Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההשוואה לקונטאש באמת לא עניינית מ2 סיבות עיקריות. הקונטאש טסה במחיר בגלל שהלמבורגיני של השנים האחרונות הן לא בדיוק למבורגיני "למהדרין". הן מעודנות ואוטומטיות, מפוצצות האלקטרוניקה, בקיצור, ממש לא זה. הסיבה השנייה, בדיוק כמו עם הנדל"ן, בגלל הריבית הנמוכה על ההפקדות, בעלי הפרוטה ומביני העניין רצו לשוק רכבי העל וחיממו אותו. אתם לא רוצים לדעת כמה עלתה קונטאש במצב מעולה (בסטנדרטים אירופאים/אמריקאים) לפני 8-9 שנים. על האספדה אני בכלל לא מדבר.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחכ התחילו להתפרסם מחירונים בעיתון פעם בחודש שנתנו איזה אינדקציה עד שהגיע יצחק לוי ויצר מצב שלמיטב ידיעתי הוא חריג בנוף הבינלאומי.

האמת שמשעשע לראות ישראלים בחו"ל שמתכוונים לרכוש רכב ושואלים כמובן מיד, האם יש מחירון שעל פיו ניתן להבין אם אקזמפלר מסוים הוא יקר או זול באופן יחסי.

רובנו פשוט התרגלנו ששמים מולנו אמת מידה למחירי הרכב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אגב, אני מחובבי המיאטה הגדולים ביותר אבל בפירוש לא הייתי קונה מכונית במחירים הללו.

רוני, כשקנית את המיאטה (הנהדרת) שלך בזמנו, המחירים היו יותר קרובים למחירון? יותר הגיוניים יחסית? מעניין להשוות כמה עלתה ה-NC שלך כשקנית אותה וכמה היא עולה היום.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

את המיאטה הקודמת שלי קניתי לפני כמה שנים במחיר של כמעט 15 אלף ש״ח מתחת למחירון, הזוי, אבל מיאטות בזמנו נמכרו הרבה מתחת למחירון (עודף היצע - כמעט 4 דפים של מיאטות ביד2).

את המיאטה הנוכחית שלי קניתי בהרבה הרבה מעל המחירון, כמו רוכשים רבים אחרים. זה המצב בשוק, עניין של היצע וביקוש.

אל תתרגש לרכוש מיאטה (אחת טובה!) ולשלם הרבה מעל המחירון. בסופו של דבר אלה הם המחירים שבהם נסחרים הרכבים האלה כבר כמה שנים טובות. יותר מזה, סביר להניח שתמכור אותה באותו המחיר פחות או יותר לאחר שנה ואפילו יותר של שימוש. בפועל, הרכבים האלה לא סופגים ״ירידת ערך״ כך שאתה יכול ״לממש״ את כספך בכל רגע נתון ודי בקלות אם יש לך רכב שמור.

החסרון הוא כמובן עניין הביטוח - במקרה של אובדן להלכה או טוטאל, אתה תקבל מחירון וזה עלול לכאוב בכיס.

בהצלחה.

פורסם
רוני, כשקנית את המיאטה (הנהדרת) שלך בזמנו, המחירים היו יותר קרובים למחירון? יותר הגיוניים יחסית? מעניין להשוות כמה עלתה ה-NC שלך כשקנית אותה וכמה היא עולה היום.

קניתי מיאטה NC 2006 (הראשונה שהגיעה ארצה!) בשנת 2008 כשהיא הייתה בת 3, במחיר של כ-135000 שקלים (חדשה עלתה אז 196 אם אני זוכר נכון). זה היה סביב המחירון, אני חושב.

מכרתי אותה ב-2013 אחרי 4.5 שנים אם אני זוכר נכון ב-80 ומשהו אלף (לא זוכר כרגע אם זה היה 82 או 88 - אני יודע שיש הבדל..) זה גם היה מחיר דומה למחירון.

הקונה נמצא גם פה בפורום לפעמים ולמיטב הבנתי היא עדיין אצלו. אני זוכר שבערך 3 שנים אחרי שמכרתי אותה הוא סיפר לי שהוא מקבל עליה הצעות שמאפשרות לו להרוויח עליה, כך ששווי הרכב רק עלה מאז - צריך לזכור ש-2012 הייתה השנה הראשונה שלא היה אפשר לקנות מיאטה NC חדשה מהחנות.

