Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כנראה היה דגם אחר, לא מייצרים קורולה ברוסיה (מייצרים קאמרי). הם מקבלים קורולות מהמפעל הטורקי, כמו בישראל.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצרף פה תרגום של הקטע הרלוונטי שמצאתי במבחן יד שניה לדאסטר (הרכבה רוסית) באחד העיתונים:

"לא טעינו לגבי חוסר קשיחות מספקת של המרכב. לפעמים מצבי הצלבה קיצוניים בשטח גורמים לסדקים בשמשה הקידמית.

בדגמים משנת הייצור הראשונה, כמעט בכולם התגלו סדקים בצבע שמכסה את המסטיק בחלק האחורי של שילוב הגג עם הדפנות. מי שפנה, קיבל תיקון באחריות אך לאחר זמן הסדקים חזרו. בשנת 2012, לצורך שיפור קשיחות מרכב הגדילו את אורך קו הריתוך בפתח דלת תא מטען, זה לא נתן פתרון מלא.

יש לציין, שהבעיה היא קוסמטית בלבד ולא גורמת לשום דבר מעבר."

סוף ציטוט.

סה"כ, סיכום המבחן היה חיובי למדי: קניה טובה כיד 2, לא חפה לגמרי מתקלות אבל הכל בגדר הסביר ואף פחות תקלות מאצל המתחרים בשל מבנה פשוט, לא יקר ולא קשה לתקן.

פורסם

חלודה וסדקים ברכב חדש בשנת 2017 זה דבר שלא מתקבל על הדעת, נראה שדאצ'יה רוצה להמשיך עם המוניטין שלה משנת 88'.

אם כבר ב- 2012 דאצ'יה עלו על בעייה תכנונית עם הרכב ולא פתרו אותה זו תעודת עניות ליצרן, זה לא עניין של האם זה מותג לואו-קוסט או לא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוב פעם, אני מסייג את כל מה שכתבתי מכיוון שלא מדובר באותו פס ייצור ולך תדע איזה בקרת איכות יש להם שם.

לא הייתי בכלל כותב את כל זה, אם מיקום הופעת הסדקים היה שונה מהמתואר

אבל כיוון שמיקום הופעת הסדקים זהה, כנראה שזה כן רלוונטי גם לדגם שנמכר בארץ.

פורסם

אני מגיע למסכנה שבעיה היא תיכנון וכשל הנדסי של רנו ואין קשר למותג דאצ׳יה כי היא רק מייצרת.

ב2018 מגיע דאסטר חדש עם בודי משופר ,סביר להניח עם פתרונות של כל הדפקטים שהיו בדגם הקודם.

אני חושב שמחזיקי דאסטרים צריכים לבדוק את מצב של גג שלהם ובמידה והבעיה כן קיימת לפנות לקרסו לקבלת טיפול דחוף בנושא.

לפ.ש - אם לא בא לך להתעסק במקרה (ואני מבין אותך)אז תודיע לפחות לחברת ליסינג או אחראי על רכבים בחברה כי חבל שעוד מספר שנים שרכב לא באחראיות יתגלה את זה בסוף ואז מוניטין של דאצ׳יה יחזור לשנות ה80 .

פורסם

נושא הסדקים בגג "בתעלות" בחלקו האחורי של הרכב מאוד מעניין.

פ.ת האם יש עוד דאסטרים אצלכם בחברה שיש להם תופעה דומה?

ובכלל מי מחברי הפורום בעל דאסטר ויכול להסב את תשומת לבו לבדיקה ברכבו ולדווח לנו?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
האם יכול להיות ש-"התפלק" בטעות דאסטר תוצרת רוסיה למשלוחים בישראל?

לא, כי על זה תוצרת רוסיה יש סמל של רנו (או ניסן).

יש להם כבוד לרנו משום מה.

אבל כן, אם יש סדקים בנקודות ריתוך, אז או שהיה עומס של משקל לא סביר על הרכב, או שדאצ'יה זה אכן רכב מחורבן לא רק מבחינת תפעול, אלא גם איכות בניה ואמינות.

ו100 אלף שקל זה כבר לא לואו קוסט, זה כבר מתקרב למשפחתיות 0 ק"מ ממותגים הרבה יותר נחשבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בשביל להגיע למצב של סדקים בצבע ספציפית בנקודות ריתוך ועוד ברכב חדש יחסית,

צריכה להיות סיבה שכנראה אף אחד לא ממש ירצה לשמוע.

הצבע יכול להסדק כתוצאה מלחצים שמופעלים על המרכב עצמו ויש מצב

שתהליך הריתוך היה פגום/מוטות ריתוך או משהו שמנוני שאיכשהו הגיע לקדודות חיבור

ולא צריך לגעת ממש עם שמן, מספיק לעבוד בסביבת ווקס תבניות לדוגמא, עלמנת לפקשש

עבודה ותהליך נכון.

