Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד אחד, אכן מדובר במותג זול ובעל איכות חומרים בסיסית (שניתן לראות את זה היטב בתמונה שצרפת על סף הדלת).

מצד שני, כבעלים של אחד והכרות עם עוד כמה וכמה דאציות שנוסעות הרבה יותר מאשר 7 חודשים על הכביש, חד משמעי אני קובע (!!!) שמדובר ברכב ליסינג שמתנהגים אליו כמו אל רכב ליסינג ובגלל זה הוא גם נראה ככה.

מה שיותר מכעיס, היית פונה קודם ליבואן, היינו גם מקבלים את התיחסותו.

אולי יתקן הכל בחינם וביעילות?

סתם פוסט שיימינג!

אז זהו שאתה טועה. אני קיבלתי את הרכב הזה עם 14 ק"מ על השעון וחוץ ממני אף אחד לא עלה על ההגה מעולם. ואני מאוד שומר על הרכב, כמו שהייתי שומר על הרכבים הפרטיים שלי שהיו לי בעבר.

פורסם
מצד אחד, אכן מדובר במותג זול ובעל איכות חומרים בסיסית (שניתן לראות את זה היטב בתמונה שצרפת על סף הדלת).

מצד שני, כבעלים של אחד והכרות עם עוד כמה וכמה דאציות שנוסעות הרבה יותר מאשר 7 חודשים על הכביש, חד משמעי אני קובע (!!!) שמדובר ברכב ליסינג שמתנהגים אליו כמו אל רכב ליסינג ובגלל זה הוא גם נראה ככה.

מה שיותר מכעיס, היית פונה קודם ליבואן, היינו גם מקבלים את התיחסותו.

אולי יתקן הכל בחינם וביעילות?

סתם פוסט שיימינג!

אין פה שיימינג, זהו פוסט לגיטימי. סה"כ מדובר פה על דיון על איכות ההרכבה והחומרים במוצר, לא אשכול טענות כנגד היבואן. גם אם יחליפו לו לרכב חדש, עדיין מדובר מראש בתוצרת שלא עברה QC ברמה מודרנית מספקת.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אז כנראה נפלת על איזה לימון מארץ הלימונים כי אני מכיר עשרות דאסטרים, אף אחד לא נראה ככה.

בנוגע לקונסולת ההגה, מניח שבהתקנה מקומית פרקו והרכיבו עקום.

כנ"ל לגבי חריקת חלון הנוסע, נשמע שזה משהוא שדפקו בהתקנה מקומית.

פנה למוסך, בקש תיקון/ החלפה של החלקים התקולים.

יהיה מעניין לשמוע את תגובת היבואן.

עדיין מדובר מראש בתוצרת שלא עברה QC ברמה מודרנית מספקת.

אז בדיוק בגלל זה אני קןרא לזה שיימינג, כי אתה לפי הפוסט כבר קבעת שהרכב לא עבר QC בעוד שאני אומר לך שראיתי עשרות דאציות שנוסעות שנים (להבדיל מ 7 חודשים) והן לא נראות ככה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין בכוונתי לפנות ליבואן כי הכי חשוב לי שקט תעשייתי, הרכב נוסע והשאר קוסמטיקה. אם היה מדובר ברכב פרטי שלי, הייתי בוודאי פונה ליבואן. אני לא בא לעשות שיימינג לאף אחד, בסה"כ אני מרוצה מהרכב אבל אלה דברים שצרמו לי ורציתי לשתף.

פורסם
אין בכוונתי לפנות ליבואן כי הכי חשוב לי שקט תעשייתי, הרכב נוסע והשאר קוסמטיקה. אם היה מדובר ברכב פרטי שלי, הייתי בוודאי פונה ליבואן. אני לא בא לעשות שיימינג לאף אחד, בסה"כ אני מרוצה מהרכב אבל אלה דברים שצרמו לי ורציתי לשתף.
אם אתה רוצה לפתור בעיה פרטית ולא בעיה גלובלית, פרק את חיפי עמוד ההגה, תיישר אותו וסגור את כל הברגים כמו שצריך, לדעתי אחד הברגים לא מהודק.

תזרוק את שטיחי הבד ותקנה שטיחי גומי.

כל השאר שטויות.

פורסם

שכרתי בחו"ל דאסטר שהיה הרוס יחסית ויזואלית, אבל שום פלסטיק לא היה שבור, כולם ישבו במקום וידית ההילוכים לא הייתה כל כך שחוקה. למיטב זכרוני לרכב היו משהו כמו 45 אלף ק"מ.

אגב, הייתה לי ידית הילוכים דומה בקליאו ואחרי כ-60 אלף ק"מ היא לא נראתה ככה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אז כנראה נפלת על איזה לימון מארץ הלימונים כי אני מכיר עשרות דאסטרים, אף אחד לא נראה ככה.

בנוגע לקונסולת ההגה, מניח שבהתקנה מקומית פרקו והרכיבו עקום.

כנ"ל לגבי חריקת חלון הנוסע, נשמע שזה משהוא שדפקו בהתקנה מקומית.

פנה למוסך, בקש תיקון/ החלפה של החלקים התקולים.

יהיה מעניין לשמוע את תגובת היבואן.

אז בדיוק בגלל זה אני קןרא לזה שיימינג, כי אתה לפי הפוסט כבר קבעת שהרכב לא עבר QC בעוד שאני אומר לך שראיתי עשרות דאציות שנוסעות שנים (להבדיל מ 7 חודשים) והן לא נראות ככה.

זו לא הפעם הראשונה שאני שומע שאיכות הרכב של דאצ'יה היא לא כמו סטנדרט של 2017.

