רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היה לי ויכוח עם אבא אחר בגן ואני חושב שזה יכול להיות נושא מעניין: לשנינו יש רכבי 7 מושבים, לשנינו יש 2 כיסאות בטיחות עבור הצאצאים הפרטיים שלנו, אבל בעוד שהוא לוקח חברים של הילדים שלו, אני לא לוקח כיון שבעיני זה לא בטיחותי. הוא קנה בוסטרים (מושב פלאסטיק פשוט) לטרמפיסטים, ילדים בני 5, ומסיע אותם בכל המקומות הפנויים, בעוד אני טוען שאני לא אסיע ילדים אחרים בתנאים פחות בטיחותיים מאלו שאני מסיע את הילדים שלי, ואני לא אושיב את החברים במושבי הבטיחות ואת אלו שלי על הבוסטרים הלא בטיחותיים - כך שאני פשוט נמנע מלהסיע. אני לא מחפש שישכנעו אותי שאני טועה וש"למרחקים קצרים זה מספיק טוב" - שמעתי את זה מספיק ואני לא מסכים עם זה - אבל מעניין אותי להעלות את זה כנושא לדיון, ולשמוע איך אח…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לפני חודשיים קניתי מזדה 3 מחברת ליסינג קיבלתי היום חידוש רישיון ואין שום דבר ברישיון שמעיד על זה שהרכב היה בעבר בליסינג... לא רשום החכר או השכרה. כשקניתי את הרכב נמסר לי שהוא היה של נהג יחיד. איך אתם מסבירים את זה? מה אני מפספס?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מכונית הספורט ההיברידית נטענת של במוו עוברת מתיחת פנים ומקבלת שדרוג למערכת החשמלית שלה. ומעכשיו יש לה גם גרסת רודסטר.
הודעה אחרונה מאת save, -
שלום לכולם אולי למישהו יש פרטים בנוגע למבצע של רנו בימים אלו, קנה קליאו קבל קאפצ'ר. קנה קאפצ'ר קבל קג'אר... תודה Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 921 צפיות
שאלתי היא, האם נהיגה בקרטינג ורכיבה על אופניים יתנו לי בטחון בנהיגה על רכב ואופנוע?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ועד כמה תחרותי יהיה המחיר שלה לציי ליסינג?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
מכירת רכב [שאלות לגבי התהליך]
מאת Guest Mikelt89- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום הגיע הזמן ואני מעוניין למכור את הרכב, יש לי כמה שאלות כדי שאוכל לעבור את המכירה בשלום: טופס זכרון דברים הוא משהו שכדאי לעשות ? במידה וכן האם הקונה יכול לדרוש העתק ? התשלום הוא הנושא העיקרי, מהי הדרך הכי טובה לקבל את הכסף? בעבר נכוותי מצ’קים ולא רוצה להתעסק איתם, מזומן והעברה בנקאית נשארו, מה כדאי לדרוש, האם עליי לקבל כל הסכום בבת אחת? לאחר שקיבלתי הכסף, על העברת בעלות מי משלם? תודה רבה רבה.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
בעקבות הזמנה של רכב כזה על ידי חבר, שהוא גם חבר פורום, גם חבר למקצוע, וגם חבר במועדון אלפא, מה שמייד הופך אותו כמובן גם לחבר יקר (הגיע הזמן שיהיה #חבר_יקר), החלטתי שהגיע הזמן לנסות את הרכב הזה, שכהגדרת אשתי נראה כאילו יצא הרגע מ- Gran Turismo (הקודם, כמובן, את החדש היא עוד לא ראתה אפילו שכבר קניתי) על הפלייסטיישן. ובאמת, ה- BRZ נראית טוב. מה זה טוב? נהדר. והיא גם מאוד נוחה (באופן יחסי כמובן). המושבים טובים, אוחזים היטב, והרכב הרבה פחות מתרסק ממה שהפחידו אותי. רוצה לאמר: מבחינה זו אין בעיה שיהיה רכב דיילי. אמנם, מדובר ברכב ידני, מה שאומר שבפקקים זה לא נעים, אבל ה"בחישה" בידית ההילוכים שלו ממש קלה וכיפית, וההעברה משלישי לרביעי כשהכביש נפתח, מפצה מבחינתי על כל ההעברות …
הודעה אחרונה מאת RK, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, באפשרותי לקחת רכב ממקום העבודה, עלותו מהנטו היא כ 3800 ש"ח כולל הכל. החסרון הוא שיש כמה דגמים בודדים שניתן לקחת וכולם מזעזעים לטעמי (מזדה 3,קורולה,אסטרה) כולם כמובן בגרסאות הכי ערומות שיש. מה דעתכם ? במידה ולא לוקחים ליסינג: מה לדעתכם יהיה הרכב הכי מוצלח ומשתלם לעשות בו בין 30 ל 40 אלף בשנה כאשר רובם יהיו על כביש 4 ויכללו עמידה בפקקים. נסיעה יום יומית של כ 60 ק"מ לכיוון, שלוקחת בממוצע כ שעה ורבע, כך שרכב נוח זה יתרון. חסכון בדלק זה יתרון עצום, דיזל/היברידי ? (מה לדעתכם בכלל הרכב הכי חסכוני שאפשר למצוא היום?). מה בדבר עלויות אחזקה ואמינות ? לצורך ההתמקדות נגדיר כמה תנאים: אין חשיבות לגודל הרכב (רכב שני), כל עוד י…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
