רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
הסיכום החודשי Cars-Nov-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
כאשר אתם נוהגים ולא לוחצים על הגז או על הברקס, איפה רגל ימין שלכם ממוקמת? זאת אומרת על הרצפה ליד הדוושת או בהיכון על אחת מהן? אני לא מסוגל לשים את הרגל על הרצפה, אני מפחד שמצב חירום הרגל לא תגיע לדוושה הרצויה ובמקום ברקס אני אלחץ על הגז ולכן היא תמיד מונחת בלי ללחוץ על הדוושות(או הגז או הברקס בהתאמה). מה אתם עושים ומה יותר ממולץ? (השאלה מתייחסת למצב שבקרת השיוט לא מופעלת )
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
מה נסגר עם EURONCAP? 1 2
מאת arco1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
נושא הבטיחות חשוב לי אז.. רכב עם איזור פגיעה חום בפגיעת צד בעמוד וצוואר אדום (=שבור) במושב אחורי בפגיעה מאחור מקבל 89% הגנה על מבוגרים ו-5 כוכבים?? בשיטה העלק מחמירה של היום. מדובר ב-C קלאס קבריולה החדשה. אז פעם שני המבחנים האלה בכלל לא היו קיימים וזה טוב שהוסיפו אותם, אבל איך יש לתוצאות חמורות כאלה השפעה אפסית על הציון הסופי? בהתחלה הייתה לי הרגשה שזו תופעה חדשה ופעם היה אחרת. אבל הלכתי אחורה במבחנים והבנתי שזה תמיד היה המצב. מישהו שם חייב לחשב מסלול מחדש לטעמי. אני לא מומחה או משהו, אבל אולי כדאי לשנות את שיטת הציונים, לבטל את הכוכבים ולחשוב על שיטה חדשה? או שצריך להרחיב את השיטה הקיימת ל-10 כוכבים ואת הציון המירבי לתת רק לרכבים עם כל האיזורים בצבע ירוק ונגיד …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
דילמה קשה בפני. כיום אני בעלים של 306 GTI6 ופיג'ו פרטנר. הפרטנר משמשת אותי כרכב דיילי וה306 כרכב סופ"שים. אני אוהב את הרכבים שלי מתוקתקים ובעבר גם היה לי זמן להשקיע בטיפול וטיפוח כל אחד מהם. הבעיה שכיום הזמן נהיה מצרך נדיר ויקר מבחינתי. אני לא מספיק לטפל מיידית בכל פיפס בשני הרכבים. בפרטנר חשוב לי שהכל יהיה פיקס כי אני תלוי ברכב הזה מבחינת העבודה ולא יכול להרשות לעצמי פאדיחות. וב306 אני לא יוצא לטיולי נהיגה או ימי מסלול אם אני יודע שטיפול התעכב או שמשהו דורש טיפול ככה שהיא מוצאת את עצמה יותר מדי מחכה לי בחניה. עוברת לי המחשבה אולי לעבור לספורטיבית מודרנית יותר שתהיה "אולראונדר" ותוכל לשמש אותי גם כדיילי וגם כרכב סופ"שים. הבעיה העיקרית שלי היא שאני מאוד קשור רגשית ל…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר שנים רבות שאני מבוטח בביטוח ישיר (555...). טיפלו בי יפה גם כשהיו תאונות. אבל ניכר שמשהו שם השתבש קשות, והשירות עכשיו ממש מרגיז. זה התחיל פשוט לכאורה - פגעה ברכבי מישהי שגם היא מבוטחת שם, הודתה בהכל ודיווחה מיד לביטוח. הם התקשרו אליי וביקשו שאדווח גם כן, וכך עשיתי. מפה