Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או חבל על הכסף?

המטרה היא לדעת איזה בעיות יש, אם יש, בכדי לא להיות מופתע לאחר מכן על דברים שלא ידעת

שאפשר לגלות רק בבדיקה במכון בדיקה.

אפרופו, כמה אמורה לעלות בדיקה כזאת? הקונה יסתפק בפלט הבדיקה, או לדעתכם יבקש לעשות בדיקה חוזרת במכון שהוא בוחר?

הבנתי גם שבבדיקות האלה יש כל כך הרבה כסתחים, מה שמחזיר אותי לשאלה - האם בכלל כדאי / לא כדאי?

יש פה מופרעים שעשו סתם בדיקה, אפילו בלי שום כוונה של מכירה, רק בכדי לקבל עוד קצת מידע על מצב הרכב ברשותם?

פורסם

לא. מיותר.

הבדיקה לא תיתן שום אינדיקציה על מצב הרכב.

חבל על הכסף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דווקא מאוד כדאי, גם בכדי לקבל תמונה כללית על מצב הרכב, בעיקר בכדי ללחוץ על המחיר, הדוחות הללו של המכונים כמעט תמיד נראים כמו דיווח על קטטסטרופה מעבר לפינה, הרי הם נזקקים לכיסוי עכוז, אז איך לא. אחת ההשקעות הטובות לטעמי, תשואה של כמה מאות אחוזים בזמן קצר מאוד.

פורסם

לא הייתי ממליץ.

בזמנו צילמתי את הבדיקה שקונה פוטנציאלי עשה במתוך מחשבה להראות את זה לקונים אחרים בעתיד(הבדיקה הייתה טובה עם פה ושם כסת"חים)

במציאות זה עשה יותר נזק מתועלת. אנשים הרבה יותר קלים על ההדק כשהם לא הוציאו 500 שקל על בדיקה, וכול כיסוי תחת רגיל, אצל מי שלא מגיע מעולם הרכב, היה ניראה לו כאילו המנוע והגיר הולכים להתפרק מחר.

בקיצור, ממש מיותר.

פורסם

רועי 5,

הוא המוכר, לא הקונה..

כדאי , רק אם מחפשים לשרוף 500₪ מיותרים שכבר לא מצאת היכן לשרוף אותם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תעשה אם אתה רוצה, אבל תשמור את האינפורמציה לעצמך.

יש הרבה קונים פרנואידים שיגידו לעצמם, רגע, מוזמנת פה בדיקה והרכב לא נמכר.

לך תסביר לאחד כזה שאתה הזמנת את הבדיקה מרצונך ללא קשר לקונה כלשהו (אפילו ששמו לא מופיע שם)..

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אין ערובה שזה יוריד במחיר. מי שמכיר את המכונים האלה יודע הרי שכל הדו"ח שלהם הוא בלוף, ולכן אין סיבה להוריד מחיר בעקבותו, אלא אם המוכר ממש לחוץ למכור. לפני שקניתי את הפורד שלי, לקחתי אותה למוסך מורשה שעושה "וויש" של 10 דקות על האוטו (בחינם, זה שירות שמוסכים נותנים לפעמים כדי לשמר אותך כלקוח עתידי) - הרים את האוטו, ראה שהכל תקין, אין פגיעות, אין נזילות, עשה סיבוב של 2 דקות ואמר לי בהצלחה.

עריכה - רק עכשיו הבנתי שהוא מוכר רכב. זה כבר ממש לא ברור למה שמישהו יעשה כזה דבר.

פורסם
רועי 5,

הוא המוכר, לא הקונה..

כדאי , רק אם מחפשים לשרוף 500₪ מיותרים שכבר לא מצאת היכן לשרוף אותם.

צודק, למוכר אין סיבה לערוך בדיקה כזו, אף אחד ממילא לא יבטיח לו תוצאות דומות בבדיקה שיערוך הקונה.

פורסם

לא רק זה, בדיקה כזאת עלולה לגרום להיפך מהכוונה הראשונית - הקונה עוד יחשוד שהבדיקה מבושלת, שמדובר בסוחר שמנסה להסתיר בעיות . כי אין שום היגיון בבדיקה מטעם מוכר פרטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדיוק.

חוץ מזה, שגם אם תלך לבדיקה עם קונה על עוור, ותתחייב עליה. במקרה הגרוע תשלם על הבדיקה ותדע להבא בדיוק מה מצב הרכב שלך.

במקרה הטוב הרכב פיקס והרכב יימכר.

כך שבכל מקרה הצעד של בדיקה מקדימה הוא מיותר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

עדיף לדעת מה מצב הרכב ובהתאם למכור.

אם אתם לא יודעים, תשאלו את המוסכניק שלכם על מצב הרכב. מאמין שייתן להם אינדיקציה טובה מהכרות שלו עם הרכב שלכם.

לצערי הרב, בסדר העדיפות של הישראלי הממוצע הוא לא לטפל ברכב, אלא כאשר יש תקלה להעביר את הרכב הלאה.

פורסם

גם אם יש ברכב בעיות שאתה לא מודע להם זו לא אחריות שלך לחפש אותן.

מי שרציני שישלם את ה500 ש"ח האלה על בדיקה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מצטרף לדעת הרוב.

מיותר.

את ה-500 ש"ח האלו עדיף שתוריד במו"מ על תקלות מאשר תיתן אותם למכון הבדיקה.

לגבי מצב הרכב -

אתה חייב לדווח כל מה שאתה יודע, לא מה שאתה לא יודע.

אני לעולם לא מתחייב על מנוע/גיר/שלדה. גם מכון הבדיקה לא מתחייב על זה.

אני אספר לקונה את כל האמת, אתן לו את כל המסמכים, קבלות על תיקונים, במידה והיו תאונות שידועות לי - אספר ולא אמנע ממנו לבדוק את הרכב לשביעות רצונו (בגבולות ההיגיון).

אבל לך תדע מה יכתבו לך בטופס בדיקה. רעש גלגלות, שסתומים, בלאי דיסקיות, דברים שהם בכלל לא יכולים לבדוק. הכל בשביל כסת"ח נגד אחריות.

אחד פה בדק רכב בארחיות יצרן במכון והייתה תקלה ברכב אחר כך וגם היצרן וגם המכון מיהרו להתנער.

פורסם

לא ידעתי שמה שאתה לא יודע אתה לא מחויב לגלות. הייתי בטוח שאם מוכר רכב, ולאותו רכב יש בעיה במנוע/גיר/שלדה.

אתה מחויב ליידע את הקונה, מתוך גילוי נאות. בתור בעל הרכב, אתה צריך לדעת על כך.

אבל כעת אני מבין שאם אתה עצמך לא יודע, אין לך כל חובה שכזאת?

זו הסיבה שחשבתי שאולי כדאי להשקיע בבדיקה. אבל כעת אני מבין שאין טעם, זה רק יצור יותר נזק מתועלת?

לא ניסיתי להיות יותר צדיק מהאפיפיור, כנראה החשיבה שלי לא הייתה נכונה מלכתחילה.

• תוכן חדש...