Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RK לא כתבתי את זה, המרכאות שלך אולי באות לשכנע שכן אבל בכל זאת תחזור תיקרא ולא תיראה כזה משפט. אתה אוהב את סאוט'פארק ומאוד רצית להביא משם ציטוט זה טוב ויפה רק אל תייחס אותו לדברים שלא כתבתי.

אני מניח שאתה מתכוון למשפט הזה:

"...

אני מגדיר את זה כרדיפת בצע, למרות שכפי שהזכרתי במשפט הקודם זה מונח לא ממש רלוונטי בעסקים...

"

זו רדיפת בצע חד משמעית מבחינתי. כמובן שאני לא ילד קטן ואני מחובר למציאות, והמציאות היא שכשאין אלטרנטיבות היבואן יכול לעשות מה בז*ן שלו וכל עוד יש מי שקונה זה ביסנס. זה עדיין לא אומר שהוא לא רודף בצע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז אני לא רואה שמחיר הדגם עלה במונחים של כסף בחו"ל.

אני אף פעם לא טענתי שכן.

אז אני לא רואה שמחיר הדגם עלה במונחים של כסף בחו"ל. השאלה למה הוא עלה כאן, אולי אינפלציה, אולי שערי מטבע, אולי מיסוי.

עניתי על זה בפוסט הקודם, כי מדובר ברכב נישה שהביקוש אליו קשיח והייבוא שלו לא משתלם במחיר נמוך יותר. העובדה שהיבוא שלו במחיר הקודם לא משתלם מוכחת בזה שהייבוא או שלא היה סדיר או שהופסק.

אתה טוען שמחיר המשפחתיות ירד בגלל טוב לבם של היבואנים? אולי יש סיבה אחרת?

אני לא אמרתי כזה דבר.

זה אתה שמייחס תמחור לרגשות ושאיפות, כמו "חמדנות". אז אם אתה מניח "חמדנות" למה לא תניח גם "נדיבות"?

והפחתת המיסוי לא מסבירה את כל ירידת המחיר. חסר לך משהו.

אני משער שהיבואן לא ממש בונה על המיאטה בתזרים שלו, זה עדיין לא אומר שהוא לא עושה רווח יפה מאוד על כל חתיכה, זה עדיין לא אומר שגם ב180K הוא היה מרוויח עליה יופי.

בטוח שלא מרוויח יופי, כי במחיר הזה הוא לא טורח להביא אותה בכלל.

הבעיה מבחינתי היא בגלל הקונספט של הרכב הזה, רודסטר זול ונגיש, כנ"ל אצל הBRZ, וכשיש סיכוי שהיבואן מחליט לקחת את המרווח שנוצר עקב הקונספט הזה ולמקסם את הרווחים שלו אני מגדיר את זה כרדיפת בצע, למרות שכפי שהזכרתי במשפט הקודם זה מונח לא ממש רלוונטי בעסקים, והחלק של הרכבים האלה בתזרים שלו הוא שולי בהחלט.

אני אנסה להסביר.

בו נגיד, בהתחשב במחיר קנייה גבוה יחסית, שהיבואן מרוויח על מיאטה כמו שהוא מרוויח על מאזדה 3. אתה יודע מה, מרוויח כפול. סבבה?!

בשביל זה לטרוח למכור רכב שמוכר 15-20 חתיכות בשנה?!

להכשיר מכונאים, לקחת מקום באולם מכירה, לארגן חלפים, להכין ברושור...

עדיף לדחוף עוד פרסומות ולמכור עוד משפחתיות.

מבחינת היבואן, אני מבין את התמחור לגמרי.

במחיר הזול והכדאי והמשתלם הקודם, כ-200 אלף ש"ח (נגיד 210 בערכים של היום) המיאטה מכרה ב-2011... 6 חתיכות.

בשביל הכסף שזה עושה, לעומת כמה משאבים שזה לוקח, לא שווה להתעסק עם זה.

