Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותך לא להסכים עם מחיר השוק, אבל it is what it is. הסברתי מה הקשר להערכת חסר וגרף היצע וביקוש, היות ואם כל הדיון נע סביב הרגש של פלוני (שלך לצורך העניין) אז ברור שאין כאן על מה לדבר... אני מנסה להתייחס לנושא מזווית יותר אמפירית.

לקרוא למי שרכש מיאטה במחיר הגבוה מהמחירון "פראייר" לא מחזיק מים, בטח שלא במישור הכלכלי שכן הNC בשנים האחרונות הוא אחד הרכבים היותר-כלכליים לרכישה (בסגמנט הספורטיביות), בגלל כל סיפור ה"אינפלציה". אם כבר, אז מי ש"פראייר" הוא האדם שרואה שמחיר השוק הוא מחירון כפול X (והאקזמפלרים עדיין נעלמים) אבל בוחר למכור במחירון כי "זה הדבר הנכון לעשות", או מי שחלם על רודסטרית, התעקש שלא לרכוש במחירון לפני שלוש שנים - ולבינתיים איבד הן את החוויה והן את עליית הערך.

או בקיצור - יש אנשים שיותר דחוף להם לנסוע ברודסטר, ובהיעדר אלטרנטיבות הם מוכנים לשלם את הפרמיה.

זה לא האנשים ("פראיירים", כלשונך) שאשמים או סתומים, זה היעדר ההיצע בשוק ובמקביל הרצון של מספיק חובבי הגה להנות מהנעה אחורית במחירי תחזוקה סבירים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ה"פראיירים" התייחס לאלה שקונים S2K שבורות במחירים הזויים, לא למיאטה, שאליה בכלל לא התייחסתי בשום הודעה בשרשור הזה.

כמובן שזכותך לא להסכים איתי וזה בסדר גמור, אבל עדיין לא תצליח לשכנע אותי שלקנות S2K שבורה בת כמה שנים במחיר שמתקרב למחירה כחדש זה דבר חכם.

עריכה אחרונה על ידי Mr_Shankly

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

השאלה היא איך אתה מודד דברים.

אם אני מראה לך אדם שרכש S2K במחיר X, לאחר כמה שנים ביצע מכירה במחיר X פחות קצת (או X ועוד קצת), ועדיין לא שוכנעת שהוא לא "פראייר" - אז אתה מוזמן להסביר לי מהי המטריקה לפיה אתה שופט דברים...

בעיני, פראייר זה מי שמשלם הרבה על משהו ששווה מעט, אבל אם כל השוק מסכים מסיבות כאלו ואחרות שהS2K שווה ממש הרבה (וכפי שהוזכר - בעוד שהNC באינפלציה בישראל בלבד, הS2K באינפלציה גם בארה"ב ובעוד מקומות ...) אז כנראה שהרכב "לא שווה מעט", אלא שאיך שאתה (ואני, כמובן) רגילים לחשוב על רכבים (קונים במחיר X, לאחר ארבע-חמש שנים הרכב איבד 40-50% מהערך) לא תופס במקרה הזה.

אבל היי, אם אתה מצהיר מראש שאתה לא ניתן לשכנוע אז ההודעה לא ממוענת אליך אלא אל מי שכן תוהה מה הרציונל מאחורי אותה אינפלציה, ולא באמת מאמין שכל הלקוחות של S2K / NC (או: WRANGLER / שלבי בארה"ב) הם סתם טמבלים.

[הערה למען הסר ספק: אין ולא היתה לי NC, S2K, או כל רכב "אינפלציוני" אחר. הרכבים שלי, לצערי, איבדו ערך במרוצת השנים...]

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הסיבה לאינפלציה במחירי מיאטות משומשות היא כדלקמן:

את ה-NC הפסיקו לייבא ב-2011 (אם אני זוכר נכון, מעט יחידות הגיעו באותה שנה) ואת ה-ND התחילו לייבא רק כ-5 שנים אח"כ. זה יצר חור ענק בהיצע של המכוניות.

לוי יצחק לא יכול לשמר את מחיר השוק במקרה הזה כי חברות הביטוח לא יסכימו לבטח מכוניות בסכומים כאלה מופרכים, ולכן מי שקונה צריך לבלוע את הצפרדע (פעמיים - בגלל המחיר המוגזם ובגלל הסיכון לאבד כסף במקרה של תאונה או גניבה).

