Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כתבתי בעבר את דעתי על עיצוב, ובייחוד על עיצוב הרכב לשוק האמריקני, שלטעמי נופל בהרבה מהעיצוב באירופה. חלקכם אולי לא יסכימו עימי וזה בסדר, אך לדעתי הם בדרך כלל לא יודעים לעצב רכב ומסתפקים בהגזמות ובשרבוטים לא עדכניים במקרה הטוב, וגמלוניים או חסרי חן/פרופורציות במקרה הרע.

בחרתי שלוש דוגמאות אקראיות שנמכרות בשוק האמריקני ולדעתי עוצבו בארה"ב אך ורק לשוק הזה.

לינקולן MKZ

3535.jpg

Ram laramie longhorn southfork

6566.jpg

Lexus GX460

3356.jpg

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראיתי את הלקסוס הזאת במציאות. אכן ניראית כמו אח בן גילוי עריות של לנד קרוזר.

לקחו לנד קרוזר והלבישו עליה פרונט לא קשור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הMKZ היא למעשה המחליפה (הלא רשמית) של הTown Car.

לא שיא היופי, אבל גם לא כזו מכוערת במציאות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הליקולנים בשנים האחרונות באמת מכוערות , הדגמים החדשים משתפרים דווקא, גם אם לא בצורה ממש מקורית.

יש בהחלט מקרים שעיצוב לשוק האמריקאי נגמר בעיצוב רע, הפוקוס דור 2 לדעתי דוגמא מובילה.

לטעמי אפשר להוסיף גם את הGMC אקדיה החדש עם הפרונט שלו והטויוטה היילנדר.

פורסם

הטויוטות שבתמונות הן דגמים עולמיים, לא רק ארה"ב (כולל לקסוס)

את לינקולן פורד כמעט הרגו במשבר הכלכלי, הם עכשיו מחליפיים את כל הדגמים שלהם לדגמים חדשים.

הביואיק הזאת היא אופל אינסיגניה עם לוגו אחר.

מכונית סינית לגמרי, ביואיק היא אחת מחברות הרכב הנמכרות ביותר בסין והם מייבאים רכבים לארה"ב מסין.

אבל אתם צריכים להבין שאמריקאי יכול לעשות אלפי ק"מ ביום (אני עשיתי 1100 ק"מ ב 12 שעות), הוא לא יכול לעשות את זה עם פיאט 500 עם מנוע 2 צילינדר.

אצלהם כל דבר פחות מ V8(לא מעניין אותם באיזה נפח) לא נחשב.

רכב צריך להיות הרבה יותר שרירי בשבילהם, מכונית חשמלית באירופה היא רנו זואי ובארה"ב טסלה X שעולה 150000 $

לא העלתם מספיק תמונות של טנדרים, הרכבים הנמכרים ביותר בארה"ב הם טנדרים.

מוכרים שם יותר טנדרים מרכבים פרטיים או ג'יפים.

זה כבר חולני ולא הגיוני.

צרפתי תמונות של:

טנדר קליל של פורד f350 super duty.

לינקולן קונטיננטל

יש להם גם רכבים בטוב טעם, למשל זה

jeep grand cherokee trackhawk

רכב פשוט ועדין עם 707 כ"ס, 0-100 ב 3.5 שניות.

מי לא צריך 707 כ"ס בשביל לקפוץ לקנות איזה ארונית באיקאה?

2018-Lincoln-Continental-for-sale-review-.jpg

2018-Ford-F-350-side-e1462534889143.jpg

2018-Jeep-Grand-Cherokee-Performance-Trackhawk.jpg

אייל

פורסם

אם נישאר בתחום העיצוב, לדעתי זה לא משנה אם זה מכוער או יפה (זה ממילא עניין של טעם אישי). העיקר שלא יראה כמו חיקוי למכוניות אירופאיות \ אסייתיות.

