רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הלך לנו המנוע ברכב רנו קילאו שנת 2008 שהמחירון שלו סביב 10,000 ש"ח. עלות התיקון היא כצפוי כ-50% מערך הרכב. זהו הרכב המשני שלנו אך ככל הנראה הגיע הזמן למכור אותו כי לתקן לא שווה אך גם כסף לחדש אין. השאלה היא איפה ואיך הכי כדאי למכור אותו? בעל המוסך הציע לנו 3,500 ש"ח. השאלה היא אם ללכת איתו או לנסות למכור בדרך אחרת שבה נרוויח יותר? ממש לא מבינים בתחום. זה משתלם? או אולי בכלל עדיף לתקן? נשמח לעצתכם! תודה!
הודעה אחרונה מאת Speedool, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי בוידאו המהפנט הזה מתוך משחק להדמיית ערים "Cities: Skylines" שמשווה בין סוגי צמתים, כיכרות, מחלפים וכל שאר מפגשי דרכים: האם ישנה מקבילה מציאותית יותר המסבירה על כל סוג של פיתרון וכמה זרימת תנועה הוא מאפשר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום לכולם, אדלג על כל הפרטים היבשים של למה וכמה. אתמול רכשתי לבת זוגתי רכב מסוג סיטרואן C3, שנת 2010 מבחורה שחשבתי בהתחלה שהיא מאוד נחמדה וישרה. זה הרכב השמיני שאני רוכש בחיי ולצערי הפעם הזאת עקב עמוס של זמן נפלתי בפח ואני מאשים גם קצת את עצמי. רציתי לדעת אם יש לי עילה לביטול העסקה(במידה וכן איך עושים את זה?) או לחלופין אפשרות לתבוע את הבחורה על חוסר יושר. לפני קניית הרכב נאמר לי שהרכב ביצע טיפולים במוסך מורשה בלבד ויש שם את כל התיעוד ושאני יכול לבדוק כמובן עם המוסך, סמכתי על היושר של הבחורה וגם של אבא שלה שנראו לי אנשים סופר נחמדים ואמינים . נאמר לי שגם בוצע שם טיימינג מה שלא היה ולא נברא. שניה לאחר הקניה נתגלתה לי בעיית חשמל ברכב שהבחורה טענה שהיא לא הכיר…
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום לכולם. אני רוצה למכור את הרכב שלי ואין לי את רשיון הרכב, הבעיה שהלכתי לדואר להדפיס כפל רישיון ויצא שבגלל שעוד חודש נגמר הטסט של הרכב אני צריך לשלם את האגרה בשביל לקבל רישיון רכב, ואני לא רוצה לשלם את האגרה אלא למכור את הרכב. האם יש אפשרות להדפיס רישיון רכב בלא לשלם את האגרה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 1 תגובות
- 732 צפיות
איפה אפשר לקבל העתק של רישיון רכב שכבר מכרתי. האם אפשר במשרד הרישוי? האם אפשר רק במשרד הרישוי או אולי במקום אחר? תודה לתשובתכם.
הודעה אחרונה מאת bar304, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://rotter.net/forum/scoops1/442389.shtml בתמונה האחרונה (המטושטשת משהו) רואים שמדובר בגרסת ה- MANHART F300. מישהו יודע להגיד אם מדובר באקזמפלר אותנטי? אם כן, היא הגיעה ביבוא אישי או נקנתה בארץ? מדובר במכונית נדירה...
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
האם הוינקר הזה הוא לא וינקר ספייר? הרי יש רכבים ללא וינקר על המראה הימנית והשמאלית. אצטרך להחליף את כל החלק כולל הפלסטיק (סביבות ה800 ש"ח) מה לעשות? האם זה תקין להכשיל על זה?