הכל התחיל להשתבש - אני מופגז מדי יום בדרישות תקיפות מהם לשלוח מסמכים למרות שכבר שלחתי את כל מה שבאמת חייבים. הם גם לא טורחים להסביר מהו כל מסמך, למה צריך אותו, האם זה כי אני הנפגע או בגלל שהם מייצגים את הפוגע. בכל פעם השולח מזוהה כעובד אחר שלהם. כשנמאס, התקשרתי וענתה לי מישהי חצופה, שאמרה שאם לא אשלח הכל, הם לא יחזירו לי את הכסף. ושוב, לא ברור אם זה איום מטעם החברה שלי או של הפוגע (אני מזכיר - אותה החברה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
עזרתי לחבר משפחה למכור את הרכב שלו. מדובר בסזוקי אלטו 2010 יד ראשונה במצב מצוין. פרסמתי מודעה ביד2 מאוחר בלילה ובשעות הבוקר פרסמתי פה באתר. להפתעתי הרכב נכנס לבדיקה והמשיך לסגירת המכירה כבר בשעות הצהריים ביום שלמחרת. פחות מ24 שעות מזמן הפרסום! לרכב היו מתענינים רבים והוא נמכר לראשון שראה את הרכב במחיר מחירון. מכרתי רכבים רבים בעבר אבל לא בכזאת מהירות. מה הולך פה? האם זה עניין של מזל? שוק רותח לסוזוקי אלטו? האם חוויתם מכירה כל כך מהירה בעבר? מעניין לשמוע
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, יש לי Audi A1 1.4tfsi רמת איבזור בסיסית שנת 2015. שמתי לב שאין לי את הפונקציה בפאנל של האורות לשים את זה על " Auto" . זה לגיטמי שאין את זה ברכב? כי ראיתי תמונות של A1 אחרים שיש בהם אבל ספציפית אצלי אין. כמו כן , יש אפשרות להוסיף את התוסף הזה, אם כן איפה עושים את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום וברכה! לפני מס' כשלושה שבועות קניתי רכב, כאשר לפני כן בדקתי אותו בקומפיוטסט. בבדיקה היו מס' ליקויים, אבל מערכת ההילוכים היתה תקינה. לפני יומיים, אשתי נסעה ובמהירות כ80 קמש הרכב יצא מהילוך (הרכב אוטומטי). והנורה של בדיקת המנוע נדקלה. כאשר לקחנו אותו למוסך מורשה, התברר שהיה חסר הרבה שמן בגיר האוטומטי, בלי סימני נזילה. לאחר תוספת שמן, בדיקה של המחשב הראתה שהגיר תקין, ונסעתי. בדרך חזור, לאחר כ60 ק"מ, הדבר אירע שוב, ונראה שאכן יש נזק בגיר. (עוד לא גררתי למוסך). היה ברור לבעל המוסך שחוסר שמן לא קרה כעת, כי לא היו סימני נזילה, או פגיעה. שאלתי היא האם יש למכון אחריות על כך שלא זיהה את התקלה והעדר השמן בגיר. ואם כן כיצד פועלים? אגב אני מבין שלמו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
אני אוהב את הסדרה הזו, התבאסתי לקרוא שאד צ'יינה עזב את התוכנית. צפיתי עכשיו בפרק הראשון של העונה החדשה, עונה 14 עם המכונאי החדש אנט. הם קנו ועבדו על פורד אסקורט קוסוורת RS, לא זוכר את השנה. אהבתי את זה. הם הסבירו יותר לעומק דברים טכניים, הם הראו יותר איך נעשים דברים, למשל קנו גלגלים חדשים וצבעו בלבן והראו את התהליך, ממש מרתק. אם אני לא טועה, הבנתי שאד צ'יינה עבר לטופ גיר.
