Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - מרצדס C63s AMG

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכירים את זה שאומרים שכלי רכב זה נשק? כזה שבשימוש לא נכון יכול להרוג? אז אם היונדאי שעוברת לידכם ברמזור זה אקדח טעון, אז המרצדס הזאת היא טיל גרעיני שבכל לחיצה על הגז מאפס את הזמן לשיגור ל-0.

דיברו פה כל כך הרבה על הכוח של התפלץ הזה, אבל באמת שכתיבה פשוט לא מצליחה להעביר את זה, לא משנה בכמה מטאפורות נשתמש.

עומד ברמזור, בלי בקרת שיגור בלי כלום, פשוט מחכה לירוק כדי ללחוץ על הגז.

הדבר הזה פשוט פירפר לי עד שהגענו בערך ל-100 קמ"ש. ממש מרגישים את התחת מנסה לברוח ואת הבקרה שכל הזמן מנסה לשמור אותה בקו ישר. הנורה של הבקרה היבהבה כל כך הרבה שעוד היה אפשר לחשוב שאנחנו במסיבה במועדון. אם זה היה הנעה קדמית, היינו מקבלים טורק-סטיר שפשוט לא היה נגמר.

זה ממשיך כמובן גם ביציאה מפנייה.

יש שם כל כך הרבה כוח שאם לוחצים על הדוושה רק ס"מ אחד יותר ממה שצריך, זה שולח יותר מידי כוח לגלגלים ואז לבקרה אין ברירה אלא להתערב. פשוט הרים על גבי הרים של כוח, בכל סל"ד, בכל הילוך, בכל מצב.

הגיר שותף פעולה מושלם לכלי הזה. זה לא סוד שאני מת על ה-ZF8 המהולל, שמבחינתי הוא הגיר האוטומטי המושלם. חזק, מהיר, אמין. הרכב היחיד שהיה מצויד בגיר שאהבתי יותר הייתה הקיימן S שנהגתי עליה בגרמניה, שזה כמובן ה-PDK.

אבל פה, פה זה משהו אחר. כל הממבו-ג'מבו הטכנולוגי שפבל רשם בכתבה על הגיר פשוט לא מעניין (סליחה פבל, פליז דונט קיל מי), מה שהם עשו שם זה פשוט בלתי אפשרי. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. הגיר יורה את ההילוכים כמו וולקן של F16. למעלה, למטה, לא משנה מה תזרקו עליו, הוא מגיב, ומהר. ממש מהר.

הדבר היחיד שהיה לי קצת מוזר זה ההילוך הראשון. בגלל העניין הזה עם המצמד הנפרד להילוך הראשון, יש מין הססנות כזאת בזינוק.

אני מניח ששימוש בבקרת שיגור פותר את זה, אבל לא ניסיתי.

ההתנהגות של הרכב לא ברוטאלית כמו שציפיתי. אמנם ההגה עם טרן-אין מהסרטים אבל תקשורת זה לא הצד החזק שלו. זה כבר הפך לקצת מבעס שרכבים כל כך טובים וכל כך חזקים, עם שלדה מדהימה, מגיעים עם הגה כזה.

שלא תבינו לא נכון, זה ממש לא הגה רע, להיפך, הוא ממש טוב. אבל חסרה לי התחושה בידיים.

כמו שפבל כתב, השלדה זה כבר משהו אחר.

תבינו, אנחנו מדברים פה על פאקינג מעל 500 כ"ס, הנעה אחורית, ברכב שכל מהותו זה טירוף. ציפיתי לחיה שלא ניתן לאלף, אבל קצת הופתעתי.

אחרי קצת נהיגה בכבישים המפותלים האהובים עליי, פתאום מתחילים לקלוט את הדבר הזה ולהבין אותו, כאילו סיימתי ללמוד את השפה שבה המכונה הזאת מדברת ועכשיו אני מתחיל להבין אותה וגם להסביר לה מה אני רוצה.