קרייזלר 300 או דודג' צ'רג'ר, כדוגמא, נראות כמו מכוניות אמריקאיות. אתה לא יכול לטעות ולחשוב שמדובר ברכב אירופאי. וזה טוב בעיניי, שמשמרים איזושהי זהות "לאומית" (משתמש במילה לא כל כך מתאימה, אבל אתם מבינים את כוונתי). כדוגמא הפוכה, דווקא הקונטיננטל הנ"ל יכול היה להיחשב כמשהו אירופאי (מייבאך), וזה לדעתי לא מוצלח. אני כבר לא מדבר על הביואיק הנ"ל, שזו אינסיגניה עם גריל שונה וממילא לא אמריקאית כלל.

וכמובן שזה (לא) עובד גם הפוך, כשיפנים מנסים לחקות מכוניות אמריקאיות - דוגמא:

2014-Toyota-Crown-4Carscoops%25255B3%25255D.jpg

פורסם
ואירופאים לא יכולים לעשות אלף קילומטר ביום?

זה פשוט תרבות הרכב שלהם בשונה מאירופה ומאסיה , לטוב ולרע.

האירופאי הממוצע גר בעיר צפופה וחונה ברחוב. האמריקאי הממוצע גם בפרברים ונוסע כמה מאות קילומטרים לעבודה.

אתה משווה את שטח ארה'ב למדינות באירופה? אירופאי יעשה 1000 ק'מ והוא יהיה במדינה אחרת

אייל

פורסם

לפי גוגל, הנסועה הממוצעת לנהג בארה"ב היא כ-13K מייל - כ-20% יותר מאשר בישראל.

גם באמריקה יש רק 24 שעות ביממה, ואני חושב שגם האמריקאי הממוצע מעדיף להקדיש את זמנו לעיסוקים אחרים (עבודה, תחביבים, משפחה וכו') מאשר לנסוע בכביש כל היום.

לעניין העיצוב: אני לא חושב שאפשר לנתק עיצוב (של הרכב, או כל דבר אחר) מהמטען התרבותי והאסתטי בסביבה הרלוונטית. במובן זה, העיצוב האמריקאי תמיד היה בעיניי תערובת אקלקטית ומוזרה ביותר של סגנונות שלא קשורים לכלום בלי שום קו אחיד. זה משתקף בבתים, במכוניות, באוטובוסים ועוד. לא פלא שהעיצובים היפים ביותר מגיעים ממדינות בעלות מסורת מגובשת של אסתטיקה מוקפדת - צרפת, איטליה, גרמניה ומדינות סקנדינביה. לאמריקאים יש עוד כברת דרך לעשות עד שיגיעו לשם. (על תרבות האסתטיקה המקומית שלנו כמובן שאין מה להרחיב את הדיבור - היא איננה קיימת כלל.)

חזיר דיזל

פורסם
למה ללכת על רכבים לא רעים עיצובית ?

הנה דוגמאות טובות:

2017-toyota-camry%20hybrid-rear-view_11392_119_640x480.jpg

2013-Toyota-Land-Cruiser-3.jpg

247621.jpg

dcac47899fa944aa4911f678891281f0.png

2016-lincoln-navigator-01.jpg

2017-gmclife-introducing-the-all-new-2018-terrain-s1-980x347-04.jpg

2015-300C-Sedan_02.jpg

יש להם יציאות.

אני דווקא חושב שהדוגמאות שלך מחזקות את הטענה של פות״ש.

לטעמי תוצרת אירופי ברוב המקרים נראית יותר טוב מתוצרת ארה״ב (ומזרח).

הסיבה כנראה שהשוק האמריקאי אוהב את המראה הישר והזוויתי יותר

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נראות כמו מתיחות פנים מודרניות לרכבים משנות ה90.

מזכיר קצת את הגולף.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

נכון, אני חיזקתי את הטענה שלו עם רכבים מכוערים יותר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מסכים,האמריקאיות ברובן לא נראות טוב,גם חלק לא קטן מהקוריאניות נראה לא טוב,הרכבים האירופאיים מעוצבים יותר באלגנטיות.

• תוכן חדש...