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
כבר כתבתי בעבר את דעתי על עיצוב, ובייחוד על עיצוב הרכב לשוק האמריקני, שלטעמי נופל בהרבה מהעיצוב באירופה. חלקכם אולי לא יסכימו עימי וזה בסדר, אך לדעתי הם בדרך כלל לא יודעים לעצב רכב ומסתפקים בהגזמות ובשרבוטים לא עדכניים במקרה הטוב, וגמלוניים או חסרי חן/פרופורציות במקרה הרע. בחרתי שלוש דוגמאות אקראיות שנמכרות בשוק האמריקני ולדעתי עוצבו בארה"ב אך ורק לשוק הזה. לינקולן MKZ Ram laramie longhorn southfork Lexus GX460
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
או חבל על הכסף? המטרה היא לדעת איזה בעיות יש, אם יש, בכדי לא להיות מופתע לאחר מכן על דברים שלא ידעת שאפשר לגלות רק בבדיקה במכון בדיקה. אפרופו, כמה אמורה לעלות בדיקה כזאת? הקונה יסתפק בפלט הבדיקה, או לדעתכם יבקש לעשות בדיקה חוזרת במכון שהוא בוחר? הבנתי גם שבבדיקות האלה יש כל כך הרבה כסתחים, מה שמחזיר אותי לשאלה - האם בכלל כדאי / לא כדאי? יש פה מופרעים שעשו סתם בדיקה, אפילו בלי שום כוונה של מכירה, רק בכדי לקבל עוד קצת מידע על מצב הרכב ברשותם?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יצאתי מחניה ופשוט לא ראיתי את האדם שרץ מצד שמאל, לא יודע למה. כשראיתי אותו סימנתי לו עם היד סליחה, זו אכן אשמתי שלא האטתי מספיק כדי לוודא היטב שאין אנשים שהולכים על המדרכה ולתת להם זכות קדימה, אבל הוא קצת נסחף עם לתת לי מכות על האוטו ולקלל.
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, עזרה קצת דחופה, אני מחר פוגש מוכר רכב (טויוטה יאריס) משנת 2005 ושמתי לב שבלוחית רישוי הסיומת היא 01 שזה נראה לי משהו חריג. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
שלום לכולם היום בבוקר נהג שישן על ההגה בפקק נכנס ב- 10 קמ"ש מאחורה ב- TS שלי בבת עיני. בלי שום ספק התאונה באשמתו. הנזק הוא פנס תחתון שבור ופגוש שיצא מהמקום והתכופף כך שנסדק בו הצבע. בשיחה עם סוכנת הביטוח היא אמרה לי והתעקשה לגשת עם הרכב לתיקון במוסך הסדר. ממש לא מתאים לי לקחת את הרכב לשם אחרי שראיתי בעבר את עבודות הצבע שיוצאות מהמקומות האלה... במיוחד בהתחשב בכך שבפגוש יש שני צבעים (ה"ספויילר"/"דיפויזר" התחתון צבוע בצבע אחר - מין "קרבון"). יש לציין שהרכב היה שמור בצורה מעולה ותוקן רק במוסך טויוטה (רייכמן) עד היום. האם אני יכול לסרב לקחת את האוטו להסדר ולשים אותו ברייכמן ואח"כ לתבוע עפ"י הקבלות? תודה מראש לעונים דרור
הודעה אחרונה מאת Mrmi, -
אחרי שעברו אצלנו פחות או יותר כל הוואריאציות של ה-C קלאס, הגיע הזמן לסגור עם שירת ברבור. ז'תומרת נהמת מפלץ. יצאנו, כמעט לא חזרנו.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לכולם כבר ברור שזה רק עניין של זמן והמכונית שהכרנו ואהבנו במשך יותר ממאה שנה עומדת להפוך לעוד מוצר שימושי שנועד לתכלית מסוימת ממש כמו מקרר או מכונת כביסה. נראה לי קצת מוזר שאף אחד לא מדבר על תרבות מוטורית שלימה שעומדת להיעלם. מה עם אהבת הנהיגה , אהבת המכונית , הריגוש של להיכנס למכונית ספורטיבית ולנהוג בה? הכל פשוט יעלם וכולנו נשאר עם מוצרי צריכה אפורים ומשעממים שיסיעו אותנו ממקום למקום. ומכאן אמשיך ואשאל , מה התכלית של כל זה? האם כל התקדמות טכנולוגית היא טובה לאנושות? בסופו של דבר , לפי ההיגיון הזה , כל מה שבני האדם עושים פשוט מיותר ואפשר להחליף אותם במכונות שיעשו את הדברים טוב יותר. אני באופן אישי מתגעגע למכוניות של לפני עשרים ושלושים שנה בלי אוטומציה מיותרת.
