Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכולם כבר ברור שזה רק עניין של זמן והמכונית שהכרנו ואהבנו במשך יותר ממאה שנה עומדת להפוך לעוד מוצר שימושי שנועד לתכלית מסוימת ממש כמו מקרר או מכונת כביסה. נראה לי קצת מוזר שאף אחד לא מדבר על תרבות מוטורית שלימה שעומדת להיעלם. מה עם אהבת הנהיגה , אהבת המכונית , הריגוש של להיכנס למכונית ספורטיבית ולנהוג בה? הכל פשוט יעלם וכולנו נשאר עם מוצרי צריכה אפורים ומשעממים שיסיעו אותנו ממקום למקום. ומכאן אמשיך ואשאל , מה התכלית של כל זה? האם כל התקדמות טכנולוגית היא טובה לאנושות? בסופו של דבר , לפי ההיגיון הזה , כל מה שבני האדם עושים פשוט מיותר ואפשר להחליף אותם במכונות שיעשו את הדברים טוב יותר. אני באופן אישי מתגעגע למכוניות של לפני עשרים ושלושים שנה בלי אוטומציה מיותרת.

פורסם

אישית, לא נראה לי שנראה רכב אוטונומי שעובר תקינה ומסופק ללקוחות ונוסע בכבישים בקרוב בגלל בעיות טכנולוגיות ובעיקר בגלל אינטרסים כאלו ואחרים.

מה שכן, אני בהחלט מעדיף מכוניות נטולות טכנולוגיות חדשות ופשוטות כמו פעם, כמו הרכב שלי.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקום לשלם הרבה על אחזקת רכב ספורטיבי שגם משמש אותך להגיע לעבודה ולעשות סידורים, את כל הנסיעות המשעממות והלחוצות שלך תעשה ברכב אוטונומי משותף שלא צריך לדאוג לתחזק אותו ולמצוא לו חניה, והרכב האמיתי יחכה לך מכוסה מתחת לבניין בסופי שבוע. תענוג.

אם רוב הציבור יעבור לרכבים אוטונומיים משותפים והשימוש ברכב רגיל יהפוך לתחביב, אז גם הביטוח של מכוניות נהיגה יוזל משמעותית, כמו עם רכבי אספנות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השאלה המתבקשת היא האם מכונית אוטונומית תדע להסתדר עם מכונית שאיה אוטונומית? לפי דעתי התשובה היא שלילית והמכונית הרגילה תעבור למוזיאון לתצוגה בלבד.

במקום לשלם הרבה על אחזקת רכב ספורטיבי שגם משמש אותך להגיע לעבודה ולעשות סידורים, את כל הנסיעות המשעממות והלחוצות שלך תעשה ברכב אוטונומי משותף שלא צריך לדאוג לתחזק אותו ולמצוא לו חניה, והרכב האמיתי יחכה לך מכוסה מתחת לבניין בסופי שבוע. תענוג.

אם רוב הציבור יעבור לרכבים אוטונומיים משותפים והשימוש ברכב רגיל יהפוך לתחביב, אז גם הביטוח של מכוניות נהיגה יוזל משמעותית, כמו עם רכבי אספנות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

או שיקצו לזה נתיב מיוחד בכביש. המעבר לרכבים אוטונומיים לא יהיה בבום, זה יקרה בהדרגה ובמקביל למכוניות רגילות. חוץ מזה, אם רכיבה על סוסים עדיין קיימת ולא רק במוזיאון, אז גם למכונית אין מה לדאוג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נתחיל מזה שהמכוניות האוטנמיות בתחילה יהיו מכוניות שניתן יהיה לנהוג עליהן, וכמו בכל דבר גם פה יהיה סגמנט של רכבי יוקרה\ספורט\פנאי\ורכבי פשוטים.

אז מן הסתם חובבי רכבי הספורט ירכשו לעצמם רכבי ספורט אוטונמים והם ימשיכו את התרבות המוטורית אני כן רואה מצב שאדם קונה רכב ספורט אוטונומי ונגיד בדרך לעבודה נותן לרכב לנהוג ובערב שהוא חוזר הבייתה הוא לוקח את המושכות ומרביץ קצת, או בסופי שבוע יוצא לנהיגה חוויתית.

