכב שלי הותקנה תוכנה של סופרצ'יפס שאמורה להעלות את ההספק מ 110 ל 130 ואת המומנט במעט. רמת גימור מפוארת עם גג פנורמי שהילדה שלי התאהבה בו, קרוז קונטרול מאוד נוח לשימוש, חיישני אורות שמעולם לא אכזבו וחיישני גשם שמעט פחות אהבתי, מזגן מפוצל שעובד מצויין. לי אישית היה חסר רק מזגן לאחור של הרכב. תא מטען גדול ונוח מאוד להעמסה, תנוחת ישיבה והגה מתכוננים בצורה באמת אי…
הודעה אחרונה מאת arco1,