Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף פברואר אני נוסע לסקי באישגל אוסטריה, מערבית יותר מהאזור בו אני גולש בדרך כלל, באזור שאמור להיות קצת יותר הררי ומושלג.

 

ברוב הטיסות אני שוכר סטיישן פרימיום - A4, סדרה 3, C קלאס, הגודל מספיק לציוד שלנו ואלו רכבים די מהנים לנהיגה גם בגרסאות החלשות למדי שמקבלים בהשכרה במינכן (שנה שעברה 318d שהייתה מצויינת)

 

השנה נתקלתי גם ב Intermediate SUV, ברשימת רכבים לדוגמה יש את הטיגואן, הקודיאק, פורד קוגה ואדג'. הקטגוריה הזו זולה ב40 יורו מהסטיישן אבל המחיר לא משחק תפקיד גדול במקרה הזה.

 

ההתלבטות היא בפקטורים אחרים: האם יש יתרון לSUV מהסוג הזה באזור הזה של אוסטריה בחורף (בהנחה שבאזורים שהייתי בהם עד כה, כמו זלצבורג, עמק זילרטל והדולומיטים, סטיישן הנעה אחורית לא עשה לי קשיים) והאם ה SUV-ים האלה ב Sixt עומדים בסטנדרט האבזור והנוחות של הסטיישנים הנ"ל, והאם חוויית הנהיגה בהם (בעיקר בפקקים על האוטובאן אם נהיה כנים, לא יהיו לי יותר מידי כבישים מפותלים להתגרזן בהם הפעם) טובה יותר או פחות.

 

אשמח לשמוע את דעתכם.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אישית אני חושב שיש יתרון לא קטן להנעה כפולה (וחשוב לוודאות שאכן מדובר בגרסאות אלא) אם עלולים להיווצר לך תנאי שלג וקרח בכבישים.

כשחייתי בחו״ל בימים מושלגים לא הוצאתי את הבימרית מהחניה בכלל, ולקחתי את הSUV.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אם התנאים לא טובים (קרח/שלג על הכביש) להנעה כפולה יש יתרון, אבל הוא לא חיוני, כל זמן שיש צמיגי שלג. יותר קל לווסת האצה עם הנעה כפולה, לזוז אם הרכב כוסה בשלג וכו', אבל עם מערכות ה-ESP של היום, זו לא חובה.

אבל, כאמור, ממש ממליץ לוודא שהרכב מגיע עם צמיגים לשלג, כי להתעסק עם שרשראות זו הצקה (ולנהוג איתן עוד יותר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה קצת יותר מורכב, העניין. דיברתי עם חברת ההשכרה, ובקטגוריה הזו קיימים רכבים בצי בעלי הנעה כפולה - אבל לא כולם, וזה לא מובטח. אם מדובר בג'יפון עם הנעה קדמית בלבד אז כבר עדיף את הרכבים שאני רגיל אליהם.

 

אז השאלות הן בעצם:

1. למי ששכר בקטגוריה הזו בעבר (בעיקר מ Sixt) אם קיבל רכב בעל הנעה כפולה או לא, ואם שווה לטרוח להזמין.

2. למי שמכיר את אזור אישגל והארלברג, האם התנאים הטיפוסיים שם מצדיקים הנעה כפולה כלל או שזה מהמקומות שהם או בסדר גמור לכל רכב או דורשים שרשראות במילא?

3. איך הרכבים שציינתי (טיגואן, קודיאק, אדג' וקוגה) לנהיגה באופן כללי - האם הם נוחים לנסיעה ארוכה בפקקים? האם הם מתנדנדים כמו הג'יפים האמריקאיים בעלי 0 ריסון מרכב? האם נפח המטען ומידותיו משתווים לאלו של סטיישן משפחתית כמו סדרה 3 בהינתן מושבים אחוריים מקופלים?

 

היתרונות של הנעה כפולה ברורים לי (נהגתי בתנאי שלג קשים למדי עם ובלי, חד משמעית הבדל בכמה שהתחתונים חומים אחרי זה). צמיגי חורף יש תמיד בהשכרה הזו, סיקסט לא מוציאים בעונה רכבים ללא צמיגי חורף במינכן כי החוק מחייב (ולכן, עד 240 קמ"ש בלבד באוטובאן :( ) צמיגי שלג פרופר, אלו עם הניטים - לא תמצא שם גם אם תרצה, אבל זה מיותר. לגבי שרשראות או שלא צריך אותן או שאין ברירה לא משנה איזה צמיגים יש לך. אם המשטרה עומדת בכניסה לעמק ומחייבת לשים, עושים אחורה פנה קונים שרשראות ושמים...

 

נ.ב. הסיבה להתלבטות היא כי מחד, הג'יפונים זולים יותר. מאידך, במעט הג'יפונים שנהגתי בהם תקופה (וספציפית ג'יפ קומפאס וסנטה-פה בהרים) בעוד שההנעה הכפולה הייתה מועילה, הרכבים היו מגעילים. חלשים, כבדים, איטיים ומתנדנדים כמו ספינה בפניות. אם הג'יפון נותן לי איזה יתרון משמעותי במיקום הספציפי אליו אני נוסע, דיינו. אם לא, לא אכפת לי לשלם את המחיר הגבוהה יותר ולשקשק זנב בכיכרות עם הבימר (השותף לנסיעה כנראה פחות ישמח אבל הוא כבר רגיל...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני אפילו אוסיף על זה עוד קושיה:

 