הרכבים האוטונמים נבדקים ומתוכננים לנסוע על הכביש במשותף לנהגים רגילים.

באופן כללי אני מחכה לקוצר רוח ליום שבו רוב הרכבים בישראל יהיו אוטונמים, זה יוריד את כמות תאונות הדרכים\פקקים ועוד לאט מעט תחלואים, וכמובן בגלל שהישראלים לא ינהגו זה יהפוך את הנהיגה לחובבי ההגה לדבר נעים יותר בכבישי ישראל.

פורסם

בראיה יותר רחבה, כל עשור מתלוננים בפורומי רכב על כך שבעשור הקודם מכוניות היו יותר מתקשרות ויותר מהנות. כל שבוע מופיע פה שרשור על הגה חשמלי אנמי שאינו מהנה כמו הגה כח הידרואלי, ואני בטוח שפעם גם התגעגעו למכוניות עם הגה לא מוגבר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני סתם שאלה:

האם הרכב האוטונומי יחליף את שירות המוניות או את הרכב הפרטי שלי? כי אם מחליף את המכונית הפרטית שלי, בכל זאת אצטרך לשלם על החזקה ולבזבז זמן על חניה.

אם הרכב יחליף את שירות המוניות, אז האם התכנון יהיה כמו מחיר של מונית? הרי זה לא יהיה משתלם ללקוח הפרטי.

פורסם

לא בטוח שתצטרך לבזבז זמן על חניה.

מן הסתם הכל ספוקלציות, אבל חלק מהטענות הן יצירת מגרשי חניה מחוץ לערים. הרכב מביא אותך לעבודה ונוסע לבד לחניה. יבוא לאסוף אותך כשתצטרך.

טענות אחרות הן תחבורה שיתופית: רכבים נוסעים בעיר כל העת. צריך אחד? קרא לו והוא ייקח אותך לאן שתרצה.

מבחינת תמחור, לא מאמין שזה יהיה תמחור של מונית. מאחורי כל הסיפור הזה אין נהג מונית שצריך לפרנס משפחה. יש חישוב עלויות על רכב ש100% מהזמן נוסע + שולי רכב לחברות המפעילות + חלוקה בהוצאה הזאת עם כל הנוסעים המשתמשים ברכב ובזה זה נגמר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כשהומצא הגיר האוטומטי, "המומחים" ניבאו כי תוך שנים ספורות יפסיקו לייצר מכוניות עם גיר רגיל. בפועל עד לפני שנים ספורות עדיין נמכרו בעולם יותר רכבים עם גיר רגיל, וכיום עדיין 46% מהרכבים הנמכרים בעולם הם עם גיר רגיל!

מה אני רוצה לומר בזה? שהעולם לא משתנה כל-כך מהר :)

https://www.statista.com/statistics/204123/transmission-type-market-share-in-automobile-production-worldwide/

פורסם
המעבר יהיה הדרגתי, הדור הצעיר בכלל לא יכיר מכוניות רגילות ולא יהיה לו אכפת מזה.

כמו היום עם תיבות הילוכים אוטומטיות. ברגע שגיר אוטומטי הפסיק להיות מפלצת שברירית ובזבזנית באוטו אמריקאי, יותר ויותר התחילו להוציא רשיונות נהיגה מוגבלים לאוטומט, וגם אלה שלא, רובם נהגו בגיר ידני פעם אחרונה בטסט או מקסימום בטיול לאירופה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

השינוי (שיקרה, חד משמעית, רק עניין של זמן) מבורך בדיוק כמו המעבר מסוסים וכרכרות אל מנועי הבערה הפנימית.

מישהו מתגעגע פה לתחזוקה של סוס?

מבחינת התאונות, בעוד דור או שניים לא יבינו את ההזויים האלה שהתעקשו לאחוז בהגה בעצמם בידיעה שלידם נוסעים כל מיני יצורים בוהים בנייד או בגילופין. אנחנו ניחשב כפרימיטיבים נבערים ובמידה מסוימת של צדק...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...