צריך להבין - אין למכונית הזו קונים.

זה לא עניין של חמדנות, זה עניין של כדאיות.

ב-20% פחות מהמחיר הנוכחי, המיאטה לא נמכרה.

אם היו מורידים את המחיר ב-30% ומוכרים כפול, אולי שווה, כי על רכב מרוויחים לאורך כל מחזור החיים שלו.

אבל אם לא...

זה מה יש.

זה לא חמדנות, זה השוק.

וכל הדיבורים על "אלטרנטיבה" מגוחכים. אין אלטרנטיבה למוצר שבקושי נמכר גם ככה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הסיבה לעובדה שקשה למצוא פה רכבים נדירים היא העובדה שאנחנו "אי", במערב אירופה בין המדינות הרכבים מתגלגלים ולרוב לכל סיר מוצאים מכסה - אין בעיה, אצלנו אין כ"כ מדינות מסביב שאפשר להעביר את הרכב.

בארץ רכב שהשקיעו בו ברישוי(גם להוציא רישיון רכב עולה כסף) והעלו אותו על האוניה לא יוחזר, לכן היבואנים נמנעים מלהתעסק ברכבי נישה - ואם הם מתעסקים איתם הם עושים זאת בכמות מצומצמת ובפרמיה בהתאם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הטענה של אור דווקא אינה משוללת הגיון.

קודם כל, אף אחד לא מכריח אותך לעשות ביטוח. אבל לא נהיה קטנוניים - רוב האנשים כן מבטחים. לכן, ניקח כדוגמא סובארו BRZ - אני מניח שיותר זול לבטח אותה מאשר מיאטה. לצרכן, כעבור 3 שנים, ייתכן שסובארו ברז תעלה פחות מאשר פיג'ו 308 GTI למרות שהסובארו יקרה יותר לרכישה, בעיקר בזכות שמירת הערך וסחירות טובה יותר.

הטענה של אור טובה מאוד. לא חושב שאמרתי אחרת.

רק שקשה לבסס אותה, בהתבסס על קוטן המדגם.

פורסם
זה עדיין לא אומר שהוא לא רודף בצע.

מה לדעתך היבואן צריך לרדוף? מה צריכים להיות היעדים שלו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
וכל הדיבורים על "אלטרנטיבה" מגוחכים. אין אלטרנטיבה למוצר שבקושי נמכר גם ככה.

ובכדי לעזור לך בנקודה שלך, דווקא כן יש אלטרנטיבה, היא נקראת GT86 מבית טויוטה ומעבר למספר מכוניות שהגיעו במשלוח-שניים ראשונים, כבר מזמן הופסק היבוא שלה.

עצם העובדה שטרחו לעשות תקינה וכן התחילו ליבא אבל מהר מאוד הפסיקו, מוכיח שפשוט לא מצאו כאן כדאיות כלכלית.

אגב, הרבה דיבורים על BRZ ומיאטה ואף מילה על ה 124.

הופסק יבוא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אגב, הרבה דיבורים על BRZ ומיאטה ואף מילה על ה 124.

הופסק יבוא?

124, מכרו השנה 7.

BRZ - מכרו 17.

השוק רותח. רק מחכה ליבואן מקביל...:roll:

פורסם

שמע, בבחירת רכב ספורטיבי, כידוע לך, יש המון שיקולים והרבה בחירות ופשרות.

הרוב הולכים להוט האטצ.

מי שחם על הנעה אחורית הולך על 125I (שמכרו 29 יח') והברז נשארת רק לסוג מאוד מסויים של רוכשים.

אין לי ספק שאם גם בארץ היה נשאר יחס המחיר של אימפרצה X1.2 היית רואה ה-ר-ב-ה יותר ברזים על הכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע למה אין לך ספק, המיאטה מוכיחה שלא, גם במחיר זול ב-25%-30% מס' המכוניות שנמכרו לא השתנה.

