Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק. לא חשבתי על זה.

לא יודע למה הלכתי לכיוון הזה בכלל. אולי מהחשש שאחר כך יבוא הקונה הישראלי, ויתלונן למה לא אמרת לי? למה לא יידעת אותי?

אבל ענית תשובה יפה ונכונה, נניח והרכב נמכר עם מנוע תקין, ורצה הגורל יום למחרת כשהרכב אצל הקונה נגרם נזק למנוע. איך המוכר אשם?

מעניין כנראה התפיסה שלי לגבי גילוי נאות הייתה יותר מדי מוגזמת.

חשבתי שבכל עסקת מכירה, רכב או דירה, יש חובה לגלות על ליקוים משמעותיים לקונה.

גם אם אינך מודע אליהם, אתה צריך לעשות את הדרוש עליך בכדי להיות מודע. בדיקה לרכב לפני מכירתו, בדק בית לפני העמדה למכירה.

כעת אני מבין שהגישה שלי מפגרת. כי אתה רק תשפוך פה כספים וגם תייצר לך נזק.

אם אתה לא מודע למשהו, אז אתה לא מודע. אין צורך להיות צדיק יותר מהאפיפיור.

כנראה אני קורא יותר מדי בטמקא ולא חסר מקרים, שלאחר מכן הקונה הצליח להאשים את המוכר

שהוא ידע, גם כשהמוכר לא ידע, וכביכול הסתיר זאת מהקונה בכדי לקדם את המכירה ולסגור עסקה. אולי מפה החשש.

או פשוט עורכי הדין היום כל כך מוצלחים, שגם אם באמת לא ידעת, יצליחו להאשים אותך שידעת אבל הסתרת.

פורסם

יש לך רכב שאתה מכיר את העבר שלו מבחינת התאונות? טיפלת ברכב בזמן כל השנים? אם התקלקל משהו, תיקנת? עכשיו הכל תקין, זה מה שידוע לך.

הקונה ייקח את הרכב לבדיקה משלו וינסה להוריד במחיר על סמך מה שיירשם בבדיקה. חלק ממה שיירשם זה כסת"חים של המכון ( כדי להיות פטור מאחריות לתקלות מנוע /גיר/ הגה ב 3 חודשים לאחר הבדיקה ).

אם הקונה מודע למשמעות של מה שנרשם או כבר ראה בחיים כמה בדיקות כאלה, זה לא ירתיע את הקונה ( עדיין ינסה להתמקח לגבי המחיר ). אבל יכול להיות שתיפול על קונה שיחשוב שהרכב לא תקין ואפילו ינסה לדרוש ממך את מחיר הבדיקה בחזרה ( בגלל אותם כסת"חים של המכון ).

אתה בחור רגיש, אל תתחייב לפני הבדיקה על שום דבר מעבר למה שידוע לך לגבי התאונות ושהרכב מבחינתך עבר את כל הטיפולים והתיקונים בזמן. אינך מפרק מנוע או גיר - לכן אינך יכול להתחייב שהסעיפים מנוע וגיר ייצאו ללא הערות מצד המכון. ממה שידוע לך, הרכב תקין לגמרי. רוצה - תיקח לבדיקה, לא רוצה אל תיקח. אבל אינך מממן בדיקות של הקונים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני דווקא מפציר בקונים לבדוק.

על מנת להיות רגוע - אם הקונה מסרב ללכת למכון - אתה יכול לבצע עם הקונה הסכם שבו הוא מצהיר שהוא בדק את הרכב לשביעות רצונו.

אני מכרתי רכב ובא אלי בחור צעיר עם עוד מישהו. בדק את הרכב 15-20 דקות.

אמרתי לו - קח למכון.

אמר לי - שהבחור השני הוא מכונאי והוא סומך עליו יותר מכל מכון.

פורסם

הבנתי טוב תודה. מיותר לציין שהשאלה נשאלה מחוסר ניסיון במכירת / קניית רכבים מיד שניה. לא ידעתי מה נהוג ומה לא.

• תוכן חדש...