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום, לא חסר חברות גרירה שמחפשות נהגים. מצאתי כמה מודעות של חברות גרירה שונות שמחפשים נהגים למובילית גרר. ממה שהבנתי, מדובר במשאית גרר 12 טון, שעליה אפשר להוביל רכב אחד תקול או שתיים. *לא מדובר במובילית מעל 15 טון שאפשר להעמיס עליה 5 מכוניות. לפי מה שכתוב העבודה היא 24/7 במשמרות. שכר בסיס מינימום + תוספות. מי שעובד או עבד על מובילית גרר, מה אתם אומרים על העבודה הזאת? שווה להיכנס לעבודה כזאת? החיסרון ששמתי לב לגבי העבודה הזאת זה השעות עבודה קצרות ושכר די נמוך. תודה
הודעה אחרונה מאת micha, -
לפי הנתונים היבשים על איוניק, נירו וכו' היברידיות חדשות + מתאר הנסיעה שלי (פקק עירוני 24X7) שמדגיש את היעילות של היברידי + צריכת הדלק הנוכחית שלי (ליטר ל- 8.6 ק"מ) הגעתי לחישוב שעל הנייר אני יכול לחסוך 1,000 ש"ח על דלק בחודש. זה 12K בשנה - החזקת רכב תוכנית ליסינג וכו' 3 שנים בממוצע זה כבר 36K חסכון רק בגזרת הדלק - Too good to be true. אשמח לשמוע מניסיון אמיתי של אנשים מה צריכת הדלק בתכל'ס של הרכבים האלה בנסיעה בפקקים של ת"א וכו'? אם למישהו יש צילום מסך ממחשב הרכב אשמח - אני יכול לעלות לדוגמא משלי שמתאפס כל 10,000 ק"מ שעכשיו על 6K מראה ממוצע של 8.6 לליטר.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
אז כמו שאתם בטח כבר יודעים מהשרשור הזה, פיג'ו 5008 אוטוטו מגיעה לישראל. מתי האוטוטו הזה קורה, אתם שואלים? מחר. אז גם הפעם, כרגיל, אתם מקבלים מקום בשורה הראשונה באירוע ההשקה, מחר נעדכן כאן בזמן אמת על רמות הגימור, המנועים והמחירים של ה-5008, וכמובן גם נעלה את השאלות שלכם לאנשי היבואן. אז קדימה - רוצים שנשאל אותם משהו? נמסור להם משהו שהוא לא שאלה? או סתם בא לכם להגיד לנו משהו על פיג'ו בכללי או על ה-5008 בפרט? אנחנו פה בשביל כל מה שעולה לכם לראש. כמעט. כל הפרטים בידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
סיאט ארונה
מאת ashane- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני רואה כבר כמה ימים פרסומת של סיאט על הגעתו בקרוב של סיאט ארונה. למישהו יש פרטים על תאריך השקה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
החל ממחר תכנס לתוקף תקנה המבטלת את האישור של נהגי ציי רכב ומשאיות לנהוג במכונית או המשאית ללא רשיון נהיגה מקורי ותעודת ביטוח מקורית. עד כה היו נהגים אלה, ורובם ככולם ניצלו זאת, רשאים לשאת העתקים בלבד של תעודות אלה עם חתימה של קצין הבטיחות של הארגון. משרד התחבורה שינה את התקנה ברשומות לפני שבועיים, אבל לא הודיע על כך לציבור הרחב, גם לא למפעילי ציי הרכב למיניהם. בעקבות הפרסום הודיע המשרד על כך שיש סיכום עם המשטרה שהתקנה החדשה לא תכאף בחודשיים הקרובים. מהמשטרה לא נמסרה כל תגובה עדיין.
הודעה אחרונה מאת ibinder, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אהלן , מי שמכיר את קטע כביש 40 מרמלה ללוד , התקינו לא מיזמן שמה כמו עמוד כזה בגובה של מצלמה שמהבהב באור אדום כחול , רציתי לדעת מזה הדבר הזה ? מי שמכיר פשוט פעם ראשונה שאני נתקל בזה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בעלי נורא רוצה לקנות סגוויי בשבילו ובשביל הילדים, ורציתי לשאול כמה דברים: עד כמה הכלי הזה בטוח? צריך לנסוע איתו על הכביש או שאפשר גם על המדרכה? האם החוקים האלה לגבי אופניים חשמליים רלוונטיים גם לסגוויי https://www.gov.il/he/Departments/policies/electric_bicycle_regulations ? קראתי ש"אמצעי הנעילה וההגנה מפני גניבה יבטיחו את שלומו של הסגווי בחניה" http://www.matzman-merutz.co.il/segway - לאיזה אמצעי נעילה והגנה הם מתכוונים? זה משהו שבא עם הכלי או שצריך לקנות בנפרד? ואפשר אולי להכניס אותו לביטוח של הדירה?