וגם במחיר הזה הופסק הייבוא, מהעדר דרישה.

כשאתה מוכר 6 מכוניות בשנה, אתה לא יכול להצדיק מחיר שאין עליו רווח ששווה את הטירחה.

אז הפסיקו את הייבוא.

חידשו.

מכרו... טהטהטה... 16.

פורסם (נערך)

במדינה שבה רכב הוא מוצר כל כך יקר (בעיקר באשמת המדינה), רכבים כאלה כנראה לעולם לא ימכרו במספרים גדולים.

אם אדם ממוצע בארה"ב יכול להרשות לעצמו להעמיד בחניה מאזדה 3 ליומיום ומיאטה בשביל הכיף במחיר שעולה לאדם ממוצע בארץ להעמיד רק את ה-3 אז אין שום סיכוי לרכבים כל כך לא פרקטים להימכר פה בכמויות. לא דיברתי בכלל על ביטוח/רישוי/הבדלים בשכר...

אני לרגע לא חושב שהרכבים האלה הופכים יבואן לעשיר, אבל אני גם לא חושב שהעוד 10-20K הם מה שמשנים פה את התמונה בין יבוא כדאי או לא. כי במספרים כאלה קטנים ככה או ככה זה כנראה לא שווה את ההתעסקות גם אם יש בה רווח בסופו של דבר. זו חלק מהסיבה שאני כן חושב שהמחיר צריך להיות דווקא נמוך עד כמה שניתן וזו הסיבה שאני מכנה את המרווחים הגדולים שהרכבים האלה נמכרים בהם (אני משער אין לי נתונים, כתבתי קודם מאיזו סיבה אני משער) כחזירות.

כסף לא יעשו מהרכבים האלה ככה או ככה, אז לא עדיף לנסות למקסם את הרווח מהרכבים האלה בצורה שונה? קידום תדמית? מכירת חלקים? יצירת תנועה מוגברת של מתעניינים באולמות שאולי יקנו בסוף רכב אחר (ביקורת בעיקר ליבואן טויוטה)?

במקום זה מעדיפים לתת תג מחיר כזה גבוה, או כדי להבטיח שלא יהיו מתעניינים ולהוריד את היצרן מהגב, או כדי לנקנק את המשוגעים עד כמה שניתן שילמדו לקח או כדי לגזור קופון כל כך שמן על כל חתיכה (אני משער) שהרישום בספרים יראה טוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לרגע לא חושב שהרכבים האלה הופכים יבואן לעשיר, אבל אני גם לא חושב שהעוד 10-20K הם מה שמשנים פה את התמונה בין יבוא כדאי או לא. כי במספרים כאלה קטנים ככה או ככה זה כנראה לא שווה את ההתעסקות גם אם יש בה רווח בסופו של דבר. זו חלק מהסיבה שאני כן חושב שהמחיר צריך להיות דווקא נמוך עד כמה שניתן וזו הסיבה שאני מכנה את המרווחים הגדולים שהרכבים האלה נמכרים בהם (אני משער אין לי נתונים, כתבתי קודם מאיזו סיבה אני משער) כחזירות.

למה את חושב שהמחיר צריך להיות נמוך, כי בא לך?!

הרי בסופו של דבר, אין במכוניות הללו כסף, רק תדמית. והשאלה היחידה היא, בשביל איזה רווח מינימלי שווה בכלל לטרוח להביא מכוניות כאלו לארץ. אני לא יודע בדיוק מה התשובה, אבל הניסיון של המיאטה מלמד שלא משנה כמה נמוך המחיר, המכירות פחות או יותר אותו הדבר.

במצב כזה, אין אדם שפוי, ועל אחת פי כמה וכמה ארגון שמחוייב לבעלי המניות שלו, שיימכור דווקא בצד הזול של עקומת ביקוש קשיחה.