אני לא יודע בכמה נמכרות מיאטות NC כיום אבל בהנחה שזה נע סביב אותם מחירים, צריך להבין כמה זה מטורף שרכב בן יותר מעשור יעלה רק חצי ממחירו כחדש. אני מעריך שמכוניות כמו ב.מ.וו סדרה 7 עולות פחות מזה כשהן בנות 10 (וכן, אני יודע שהן הרבה יותר יקרות לאחזקה). יותר מזה, מיאטה חדשה ברמת אבזור הכי גבוהה עולה פה באסטוניה כ-130 אלף שקלים. בארה"ב היא תעלה קצת מעל 100 אלף שקלים. לשלם סכום דומה על רכב בן עשר נשמע לי בימינו מטורף. מצד שני, אם הייתי גר עכשיו בארץ, מה הייתי קונה אם הייתי רוצה דו מושבית פתוחה? :roll:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה יכול לקנות 206CC.

מזכיר אותה בכוונה, היו ימים שהיא נמכרה במחיר גבוה יותר ממיאטה.

מזכיר את סיפור הג'ימיני. הרכבים אומנם שונים מקצה לקצה, אבל גם אצל הג'ימיני היה חור בייבוא שגרם לטירוף מחירים.

מעניין עד כמה התופעה נרגעה לאחר שהוא חזר לשוק.

אצל המיאטה זה קצת יותר בעייתי כי מחיר החדשה עדיין גבוה בהרבה ממשומשות, אבל אני מאמין שאם הייבוא ימשך באופן סדיר זה יצנן מאוד את השוק כי יהיה חסם עליון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה הקשר בין מה שאתם כותבים לבין השאלה של פות"ש

כלום נאדה גורנישט.

כן יש רכבים שיש להם עליית ערך או ירידת ערך מזערית.

so what

השאלה למה המחירון של המדינה לא משקף זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני לא יודע בכמה נמכרות מיאטות NC כיום אבל בהנחה שזה נע סביב אותם מחירים, צריך להבין כמה זה מטורף שרכב בן יותר מעשור יעלה רק חצי ממחירו כחדש. אני מעריך שמכוניות כמו ב.מ.וו סדרה 7 עולות פחות מזה כשהן בנות 10 (וכן, אני יודע שהן הרבה יותר יקרות לאחזקה). יותר מזה, מיאטה חדשה ברמת אבזור הכי גבוהה עולה פה באסטוניה כ-130 אלף שקלים. בארה"ב היא תעלה קצת מעל 100 אלף שקלים. לשלם סכום דומה על רכב בן עשר נשמע לי בימינו מטורף. מצד שני, אם הייתי גר עכשיו בארץ, מה הייתי קונה אם הייתי רוצה דו מושבית פתוחה? :roll:

השאלה אינה האם זה מצב 'נורמלי' - כי לא נראה לי שאף אחד כאן טוען שמכונית עממית בת 5-7 שהמחיר שלה עולה עם הזמן זה מצב 'נורמלי' ...

ההשוואה לארה"ב וכו' משעשעת בתור אנקדוטה, אבל חסרת תכלית (אם לסבתא היו גלגלים ...). אני לצורך העניין, פוסל על הסף מיאטות בארה"ב שבארץ הייתי רוכש בלי לחשוב שניה וחצי (נניח - 2008 גג קשיח 65,000 ק"מ ב35,000 ש"ח). מה זה רלוונטי מה קורה שם? ארץ אחרת, אפשרויות אחרות, שוק אחר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
קניתי מיאטה NC 2006 (הראשונה שהגיעה ארצה!) בשנת 2008 כשהיא הייתה בת 3, במחיר של כ-135000 שקלים (חדשה עלתה אז 196 אם אני זוכר נכון). זה היה סביב המחירון, אני חושב.

מכרתי אותה ב-2013 אחרי 4.5 שנים אם אני זוכר נכון ב-80 ומשהו אלף (לא זוכר כרגע אם זה היה 82 או 88 - אני יודע שיש הבדל..) זה גם היה מחיר דומה למחירון.

הקונה נמצא גם פה בפורום לפעמים ולמיטב הבנתי היא עדיין אצלו. אני זוכר שבערך 3 שנים אחרי שמכרתי אותה הוא סיפר לי שהוא מקבל עליה הצעות שמאפשרות לו להרוויח עליה, כך ששווי הרכב רק עלה מאז - צריך לזכור ש-2012 הייתה השנה הראשונה שלא היה אפשר לקנות מיאטה NC חדשה מהחנות.