הודעה אחרונה מאת Epicz, -
https://www.facebook.com/nightmarecars/
הודעה אחרונה מאת AK21, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
הכוונה בדגם היוצא (2014-2017), כך שאני מניח שבUMI לא יתלהבו לספק את התשובה. יש תשובה באתרים של הדילרים של שברולט בארה"ב, אך לא נראה לי שזה רלוונטי לישראל: https://www.valleychevy.com/chevrolet-traverse-ls-vs-lt/
הודעה אחרונה מאת korola, -
רענון נהיגה
מאת lsdaniel- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ככה אתמול קבלתי בדואר זימון אזהרה להשתלמות רענון נהיגה , הבעיה שאת הזימון הראשון לא באמת קבלתי וישר קבלתי אזהרה , בזימון רשמו שאם לא הגיע תוך שישים יום הרישיון יעוכב , תוקף הרישיון בכלל עד 14.1.2019 , דברתי עם משרד הרישוי היום ואמרה לי הפקידה שאני צריך לעשות את זה לפחות חודש לפני פקיעת התוקף של הרישיון , השאלה היא למה שלחו את הזימון אם יש עוד זמן והאם להלחץ כי אותותו סוף שנה וזה ? (אני משרת בצבא וקבעתי עוד לחודש הזה בעיה שלא מוכנים לתת לי ימי חופש לשם זה)
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לאחר 6,000 קילומטר ו4 חודשים החלטתי לעשות סקירה כללית על הרכב שרכשתי עם אימי - סיאט ליאון 1.2 סטייל. קנייה ההחלטה של להזמין רכב חדש הוא לאחר שהאיביזה שהייתה לנו עברה תאונה והוכרזה טוטל-לוס. בעקבות קבלת החזר גבוה מהמחירון הוחלט להזמין רכב חדש במטרה להתקדם. התקציב היה עד 125K וסיאט לאון הייתה התמורה הטובה ביותר שנמצאה . ההתלבטויות היו - אוקטביה , ג'טה, ראפיד וטולדו החדשות אך קבוצת VW נפסלו עקב אבזור נמוך ומחיר גבוה ואילו הטולדו נפסלה בגלל איכות חומרים פנימית ירודה (למרות המחיר הנמוך של 118K). המחיר הסופי של הלאון היה 118K לאחר הנחות ייבואן ולקוח חוזר שכלל חיישני חנייה, קודנית ואיתוראן שנה חינם. הרכב הוזמן בסוף יולי ולאחר כ 3 שבועות נמסר הרכב …
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 1 תגובות
- 844 צפיות
שלום למישהו יש מושג אם צריך לצאת השנה דגם חדש ל 208 גי.טי.אי ? במידה וכן , מה הנתונים. תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
בקרוב יהיה לנו נופש משפחתי לאילת מהעבודה, אני רוצה לנסוע עם האוטו כדי להנות מהדרך ולשים דלק מכספי, מנגד המשפחה רוצה את ההסעה בחינם ואני לא סובל נסיעות ארוכות באוטובוסים. מה תעדיפו?