עם כל פנייה, הביטחון עולה והקצב עולה. פתאום מצליחים לקלוט את הכל טוב יותר, פתאום מצליחים לבצע טוב יותר. אה, וזה ממש לא לקח הרבה זמן, פחות משעה.

הרכב הזה שמרה כל כך הרבה ביטחון, ויודע לבצע כל כך טוב, שזה אשכרה יכול להיות מסוכן ולגרום לאנשים להכניס את עצמם למקומות שהם לא יידעו לצאת מהם. מזל שהבקרה עובדת ממש יפה (אם כי לוקח לה קצת זמן לשחרר את המצערת לפעולה). עכשיו רק לקוות שאנשים שלא יודעים מה הם עושים וקונים את הרכב לא ינתקו את הבקרה.

על כל ההתנהגות הזאת משלמים בנוחות, אין מה לעשות.

לקחתי אותה לכביש האהוב לבחינת מתלים. כביש זאת אולי מילה קצת חזקה. זה יותר בכיוון של "שפכנו קצת אבנים שחורות על הכביש, עברנו על זה עם איזה מטאטא, תיבלנו בפתחי ביוב לא ישרים ובגבהים שונים, וקינחנו בשברים אורכיים ורוחביים עם תיקונים".

הרכב הזה די מעניש. הוא נוח רק ברמה אחת מעל מלגזה. זה לא נורא, כי בסופו של דבר הרכב זה פותח ונבנה למטרה מסוימת.

על העאלק-כביש הזה גם הבחנו באיכות ההרכבה. איכות זאת לא המילה פה, כי היו הרבה, הרבה יותר מידי קרקושים.

מהקונסולה המרכזית, מקורה B, מהחגורת בטיחות ואני בטח שוכח כמה. נגיעה קלה בקונסולה ושומעים חריקות. ממש אבל ממש לא לעניין. זה על גבול הפלילי.

כשאני אומר את זה לפבל, הוא מזכיר לי שבכל המרצדסים שבחנו, איכות ההרכבה הייתה פחות ממה שציפינו. אז חשבתי על זה, אולי הבעיה היא בציפיות שלנו? לא נראה לי, כי צברתי מספיק קילומטרים על רכבים מבוואריה ואמנם גם שם זה לא מושלם, אבל זה לא היה ברמה הזאת.

ולסיכום, כדאי להשוות למתחרה מבוואריה, הלא היא ה-M4.

יצא לי לדגום אותה בגרמניה לא מזמן.

הבימר הרבה יותר טריקית. הרים של אחיזה שנעלמים בשנייה. מגיע לעיקול, מפנה את ההגה, מרגישים את הרכב דרך התחת, אחיזה אחיזה אחיזה אחיזה, בום התחת עף. מה זה עף, אם אתה לא יודע להגיב ומהר, זה ייגמר ברע.

הבימר הייתה נוחה יותר, אבל פה המקום לציין שכמו שאמרתי, נהגתי בגרמניה, איפה שגם באיזה כפר מרוחק 200 ק"מ ממינכן, בכביש שנמצא באמצע שום מקום על איזה הר, עם 2 נתיבים שביחד יש להם רוחב של נתיב אחד, ועדיין איכות הסלילה הייתה כמעט מושלמת.

שתיהן נוסכות ביטחון, עם שתיהן קל לנהוג מאוד מהר, ובאמת שאין לי מושג במה הייתי בוחר. אני חושב שזה מאוד אינבידואלי.

1. על פי מדריך באתר שכן לאוטו הזה 476 סוסים ולא מעל 500, לא שהנתון הראשון הופך את האוטו לעגלה, אבל בכל זאת מבקש אם אפשר הבהרה האם מדובר במשהו שאינו נמכר כאן באופן רגיל.

