Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שינוי מבורך ביותר עם כל כך הרבה יתרונות לאנשות.

ויפה שעה אחת קודם.

אני מקווה שהבנות שלי לא יזכו לנהוג במערב הפרוע שקיים היום.

רכבים לא אוטונומיים יכולים באמת להפוך לסוג של בידור למבוגרים במסלולי מירוץ (סביר להניח שהם יהיו חשמליים ללא הילוכים, אז גם הבידור הזה יהיה אחר)

אני כבר מתכונן לשיעמום שיגיע- הזמנתי קיה נירו -:)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היו גם אנשים שחשבו שדברים פחות דרסטיים, כמו הרכב החשמלי, יגרמו מהפיכה מהירה. זה לא קורה.

פות"ש - אם אתה שואל אותי השינוי לא יקרה בדור שלי, ואני מסופק אם יקרה בדור שלך. אם היתה אפשרות ביום אחד לסלק מהכביש את כל הנהגים ולהחליפם ברובוטים (כלומר רכב אוטונומי) - זה היה יכול להיות די מהיר אבל להחליף מיליארדי מכוניות נהוגות אדם ברובוטים שצריכים להתמודד עם התנהגות אנושית לא צפויה? התהליך הזה לא קרה כל כך מהר. רכב אוטונומי בדרכה 5 יכול כבר היום (ולמעש לפני די הרבה שנים) לפעול במרחבים סגורים. ברגע שהנהג האנושי והולך הרגל האנושי בסביבה העסק מסתבך מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המכוניות של גוגל מזמן (מה זה מזמן? שנים רבות) מסתובבות באין מפריע במרחבים פתוחים וצברו מיליוני קילומטרים.

יחס התאונות לנסועה שלהן פשוט מופרך בכל קנה מידה.

זה רק עניין של מזעור + מחיר שכמובן הולכים יחד, עדיין נדרש איזה רדאר / lidar שמייקר מאוד את העסק.

המאמצים של כל העולם ואשתו מתמקדים בשיפור זיהוי התמונה בזמן אמת,

בצורה שתייתר לגמרי את הרדאר היקר, כך שנישאר רק עם מצלמות (רכיב זול להפליא כיום), ותוכנה שרצה על מעבדים ייעודיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מכונית מודרנית עושה כמעט הכל לבד, אתה יושב שם בשביל ילדים שקופצים לכביש. מחשב צריך להיות ברמה הרבה יותר גבוהה ממחשבים של היום בשביל לנהוג לגמרי לבד, 10 שנים לפחות. וולוו אמרו ששנה הבאה יהיו להם כבר רכבים על הכביש ואז שינו את דעתם לעוד 4 שנים

אייל

פורסם
בראיה יותר רחבה, כל עשור מתלוננים בפורומי רכב על כך שבעשור הקודם מכוניות היו יותר מתקשרות ויותר מהנות. כל שבוע מופיע פה שרשור על הגה חשמלי אנמי שאינו מהנה כמו הגה כח הידרואלי, ואני בטוח שפעם גם התגעגעו למכוניות עם הגה לא מוגבר.

זה נכון. אני זוכר את התקופה שהיו כותבים במבחני רכב משפטים כמו "ההיגוי טוב, אבל לא ברמה של האלפא סוד או הפיז'ו 205" (שהיו עם הגה לא מתוגבר).

פורסם
כמו היום עם תיבות הילוכים אוטומטיות. ברגע שגיר אוטומטי הפסיק להיות מפלצת שברירית ובזבזנית באוטו אמריקאי, יותר ויותר התחילו להוציא רשיונות נהיגה מוגבלים לאוטומט, וגם אלה שלא, רובם נהגו בגיר ידני פעם אחרונה בטסט או מקסימום בטיול לאירופה.

אין קשר, זה בא בגלל היצע נמוך יותר של רכבים ידניים ובגלל עידוד מההורים, הרי כשאין לך רישיון ורכב אין לך באמת שיקול דעת מה טו בלך ומה לא. מי שלא מצליח לתפעל גיר ידני בשיעורים הראשונים מתייאש מהר כי הוא מבין שיש לו חלופה זמינה יותר, ושרוב הרכבים היום אינם ידניים (אם אינני טועה רק 4 אחוז נמכרו השנה עם גיר ידני), מה גם שהורים היום מעודדים לעשות רישיון על אוטומט וזהו, תגמור עם זה.