אני קניתי את המיאטה מרוני :)

שילמתי 82 אלף למיטב זיכרוני (מחיר הוגן באותם ימים אגב). היא אכן המיאטה NC הותיקה ביותר שנוסעת בכבישי הארץ, כיום (עדיין אצלי) היא יד שלישית, עם 135 אלף ק"מ ובשנה האחרונה נוסעת בעיקר בסופי שבוע (קניתי משהו אחד כדיילי). לגבי ערכה כיום - אני מאמין שאת הכסף סופרים במדרגות וכרגע אני לא מוכר, אבל קיבלתי הצעה רצינית ב-85 אלף לפני כחצי שנה ומיאטות במצב דיי דומה נמכרו במחירים של בין 85 ל-95 אלף. ק"מ וידיים גבוהים יותר, ללא שיפורים מיוחדים, מחליפים ידיים לעיתים ב-80 או אפילו פחות אבל עדיין - במחירים רחוקים מאוד מהמחירון. בפרט, צריך לשים לב למצב התחזוקה של הרכב, לקוסמטיקה ולשיפורים - רוב המיאטות המתוחזקות צורכות השקעה - ודווקא בגלל שמחיר השוק מתגמל תחזוקה טובה, כקונה, אתה צריך לדעת לצפות לתמורה תמורת כספך ולאו דווקא למחיר יותר נמוך - חפש דברים כמו מתלים או קוילאוברים איכותיים, גג שהוחלף, מחלות כגון טרמוסטס שטופלו ועוד...

אגב שמירת ערך, אנקדוטה. בזמנו מכרתי את האלפא 159 שהייתה לי ב-80 אלף כשקניתי את המיאטה בסכום דומה כאמור. כיוון שהאלפא התגלגלה לחבר אני יודע לספר שהיא נמכרה לפני כמה חודשים ב-36 אלף ש"ח (!) וגבתה מבעלייה סכומים גבוהיים מאוד בתחזוקה ותיקונים בשנים שהייתה אצלו (אצלי הייתה אמינה אגב).

פורסם (נערך)

אגב, אשתף אתכם בדיונים "מצד השני". כיוון שבעלי מיאטה הם סוג של "קהילה" (אבל לא קרטל...) יצא לי לנהל לא מעט שיחות על "ניצול" המחיר הגבוה של המיאטה היום ושיח על אלטרנטיבות שיתנו (אפילו בהשקעה גבוהה יותר!) ערך גבוה יותר במדדי ההנאה מנהיגה, עלויות אחזקה, אמינות כללית וכו'. איכשהו הדיון מתמצה בזה שלהשאר עם המיאטה הוא הדבר הנכון ביותר לעשות, או באנגלית (ציטוט מתוכנית אמריקאית): "The answer is always a miata". :)

וברצינות, מה האופציות?

הוט הצ' עם הנעה קידמית (מגאן RS היא היחידה שבאמת איכשהו באה בחשבון, הלאון קופרה מאחוריה בלא מעט והג'ולייטה תלתן בכלל באזור חיוג אחר...)? - יותר מהיר, יותר נוח, תחזוקה יותר יקרה, ו...(הרבה?) פחות כיף בסוף היום.

BRZ? ממש מעט יותר פרקטית, אבל לא הרבה יותר מזה ועולה יותר (באמת ה"שדרוג" היחיד שבא בחשבון, אבל זה בערך כמו "לשדרג" ל...מיאטה חדשה יותר)

BMW 135/235 - קפיצה משמעותית באיכות וביכולת, אבל גם במשקל ובתחושה הכללית. הרבה יותר יקרה לאחזקה ואמינות מוטלת בספק. כמובן שיקרה יותר לרכישה ומחירים מתחילים באזור ה-200K.

פורשה בוקסטר\קאיימן (כן... מה לעשות) - יקרה (לעיתים להחריד) לאחזקה וגם יקרה לרכישה - מחירים מתחילים באזור ה-K200 אלף לאקזמפלר נורמלי משנים "בריאות"

Z370 - כבדה יותר, אוטומטית לרוב, יקרה יותר לקניה ואחזקה, לא בהכרח יותר כיף (גם היא מראה קשר בעייתי עם המחירון, אגב)

S2000 - אישית, אני לא אוהב את הרכב, אבל מי שנרתע מהמחירון של המיאטה, לא באמת יכול לשקול הונדה, נכון...? אבל בהתייחס לרכב, יש לא מעט עדויות של מנועים שמוסרים עצמם לבורא עולם (והמנוע יקר יותר מבמיאטה...), אין מומנט (אין!) מתחת ל-6000 סל"ד וזה צפוף. תת-ביטוח מטורף - מהכרות עם הבעלים, זה למשוגעים לדבר בלבד.