הודעה אחרונה מאת Solidice190, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
היי, לפני כחודש הזמנתי סיאט איבזיה חדשה, והיום שלחו לי חוזה מחודש שבו נוספה שורה של מובילאיי (ללא עלות) לחוזה הרכב. אני לא מעוניין שיותקן מובילאיי אבל הנציג מתעקש וטוען שהם קיבלו הוראה השבוע שהחל מ 2018 כל רכב מחוייב במובילאיי. האם זה נכון? מה אפשר לעשות נגד זה? אני נוסע בנתיים ברכב חלופי שבו מותקן מובילאיי וזה סיוט, אבל הסיבה העיקרית שבגללה אני לא רוצה מובילאיי היא כדי שלא יעשו לי התקנות מקומיות ברכב. " היי אביב כל רכב מחוייב במובילאי מ2018 קיבלנו את ההוראה הזו השבוע. בכל מקרה ניתן לכבות אותו" אביב.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מאזדה ב-200 שקל, טנדר שברולט ש"היה בחלל" ופרארי טסטרוסה עם צמיגים מקוריים. אלה הם רק חלק מהדברים שמשה מצא בשיטוטים קורעי הלב שלו בלוחות האינטרנטיים. ראיתם גם משהו ממש מגניב? מכירים אתרים חבויים שנעלמו מעיינינו? ספרו לנו שנוכל להתמרמר ביחד.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
הסיפור בקצרה - יש לי רכב "חברה" מהעבודה, כאשר חברת הליסינג איתה עובדים היא אוויס. לפני כשבועיים (חמישי בערב) הרכב נלקח על גרר למוסך עקב תאונה (נזק לציר הקדמי ושפשוף קל בטמבון). מכיוון שאני כבר מכיר את "איכות" השירות שהם נותנים, דאגתי להתקשר למוקד שלהם בתחילת השבוע שאחרי, על מנת לידע אותם כי נדרש תיקון ציר קדמי, ולא רק תיקון פחחות (זאת בנוסף לקצין הרכב שלי שכמובן דיבר עם איש הקשר שלו באוויס, ופירט בדיוק מה נדרש). מפה לשם, אחרי כשבוע מהתאונה (סוף שבוע קודם) התקשרו לתאם החזרת רכב, אבל מכיוון שהייתי בחו"ל, ולא היה מי שיקבל את הרכב, ביקשתי לדחות את החזרת הרכב בשבוע (ליום חמישי האחרון). ביום רביעי האחרון, אחרי שחזרתי מחו"ל ורציתי לקחת את הרכב, קצין הרכב שלי עדכן …
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
אאודי SQ5 אמור להיות הגרסה הספורטיבית של ה-Q5 הרגיל, אבל יכול להיות שהגענו לשלב בו אפשר לכייל את הרכב לטווח כל כך רחב של שימושים שהוא פשוט הפך להיות בגרסה היותר טובה של ה-Q5? כל התשובות במבחן.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 34 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
מחפשים להשקיע את מיטב כספכם על רכב חדש ? מעוניים להוציא 100,000 שקל ולקבל רכב עם צבע פגום ,שריטות ומכות? רוצים לקבל יחס מזלזל ומעליב? פניתם למקום הנכון- אז אם אתם מתכננים לקנות רכב חדש במיטב כספכם מלובינסקי כדי שתשמעו את הסיפור שלי - בתאריך 29/10/17 רכשתי רכב מסוג C3 כאשר הגעתי לראות את הרכב הרכב הגיע עם פגמי צבע רבים , שריטות עדינות (סוורלים), פגיעות אבנים שקילפו את צבע הרכב במספר מקומות . חריטות קלות, חלקי ניקל שנשרפו . כמובן שפניתי לסוכן ונאמר לי כי אני " מגזים ומסתכל רק על מה שרע בסכ"ה מדובר בלכלוך והכל ירד בקלות אחרי שתלך למוסך שלנו , לגבי השריטות והמכות העדינות בצבע הרכב ככה הצבע מגיע מהחברה הוא תקין ובמצב מצוין ואתה טועה" סיברתי לקבל את הרכב …
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ב2013 הוחלפו הפנסים הראשיים ברכב מכיוון שהיו ממש עכורים. מצב הפנסים כיום חזר לקדמותו, מה שפוגע בבטיחות בעיקר בשעות הלילה. היום דרשתי במוסך המורשה שיחליפו לי שוב את הפנסים, בטענה שלא ייתכן שהם מחליפים ריקול בריקול. ואז בשיא החוצפה של הנציגת שירות נאמר לי "החלפת הפנסים והדשבורד הם לא ריקול אלא רצון טוב של היצרן" רציתי לדעת, האם יש כאן עוד אנשים שמצב הפנסים אחרי שהוחלפו חזרו להיות עכורים ומה הם עשו?! נ.ב החלפת זוג פנסים 2800 שקל ואני חושב שזה גנבה לאור יום וניסיון להרוויח על הלקוח
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
