Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך הסדר - אסון או ששון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפוליסה שלך במפורש כתוב מאיזה שנתון רשאית חברת הביטוח להשתמש בחלפים תחליפיים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלקים כגון כריות אויר ומחשבים לא קיימים חליפיים אלא משומשים בלבד.

לפי הנחיית "אתגר" ולא לפי חוק ניתן להתקין כריות אויר ומחשבים משומשים לרכב גם בן יום.

אך ישנם הנחיו כיצד לבצע זאת, ורק במוסך מורשה יבואן ולאחר מכן ביצוע סריקת תקלות במערכת.

בפועל אני לא היתי מוכן להרכבי חלקים הנ"ל כמשומשים, מסיבה פשוטה.

רכב חדש אשר יצאה מחברה אין 100% שבמקרה תאונתי הכירות יפעלו, בשט לא בכריות אויר משומשות ולכאית אויר ישנו אורך חיים כמדומני 10 שנים.

שמאי חכם לא יסכים להרכיב חלקיפ בטיחותיים משומשים למרות שאין הגבלה לעשות כך מבחינת חוקית. בנוסך לכ לא חשוב שתדעו כי אין חוק האוסר שימוש בחלקים משומשים אלא הנחיה של אתגר

פורסם

תודה רבה ועוד שאלה,

בין שאר הנזקים היו שריטות וסדקים בפגוש הקדמי כתוצאה מהתאונה השמאי לא הסכים להכניס את זה לטופס שמאות,למרות שבוודאות והסברתי לו שאלו נזקים "טריים" מהתאונה.

מישהו יודע מה הנוהל במקרה הזה? במידה ונפגע הפגוש באזור מסויים אך באזורים אחרים שלו היו עליו קצת שריטות.

האם אני אמור לקבל תיקון גם על זה, השאמי טוען שהם לא משביחים לי את הרכב ורק מחזירים אותו לקדמותו.

הסכמתי עם כך אך הסברתי שיש נזקים בפגוש שהם טריים, מה לעשות?

בתודה מראש

פורסם

אם יורשה לי עוד שאלה קטנה,

בין שאר הנזקים לאחר התאונה שעברתי היו שריטות וסדקים בפגוש הקדמי כתוצאה מהתאונה השמאי לא הסכים להכניס את זה לטופס שמאות,למרות שהסברתי לו שאלו נזקים "טריים" מהתאונה.

מישהו יודע מה הנוהל במקרה הזה?

הפגוש נפגע באזור מסויים אך באזורים אחרים שלו היו עליו קצת שריטות,הוא לא היה חדש אך התווספו לו נזקים נוספים.

האם אני אמור לקבל תיקון גם על זה, השאמי טוען שהם לא משביחים לי את הרכב ורק מחזירים אותו לקדמותו.

הסכמתי עם כך אך הסברתי שיש נזקים בפגוש ואני לא מבקש שישביחו לי את האוטו אלה שיטפלו בו כדין.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים,תודה

פורסם

אם פנית לחברת הביטוח, והם סיפקו לך שמאי ומוסך "הסדר", דע שמוסך ההסדר הוא לקוח של חברת הביטוח, ודואג לאינטרסים שלה.

חפש "מוסך הסדר" במנוע החיפוש של הפורום.

לדעתי לא כדאי להסכים למוסך הסדר, אלא להביא שמאי מטעמך, למוסך שאתה תבחר, שדואג לרצות אותך ולא את חברת הביטוח, גם אם חברת הביטוח תפתה אותך ברכב חלופי ליום יומיים, או ביטול השתתפות עצמית.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

זה נורא מסבך את הכל, השתתפות עצמית גבוהה יותר 1000 ש"ח יותר, וקראתי בפורום שהביטוח לא חייב לקבל את המלצת השמאי הפרטי שלי, ואז אולי צריך לפנות לבית משפט, האם זה נכון או שהביטוח חייב לקבל את עמדת השמאי הפרטי?

תודה מראש

פורסם

אם מדובר במרצדס S-CLASS חדשה, או בפיאט אונו שנת 94 - זה שונה.

כל מקרה לגופו.