הישראלים שקונים את הרכב הזה אוהבים להתפשר על המוצר רק בגלל המחיר, גם כאן בפורום. אין לי בעיה שהפלסטיק יהיה יותר זול, אבל שיהיה עמיד (והיום יש חומרים מרוכבים שיחסית זולים לעומת עשור).

הטכנולוגיה ליצור המוני הוא יותר זול. וכאן דאצ'יה מנסה להוכיח והיא לא מצליחה: התקלפויות של צבע - אנחנו לא בשנות החמישים של המאה הקודמת. פלסטיק מתנדנד? למה המהנדס לא חשב על קליפסים או הידוק של בורג עוד כמה ניוטונים למטר?

מצטער, אבל רכבים "משעממים" שאיכות הפלסטיק קשיח ולא "נעים", לא מתפרק תוך כמה חודשים מרגע שהגיע לישראל.

פורסם

bagira

הייתי שמח לקרוא פוסט על סטפווי דגם 2017 ,לצערי בעלים עדיין לא כתבו אף מילה בפורום.

בכל מקרה ,מכל התמונות הכי מפריע זה סדק .

חבל מאוד שפ.ש לא פונה ליבואן,אולי היינו לומדים משהו חדש על מותג ומבינים איך קרסו מטפל בתקלות.

פורסם (נערך)

כמו כמה פה אני גם מכיר עשרות דאסטרים לא מעט סטפווים (וחלקם אף מטיילים בשטח לא קל), למעט עניין השטיחים שזה באמת בעיה נפוצה אצל דאצ'יה (והרוב מחליפים לגומי. יותר עמיד ויותר קל לנקות) לא נתקלתי באף רכב עם מה שיש לך. אפילו לא לגבי הידית העברת הילוכים לא ראיתי משהו כזה (גם אצלי, אחרי שנתיים וקצת ו30 ומשהו אלף ק"מ, נראת חדשה לגמרי).

חבל שבאמת לא פנית ליבואן, בטוח שהיו מסדרים לך את זה.

אגב, מכיר גם שני רכבים שבתוך שנתיים הגיעו לכמעט 200 אלף ק"מ ועוד כמה שבזמן הזה עשו 80-120 אלף. לא היו במצב הזה.

עריכה אחרונה על ידי ZX2.0

פורסם

אתה רק מוכיח כמה הרכב מעניין לך את הת*ת ואתה לא באמת מטפל בו כמו ברכב פרטי. לכן הוא נראה כמו שהוא נראה. הגענו לפתרון, לא?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש לי בחברה

סטפווי שנה וחצי על הכביש 90k - לא מבין איך אפשר לנהוג על הדבר הזה עם הגיר הרובוטי המזעזע שלו, אבל אין בו שום בעיה מכנית או קוסמטית.

דאסטר 4x4 דיזל ידני שנה וחצי על הכביש 100k - אחלה רכב למחיר שלו, חוץ מנושא הבטיחות. אפס בעיות.

שני דאסטרים דיזל אוטומטיים חצי שנה כ-20k - כנ״ל

כל הרכבים הנ״ל נוסעים בתנאים מאוד קשים, הרבה יותר מהרכב הממוצע.

הם רכבים זולים, מבחינת בטיחות הם נוראיים, אבל נותנים תמורה מעולה לכסף ועד כה מפתיעים לטובה מבחינת אמינות.

פורסם

לא בטוח שהייתי מגדיר את הדאסטר נוראי בבטיחות.

רכב המבחן במבחני הריסוק קיבל 3 כוכבים (בטח לא מצטיין), אבל הוא היה ללא ESC וללא מגביל מהירות.

ברכבים שמשווקים בישראל כן יש את שניהם, מה שהיה קרוב לוודאי מקפיץ ל 4 כוכבים.

בנוסף, בחשיבה קצת אגואיסטית (אבל כולנו כאלה בצורה כזו או אחרת), מרבית הכשל של המבחן הוא בהגנה על הולכי רגל (ובאותו חסר ברכב המבחן באמצעי בטיחות).

ההגנה ליושבים מלפנים היא באמת טובה וכך גם ליושבים מאחור.

תעיין בדו"ח המלא:

https://www.euroncap.com/en/results/dacia/duster/10968

בהתחשב בזה שהרכב הנמכר ביותר בישראל, קיה פיקנטו קיבל ב 2017 3 כוכבים, אני לא מבין מאיפה יצאה השמועה הזו שדווקא דאסטר כ"כ לא בטיחותי.

אגב, גם הדגם החדש של הפורד מוסטנג קיבל ב 2017 3 כוכבים(במבחן מועד ב' אחרי שבמבחן המקורי קיבל 2 כוכבים ותראה את ההגנה שם ליושבים מאחור, גזר דין מוות!), כנל פיאט 500 וסוזוקי סוויפט.

באף אחד מהדגמים האלה, שחוץ מהמוסטנג נמכרים בארץ באלפים, לא שמעתי מילה על "בטיחות".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה שיש עוד רכבים מזעזעים בנושא הבטיחות, לא הופך את הדאציות לטובות יותר בנושא. הדוח המפורט לא משפר את מצבן, ההגנה על המבוגרים והילדים הם מהנמוכות שיש לרכבים מודרניים.

אני לא הייתי רוכש רכב כזה למשפחה שלי. גם לעובדים לעולם לא כברירת מחדל, אלא רק אם מישהו מבקש בכדי לחסוך כסף.

השרשור עסק בנושא אמינות / קוסמטיקה לאורך זמן, בנושא הזה עד כה יש לי רק דברים טובים לומר על הרכבים האלו.

• תוכן חדש...