אם יבואן מוכר 15 חתיכות ב-240 אלף ש"ח וב-200 אלף... איזה מטומטם יימכור ב-200 בתור מחיר ראשוני?!

הרי אם התחייבתי לקנות 15 חתיכות, אני אתחיל מהמחיר הגבוה. מקסימום, להוריד אני תמיד יכול.

דבר שני אתה טוען דבר והיפוכו, באותה פיסקה.

קודם כל אומר שהסכומים לא משמעותיים.

דבר שני, אתה טוען לחזירות.

אם הסכום לא משמעותי, איפה החזירות?

ואל תשגל את הדעת שוב על הרישום בספרים, ההתייקרות של המיאטה שווה 0.2% מהמחזור של החברה. תפסיק להכניס טיעונים על שיעורי רווחיות של החברה בעקבות המכירות של הדגם הזה, זה הופך את כל מה שאתה כותב לחוכא ואיטלולה.

"תנועה מוגברת באולמות", ייכנסו לראות מיאטה, ייצאו עם שני מאזדה 6 ואחת מאזדה 2 לילדים... נו, באמת.

אז לסיכום, כל הטיעון שלך מסתכם ב-"יאללה, תהיו סחבקים ותנו לנו מחיר שווה, כי בא לנו..."

ואני אומר לך שוב, ההיסטוריה מוכיחה, עקומת הביקוש למיאטה קשיחה, והיא נמכרת פחות או יותר באותן כמויות, בכל מחיר.

פורסם
הטענה של אור טובה מאוד. לא חושב שאמרתי אחרת.

רק שקשה לבסס אותה, בהתבסס על קוטן המדגם.

...

ואני אומר לך שוב, ההיסטוריה מוכיחה, עקומת הביקוש למיאטה קשיחה, והיא נמכרת פחות או יותר באותן כמויות, בכל מחיר.

תחליט: או שאתה זורם עם ההיסטוריה -

או שלא (:

(*למען הסר ספק: מסכים עם רובן המוחלט של הטענות שלך)

היסטורית (עד כיום, כולל): הברזים והמיאטות נמכרות מעל המחירון. המיאטה NC אפילו עשתה את ה"בלתי ייאמן" (לרכב לא קלאסי) כאשר מעבר ל"סתם" בלימה בירידת ערך יש מקרים רבים של עליה...!

הרציונל, לכאורה, פורט בהודעה הקודמת שלי. אותו רציונל לא השתנה ולא עושה רושם שישתנה (ואפשר לטעון שזה רק יחריף).

אז אני לא יודע האם ירידת ערך של הצמד חמד תמשיך להיות כזו מינורית (יחסית למה שיקרה אם תרכוש ג'ולייטה וולוצ'ה, מיני קופר, ציונה ושאר רכבי נישה הרלוונטיים בצורה זו או אחרת ללקוחות פוטנציאליים), אני משער שכן.

לכן באופן כלכלי, למרות שהמחיר של הברז/מיאטה מנופח (לטעמי) - אני לא חושב שזו החלטה 'למשוגעים בלבד'. מי שיודע להסתכל במאקרו ולא להתמקד רק במיקרו עלול לגלות שהעסקה "לא כזו הזויה".

אני מוכן לנחש שחבר הפורום היקר שהשתדרג ידווח לנו עוד שנתיים-שלוש אם/כש ימכור את הרכב, על שורה תחתונה לא רעה בכלל (שוב, יחסית). אני אפילו אטען שסך העלויות ייסכמו לפחות מהרכב היוצא למרות ההפרש במחיר הרכישה... נחיה ונראה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היסטורית (עד כיום, כולל): הברזים והמיאטות נמכרות מעל המחירון. המיאטה NC אפילו עשתה את ה"בלתי ייאמן" (לרכב לא קלאסי) כאשר מעבר ל"סתם" בלימה בירידת ערך יש מקרים רבים של עליה...!