מה שאני אוהב בקטגוריה הרגילה שלי (בימר 3 וכו') זה שלמרות שמדובר במנועים החלשים ביותר בהיצע, לרוב האבזור שלהם ב Sixt מעולה. ה 318d Sport שקיבלנו שנה שעברה הייתה מאובזרת עד השיניים, עד לרמת optional accessories לארגון תא המטען. ועולה השאלה האם הג'יפונים בקטגוריה הזולה יותר צפויים להגיע עם אבזור דומה (בקרת שיוט, חימום מושבים, אורות דרך אוטומטיים, חיישנים הקפיים ומצלמות וכו') או ספרטני יותר (לצורך העניין ב Compass ששכרתי השנה, 2017, לא היה אפילו מסך מולטימדיה. צג קטן של רדיו ותו לא...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

 

היתרונות של הנעה כפולה ברורים לי (נהגתי בתנאי שלג קשים למדי עם ובלי, חד משמעית הבדל בכמה שהתחתונים חומים אחרי זה). צמיגי חורף יש תמיד בהשכרה הזו, סיקסט לא מוציאים בעונה רכבים ללא צמיגי חורף במינכן כי החוק מחייב (ולכן, עד 240 קמ"ש בלבד באוטובאן :( ) צמיגי שלג פרופר, אלו עם הניטים - לא תמצא שם גם אם תרצה, אבל זה מיותר. לגבי שרשראות או שלא צריך אותן או שאין ברירה לא משנה איזה צמיגים יש לך. אם המשטרה עומדת בכניסה לעמק ומחייבת לשים, עושים אחורה פנה קונים שרשראות ושמים...

 

לפחות בצרפת, אם יש צמיגי שלג/חורף (לא אילו עם הניטים) המשטרה לא מחייבת שרשראות. צריך לזכור שכבישי הגישה לאתרים המובילים מתחוזקים כנגד קרח.

 

בכל מקרה, אפשר לדרוש שרשראות מחברת ההשכרה, על כל צרה שלא תבוא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תלוי בתנאי מז"א. בתנאים קשים באמת, דורשים שרשראות ואף מונעים גישה ממי שאין לו. זה נכון לידיעתי באוסטריה, צרפת, וגם ארה"ב. לא קרה לי אישית אף פעם (כשהיו תנאים כאלה בקליפורניה ויתרתי מראש על הנסיון לעלות להרים עם קמארו... אבל חוץ מהמקרה הזה)

 

שרשראות מחברת ההשכרה מהחישוב שלי ממש לא משתלם, 10 יורו ליום (כלומר 70 סה"כ) כשניתן לקנות בדרך ב30-40. אני חושב שאם נגיע למצב שצריך שרשראות, אז מחד - לא משנה איזה רכב יהיה לנו נצטרך לאכול את הלקרדה, ומנגד... לפחות יהיה שלג טוב כשנגיע :-D

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

יש לי ניסיון באזור אך בחודשי הקיץ.

היה פקוק ומעצבן!

 

לגבי ג'יפון או סטיישן, לדעתי עדיף 4X4 ולא משנה באיזו תצורה (גם לסטיישנים יש גירסאות AWD).

תבדוק אם ניתן לקבל התחייבות ל-AWD, אם לא אז זה לא ממש משנה איזה רכב תשכיר.

היה לי ניסיון בנסיעה ל-Madonna di campiglio בינואר לפני שמונה שנים עם SMAX.

לקראת הגעה לאתר התחיל לרדת שלג והכביש היה מכוסה קרח לסירוגין.

בהחלט היה מלחיץ ולא נעים והיה יכול להיגמר בתקיעת הרכב בצד הדרך ולילה לא פשוט.

למזלי הצלחתי להגיע לעיירה בדיוק בזמן ובערב התחילה סופת שלגים קלה שסגרה את כל הכבישים באזור.

אני מניח שעם ג'יפון 4X4 (בשביל מרווח גחון) ושרשראות היה ניתן להיחלץ כמעט מכל מצב שכזה.

לכן:

1. הייתי כן מנסה לחפש ג'יפון 4X4

2. בדיעבד לא הייתי מוותר על שרשראות! (אגב לא היה שום מחסום ואף אחד לא דרש ממני שרשראות)

פורסם

כן, באיטליה יצא לי לנהוג בשלג בפועל ולא היה אף שוטר בנמצא. משטרת התנועה האיטלקית ידועה בזה שהנעשה בכביש לא מאוד מעניין אותה (ראיתי ב Canazei רכב מחליק בכיכר ועושה 360 מול שוטרת, שלא הנידה עפעף.)

 

אם אתה חושב שבקיץ פקוק שם... בחורף, נסיעה ממינכן לפלכאו שאמורה לארוך כשעתיים, אורכת חמש לפחות (בימי שבת שהם הימים שכולם מגיעים ועוזבים את אתרי הסקי). פקקים באורך של עשרות עד מאוד קילומטרים על האוטובאן, כולם נוסעים בדיוק לאותו מקום. יש אזורים שידועים במיוחד - כביש 99 מסביב למינכן, כביש 8 בקילומטרים לפני הפניה ימינה לכיוון אוסטריה\דרום, וכל האזור של היציאה מכביש A12 לעמק צילרטל. נסענו באחת השנים בעקבות ה GPS דרך 181 (מקביל לדרך הרגילה אך מערבה יותר) ובכמה ק"מ לפני הכניסה לעמק עמדנו, עם רכב כבוי, כשעתיים וחצי - כשהיעד נראה באופק כבר...

 

מחברת ההשכרה נאמר שהקטגוריה היחידה שבה מובטח 4על4 היא של ה BMW X5 והיא לחלוטין יקרה לי מידי. אין הבטחה בסיטואציה אחרת. אז השאלה עומדת בעינה - האם שווה לקחת ג'יפ בשביל סיכוי שיהיה 4על4 וחסכון קל בכסף? האם יש פה פשרה מבחינת אבזור נוחות והנאה?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

×
×
  • תוכן חדש...