2. ואי אפשר בלי לדחוף עוד פעם לכל חור את התילתן ירוק ג'וליה שלה 510 סוסים, נתוני תאוצה עדיפים ולפחות על פי מבחנים זרים היא מצטיינת בהתנהלות נוחה וסיבילית אם דווקא רוצים, זה מבלי למעט מיכולותיה הדינמיות שהן, שוב ועל פי מקורות זרים משהו באמת משובח, אפילו בהשוואה לחברות כאן במצוטט. והיא גם זולה יותר אגב.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1. שים לב שיש הבדל בין C63 ל-C63S. גם ה-S נמכרת בארץ.

2. לא יכול לחוות דעה כי לא נהגתי על הג'וליה. כשזה יקרה, אדע להשוות.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אחלה ביקורת של כל המבקרים ובראשם פבל!

אמנם אני ניזון בעיקר מיוטיוב, אבל לטעמי האישי בלבד, למנוע 8 הצילינדרים של מרצדס יש את הסאונד הטוב ביותר. מה לעשות? אני נמשך יותר לבאס מאשר לצרחות. ע"פ לא מעט ביקורות שקראתי, רוב העיתונאים\מבקרים יאמרו שליגואר F TYPE ולאסטון מרטין יש את הסאונד הטוב ביותר. על טעם ועל ריח...

מבחיחנת מראה, זה שוב עיניין של טעם אבל לדעתי כל דגמי הקופה החדשים של מרצדס כולל הג'יפים הם יצירות מופת. אני מודע לעובדה לפחות בסגמנט של הג'יפים הצורה הומצאה ע"י ב.מ.וו אבל לדעתי מרצדס עשו זאת טוב יותר. בערך כמו אייפון ואנדרואיד.

האם יש דבר כזה מספיק לכוח? לטעמי בגדול לא. לרכב דיילי אני מוכן להסכים וגם לרכב הנעה אחורית כדיילי אני אסכים. מעבר לכך יאללה בלאגן :lol:

פורסם
1. על פי מדריך באתר שכן לאוטו הזה 476 סוסים ולא מעל 500, לא שהנתון הראשון הופך את האוטו לעגלה, אבל בכל זאת מבקש אם אפשר הבהרה האם מדובר במשהו שאינו נמכר כאן באופן רגיל.

2. ואי אפשר בלי לדחוף עוד פעם לכל חור את התילתן ירוק ג'וליה שלה 510 סוסים, נתוני תאוצה עדיפים ולפחות על פי מבחנים זרים היא מצטיינת בהתנהלות נוחה וסיבילית אם דווקא רוצים, זה מבלי למעט מיכולותיה הדינמיות שהן, שוב ועל פי מקורות זרים משהו באמת משובח, אפילו בהשוואה לחברות כאן במצוטט. והיא גם זולה יותר אגב.

למה לדחוף את אלפא לתרד של amg? ולגרסת s יש 510 סוסים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם (נערך)

אני נהגתי ב-C63 "הרגילה", בלי ה-S. אני זוכר שבשניות הראשונות הייתי פשוט בהלם מכמות הכוח שמחכה מתחת לרגל שלי ומהסאונד המטורף.

לקח לי זמן לבטוח בעצמי לשחק איתה, זה קרה רק ביום השלישי והאחרון שלי איתה וגם אז פחדתי שהיא תנשך.

היא לא נוחה, לא שקטה ומרגישה בהמתית אבל לא הייתי אומר שאי אפשר לחיות איתה כדיילי, המחיר בעידון ביחס לטירוף שהיא מציעה מתקבל בעיני.

העיצוב יפייפה בעיני, דומה ל-C הרגילה ועדיין שונה מאוד וכוחני הרבה יותר. התמונות כרגיל מדהימות.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם

מבחינת "החיים עצמם"? הייתי מעדיף את ה-C43 AMG, אם לבחור משהו שהוא בערך מהסביבה.

אוטו שהוא משיגנע לא קטן אבל גם יודע להיות קרוזר נעים ולא מכריח אותך לעשות מעשים אסורים.

מסכים לגמרי.

מהקולקציה של מרצדס זו המכונית שהייתי בוחר, מכונה נפלאה.