למבורגיני אורוס נחשף 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
סוף סוף למבורגיני חושפת את גרסת הייצור של הקרוסאובר הראשון שלה (לא, אנחנו לא מחשיבים את ה-LM). מה אתם חושבים עליו? ספרו לנו דבר אחד ממש מגניב ואחד נורא מטופש שאתם חושבים עליו. כמובן אחרי שתקראו את הידיעה המלאה. מה שני הדברים שלנו? מגניב - לא כואב להסתכל עליו, במיוחד בשביל ניסיון ראשון (פורשה קאיין דור ראשון מישהו?). מטופש - דגל איטליה על הגה של אאודי.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
ניסאן קיקס נחשף 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ניסאן חשפה בתערוכת לוס אנג'לס את גרסתו האמריקאית של הקיקס, הקרוסאובר הקטן שיחליף את הג'וק וכבר נמכר בדרום אמריקה.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מכוניות מוקצנות, זוהרות, ומוזרות. אין דבר כזה "חריג" ביפן. תהנו.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אלפא רומאו הזמינו את בכירי עיתונות הרכב העולמית להשקה של הסטלביו תלתן ירוק באבו דאבי. נתחיל עם סרטון: [video=youtube;iKgouXv-QH0] Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Review: The Macan-Beater Even SUV-Haters Could Love New Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio review – Alfa wades into the fast SUV fight
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לפני כחודשיים הייתה תאונה בין הרכב שלי(אופטרה) לסקודה פאביה 2016 הוא נכנס בדלת האחורית ימנית שלי במהירות לא גבוהה בכלל(הוא בדיוק יצא מהרמזור ונסע אולי 10 מטר)האופטרה קיבלה עיקום לאורך הדלת,הוא קיבל שיפשוף בקצה של הטמבון מצד שמאל ושבר בגודל 2 ס"מ בפנס השמאלי.(יש תמונות אם מישהו רוצה) אתמול קיבלתי בדואר הודעה מחברת הביטוח שלי שהנזק שלו הוא 29,860 ש"ח , מעניין אותי איך השמאי מגיע לכזה סדר גודל של מחיר ? זה כמעט חצי ממחיר הרכב שלו
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
השבוע הייתי צריך לחדש ביטוח לרכב. כשקניתי אותו ו"המשכתי" את הביטוח מהרכב הקודם, פחות הפריע לי כי קיבלתי "קיזוז". בדיבורים של "פה ושם" עם אנשים עם רכבים שונים ושנתונים שונים התברר יותר ויותר שהמחיר שאני משלם לביטוח הוא לא פחות ממופקע. כמו שאמרתי הגיע הזמן לחידוש ביטוח התקשרתי לחברת הביטוח שלי ב12 שנים האחרונות, AIG. קליאו 2014, נהג יחיד, ללא פסילות, ללא תביעות, נהג יחיד עם רצף ביטוחי גיל 30 ומעלה. ההצעה: כמעט 5,000 שקל. מקיף + חובה. בירור בWOBBI העלה שהנמוך ביותר מגרד את ה3 מלמטה. ניסיתי להתמקח מעט עם הנציגה, ולהוריד את כל האקסטרות גכדי להוריד את המחיר כמה שאפשר. זו גרמה לי להבין שאין סיכוי להתקרב למחיר הזה, אמרתי תודה ולהתראות. טלפון הבא,…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
אז לאחר 3 וחצי שנים ו - 40K הגיע הזמן לשתף את חוויית הרכב הראשון שלי מרגע הקנייה ועד היום: רכישת הרכב: לאחר שירות חובה כקצין בשטח הגעתי לתפקיד מטה בתחילת הקבע בקרייה להתחלת לימודים. אחרי שהבנתי כי אני אצטרך רכב לשימושי האישי בשביל להגיע ללימודים ולבסיס ובסופ"ש עם החברה, טיולים וכו' ואחרי שקצת נמאס מהפיאט האונו המזדקנת חסרת המזגן של אבא שלי החלטתי שהגיע הזמן לקנות את רכבי הראשון. היו הרבה אפשרויות: רכישת רכב מיני חדש אלטו\ספארק וכל שאר הירקות בקטגוריה זו. אחרי שהבנתי שלא כדאי לסטודנט בתחילת דרכי להשקיע 55K ברכב חדש (אצטרך את הכסף כעבור כמה שנים לרכישת דירה - מה שהתברר כנכון!) אפשרות זו ירדה מהפרק. רכישת רכב ליסינג פרטי ואחרי 3 שנים להחזיר אות…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
הגיע היום בדואר רשום קנס על חריגה ב13 קמ"ש מהמהירות המותרת. להבנתי מבקשים 700 קרונות (115 שקל). כל המכתב בצ'כית, והבנתי מה רוצים בכלל תודות לדמיון בין צ'כית לרוסית. ממה שאני מצליח לקרוא, לא מצויינת שום דרך שבה ניתן לשלם את הקנס. יש רק איומים מה יקרה אם הוא לא ישולם תוך 5 ימים מרגע קבלת המכתב. כיצד ניתן לשלם את השטות הזאת?