רציתי לחלוק, נסעתי היום בלילה לכיון חדרה מאור עקיבא, היו עבודות בכביש. מי שמכיר את הכביש יודע שזה כביש מאוד נוח לנסיעה במהירות מהירה (חוקית כמובן). היה שלט של הגבלת מהירות לשבעים (זה כביש של 90), לא יודע מי החליט את זה, אבל אין מצב שאפשר לנסוע שם שבעים עם העבודות שעשו בכביש בלי תאורה. היו עבודות בכביש, לילה, אין תאורה, חושך מצריים..נסעתי לאט לא ראיתי כלום , הכמות קללות שחטפתי מהמכוניות מאחורה פשוט הייתה מזוויעה (הרי הכי קל זה לנסוע אחרי כשאני זה שלמעשה מפלס את הדרך). אני בטוח ש80% מהתאונות הן לא בגלל מהירות מופרזת, ולא בגלל שום דבר אחר חוץ מתרבות נהיגה, ואני בטוח שאם לא היה מוצמד לי שלט של נהג חדש הם לא היו מקללים. כמובן שהתעלמתי והמשכתי במהירות ש…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לדוגמא : כביש 65 ממחלף גולני למחלף קדרים , 2 נתיבים כל כיוון + חומת הפרדה + שוליי תקניים מותר 90 כביש 40 מעיר הבהדי"ם לכיוון משאב שדה כביש צר נתיב אחד לכל כיוון ללא חומת הפרדה וללא שוליים מותר 90 קמש
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
ה-5008 כבר כאן :) 1 2 3 4 6
מאת Yuval Oren-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 83 תגובות
- 21.8 אלף צפיות
נצפתה על המובילית, בדרך להשקה שצפויה ככל הנראה בתוך כמה ימים - נראית מדהים!
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כבר מחודש מרץ לא יצאה מקלארן חדשה אז הגיע הזמן ל McLaren Senna חברה פסיכית לגמרי, הם מוציאים דגם חדש כל כמה חודשים. דגמים שיוצאים במהדורות מיוחדות שומרים על הערך שלהם אבל שאר הרכבים שלהם צונח להם המחיר. מכונית מלפני 3 שנים היא כבר מיושנת בגלל שכבר החליפו אותה 4 פעמים. אז ה McLaren Senna בהשקה עכשיו ובנתיים יצאו תמונות שדלפו, עד שנתעורר בבוקר כבר יהיו תמונות רשמיות. המכונית מיועדת למסלול אבל חוקית לכביש. מנוע של 720S בנפח 4.0 עם 789 כ"ס משקל 1198 ק"ג ימכרו 500 מכוניות מחיר £750,000, מי שיקנה אותה היום בטח ימכור אותה מחר במיליון. :evil: https://drivetribe.com/p/HUNQ86G0R5W43Liv-U0bSg?iid=IPAVfGBJS86QkyZbW28KTg https://drivetribe.com/p/F3RNdl…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
New Alpine A110 review - the Cayman might need to watch its back Alpine A110 / Top Gear [video=youtube;OBT-Y68TGA8]
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אתחיל בגילוי נאות. לא ידעתי את זה לפני אבל אני לא מתחבר להנעה אחורית. אני מניח שחלקכם ירצה לרגום אותי באבנים אבל אני מבקש לשמור על שפה נאותה. אחרי הכל לאנשים שונים העדפות שונות. מקומה של ה ATS-V הוא בנס הרים או בפצאל. בכל מקום אחר אני מעדיף הנעה כפולה. ההרצה עברה דיי מהר (19 ימים ליתר דיוק) אבל כבר בה ניתן היה לחוש הנעה אחורית מהי. כשהצמיגים לא מאוד חמים (אני לא מדבר על קרים), ליטוף של דוושת ההאצה עם כל הבקרות דלוקות מוציא את התחת כמו כלום. בפעמים הראשונות זה היה ממש מפחיד ואף מסוכן. בקלות אפשר לתת פליק לרכב בצד החיצוני של הסיבוב ממך. סיום הרצה... חזרה מב"ש על כביש 6, מהירות של כ 100 קמ"ש, הדבקת הדוושה השמאלית ויאללה בלאגן. איפה ה A45 איפה? עולם אחר. עוצמה אח…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ההרגשה שלי שכן, אך מכיוון שלא עקבתי לאורך זמן (וגם אם כן) אני לא יכול להסיק מסקנה. במידה ונעשה סקר של אורך החיים של סוג המצבר, לפי הנסיון שלנו, יתכן שנגיע למסקנה שתעזור לנו בהחלטה. כמובן שחשוב שבזמן חיי המצבר האלטרנטור היה תקין ודאגנו באופן קבוע לרמת החומצה (במצבר עם פקקים). לגופו של עניין. שנפ עם פקקים על RUNX החזיק 7 שנים. מצבר עם פקקים מקורי של היצרן מאזדה 3 החזיק 6 שנים.