אני שמח מאוד שעשיתי רישיון על רכב ידני.

לנושא עצמו - אני חושב שכשרכבים אוטונומיים יהיו מוצר צריכה בסיסי, אנחנו לא נהיה כאן, או שכבר הגוף שלנו יהיה שברירי מדי כדי להתחיל לתפעל רכב ולהינות מזה (ואני מדבר על 40 שנים בערך)

אם עדיין מסתובבות בינינו בכביש מכוניות משנות ה80 ומטה, ולא מעט משנות ה90 (30 שנה אחורה) תתארו לעצמכם שחלק גדול מ300 אלף הרכבים שעלו רק השנה לכביש, יצטרכו להשאר כאן עד 2050.

פורסם

המאמצים של כל העולם ואשתו מתמקדים בשיפור זיהוי התמונה בזמן אמת,

בצורה שתייתר לגמרי את הרדאר היקר, כך שנישאר רק עם מצלמות (רכיב זול להפליא כיום), ותוכנה שרצה על מעבדים ייעודיים.

בתחום החיישנים יש דעות לכאן ולכאן, אלו שטוענים שמצלמה יכולה לעשות עבודה טובה כמו זוג עיניים ואלו שטוענים שאנחנו צריכים לשאוף לאמינות טובה ככל האפשר ולכן להוסיף חיישנים. אני מייעץ לחברה בתחום והם מאמינים גדולים ביתירות כלומר the more the merrier

בעיית הזהוי פתורה ואפילו חומרה ברמה של טלפון סלולארי יודעת לבצע אותה לא רע, הבעייה הקשה יותר היא sensor fusion כלומר לחבר מידע מכמה מקורות כדי ליצור תמונה של העולם. הבעייה הבאה היא להחליט מה עושים עם כל המידע הזה וכאן לא מדובר על כח חישוב אלא יותר על אלגוריתמים

מחשב צריך להיות ברמה הרבה יותר גבוהה ממחשבים של היום בשביל לנהוג לגמרי לבד, 10 שנים לפחות. וולוו אמרו ששנה הבאה יהיו להם כבר רכבים על הכביש ואז שינו את דעתם לעוד 4 שנים

כאמור כח חישוב הוא כבר לא המגבלה. וולוו האטו או צימצמו את הניסויים שלהם על כביש ציבורי וכעת יש משפחה אחת שנוסעת על XC90 שנוהגת את עצמה בשוודיה

פורסם

עוד תאונה.

ממשיכים לנסות את הרכבים האוטונומים על הכביש שהם יודעים שהם עדיין לא מתאימים לכביש

http://www.carscoops.com/2017/12/autonomous-chevy-bolt-involved-in.html

הנה הכתבה על וולוו שהם דוחים את הוצאת הרכבים האוטונומים

http://www.carscoops.com/2017/12/volvo-delays-autonomous-vehicle-plans.html

אייל

פורסם

העיקר שהכתבה בלינק שצירפת מציינת באופן חד-משמעי שמדובר בשטות שביצע הרוכב,

ולא החלטה שגויה של המכונית העצמאית.

בקיצור, אני מנחש לאיזה צד היית משתייך במאבק העגלונים נגד המכוניות הממנועות אי שם בתחילת המאה ה-20. :-)

(בידידות ובלי להעליב)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם הזמן המכונות ילכו וישתכללו ובסופו של דבר בני האדם יעברו מוטציה שתשאיר אותם עם אצבע אחת ללחוץ על הכפתור ואת כל השאר יעשו המכונות (כולל לחשוב במקומנו). אם זה הכיוון אני לגמרי בצד של העגלונים...

פורסם
העיקר שהכתבה בלינק שצירפת מציינת באופן חד-משמעי שמדובר בשטות שביצע הרוכב,

ולא החלטה שגויה של המכונית העצמאית.

וזו בדיוק הבעיה בממשק בין רכב אוטונומי לרכב נהוג אדם: נהג אופנוע שביצע פעולה לא צפויה והטעה את הרכב האוטונומי.

זה ממש לא מבטיח שנהג אנושי היה מבחין באופנוען ומונע את התאונה, אבל הרי חלק גדול מהרעיון של רכב אוטונמומי הוא מניעת תאונות, וכל עוד הוא לא עושה זאת באיכות מספיק טובה הוא עדיין צריך להחשב לכלי ניסיוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...