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קצת רקע... לפני קצת יותר מ-4 שנים ליוויתי חבר קרוב ברכישת AUDI Q5 2L מודל 2013 (לאחר מתיחת פנים) שעלתה לכביש חצי שנה קודם (חבר שלי יד שניה של הרכב). מחיר הרכישה- 465,000HKD שהם כ-233K שקלים. ה-Q5 החליפה BMW X5 שנת 2003 שביקוריה היקרים במוסך עיצבנו את אישתו של החבר עד שנמאס לה והחליטה שצריך לקנות רכב חדש כי זה יעלה פחות מהטיפולים של הבווארית. ניסיתי לגרום לה להבין שלא בטוח בכלל שרכב חדש יעלה פחות לאורך זמן אבל האישה נאטמה- רוצה רכב חדש! 3 חודשים לפני שאישתו של חברי קיבלה את החלסטרה אנוכי רכב את רכבי הנוכחי, מרצדס E55 AMG W211 מזדקנת משנת 2003 (לפני הספירה?....). אני היד השניה על הרכב שעלה 155,000HKD שהם כ-77K שקלים (אציין שלקחתי בחשבון שהרכב יהיה חי…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה רכבים מיוחדים וואו ! http://cars.sport5.co.il/magazine.php?id=1344 קרדיט לערוץ הספורט .
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
הסבת רכב לגז. GASPRO VS JGAS?
מאת Guest signed incognito- 7 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אני לפני ביצוע הסבה של רכב לגז, קראת המון מידע ברשת, ונראה שGASPRO גדולים יותר וותיקים יותר ולא מצאתי משהו רע שקשור אליהם, האתר שלהם מלוטש ומספק המון מידע אינפורמטיבי כולל על מערכת ההסבה. JGAS דווקא מקבלים תגובות יותר פושרות כולל ביקורות מאוד לא מחמיאות(מלפני כמה שנים), האתר נראה משנות ה-90 וכמה שחיפשתי לא מצאתי את סוג המערכת אותה הם מתקינים. *בחרתי ב2 החברות הנ"ל כי הן הגדולות והותיקות ביותר בתחום. בשורה התחתונה, מאזדה לאנטיס 323 שנת 2004 מנוע 1.6L GASPRO רוצים כ9000 אלף על מערכת שכוללת משמנת אלקטרונית כי בלי זה לדעתם יהיה רע(המנוע יהרס). JGAS רוצים 6600 אלף במערכת שלא כוללת משמנת, כאשר שאלתי הם התעקשו שאין שום צורך בשימון לרכב שלי. שאר הפרמטרים, כגון…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רואה פרסומת על ליסינג פרטי של שלמה סיקסט או חברות אחרות , שזה מקדמה ועוד תשלומים נוחים , מה זה שונה מקנייה ישיר מיבואן בעסקת מימון או בלון , הרי משלמים מקדמה ופורסים תשלומים ל 3 או 5 שניים ובסוף התקופה אפשר להחזיר את הרכב ולהמשיך לרכב חדש , כמו בליסינג ?!
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בסוף פברואר אני נוסע לסקי באישגל אוסטריה, מערבית יותר מהאזור בו אני גולש בדרך כלל, באזור שאמור להיות קצת יותר הררי ומושלג. ברוב הטיסות אני שוכר סטיישן פרימיום - A4, סדרה 3, C קלאס, הגודל מספיק לציוד שלנו ואלו רכבים די מהנים לנהיגה גם בגרסאות החלשות למדי שמקבלים בהשכרה במינכן (שנה שעברה 318d שהייתה מצויינת) השנה נתקלתי גם ב Intermediate SUV, ברשימת רכבים לדוגמה יש את הטיגואן, הקודיאק, פורד קוגה ואדג'. הקטגוריה הזו זולה ב40 יורו מהסטיישן אבל המחיר לא משחק תפקיד גדול במקרה הזה. ההתלבטות היא בפקטורים אחרים: האם יש יתרון לSUV מהסוג הזה באזור הזה של אוסטריה בחורף (בהנחה שבאזורים שהייתי בהם עד כה, כמו זלצבורג, עמק זילרטל והדולומיטים, סטיישן הנעה אחורית לא עשה לי …
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
מכתב מלפניי יומיים שבו מונחים שוטרי מתנ"ע למתן דוחות על סך 500 ש"ח ו6 נק' לנהגים שמסתכלים אל תוך הרכב בזמן נהיגה. מודגש שמעכשיו אין חובה על השוטר בכל שלב שהוא, לראות טלפון נייד ברשותו של הנהג כדי לתת לו דו"ח. קיצר - הולך להיות שמח.
