Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדוגמא :

כביש 65 ממחלף גולני למחלף קדרים , 2 נתיבים כל כיוון + חומת הפרדה + שוליי תקניים מותר 90

כביש 40 מעיר הבהדי"ם לכיוון משאב שדה כביש צר נתיב אחד לכל כיוון ללא חומת הפרדה וללא שוליים מותר 90 קמש

פורסם (נערך)

לך לטכניון ולמד הנדסת כבישים משך 4 שנים.

יש לדברים האלה תקנים שמתבססים על מאפייני הכביש ואני מניח שגם על מאפייני התנועה בו. אין לי מושג מה אותם תקנים, אבל הדברים האלה לא נעשים "באוויר". אני מציע לכך לגגל :הניות להצבת רמזורים" ו"הצדקים להצבת רמזורים" (וגם תמרורים) ותבין שהדברים מסודרים מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדוגמא :

כביש 65 ממחלף גולני למחלף קדרים , 2 נתיבים כל כיוון + חומת הפרדה + שוליי תקניים מותר 90

כביש 40 מעיר הבהדי"ם לכיוון משאב שדה כביש צר נתיב אחד לכל כיוון ללא חומת הפרדה וללא שוליים מותר 90 קמש

יש חוק לזה.

בדרך עירונית - 50 קמ"ש.

דרך שאינה עירונית - 80 קמ"ש.

דרך שאינה עירונית, עם שטח הפרדה בנוי - 90 קמ"ש.

דרך מהירה - 110 קמ"ש.

כמובן בהיעדר תמרור שמורה אחרת:

http://rsa.gov.il/mianachnu/peilut/chakikashfita/Pages/mehirut.aspx

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעקרון כבישים בינעירוניים בלי שטח הפרדה, המהירות המותרת בהעדר שילוט היא 80.

אבל יש כמה כבישים בנגב שהחליטו להעלות את המהירות המותרת ל-90.

בשנים האחרונות יש כבישים בינעירוניים עם הפרדה שאינם מוגדרים כ"דרך מהירה", אבל העלו בהם את הגבלת המהירות ל-100 - כמו כביש 77 בחלקים מסויימים או כביש 40 בקטע של עוקף באר שבע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

למיטב זכרוני בועדות המקומיות לתכנון ובנייה של רשות מקומית, יושבים מהנדסי תנועה, שתפקידם לדאוג לשילוט \ מעברי חציה ברחבי העיר והם באחריותם.

פורסם (נערך)

זהירות: לפניך חפירה. לך בזהירות, יש בורות!

יש כל מיני קריטריונים. אחד המרכזיים שבהם הוא מרחק העצירה. הרעיון הוא שאם ניתן לעצור במרחק הקצר מעומק שדה הראיה, הנהג יוכל להבחין במכשולים ולעצור לפניהם.

הקריטריונים תחתם נעשה חישוב זה הם מתירניים מאוד, בין היתר כדי לאפשר שולי בטחון רבים ככל הניתן: זמן התגובה עומד של 2.5 שניות ומעלה (זמן תגובה של אדם הנוהג בגילופין), ומרחק העצירה (לרכב פרטי) מחושב על פי חיכוך מאוד נמוך עם הכביש (כביש רטוב מאוד) ובלמים הפועלים בכחצי מיכולתם.

בדרכים עקלקלות, מתחשבים בכוח הפניה שיופעל על הרכב: במהירות המוצהרת על השלט, על המכונית הפונה יופעל כוח פניה של כ-0.2g. כוח זה מאפשר שולי בטחון ניכרים (בכביש יבש, מכונית פרטית יכולה לייצר כ-G שלם, אם כי רכב כבד מתקרב לסף הגלגול כבר בכחצי מכך) ונמצא במחקרים ככזה שלא גורם לתחושת אי-נוחות לנוסעים ישובים.

בדרך מהירה, כוח הצד שיופעל על הרכב הוא של עד חצי מכך, גם מבלי להתחשב בשפיעה. עקרונית, רכב שכיוון גלגליו תקין כמעט ולא יצטרך היגוי על מנת לצלוח את העיקולים בדרך מהירה. זו אחת מהסיבות שבדרך זו, מגבלת המהירות גבוהה מזו שבדרך דומה, שלא זכתה להגדרה של דרך מהירה.

בתוך כל הקריטריונים הללו, מנסים היכן שאפשר גם להתחשב במהירות הסבירה של התנועה - המהירות של האחוזון ה-85. והכי חשוב - בכל הקריטריונים הללו יש טווח מינימום עד מקסימום, ויש טווח סטיה גם מעבר לערכים הללו, ולכן יש מרווח לטעויות אנוש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למרות שאנחנו מפגרים אחרי העולם בעשרות שנים בתרבות המוטורית, בארץ יש למשרד התחבורה את החוכמולוגים שלהם שיודעים יותר טוב מכל העולם מה נכון. אל תחפש הגיון בכל החלטה שנעשית פה בכלל ובכבישים בפרט.

פורסם

הייתי שמח מאוד אם קביעת המהירות המותרת תעשה לא דרך "חישובי" המהנדסים של משרד התחבורה, אלא דרך מבחן האדם הסביר.