הודעה אחרונה מאת silence, -
מהיום שפתחו את מנהרות הראל התחילו פקקים בלתי נסבלים בין ענבה לשער הגיא לאורך רוב שעות היום. הפקק משתחרר כק"מ לפני תחילת נתיב הירידה לכביש 38. לא ברור מה הקשר לפתיחת המנהרות - אבל זה בפירוש התחיל ביום הפתיחה שלהן. גם לא ברור מה מקור הפקק - הפקק ממשיך גם אחרי ההשתלבות בלטרון לאורך 2 ק"מ כך שזה לא המחלף. הוא משתחרר לפני מחלף שער הגיא וההתרחבות ל-3 נתיבים. חשבתי שאולי זה כי מערכות הניווט מפנות יותר מידי רכבים לכביש אחרי פתיחת המנהרות ושהן יתאזנו במהרה - לא קרה. קיויתי שסיום הסלילה באיזור שער הגיא ישחרר צואר בקבוק לא ברור - לא קרה. הדבר היחיד שנשאר הוא שיבוש של גל קטן בכביש שאולי גורם לנהגים להיבהל ולבלום. מישהו יודע אם מתוכנן טיפול כלשהו? הפקק הזה מוסיף לי 2…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם נסיעה ללא גלגל רזרבי בתא המטען מקלה על הסחיבה של האוטו ? י צריכת הדלק פחות מעניינת אותי וכמובן שאני מודע לחיסרון של נסיעה ללא גלגל רזרבה במידה ויש פנצ'ר.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות מיצובישי והופתעתי לגלות שהאאוטלנדר כבר החל להימכר מגירסת הבסיס עם כל אביזרי הבטיחות האקטיביים שהוצאו עד כה בגירסאות היקרות. בין היתר הוא מוצע עם בקרת שיוט אדפטיבית, התראה על סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית. אין במלאי גירסת 5 מושבים לאספקה לינואר אלא רק גירסאות 7 מושבים. מעניין שכלמוביל לא פרסמו הודעה מסודרת לאתרי הרכב ו/ו לא יצאו בפרסומות על כך, אפילו המפרט של האאוטלנדר באתר האינטרנט שלהם לא מעודכן.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן! רציתי לשאול אולי מישהו פה יידע - בהונדה ג'אז החדשה דגם TREND שנת 2015 - יש תצוגת מולטימדיה אבל מגיעה ללא מצלמת רוורס. האם ניתן להוסיף למסך המדובר מצלמת רוורס בהתקנה מקומית בלי לוותר על התוכנה שמגיעה עם המערכת? או שזה בעייתי? רק דגם ה COMFORT מגיע עם מצלמת רוורס. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Big Guy,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ALX
- guy.a
- Rשף
- thebaron
- Satori
- Jeka88
- itaimoto
- tan tan
- איציק נ.
- discoTD5
- נעם101