פורסם

נהנה לקרוא פה תגובות של אנשים עם ידיעות מוגבלות בתחום הרכב אבל דעות מוצקות שלא ניתן לקעקע..

במחיר של 100K לדיזל אוטומט אין מתחרה אפילו באופק גם כיד 2 0 ק"מ, אשמח לראות דוגמא שתוכיח אותי על טעותי זו.

חזרתי מביקור קצר בבוקרשט, כל המונית הם דאציה רובם מדגם לוגאן, ניתן לראות את המוניות הללו עובדות קשה רובם ראו כבר את ה 250K ק"מ וצפונה והם נוסעות על הכבישים המחפירים שם, הרכבים הוכיחו עמידות טובה מאוד ונותנים במזרח אירופה תמורה מעולה לכסף, עובדה שהרכבים נמכרים , ואיפילו מאוד גם במערב אירופה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

במחיר של 100K לדיזל אוטומט אין מתחרה אפילו באופק גם כיד 2 0 ק"מ, אשמח לראות דוגמא שתוכיח אותי על טעותי זו.

קדג'אר 1.5TD אוט' (LIFE) ב-124K

http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%A7%D7%93%D7%92%D7%90%D7%A8_%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

לדעתי זה מספיק קרוב אך לא בדיוק ההשוואה הנכונה מאחר והקדג'אר גדול יותר מהדאסטר.

השוואה נכונה יותר היא לקפצ'ור דיזל אוט' שעולה 110Kש"ח.

http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%A7%D7%A4%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

לא אומר מי קניה יותר מוצלחת, והאם יש להעדיף יד-1 0ק"מ איכותי יותר על פני רחב חדש מהיבואן אך נחות יותר באותו אזור מחירים, אך האופציה בהחלט קיימת.

לגבי הטענה שיש הרבה רכבים כאלה על הכביש שעדיין נוסעים אז כנראה שמדובר על רכב טוב, על פי טענה זו גם לגירים של DSG7 אין שום בעיה..

זה אומר כלום ושום דבר, על אחת כמה וכמה שמדובר על תקלות אסטטיות ברובן ולא מכאניות שמשביתות את הרכב.

אך הסדקים בצבע מאוד מטרידים מאחר וזה יכול להביא למצב של חלודה שלהיפטר ממנה לאחר מכן יהיה בלתי אפשרי (מניסיון עגום בפיג'ו 405 וחלודה במסילות גג שלא הצליחו להפטר ממנה גם לאחר צביעה יסודית מספר פעמים ואף ריתוך מסילות חדשות!)

פורסם

כן כי 24 אלף זה כלום כסף... הקאפצ'ור גם השואה לא נכונה כי קאפצ'ור מתחרה בסנדרו סטפווי שעולה הרבה פחות.

בדיקה קצרה העלתה כי אכן לדאסטרים ישנה בעיה של סדיקת הצבע באזור המדובר. לא לכל הדאסטרים אבל לחלק יש. לרוב אלו שיש להם אלו רכבים שטיילו בשטח ו/או עבדו מאוד קשה. בכל מקרה עד כה אין עניין של חלודה אף לא ברכב אחד וגם לא אמור להיות כיוון שהסדק בצבע הוא בנקודה בה מתחתיו יש חומר מילוי.

פורסם
נהנה לקרוא פה תגובות של אנשים עם ידיעות מוגבלות בתחום הרכב אבל דעות מוצקות שלא ניתן לקעקע..

דוגמה

פורסם
כן כי 24 אלף זה כלום כסף... הקאפצ'ור גם השואה לא נכונה כי קאפצ'ור מתחרה בסנדרו סטפווי שעולה הרבה פחות.

24 זה הרבה למי שאין לו ומעט למי שיש לו..

מי שאין לו אני מניח שבכל מקרה לא רוכש רכב חדש מהחברה, אבל יכול להיות שאני טועה.

בכל מקרה לדעתי זה באותה גיזרת מחיר.

לגבי ההשוואה לקפצ'ור היא מאוד קרובה מבחינת מרחב פנים לדאסטר.

לצורך ההשוואה גם מרחב הפנים של הקקטוס זהה לחלוטין לזה של הדאסטר (מדוד על הס"מ) כך שגם הוא יכול להוות אופציה שוות ערך לדאסטר ולא במסלול 0 ק"מ אלא ישירות מהיבואן.

אז נכון שהיא לא דיזל אך מנוע הקקטוס מטרטר כמו דיזל :) וחסכוני לא פחות מזה של הדאסטר..

אז הרי לכם עוד אופציה טובה לא פחות (ואף יותר) מדאסטר.

מבחינתי היתרון המוחץ היחידי של הדאסטר הוא יכולות השטח שלו ביחס למחיר, חבל רק שאין 4X4 אוט' בארץ.

• תוכן חדש...