רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
אז היום בבוקר קראתי את זה בעיתון, כנראה שבסביבות 2017 יוסיפו ספרה ללוחית הרישוי ותהפוך ל-8 ספרות. אופציית הכנסת אותיות נפסלה בגלל עלויות עדכון המחשוב לגופים שונים .
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
אאודי RS5 החדשה בישראל 1 2
מאת פבל- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
אתמול נכחנו באירוע "audi driving experience" שאירגנה צ'מפיון מוטורס, יבואנית אאודי בשיתוף אאודי גרמניה. במסגרת האירוע השיקה היבואנית את אאודי RS5 החדשה, אמנם אין לנו ממש רשמים מהנהיגה שהיתה מוגבלת במיוחד, אך את כל הפרטים על ה-RS5 תוכלו לקרוא בידיעה.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מכר העביר בעלות ולא קיבל את השובר לטיפול חינם להעברת בעלות. מי מנפיק את זה? איך ניתן לקבל את השובר מחדש? לא מצאתי יותר מידיי מידע באינטרנט לגבי השיבר המסתורי הזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים, אחלק את הסקירה לכמה חלקים/נושאים, למי שאין כוח לקרוא הכל מוזמן לקפוץ לסיכום. אז בראשון שעבר קיבלנו את הכלה. ת.ז: פיג'ו 3008 פרמיום דיזל 1.6, צבע לבן. חיצונית: לדעתי הרכב הכי יפה בסגמנט, פנסים קידמיים מעוצבים בצורה די מיוחד שלא מזכירה שום דבר אחר, גריל קידמי גדול שמשדר שמדובר ברכב לא קטן בכלל, קו מכסה המנוע שדי מקביל לרצפה מה שמקנה הרגשה של רכב גבוה הרבה יותר ממה שהוא בפועל. פורפיל נחמד סה"כ, אך שום דבר מיוחד. אחורה מעוצב מאוד יפה, פנסים שנראים מעולה, מעוצבים יפה מושחרים ומאוד בולטים. לסיכום הרבה יגידו שהוא די מזכיר ריינג רובר, או בייבי ריינג, בכל אופן הרכב בהחלט מאוד נאה. פנימית: זה בהחלט אחד הצדדים החזקים של הרכב הזה אם לא …
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
התקשרתי להתעניין בדאצ׳יה דאסטר 4x4 חדש. שיחה נעימה, הרכב זמין מיידית לנהיגת התרשמות, אבל... לא מוכנים לאפשר נהיגה בשטח. אפילו לא מטר אחד בדרך עפר. איך אני אמור להתרשם האם זהו מחליף סביר לגרנד ויטארה שלי? איפה כל ההצהרות שלהם שזה ״ג׳יפ עמיד״? אני סוגר שמונה שנים של הנאה צרופה בשבילי הארץ עם הסוזוקי. לפני קנייתו, איפשר לי הבעלים של הסוכנות ליסוע איתו בשטח והתאהבתי. אני לא מתכוון לקנות מחליף כחתול בשק. יש יבואנים שכן מאפשרים קצת לאבק את הג’יפון שלהם לפני קנייה?
