Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצא לי לראות לא פעם צניחת ריפוד גג גם בקורולה.

יש לעבור לקוריאניות.

עריכה: אה רגע, ביונדאי של ההורים (שהחזירה נשמתה לבורא מאז) נהרסו הגומיות של אטימת חלונות מעצם העובדה שהחלון התחכך בהם.

אמריקאיות?

אם אתה משווה גירים שהולכים או בוכנות שעפות או מותחנים שנקרעים ודופקים מנוע לריפוד גג או גומיה... אז כן היפניות חרא של רכבים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז למה הן עוד נמכרות כחדשות ?

ולמה הן עדיין מבוקשות כמשומשות ?

ולמה המכירות בעולם לא נפגעו ?

ולמה הגולף עדיין הקומפקטית הטובה ביותר ?

שואל בלי טיפת ציניות, באמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אולי באירופה שמזג האוויר קריר יותר?

יכול להעיד שבסינגפור המכירות צנחו, המון תלונות ואנשים פשוט הפסיקו לקנות.

בארץ זו איזו כת של מזוכיסטים, כל אחד וההנאה שלו.

לא אני אמרתי...'הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם...'

ואגב, 'הקומפקטית הטובה ביותר', מי קבע?

וגם אם כן היא אולי הטובה ביותר אבל הכי פחות אמינה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כי הדרישות מרכב הם לא רק אמינות, כמו שהם לא רק ירידת ערך.

הגולף כשתקין - הוא באמת רכב ברמה אחת מעל הקטגוריה שלו.

פורסם
אולי באירופה שמזג האוויר קריר יותר?

יכול להעיד שבסינגפור המכירות צנחו, המון תלונות ואנשים פשוט הפסיקו לקנות.

בארץ זו איזו כת של מזוכיסטים, כל אחד וההנאה שלו.

לא אני אמרתי...'הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם...'

ואגב, 'הקומפקטית הטובה ביותר', מי קבע?

וגם אם כן היא אולי הטובה ביותר אבל הכי פחות אמינה.

בחלק לא מבוטל ממדינות אירופה מזג האוויר די דומה לזה שישראל - דרום איטליה, דרום צרפת, יוון, פורטוגל וספרד.

מספיק ?

הישראלים צרכנים הרבה יותר טובים וחכמים ממה שחושבים עליהם; ב 87' הסיטרואן BX שברה שיאי מכירות והדיחה את הסובארו מראשות טבלת המסירות.

איכות ירודה ותקלות בתיבה האוטומטית חיסלו את הצלחתה תוך שנה, ומאז נעלמו עיקבותיה לבל נודעו.

כל היצרנים האירופאיים מייצרים מכוניות קומפקטיות, לפחות עד שאופנת רכבי הכבישטח החלולה תחסל גם את פלח השוק הזה.

כולם סה"כ מנסים "לעשות" גולף, לפחות ב 30 האחרונות.

היו שהצליחו יותר והיו שהצליחו פחות.

אף אחת מהן לא הורידה את הגולף מפסגת טבלת המכירות.

גם לא בשנים האחרונות, שלטענתכם הן בלתי אמינות לחלוטין.

אז תרשה לי לחדש לך - אם אין תקלות במכטרוניקס, הגולף מכונית אמינה באופן מוחלט, לפחות ב 3 שנים האחורנות.

פשוט 0 תקלות.

ועדיין, לדעתי, הגולף 150, נכון לדהיום, היא קומפקטית כמעט מושלמת.

פורסם (נערך)

זה שוב מתפתח לדיון ואג. סיפרתי כבר על הגולף סדרה 7 שלנו שאחרי נסיעה סירבה להניע ? נגררה למוסך המרכזי ופורקה לחלקים. נמכרה השנה עם 29K על השעון וקלאצים מחליקים.

בקיצור לא חסרות דוגמאות לפה ולפה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

חן מצטער אבל קודם צריך להסתכל על העולם ורק אחר כך להסיק מסקנות. מה שאתה עשית זה להסיק מסקנות ואז לראות איך משנים את העולם כדי שזה יתיישב למה שהחלטת.

עם כל הכבוד אירופה זה כאן וכאן זה לא אירופה. עצם העובדה שהצלחת למנות מקומות בודדים באירופה עם אקלים דומים לא אומר דבר על אירופה, ובפועל השטחים באירופה עם אקלים דומים לשלנו במרבית ימי השנה שואף לאפס.