החיסרון (מה חיסרון? אולי חיסרונצ'יק) היחידי שמצאתי בה הוא שהמנוע מושך פחות טוב מסל"ד תת קרקעי ביחס למנוע ה- B58 של הבווארים.

השאר לטעמי מושלם.

פורסם
למה לדחוף את אלפא לתרד של amg? ולגרסת s יש 510 סוסים

ולמה לא שאלת את השאלה דנן כש"דחפו" פנימה את ה M4. ולמען הסר ספק ובניגוד להגיון תגובתך, אני סבור שיש מקום בהשוואה למתחרות, אפילו אם אחת מהן אינה, שומו שמיים, מגרמניה.

לענין הסוסים אני ניזון ממדריך אתר רכב שכן, אמין למדי בכל הנוגע לנתונים יבשים, שם גם ל S סוסים מספר סוסים נמוך מ 500. מקבל בהחלט ששם טועים.

פורסם

476 כ"ס ב-63, 510 כ"ס ב-63S.

367 כ"ס ב-43, אגב. יותר ממספיק ליום-יום. בסטיישן בשבילי, תודה.

כלמוביל בכלל מייבאים סטיישנים למי שמעוניין?

נתקלתי ב-C350e סטיישן לא מזמן, מעניין אם הגיעה דרכם או לא.

פורסם

רועי, פשוט כנס לאתר של היצרן, אם עוד יש לך ספק.

הג'וליה רלוונטית לשרשור כי היא מתחרה של הרכב ועל פי ביקורות באינטרנט ובעיתונות היא גם טובה יותר מהמרצדס.

אני פשוט לא יכול לחוות דעה עליה כי לא נהגתי עליה. על M4 כן נהגתי ולכן היא הופיעה בתגובה שלי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
.

367 כ"ס ב-43, אגב. יותר ממספיק ליום-יום. בסטיישן בשבילי, תודה.

ביליתי יום שלם עם רכב כזה בנסיעת היתגרזנות קשה.

זה לא רק שמספיק ליום-יום, זה מספיק לכל מטרה שהיא בצד השפוי של ההתנהגות.

תראה, ההבדל לטעמי בין זו לבין ה- C63 הוא קטן, לשתיהן יכולת דומה וקרובה גם בנסיעות מאתגרות, ההבדל הוא רק בעומק הלחיצה על דוושת הגז ובאורכה.

על הנייר ה- C63 תעשה קציצות מה- C43, בחיים האמתיים עם נהגים ברמתנו (רמתנו - נהג מעל הממוצע, אולי גם הרבה מעל הממוצע עם התנסות בנהיגה ספורטיבית חובבנית אבל לא מקצוענית) לדעתי נהג ה- C43 יהיה מהיר יותר.

פורסם

367 סוסים פעם היה הספק של מנוע 5.5 v8. וזה היה נראה המון. היום זה אפיךו לא הספק "ביניים". חולני איך שהספקים מטפסים.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

ה-C43 שנבחנה כאן לפני כמה חודשים השאירה אותי עם טעם חזק של עוד. היא ללא ספק מכונית מצוינת, אבל מ-AMG אני מצפה לפראות, לגסות, לאו דווקא למכונית "עגולה".

ה-C63S היא פשוט בול. כך אני מדמיין מכונית מבית AMG. כמובן שכמו ב-C43 גם כאן האנטיריור איכותי ומזמין, בתוספת בונוס נחמד של שעון IWC, כאילו שהייתי צריך עוד סיבה לאהוב אותה.

הצליל שמיימי. התאוצות מדהימות וההתנהגות, או ההתנהגות. היא מתחלקת ל-2. כשהבקרות מופעלות, הן פועלות כל הזמן - מעל 70 קג"מ בגלגלים האחוריים מעבידים אותן בפרך.