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בשעה טובה הגיע הזמן להפטר מבתולי נסיעות המבחן שלי, עם נסיעת מבחן ראשונה בחיי על קיה סיד, מנוע 1.0 טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית עם מצמד כפול (DCT7) שנמצאת בשימוש ברכבי קיה ויונדאי (כן, זו התיבה שרבים אומרים שהיא לא מוצלחת בספורטאז'). מכיוון שזו תהיה נסיעת מבחן ראשונה שאעשה בחיי, חשבתי שלא יזיק להעלות שאלה לגבי כיצד להפיק את המיטב ממנה. בעקרון אני מכיר את הסיד מספיק, כך שלהתרשם מאיכות החומרים וההרכבה/גודל תא מטען וכו' זה פחות הקטע בשבילי, לפחות הפעם. בעיקר רוצה להתרשם מביצועים ומההרגשה של מנוע 1.0 טורבו כלשהוא (עוד לא יצא לי), איזה מן (אם בכלל) פייט הוא ייתן למנוע 1400 טורבו שאני רגיל אליו, וכמובן להתרשם מתיבת ההילוכים הזאת (שצפויה להיות ביונדאי I3…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
קשר רגשי לרכבים 1 2
מאת MrCola-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7 אלף צפיות
האם גם לכם יצא להשקיע ברכב, לטפל בו מכל הלב, להשקיע עליו ארגזים של כסף, אינסוף מאמץ, לדאוג לו שתמיד יהיה נקי ומסודר ולהוציא ממנו את המקסימום הנאה ואז למכור אותו ולהתבאס? ולמרות שעברתם לרכב שהוא כביכול טוב יותר ואתם בטוחים שתשקיעו בו בדיוק אותו דבר ואפילו יותר אבל עדיין להרגיש את הגעגוע הזה לרכב הקודם? אומנם אני צעיר בן 20 ואני רק ברכב השלישי שלי כרגע אבל אני מרגיש לפעמים שאני חושב על הרכבים הקודמים שלי יותר מדי וזוכר את המספרי רכב וכל הזמן רואה רכב מאותו הדגם וישר מנסה להיצמד אליו בכביש בכדי לראות האם זו הבובה שלפני כמה שנים הייתה הבייבי שלי... או האם גם לכם לפעמים עולות מחשבות איפה הרכב הקודם שלכם עכשיו והאם הבעלים הנוכחיים שלו מטפלים בו כמו שצריך ולא מזניחים אותו ולב…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן חברים רציתי לדעת איך המשטרה יודעים את מספר הנייד של בעל הרכב ? דרך הפוליסת ביטוח? היה לי מקרה שחניתי בחניה מסויימת ועשו שם עבודות והיו צריכים להזיז את הרכב ופשוט יצרו איתי קשר מהמשטרה הם יודעים של כל אחד ?..
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום יצא לי לראות אחת כזו על הכביש,נראית טיפה קרבית יותר עם גריל שונה ויציאות אגזוז כפולה מרכזית. האם זה רק קוסמטי או שיש מתחת למכסה מנוע עוד כמה סוסים?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מניח את זה כאן לדיון פתוח
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ג'יפ גרנד צ'רוקי טריילהוק הוא גרסת השטח הקיצונית של רכב הפנאי האמריקאי. שלחנו את יואב לבלות עימו סוף שבוע במדבר, ואלו רשמיו.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סקודה פאביה קיבלה לא מזמן גם היא את מנוע ה-1.0 ליטר טורבו החדש. מקסים החליט לצאת ולבדוק האם היא אטרקטיבית יותר כעת, ואיך היא בהשוואה ל-1.2 היוצאת.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
הי, מסתבר שברכב שאני נוסע בו אין גלגל רזרבי, רק ערכת תיקון וקומפרסור. קצת מפחידה אותי העובדה שבגלל קרע קטן בצמיג (שהערכת תיקון לא תצליח להתגבר עליו) אני אגרור את הרכב לפאנצ'ריה. יש דרך "לחזק" את הצמיגים? שמעתי פעם על משהו שנקרא "רינו טייר" - האם זה שווה את ההשקעה? תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תמיד חלמתם להיות נהגי מירוצים, אבל אין לכם מספיק ממון? רציתם להשתתף במירוצי קארטינג בארץ, אבל לא ידעתם מאיפה מתחילים?מני מסביר לנו: איך מתחילים? כמה זה עולה? והיכן מתחרים?
