Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נסגר עם EURONCAP?

arco1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיפור עו דיותר מורכב, כיון שהדגמים הנמכרים בשוק האמריקאי שונים מאלה הנמכרים בשוק האירופי. כיון שאנחנו רואים רק את המעטפת החיצונית קשה לדעת מה מתרחש מתחת לפח. למשל - תוספות של חיזוקים לכלוב הנוסעים שמתבצעים "בשקט" בלי הרבה פרסום ובלי מבחני ריסוק חדשים.

הוזכר כאן עניין התאורה - אני לא התעמקתי בו, אבל למבחני תאורה אמריקאיים אין שום משמעות בארצנו לדגמים הנמכרים כאן לפי התקן האירופי (שהוא השולט בישראל) - כיוון שמערכות התאורה שונות בתכלית: האירופית אסימטרית והאמחריקאית סימטרית, מה שמצריך עדשות ומראות שונים.

זה נכון חלקית.

ישנם דגמים שבארה״ב קצת שונים מאשר בישראל אבל דיי קל לזהות את השינויים.

למשל הטיגואן בארה״ב מגיע בדגם עם בסיס גלגלים ארוך יותר ואופציה ל-7 מושבים.

אבל ישנם דגמים שזהים לחלוטין לאלו שנמכרים בארץ, רובם בעצם..

לגבי התאורה, אכן יש הבדלים.

עדיין אני מאמין שיצרן שמשקיע במערכת תאורה לשוק האמריקאי לא יחפף בזו המיועדת לשאר השווקים בעולם.

יכול להיות שאני טועה.

בכל מקרה זה עדיף על ההתעלמות המוחלטת של ה-ncap מנושא חשוב כזה..

אגב ב-IIHS הם בודקים גם את תפקוד מערכות הבטיחות האקטיביות ונותנים להן ציון ברור.

פורסם

לפני מספר חושים עשיתי לייק לדף הפייסבוק של ה-IIHS. הם לא מפציצים אותך בשטויות, וכאשר הם כותבים משהו זה מעניין.

לגבי מערכות התאורה - הספקולציה שלי שונה משלך, לאחר דיזלגייט נראה לי כי היצרנים חוסכים בכל פינה אפשרית, ויעשו שינוי רק כאשר זה רווחי מבחינתם או כאשר הרשויות לוחצות עליהם. אבל זו הספקולציה שלי והאחרת שלך, אנחנו לא יודעים את האמת, ויותר מזה - סביר שחלק מהיצרנים פועלים כך וחלק אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאמר מעניין שקצת מוציא את האויר ממפרשי המתלהבים מרכב אוטונומי: תראוט כמה זמן יקח להפוך מערכות התראה מפגיעת חזית אחור ומערכות בלימה אוטונומית במהירות נמוכה לתקן בארה"ב - מדובר בעוד 5-8 שנים. שימו לב - רק מערכת בלימה אוטונומית במהירויות נמוכות לא אוטונומיה שלמה של הרכב.

ועוד ספיח מעניין - ה-IIHS וה-NHTSA רואים במערכות התראה מפני התנגשות חזית אחר מערכת חיונית מתקדמת, עד כדי דרישה להוסיפה גם לרכב עם מערכת בלימה אוטונונית. כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו, בפורום, לא יודעים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי הכתבה זה יקרה בעוד 5 שנים. הנתון של בעוד 8 שנים זה הערכה כמה הדבר יתרום. חוץ מזה, אין שום קשר לרכבים אוטונומיים לטעמי. כי מדובר סה"כ בחובה לייצר את כל הרכבים במערכת הבלימה האוטומטית. אני לא מצפה שאם יאשרו עליה של רכבים אוטונומיים לכביש בעוד מספר שנים, אז יחייבו את כולם לייצר רק רכבים אוטונומיים. :wink:

פורסם

לא מדובר אפילו על חובה. מדובר בהתאגדות של היצרנים להכניס את הדברים האלה כתקן וולונטרי. עד 2022 לרכב עד (בערך) 4 טון ועד 2015 עד (בערך) 5 טון. ומדובר בבלימה אוטומטית במהירות נמוכה בלבד.

ומה הקשר לרכב אוטונומי? אם לוקח ליצרנים קרוב ל-10 שנים להכניס רק מערכת בלימה אוטונומית במהירות נמוכה כתקן - כמה זמן יקח להוסיף עוד מערכות?

פורסם

זה לא מה שאני הבנתי מהכתבה. אני חושב שהבנתי למה אתה כותב על תקן, אפילו שזה לא מוזכר שם, אבל לדעתי אתה טועה.

פורסם

השתמשתי במונח לא מדוייק. ציינתי כי לא מדובר באכיפה אלא בהחלטה משותפת של היצרנים (בהנחית ה-NHTSA וה-IIHS) ויצירת מחוייבות וולונטרית, והשותפים למחוייבות זו מייצרים יותר מ-99% מהרכבים הנמכרים בשוק האמריקאי, כך שזה יהפוך תקן דה-פקטו.

• תוכן חדש...