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, קניתי רכב לא מזמן ונפלה הזדמנות לרכב שרציתי הרבה זמן, עכשיו יש בידי רישיון רכב של הבעלים הקודמים והפתק שמקבלים מהדואר שהרכב עבר אליי ז"א עוד לא הגיע הרישיון רכב הקבוע על שמי האם ניתן להעביר בעלות למישהו אחר?
הודעה אחרונה מאת pingvin, -
- 3 תגובות
- 958 צפיות
אני לא מכיר את הנושא, וכל הידיעות שלי הן מהכתבה הזו, אבל זה כל כך נשמע לי כמו עוד מקרה של מלחמות יהודים מלאות אגו ואינטרסים, שדופקות לכולנו את הספורט המוטורי.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני רוצה להגיע לפצאל לנהוג קצת עם הרכב. איך עובד העסק כרגע? הבנתי שחייבים להגיע דרך חברות שמארגנות ימי מסלול? אם כן מי מארגן? כמה עולה? ולמה אי אפשר פשוט להגיע לעלות על המסלול ולשלם לפי זמן/הקפות? (או שאנחנו עדיין לא חו"ל... חח)
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
התקשרתי להתעניין ברכב מסויים, כמובן שתמיד מושכים אותך לסניף כדי לקבל פרטים אבל נתקלתי בסוג של הזיה מסוג אחר. הנציגה טרחה לספר לי על מבצעים שיש עד מחר כולל מחר שקונים רכב ומשלמים על שנתון אחד מתחת. אחרי הפירוט והצגת החברה התעניינתי ברכב ספציפי. הנציגה יודעת שהוא במלאי ונמצא כרגע בסניף נתניה שרחוק לי מהבית, שאלתי אם מחר ניתן להגיע לשם ומסרה לי שהיא לא יודעת אם הרכב יהיה שם כי הם מעבירים רכבים, אמרה שתתקשר אליי בבוקר לומר אם הרכב שם או לא. מעולם לא נתקלתי בדבר כזה שלא יודעים איפה הרכב יהיה מחר אלא אם הוא נמכר. המידע שנמסר בטלפון הוא רק מידע שמופיע באתר ולא יותר מזה ז''א: יד, צבע, ק''מ וזהו בערך. היסטוריית טיפולים אם יש או אין רק במעמד הגעה לסניף, אחריות אם יש על הרכב…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
מרצדס E קלאס - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מרצדס E קלאס החדשה היא תצוגת תכלית של טכונולוגיה ויכולות אוטונומיות. לקחנו את ה-E400 ל מבחן בכדי לבדוק עד כמה היא באמת יוקרתית.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב, ובכן, שבוע שעבר נפרדתי בלב כבד מהרכב הראשון שלי ושל אשתי, קנינו את הרכב כשעוד היינו צעירים ופוחזים לפני שש שנים בדיוק. הרכב, הוא סיאט איביזה ידנית מהמבצע הזמני שהפך למחירון הרשמי. הרכב נקנה בכ- 74 אלף ש"ח כולל תוספת של צבע, חיישני רוורס וקודן. הרכב נמכר תמורת 31 אלף ש"ח - ירידת ערך של 43 אש"ח בשש שנים או 7.16 אש"ח לשנה שמהווים כ 10% ממחיר הקניה. עלויות נוספות: הרכב גמע כ 95 אלף ק"מ עם צריכת דלק ממוצעת של כ 14 ק"מ לליטר, ולכן שתה כ 6785 ליטרים של דלק בתקופה המדוברת, לפי מחיר ממוצע של 6.66 שקלים (בהתאם לרישומים שלי) מדובר בהוצאה של 45192 ש"ח או כ 7532 לשנה. הרכב טופל לפי הספר, בתחילה במוסכי הרשת ואח"כ במוסכים טובים יותר מהרשת, סה"כ האחזקה של הרכב על…
הודעה אחרונה מאת mishka.p, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היום התפרסם כאן : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5048429,00.html שאפשר תמורת 10 שקלים לברר עבר ביטוחי של הרכב אבל בהסתייגות לגבי חברות השכרה וליסינג
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87