איך? פשוט מאוד - כל חברת סלולר יודעת לחשב את הקצב שבו מתקדמת התנועה וזה באמצעות איכון אוטומטי של משתמשי הכביש.

מבליל המספרים הזה אפשר לעשות ממוצע מהירות של 80% מהנהגים שבמרכז עקומת הגאוס (קרי - לא לחשב את עשרת האחוזים המהירים ביותר והאיטיים ביותר שנמדדים) וזו תהיה המהירות המותרת בכביש.

גם במקום ללא הגבלת מהירות נהגים מגבילים את עצמם, למה? כי כולם רוצים לחזור הביתה בשלום.

פורסם
הייתי שמח מאוד אם קביעת המהירות המותרת תעשה לא דרך "חישובי" המהנדסים של משרד התחבורה, אלא דרך מבחן האדם הסביר.

איך? פשוט מאוד - כל חברת סלולר יודעת לחשב את הקצב שבו מתקדמת התנועה וזה באמצעות איכון אוטומטי של משתמשי הכביש.

מבליל המספרים הזה אפשר לעשות ממוצע מהירות של 80% מהנהגים שבמרכז עקומת הגאוס (קרי - לא לחשב את עשרת האחוזים המהירים ביותר והאיטיים ביותר שנמדדים) וזו תהיה המהירות המותרת בכביש.

גם במקום ללא הגבלת מהירות נהגים מגבילים את עצמם, למה? כי כולם רוצים לחזור הביתה בשלום.

רעיון מגניב, אם יימצא פתרון לשאלת הפרטיות (יש חשש לפגיעה בפרטיות גם כשמטפלים בנתונים סטטיסטיים אנונימיים), ולהערכתי צריך להיות גוף אקדמי כלשהו שישתף פעולה עם משרד התחבורה בפרוייקט.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

מה זאת אומרת איך קובעים? יש ועדה ממשלתית.

היא יושבת חדר ליד הועדה שתכננה סוס ויצא לה גמל.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לך לטכניון ולמד הנדסת כבישים משך 4 שנים.

יש לדברים האלה תקנים שמתבססים על מאפייני הכביש ואני מניח שגם על מאפייני התנועה בו. אין לי מושג מה אותם תקנים, אבל הדברים האלה לא נעשים "באוויר". אני מציע לכך לגגל :הניות להצבת רמזורים" ו"הצדקים להצבת רמזורים" (וגם תמרורים) ותבין שהדברים מסודרים מאד.

הצחקתני

יש כאן כבישים שיכולים לנהוג בהם בבטחה גם ב 200 קמ"ש.

במצוות המחוקק המהירות הגבוהה ביותר המותרת בחוק היא 120 קמ"ש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, ציינתי גם מאפייני תנועה. כאשר שהישראלי המצוי ילמד לחזור לנתיב הימני, לא יעקוף מימין וכן יכבד את חברו אתה צודק. אבל עד שלא נייבא את הקפדנות הגרמנית זה לא יכול לפעול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
למרות שאנחנו מפגרים אחרי העולם בעשרות שנים בתרבות המוטורית, בארץ יש למשרד התחבורה את החוכמולוגים שלהם שיודעים יותר טוב מכל העולם מה נכון. אל תחפש הגיון בכל החלטה שנעשית פה בכלל ובכבישים בפרט.

מגבלות המהירות כאן בכלל לא מאוד שונות מאלו שביתר העולם המערבי. המהירות בדרכים עירוניות זהה (אם כבר, אצלנו יש מיעוט באזורים עירוניים המוגבלים לשלושים קילומטרים לשעה, וחבל שכך) והמהירויות המותרות בכבישים חד-מסלוליים הן יחסית גבוהות.

יש כאן כבישים פתוחים (שאינם מהירים) שמותר בהם לנסוע מאה קילומטרים לשעה, שזה בהחלט בטווח הגבוה. רק בדרכים המהירות אנחנו מפגרים מאחורי כמה מדינות, וגם זה רק בהבדל של 10-20 קילומטרים לשעה.

הצחקתני

יש כאן כבישים שיכולים לנהוג בהם בבטחה גם ב 200 קמ"ש.

במצוות המחוקק המהירות הגבוהה ביותר המותרת בחוק היא 120 קמ"ש

כבישים ללא הגבלת מהירות הם לא בדיוק מופת לבטיחות: בקטעי האוטובאהן ללא מגבלת מהירות יש יותר הרוגים באופן יחסי לעומת אלו שיש בהם מגבלת מהירות קבועה, ויש מחלוקת בפוליטיקה הגרמנית בנוגע לנחיצות של הקטעים הלא מוגבלים הללו. אם הבטיחות בדרכים בגרמניה היא טובה (והיא לא כל כך טובה) זה למרות האוטובאהנים, לא בגללם.

מגבלת מהירות של 120-130 קילומטרים לשעה, עם אכיפה יחסית סלחנית, זה די והותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני התייחסתי להיבט ההנדסי אותו ציין ספריאל.

יש לך סטטיסטיקה לגבי ההבדל בין כמות ההרוגים בקטעים ללא מגבלה לעומת אלה עם מגבלה.?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...