אצל S2K המצב כמובן חמור הרבה יותר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה מסביר שמירת ערך טובה אבל לא את העובדה שכולם

מתיישרים לפי מדד דמיוני בלי קשר למצב הרכב.

רכב אחרי תאונה או עם נסועה או יד חריגים לרעה

לא אמורים להגיע מחירים האלה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הסיבה העיקרית היא כמובן הביקוש וההיצע, אבל ישנם עוד סיבות:

1. אין אלטרנטיבה במחירים האלו לנישה של רודסטר כיפי לנהיגה

2. הרכב אמין בטירוף וזול לאחזקה, כך שבניגוד לרכבי ספורט אחרים, ההוצאה העיקרית היא הרכישה והאחזקה עצמה זולה מאוד ביחס לרכב ספורט ממוצע בישראל (ואגיות, בימריות, וכד')

3. החור בהיצע (כמו שאמר מעלי רוני) מכיוון שהיבוא הופסק מ-2011 ועד 2016

4. המתחרה הישירה שלה, S2000 בכלל עם מחירון לא סביר (בעיקר בגלל שמדובר בקרטל שמפעיל לחצים עצומים על כל בעל רכב שלא מתיישר עם המחירון או מחריש מכירות מתחת למחירון שלהם).

לגבי כדאיות לקניה, אני לא רואה קשר למחירון או כל דבר אחר. אני קניתי את שלי לפני 5 שנים בהרבה מעל המחירון ואני לא מצטער על כך לשניה אחת, להיפך, זו אחת הקניות הכי טובות שעשיתי בחיים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
הסיבה לאינפלציה במחירי מיאטות משומשות היא כדלקמן:

את ה-NC הפסיקו לייבא ב-2011 (אם אני זוכר נכון, מעט יחידות הגיעו באותה שנה) ואת ה-ND התחילו לייבא רק כ-5 שנים אח"כ. זה יצר חור ענק בהיצע של המכוניות.

לוי יצחק לא יכול לשמר את מחיר השוק במקרה הזה כי חברות הביטוח לא יסכימו לבטח מכוניות בסכומים כאלה מופרכים, ולכן מי שקונה צריך לבלוע את הצפרדע (פעמיים - בגלל המחיר המוגזם ובגלל הסיכון לאבד כסף במקרה של תאונה או גניבה).

אצל S2K המצב כמובן חמור הרבה יותר...

תסלחו לי אסופה של שטויות. המואדם היא הגדולה שבהן.

רכב X נמכר ב100K וכך גם האחים שלו!! לא משנה מה הסיבה. עובדתית.

מחירון אמיתי, שצריך לשקף את מחיר השוק לא יכול לתמחר ב 50K.

ואם כן זו שרלטנות.

התרופה לביטוח במקרה זה היא לקבוע עם הביטוח לבטח לפי מחיר השוק לשלם פרמיה בהתאם ולקבל בהתאם במקרה של נזק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

וזה מביא אותנו להשערה, שייתכן כי לעתים המחירון אינו משקף ערך שוק, כי אם מתיימר לקבוע לגורמים החפצים בקביעה מסויימת.

מחירון לוי יצחק לא שווה את עלות השיחה הסלולארית ברכבים מיוחדים או חריגים מהמיינסטרים. מיאטות וברז/GT86 נסחרות במחירים גבוהים מהמחירון, כנ"ל ב.מ.וו. קופה, כנ"ל אלפא GT 3.2 או GTV, ואלה רק דוגמאות מעטות. מחירון אלפא 147GTA נע בין 16K ל-18.4K ש"ח. יש 3 בארץ, האחרונה החליפה ידיים בתמורה למעל 900% מחירון. אלפא GT 3.2 מוערכות על ידי לוי יצחק בין 29.5K -60K ש"ח. בפועל נסחרות בשש ספרות. איבו 9 מוערכת על ידי לוי יצחק בין 49.5 ל-72. מסופקני שמישהו ימכור לי איבו 9 במחירים האלה.

ה-S2000 היא אנומליה כי זה באמת קרטל (שימשיך כל עוד שוק המכירות יחסית סגור, עד שהחבורה תגיע לרוויה), אבל שוב - לוי יצחק אינו ערוך, או אינו חפץ, לתמחר תמחור נכון רכבים שונים מהמיינסטרים.