הרציונל, לכאורה, פורט בהודעה הקודמת שלי. אותו רציונל לא השתנה ולא עושה רושם שישתנה (ואפשר לטעון שזה רק יחריף).

אני אומר שאנחנו לא יודעים בוודאות את הסיטורית התמחור, כי עסקאות הן בודדות ואנחנו לא באמת יודעים את ערכן לעומת מצב הרכב. בד"כ מי שמוכר בזול, לא רץ לספר לחבר'ה....

פורסם

פרקש, למה לדעתך הופסק הייבוא של ה-gt86?

החישובים שלך קצת מעגלים פינות ומנסים להציב מספר מול מספר, בין מה שהיה ב-na למה שקורה היום. זה לא עובד. אני לא שולט מספיק בחומר כדי לדעת מה השתנה פרטית בהקשר הזה במאזדה, אבל על נסיונות של יבואנים להביא לכאן רכבים מאובזרים פחות, כדי להוריד מחירים ולמכור עוד קצת, שמעתי גם כבר ממספר חברים שעובדים בתחום. וזו רק דוגמא אחת למשהו שמשפיע על המחיר.

הבעיה כאן היא המיסוי וזה שאנחנו שוק סופר פיצי. נתוני המכירות של הרכבים האלו מלמדים על זה, וזה לא שישראל הייתה מוצפת במיאטה nb, בימים הטובים כשהיא עלתה רק 150 אלף שח.

כסף לא יעשו מהרכבים האלה ככה או ככה, אז לא עדיף לנסות למקסם את הרווח מהרכבים האלה בצורה שונה? קידום תדמית? מכירת חלקים? יצירת תנועה מוגברת של מתעניינים באולמות שאולי יקנו בסוף רכב אחר (ביקורת בעיקר ליבואן טויוטה)?

במקום זה מעדיפים לתת תג מחיר כזה גבוה, או כדי להבטיח שלא יהיו מתעניינים ולהוריד את היצרן מהגב, או כדי לנקנק את המשוגעים עד כמה שניתן שילמדו לקח או כדי לגזור קופון כל כך שמן על כל חתיכה (אני משער) שהרישום בספרים יראה טוב.

לא יודע, באמת לא מבין את תיאוריות הקונספירציה הממורמרות האלו.

אתה יודע כמה אנשים באים סתם לעשות נסיעות מבחן ברכבי ספורט, לכיף שלהם, ועוד חושבים שהסוכן חייב להם משהו? לא מעט. ורוב ככולם הם לא לקוחות פוטנציאלים, גם לא של המשפחטומית.

וגם עוד לפני: אתה יודע איך וממה מורכב החוזה בין מאזדה או טויטה לבין היבואניות בארץ? לי אישית אין מושג. אז להניח על זה שמנסים להוריד את היצרן מהגב?! חסרים דגמים שבכלל לא מנסים להביא לכאן? חסרים דגמים שהיצרנים חוסמים את הבאתם לארץ?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לאור הויכוח על הימים הטובים בהם מיאטה NB עלתה 150K ש"ח, שלפתי את גיליון 200 של "אוטו" (10/2002).

מחיר מיאטה NB, ועוד אוטומטית - 153,900 ש"ח.

מחיר לנטיס 2.0 אוט' - 116,900 ש"ח.

מחיר 6 4 דל' אוט' (הדגם הנפוץ) - 137,900 ש"ח.

עכשיו נלך לתחילת 2004, להשוואה של פרקש.

המיאטה עולה מחיר מדהים - 163,000 ש"ח. להשוואה - המאזדה 3 2.0 ל' עולה 135,000 והמאזדה 6 הבסיסית עולה 147,000 (המפוארת ביותר, 2.3, עולה 170,000, יותר מהמיאטה!).

אגב, MR2 עלתה 229,000 כבר אז.

כמה NB נמכרו בארץ?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...