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, קראתי את הכתבה הנ"ל: http://www.93fm.co.il/radio/416584/ וזה פשוט נשמע טוב מדיי בכדי להיות אמיתי, האם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת אלעדרותם, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם היום בכניסה לעיר שלי, עמדו שתי ניידות של שיטור עירוני. 3 שוטרים עמדו בצד ושוטרת אחת עצרה כל רכב, האירה על הנהג בפנס ושחררה אותו, החליפה כמה מילים או במקרה אחד אפילו עצרה נהג אחד לביקורת בצד. אותי היא שיחררה לפני שהספקתי לפתוח את הפה. שמתי לב שאחד השוטרים בצד עמד עם טאבלט ורשם את המספרים של המכוניות. מישהו יודע במה מדובר? זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה. מיותר לציין שזה גרם לעומס בכניסה לעיר.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
מיועד בעיקר לאנשים, שנהגו בהרבה מכוניות שונות. יש הסכמה מלאה אצל כל היצרנים לגבי מיקום הילוכים ראשון עד חמישי (או השישי ) בגיר ידני. בכל המכוניות ההילוכים ממוקמים באופן זהה, כלומר ראשון שמאלה קדימה, שני שמאלה אחורה וכן הלאה. רק לגבי הילוך אחורי אין הסכמה, ויש מספר וריאציות : מה שאני מכיר זה : 1. פיזו', סיטרואן, פיאט ורוב היפניות - ימינה אחורה 2. רנו, אופל - שמאלה קדימה + ניצרה 3. פולקסווגן - שמאלה קדימה + לחיצה על הידית 4. פורד קונקט, פיאט גראנדה פונטו - ימינה אחורה + ניצרה 5. חיפושית - שמאלה אחורה + לחיצה על הידית מה מאלו נראה לכם נוח ביותר, והאם קיימות וראציות נוספות, שאני לא פירטתי ? אני אישית מעדיף את הסכמה של רנו ואופל, ו…
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קיבלתי היום מאיביי את מצלמה הנ"ל. מהם ההגדרות המומלצות בכדי לקבל תוצאות מירביות ביום ובלילה? ניסיתי לשחק עם הרוזולוציה אבל הצילום הלילי עדיין יצא קטוע ולא איכותי בכלל תודה
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפשת בעלי לאנצ'יה דלתא נוספים ומבקשת את עזרתכם. יש לי לאנצ'יה דלתא 2011, על הדאשבורד לכל האורך יש חיפוי עור ששינה את מרקמו והחל ממש "לנזול" על עבר לוח השעונים ופתחי האוורור של המזגן. בנוסף כרית האויר נמצאת שם אך מכיוון שהחפוי שינה את מרקמו מי יודע אם בעת תאונה היא תפתח... אני יודעת שאני לא היחידה שזה קרה לה ומבקשת את עזרתכם במציאת בעלי לאנצ'יה דלתא נוספים או אם יש לכם רעיונות איך למצוא אותם. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
כבל מוזר ברכב
מאת צורי123- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למשהו יש מושג מה זה הכבל הזה? יוצא מהקונסולה המרכזית מתחת למזגן,היה מוחבא ממש טוב מתחת לשטיח
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ובכלל האם יש דרך לעקוב אחר כמות כלי הרכב החשמליים שנמכרו בארץ בשנים האחרונות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
היי, האם DRL מקורי נחשב כהדלקת אורות בחורף, כלומר לא אקבל דו"ח על אי הדלקת אורות? תודה. תוספת קישור:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?452954-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%9D-(DRL)-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9D&highlight=%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%AA+%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%A3
הודעה אחרונה מאת twhyman, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הטויטה ההיברדית שלי בת 8 השנים עברה טיפול אתמול ונאמר לי שהאחריות על הסוללה תגמר בעוד שנה בדיוק. ממה שהבנתי אם הסוללה תתקלקל כשלא באחריות, הנזק יהיה סביב ה9-10 אלף שקל לסוללה חדשה. למי שיש פה ניסיון עם הסוללות של טויוטה, מה הייתם עושים במקומי? הרכב סך הכל בסדר גמור ואין שום תקלות בבדיקה האחרונה שנעשתה, אני פשוט מפחד שביום בהיר אחד אחרי שכבר אין לי אחריות על הסוללה היא פתאום תשבוק חיים ואצטרך לשלם 10 אלף במכה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