זה גם פועל הפוך - תנסו למכור מגאן או C4 במחירון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה מסביר שמירת ערך טובה אבל לא את העובדה שכולם

מתיישרים לפי מדד דמיוני בלי קשר למצב הרכב.

רכב אחרי תאונה או עם נסועה או יד חריגים לרעה

לא אמורים להגיע מחירים האלה.

זה ברור, וקונים פוטנציאליים צריכים להבין שרכב אחרי תאונה לא שווה את המחירים האלה ו"להעניש" את בעל הרכב עד שיתאפס על עצמו. אם זה לא קורה - סימן שאנשים מ-מ-ש רוצים מיאטה... :wink:

תסלחו לי אסופה של שטויות. המואדם היא הגדולה שבהן.

מחירון אמיתי, שצריך לשקף את מחיר השוק לא יכול לתמחר ב 50K.

ואם כן זו שרלטנות.

התרופה לביטוח במקרה זה היא לקבוע עם הביטוח לבטח לפי מחיר השוק לשלם פרמיה בהתאם ולקבל בהתאם במקרה של נזק.

לא אמרת משהו שאני לא מסכים איתו. לוי יצחק הוא לא "מחירון אמיתי שמשקף את מצב השוק" והוא בהחלט כן שרלטנות. רק מה - חברות הביטוח מסתמכות עליו בתמחורי מכוניות. לא יודע מה קדם למה, הלוי יצחק או החברת ביטוח, אבל אני מעריך שגם אם הוא יעלה את המחירון לסכום שמתאים יותר לשוק, חברות הביטוח לא תבטחנה את המכוניות הללו בסכומים הללו, בגלל שהם מופרכים בכל קנה מידה.

אגב, אני מחובבי המיאטה הגדולים ביותר אבל בפירוש לא הייתי קונה מכונית במחירים הללו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני ידידי

אתה טועה לגבי הביטוח.

הם מבטחים כל דבר בעולם בערכו וגובים פרמיה בהתאם, לכן אין להם שום בעיה לתמחר ולבטח על 100K עם זה המחיר "האמיתי".

רומן ידידי

עליו לעשות אחד משניים

או לפרסם את המחיר האמיתי או לא לפרסם בכלל

כרגע זו בדיחה עצובה.

אני עוד מדור בו לא היה יצחק לוי והחיים התנהלו ומכרו ורכשו כלי רכב, וגם ביטחו כלי רכב.

אחכ התחילו להתפרסם מחירונים בעיתון פעם בחודש שנתנו איזה אינדקציה עד שהגיע יצחק לוי ויצר מצב שלמיטב ידיעתי הוא חריג בנוף הבינלאומי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מזכיר לי משהו שכתבו פה פעם, על מחיר מחירון ללנצ'יה בטא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?144504-איך-מנהלים-עם-מי-שהכל-נעשה-בדברו-(להלן-לוי-יצחק)-דיאלוג&p=1203019&viewfull=1#post1203019

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
רוני ידידי

אתה טועה לגבי הביטוח.

הם מבטחים כל דבר בעולם בערכו וגובים פרמיה בהתאם, לכן אין להם שום בעיה לתמחר ולבטח על 100K עם זה המחיר "האמיתי".

אני זוכר פעם כשניסיתי לבטח במחיר גבוה מהמחירון, זה לא עבד. פשוט לא הסכימו. אבל אולי באמת אפשר. בטח הפרמייה תהיה מוגזמת בהתאם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

התופעה של רכבים שנסחרים במחירים גבוהים משמעותית ממה שנראה סביר אינה ייחודית לישראל. למשל, למבורגיני קונטאש שווה היום כ-300 אלף דולר שזה סכום מטורף לרכב ספורט בן 40. אבל מה, ההיצע מצומצם מאוד וכמות האנשים שהחזיקו פוסטר שלה מעל המיטה בשנות ה-80 ושהפרוטה בכיסם - גדולה למדי. תוסיפו לעובדה שמי שרוכש אותה יכול להרשות לעצמו בדרך כלל לאחסן אותה כרכב שלישי או רביעי ואינו ממהר למכור, וקיבלתם מתכון מנצח למחיר שאינו קשור לשום פרמטר הגיוני.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...