לא ציינת מה הרכב שלך, ומה גובה הנזק. (עריכה: אוחדו שלושה שרשורים עם כל הפרטים).

במקרה שיש לך דוח שמאי משלך, ולחברת הביטוח דוח שמאי משלה, גם היא וגם אתה תעדיפו להסתדר במו"מ בינהם, ללא משפט.

אם השמאי הוא מטעמם, וגם מוסך ההסדר, אני מקווה שברור לך למי הם דואגים קודם. לזה שמפרנס אותם. לא אתה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

פולו 2001, הנזקים הם כרית אוויר צדדית במושב ימני נפתחה, חגורה באותו מושב נתקעה ולא זזה, גלגל שמאל נהרס והתעקם.

ביקשתי מהשמאי להוסיף נזק בפגוש הקדמי שפשופים וסדקים עקב התאונה אך הוא סירב, הפגוש גם ככה כבר עם שריטות והביטוח לא מתכוון להשביח את האוטו אלא להחזירו לקדמותו, למרות שאלו נזקים טריים. האם הוא צודק? או שאמורים לתקן את הנזק.

פורסם
חלקים כגון כריות אויר ומחשבים לא קיימים חליפיים אלא משומשים בלבד.

לפי הנחיית "אתגר" ולא לפי חוק ניתן להתקין כריות אויר ומחשבים משומשים לרכב גם בן יום.

אך ישנם הנחיו כיצד לבצע זאת, ורק במוסך מורשה יבואן ולאחר מכן ביצוע סריקת תקלות במערכת.

בפועל אני לא היתי מוכן להרכבי חלקים הנ"ל כמשומשים, מסיבה פשוטה.

רכב חדש אשר יצאה מחברה אין 100% שבמקרה תאונתי הכירות יפעלו, בשט לא בכריות אויר משומשות ולכאית אויר ישנו אורך חיים כמדומני 10 שנים.

שמאי חכם לא יסכים להרכיב חלקיפ בטיחותיים משומשים למרות שאין הגבלה לעשות כך מבחינת חוקית. בנוסך לכ לא חשוב שתדעו כי אין חוק האוסר שימוש בחלקים משומשים אלא הנחיה של אתגר

תודה לאל שיש שמאים טובים ואמיתיים כמוך

פורסם

בין שאר הנזקים לאחר התאונה שעברתי היו שריטות וסדקים בפגוש הקדמי כתוצאה מהתאונה השמאי לא הסכים להכניס את זה לטופס שמאות,למרות שהסברתי לו שאלו נזקים "טריים" מהתאונה.

מישהו יודע מה הנוהל במקרה הזה?

הפגוש נפגע באזור מסויים אך באזורים אחרים שלו היו עליו קצת שריטות,הוא לא היה חדש אך התווספו לו נזקים נוספים.

הסכמתי עם כך אך הסברתי שיש נזקים בפגוש ואני לא מבקש שישביחו לי את האוטו אלה שיטפלו בו כדין.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים,תודה

פורסם

לגבי תשלום למוסך ההסדר,אשמח לדעת האם אני חייב להביא להם צ'ק בסוף התיקונים כמו שהם דורשים(צ'ק דחוי כמו שהם אומרים) או שאני יכול לדרוש מהביטוח שישלם להם לאחר השלמת התיקונים בלי שאני אצטרך להשאיר צ'ק דחוי ואז לקבל זיכוי מהביטוח או החזר.

תודה מראש

פורסם

שלום לכולם,

לגבי תשלום למוסך ההסדר לאחר הפעלת הביטוח המקיף,אשמח לדעת האם אני חייב להביא להם צ'ק בסוף התיקונים כמו שהם דורשים(צ'ק דחוי כמו שהם אומרים) או שאני יכול לדרוש מהביטוח שישלם להם לאחר השלמת התיקונים בלי שאני אצטרך להשאיר צ'ק דחוי ואז לחכות ולבדוק כל פעם מתי הם יחזירו לי הכסף.

תודה מראש

פורסם

מקובל להשאיר המחאה שוטף 60 יום/90 יום במקרה כזה וזאת בהנחה,שהתביעה מתבררת ובאה על פתרונה בתקופת הזמן הזו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...