בוקר טוב אינטרנט! היום אנחנו הולכים לפגוש לראשונה את שברולט אקווינוקס וטראוורס החדשים ביום נהיגות עמוס. הראשון הוא הדור השלישי של הג'יפון/קרוסאובר בגודל בינוני שברולט אקווינוקס. השני הוא השברולט טראוורס - רכב גדול , מאוד גדול. יש אפילו שיכנו אותו "מיניוואן". אבל האמריקאים מעדיפים לקרוא לו Mid Size SUV. כי טכבי ששבעה מושבים ו-5 מטר אורך יהיו מידסייז. במהלך היום אנחנו הולכים לנהוג על שני הרכבים, לדבר עם אנשי היבואן וכמובן לדלות עבוורכם את כל הפרטים שאפשר. אילו שאלות אתם רוצים שנשאל את אנשי היבואנית, מה אתם רוצים שנבדוק בשבילכם במכוניות, ולמי אתם רוצים שנמסור ד"ש?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
לאחר התלבטויות לגבי רכב משפחתי שמתאים לשלושה ילדים עם כסאות, ובדיקה של הרבה רכבים שיתאימו ל-2 בוסטרים + כסא בטיחות. בחרתי בפיג'ו 508. הרכב הספציפי הוא פרטי, יד 2 (אני שלישית) עם קצת פחות מ-70 אלף ק"מ, דצמבר 2012 ברמת Active. המחירון שלו נמוך מאוד, מה שבהחלט טוב לי כרוכש יד-2, עכשיו רק צריך ליישר קו אצל גבע (זוהה נזילות בשלב בדיקת הרכב) ולקוות שאכן כל המכלולים הבעייתים שהוחלפו יחזיקו מעמד - להבנתי המכלולים החדשים (קיט תזמון, משאבת מים וכיו"ב) כבר עם אמינות משופרת. זו קצת הרפתקה, אבל המון אוטו במעט כסף (~25% מתחת למחירון, שוק חלש מצוין לקונים) - אני מתמחר תיקון או שניים בכמה אלפי ש"ח כסביר. בינתיים מאוד מרוצה - טפוטפוטפו. אמשיך לעדכן בחדשות מהרכב, בשאיפה לעת…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
שלום,יש לי בעיה בפלסטיקים שבחלונות שבדלתות באוטו הם התייבשו מדובר בהונדה סיויק מודל 2013,אני רוצה להזמין מאיביי פלסטיקים חדשים ולהחליף אותם מישהו יודע איך הם נקראים באנגלית ,או שיכול לתת לי קישור מאיביי שאני יזמין. http://www.siz.co.il/my.php?i=yzlzlnme0jnl.jpg תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יהודה גבריאל, -
- 10 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
היום בצהריים, ליד קניון שבעת הכוכבים, ראיתי למבורגיני. לבנה. איך זה יכול להיות?! ייבוא אישי? איך עד עכשיו אין פוסט על זה? אני היחידי שראה? אני צריך משקפיים? וואו!!! לא נראית כמו האחת של עודד. מי יכול לשפוך אור על הנושא? זה היה ללא ספק הזוי. טוב, תודה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום לכולם. האם יש למישהו מידע לגבי השקת הפיג'ו 5008 החדשה?
הודעה אחרונה מאת carsReviewer, -
-
סןף שירשור אחד והתחלה של חדש. אז האחות הצעירה פניתה את מקומה בכבוד לאחותה הגדולה יותר . איזה רכב מדהים ומפנק , בהחלט שינוי מבורך. המעבר מסניק רגילה לגרנד הוא פשוט מדהים ,ה-מ-ו-ן מקום מאחורה, בסניק 2 הילדים עשו אקרובטיקה בשביל להשתחל לתוך הרכב, בגרנד די מרווח. עוד לפני הקניה, בשירשור הייעוץ כבר החלטתי שאני מחליף את המערכת סטריאו. ת'אמת, המקורית היא די טובה ועושה אחלה עבודה, כנראה נקנה איזה מתאם BT שיתחבר לכניסת ה AUX ונחביא אותו או שנתחבר ישירות ל AUX, יהיה יותר זול והמקוריות תישאר. בנוסף גם קיבלתי אחלה דיבורית לרכב מדגם PARROT MKI9200 ,יש תמיכה בעברית וגם מתחברת למערכת השמע . בדגם של Fazer הוא ציין כנראה שבדיגמי 2011 עדין השאירו את …
הודעה אחרונה מאת dmxsir, -
סוזוקי ויטרה החדש מגיע לישראל. הג'יפון החדש של סוזוקי יעלה 125,000 שקל לגרסת 1,600 סמ"ק אוטומטית עם הנעה קדמית, או 132,000 שקל לגרסת 4X4. במחיר של 125,000 שקל, סוזוקי ויטרה יהיה אחד מהג'יפונים הזולים בקבוצתו – הוא יהיה יקר במעט רק מהקרוסאובר.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,