Z4M - פיבורייטית אישית שלי אבל נדירה מאוד (!), יקרה לקניה (מחירים דיי הרבה מעל ל-200K) ולתחזוקה, תת-ביטוח היסטרי

אשמח לדעת אם פיספסתי משהו... אבל כמו שאתם רואים, אין ממש אופציות במחירים של המיאטות ולכן... The answer is always a miata.

בחשבון הפרטי שלי העדפתי לרכוש רכב (חדש!) נוסף ולהשאר עם המיאטה מאשר לרכוש משהו מהרשימה מעלה. האופציות הקרובות ביותר ששקלתי עד כה: BRZ (חדשה) או מגאן RS (משומשת), Z4 (לא היה לי את הממון כהייתה הצעה קונקרטית, לא יודע אם היום הייתי רוכש).

:-D

עריכה אחרונה על ידי BobbyMiata
פורסם
אם מוכר ספציפי מתמחר את האקזמפלר שלו בהערכת יתר - הוא כנראה חי בסרט

אבל אם מחיר השוק של כלל האקזמפלרים גבוה מהמחירון, כנראה שמי שחי בסרט זה אותו מתבונן מהצד שלא מבין איך עובד גרף ביקוש/היצע ומצפה מאנשים לתמחר את האקזמפלר שלהם בהערכת חסר

יש כל מיני סיבות לגבי מחיר השוק של הנ"ל, אפשר להסכים ואפשר שלא - אבל לא להסכים עם עצם העובדה שמדובר בתופעת שוק ולא במוכר ספציפי כזה או אחר מעידה היטב על מי מחובר לקרקע, ומי מנוי ליספלאנט (:

במקרה הזה הם מועדון מאוגד של רכבים,כולם מכירים את כולם ,והם כקבוצה מכתיבים את המחיר של הרכב.

מיני קרטל.

באמת שווה לשים על רכב 2001 200K? לא .

גם אם זו S2000.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

מדהים. המיאטה NC הזולה ביותר כיום ביד 2 מוצעת למכירה ב-89 אשח (מודל 2007). יש אחת מודל 2006, שעל פניו עם נתונים טובים, שמוצעת ב-98 אש"ח לאחר שהמוכר ירד מ-110 (מוצעת למכירה גם בפורום הזה). במחירים האלה כנראה אוותר על התענוג עבור רכב שישמש אותי אולי יום-יומיים בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

שוב זה מאוד דומה למה שהלך עם הג'ימיני.

אם יהיה יבוא סדיר רציף לאורך כמה שנים התופעה כנראה תירגע.

אם חדשה עולה 240 אז ברור שרכב בן שנה לא יכול לעלות יותר מ220, ואז ברור שרכב בן 3 לא יכול לעלות יותר מ-200...עברו כמה שנים של ייבוא סדיר... כמה יכול לעלות רכב בן 10?

כמובן אני מדבר על רכבים סטנדרטיים לחלוטין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ההשוואה לארה"ב וכו' משעשעת בתור אנקדוטה, אבל חסרת תכלית (אם לסבתא היו גלגלים ...). אני לצורך העניין, פוסל על הסף מיאטות בארה"ב שבארץ הייתי רוכש בלי לחשוב שניה וחצי (נניח - 2008 גג קשיח 65,000 ק"מ ב35,000 ש"ח). מה זה רלוונטי מה קורה שם? ארץ אחרת, אפשרויות אחרות, שוק אחר.

ההשוואה לארה"ב היא אכן אנקדוטה בשביל להדגיש את חוסר ההגיון. זה דבר אחד שמחיר של מכוניות חדשות בארץ הוא כפול מבארה"ב, אבל לשלם יותר על רכב בן 10 זה דבר שלפחות אצלי doesn't compute. חייב לציין כמובן שמכיוון שאני לא חי בארץ כבר 5 שנים (פיי איך הזמן עובר) אז "התקלקלתי". אתה תראה את זה אחרי שתעבור :wink:

אני קניתי את המיאטה מרוני :)

ואני מגיע לביקור בארץ עוד שבוע וחצי, אז תתכונן! אני צריך reunion.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...