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 1 תגובות
- 676 צפיות
היי, עוד כמה ימים נגמר לי המלווה לילה, אך עשיתי ניתוח לייזר ולא עדכנתי בשום מקום. האם ידחו לי את המלווה מחדש ? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
כתבה ב ynet פשוט אין מילים, למה צריך לשכפל מספר שכבר קיים? והעובד הנ"ל פשוט עבריין סדרתי שיש לו פטור מעונש על עבירות תנועה?
-
[h=3]כמעט-400 סוסים על מרכב של משפחתית ממוצעת, במחיר של קצת פחות מ-400 אלף ₪. מרצדס A45 הגיעה למבחן מהיר למדי. [/h]
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
שלום לאחרונה התחלתי לפזול לכיוון רכישת הרכב הנ"ל, כרכב פנאי, והופתעתי לראות שהמחירים המבוקשים עולים על פי 2 מהמחירון, מה שמעורר אצלי כמה תהיות ושאלות: 1. איך זה שהמחירון כ"כ מנותק מהמציאות? הרי המחירון אמור לשקף את מחיר השוק. 2. מה קורה באירוע ביטוח? הרי הביטוח משלם לפי המחירון ולא לפי מחיר הרכישה בפועל. 3. מה הסיבה לכך שהמחיר בשוק כ"כ גבוה? רכב בן עשור מוצע למכירה באזור 90-100 אש"ח. תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
סיאט איביזה סטיישן, עלתה לכביש בפברואר 2012, כרגע בבעלות יד שניה מלפני שנתיים. מהרגע שנרכשה, טופלה במוסכים מורשים של צ'מפיון. טיפולים בזמן על פי הספר. לפני שבוע הלך המוח גיר (DSG7). אחריות מורחבת של 5 שנים נגמרה בפברואר השנה. הרכב נמצא כרגע במוסך מורשה של צ'מפיון בבאר שבע. כל הנסיונות לפנות לשירות לקוחות של צ'מפיון בכוונה לקבל השתתפות של רצון טוב כשלו. היבואן לא מוכן לנקוף אצבע. אשמח לשמוע מהמנוסים, מה ניתן לעשות? האם בתסריט שכזה ניתן לקבל השתתפות מרצון טוב? מה התהליך שיש לעשות לשם כך?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום מבקש המלצה לרכישה+התקנה של מצלמת רוורס ברכב וולוו 40 V חדש . רכישה והתקנה אצל היבואן כוללת מערכת ניווט ויקרה ידי לטעמי. תודה
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פורסם היום במוסף ״ממון״ של ידיעות אחרונות (כרגע לא מוצא קישור לכתבה אלא רק ב״ידיעות״ באייפד): כמה נקודות מהכתבה: -קבוצת לובינסקי תפעיל את ליגת מרוצי המסלול באמצעות מכוניות פיג׳ו 208 רייסינג קאפ, משלוח של 8 מכוניות ראשונות כבר בדרך לארץ -תפעיל ליגה בת עשרות מרוצים בשלושת המסלולים הרלוונטים בארץ - פצאל, ערד ובמסלול שנבנה כרגע בבאר-שבע. "אנחנו גאים להיות היבואן הראשון שתורם לפיתוח הספורט המוטורי בארץ ולחינוך לנהיגה ספורטיבית מהירה ובטוחה במסלולים שמיועדים לכך ונתמכים על ידי הרשות לנהיגה ספורטיבית", אומר דני שביט, מנכ"ל קבוצת לובינסקי. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת viper83,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ALX
- guy.a
- Rשף
- thebaron
- Satori
- Jeka88
- itaimoto
- tan tan
- איציק נ.
- discoTD5
- נעם101