כשהבקרות מנותקות למחצה (מצב RACE) הנהיגה בכביש המפותל הופכת למשחק חביב של "בואו נראה אם אצליח לתפוס את הזנב לפני הבקרות". כשזה מצליח, אתה מרגיש מינימום קולין מקריי. היא מאתגרת, ומאד מהנה. ביציאה מהפניה אתה מתחיל, בעל כורחך, להיזכר בכל מה שלימדו אותך על חזרה הדרגתית לגז. תפספס את ההדרגתיות - התחת בחוץ. וזה כיף, מדהים כמה זה כיף. עם זאת, כשאתה מתחיל לקלוט את גבולות האחיזה ומנסה (ומצליח) להנפיק נהיגה "נכונה" וחלקה - הסיפוק עצום גם כן (אם-כי חייבים להודות שהקטע של התחת בחוץ פשוט כיף).

למרות שהמנוע מאד חזק ומדהים כשלעצמו, מבחינתי הוא לא גולת הכותבת במכונית, אלא ההתנהגות, השילוב המעולה בין שובבות לאחיזה ויכולת פיתוח קצב מרשימה ביותר. אני אפילו די מסכים עם חלק מהטענות שעלו כאן בשרשור לגבי היות הרכב, עם המנוע הזה, קצת מוגזם לשימוש יומיומי. הוא מאד מגרה לדבר עבירה, והעוצמה, יחד עם הקלות המטורפת להגיע למהירויות גבוהות באמת, היא נטל לא פשוט בהתנהלות יומיומית.

המכונית המושלמת מבחינתי הייתה C43 עם המתלים וההנעה האחורית של ה-C63. בכל מקרה, נהנתי מאד, וגם עכשיו כשאני נזכר במבחן החיוך נמרח על הפנים בחוסר שליטה טוטאלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
367 סוסים פעם היה הספק של מנוע 5.5 v8. וזה היה נראה המון. היום זה אפיךו לא הספק "ביניים". חולני איך שהספקים מטפסים.

בוא ניכנס לפרופורציות

התחלתי על רכב עם 30כ"ס וזה היה מזמן.

רכב משפחתי היום 120-150 כ"ס.

כלי רכב עם 400-500 כ"ס צריכים להשוות עם כלי רכב שבעבר היו עם 130-180 כ"ס.

כמובן שיש שוני בצמיגים במתלים במבחר הבקרות שיש כיום לעומת העבר.

מה לא השתנה?

הנהג.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
והעוצמה, יחד עם הקלות המטורפת להגיע למהירויות גבוהות באמת, היא נטל לא פשוט בהתנהלות יומיומית.

מסכים לגמרי עם תוכן הפוסט שכתבת.

יכול לשתף מניסיוני הדל, אצלנו בחניה שתי בוואריות האחת עם 177 כ"ס והשנייה עם 326 כ"ס.

הקטנה נוסעת סבבה ואני נהנה ממנה מאוד, אבל ישנם לא מעט פעמים שבהם אני דורש מהרכב לספק את מלוא כוח המנוע ובמקרים האלה הייתי שמח לעוד כמה סוסי עזר.

הגדולה זה כבר סיפור אחר כי הקלות שהרכב מפתח מהירות פשוט מגוחכת, אתה רוצה עוד קצת כוח? תן עוד טיפת גז ומיד תעזוב כי הרכב כבר במהירויות YNET.

גם אם תיתן פול גז ותרצה עוד כוח אין כאן בעיה כי במקום לשחרר את דוושת הגז אחרי ארבע שניות אתה תשחרר אחרי חמש שניות.

רזרבות הכוח מטורפות וזו אחת הסיבות שרשמתי את דעתי לפיה 350-400 כ"ס זה הגבול השפוי העליון.

הסיבה השנייה מקורה כבר בפיזיקה, בנקודת הספק מסוימת הגלגלים כבר נכשלים במטלת העברת הכוח אל הכביש ואז בקרת האחיזה מתערבת. אם אין יכולת להוריד 400 כוחות סוס אל הכביש אז זה ממש לא משנה אם למנוע יש יכולת לייצר עוד מאה חמישים כאלה.

זו הסיבה שטענתי שבידיים שלנו ה- C43 תהיה מהירה יותר.

• תוכן חדש...