זאת לאחר העובדה שהתעלמת מכך שגם תנאי הנסיעה באירופה מאוד שונים, וכן, למרות שיש כמה ערים צפופות זה לא מספר את סיפורה של אירופה.

עוד דבר שהחלטת להתעלם ממנו לחלוטין זה כמות המכוניות הידניות שנמכרות שם לעומת השוק כולו - שזה בעצמו נתון שמצריך התייחסות.

על פי דבריך, ניתן לומר שגם לפורד פיאסטה על שלל דגמיה אין שום בעיות, וזאת בגלל שכבר שנים על גבי שנים היא בטופ של מסירות הרכב באירופה ובמדינות מסוימות אף במקום הראשון במשך שנים...

לפי הבנתי אתה מחזיק גולף ואני מבסוט לראות שאתה נהנה ממנה, אבל לנסות לשכנע את העולם בכך שזוהי מכונית מושלמת נטולת בעיות זה... מאוד ילדותי

פורסם

1. אין לי גולף, אף פעם לא היתה לי גולף, ויותר מזה, אף פעם לא היתה לי וואגית כלשהיא.

2. המדינות שמניתי כוללות בערך שליש אירופה, אם לא למעלה מזה, ובכולן הגולף ושות נמכרות מצויין.

3. יחס המכירות בין הידניות ל DSG הוא בערך 40-60 לטובת הידניות, ובגרמניה 50-50.

4. לא טענתי ולא אטען לרגע שה DSG נטול בעיות, גם היום.

5. שוב - אם המכוניות היו כה גרועות, אף אחד לא היה קונה אותן כחדשות, ובטח לא כיד שניה.

6. כנראה שסיפורי הזוועות באן לא ממש מציגים את כל התמונה בכללותה, וזה מחזיר אותנו לסעיף 5.

7. יש פתגם אמריקאי עתיק יומין - אי אפשר לשקר את האנשים כל הזמן.

ואין נכון ממנו במקרה הזה.

קבוצת VAG מוכרת מעולה שנים רבות, וכנראה יש לזה סיבה.

פורסם
אז למה הן עוד נמכרות כחדשות ?

ולמה הן עדיין מבוקשות כמשומשות ?

ולמה המכירות בעולם לא נפגעו ?

ולמה הגולף עדיין הקומפקטית הטובה ביותר ?

שואל בלי טיפת ציניות, באמת.

בארץ הלקוחות מצחיקים. כשמגיע הזמן לקנות רכב אז תוצרת VAG זה רמה אחת מעל כולם, והם מוכנים לקבל בעיות אמינות בשביל איכות. כשמשהו קורה הם רצים לפורום, לפייסבוק, למדיות השונות בשביל להוציא קיטור על מחירי תיקונים ותקלות הזויות אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ בלבד. עם ישראל...

פורסם

אולי בגלל שבאירופה נהוג יותר מנועי דיזל משודך לגיר ידני?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
1. אין לי גולף, אף פעם לא היתה לי גולף, ויותר מזה, אף פעם לא היתה לי וואגית כלשהיא.

2. המדינות שמניתי כוללות בערך שליש אירופה, אם לא למעלה מזה, ובכולן הגולף ושות נמכרות מצויין.

3. יחס המכירות בין הידניות ל DSG הוא בערך 40-60 לטובת הידניות, ובגרמניה 50-50.

4. לא טענתי ולא אטען לרגע שה DSG נטול בעיות, גם היום.

5. שוב - אם המכוניות היו כה גרועות, אף אחד לא היה קונה אותן כחדשות, ובטח לא כיד שניה.

6. כנראה שסיפורי הזוועות באן לא ממש מציגים את כל התמונה בכללותה, וזה מחזיר אותנו לסעיף 5.

7. יש פתגם אמריקאי עתיק יומין - אי אפשר לשקר את האנשים כל הזמן.

ואין נכון ממנו במקרה הזה.

ארצה להתייחס לחלק ממה שרשמת (כי בגיאוגרפיה ואקלים קטונתי).

לגבי 5 - העבר כבר הוכיח לנו שוב ושוב שצרכנות נובעת ממניעים רגשיים ולא מתוך חשיבה שקולה, ומאותה סיבה אין באמת קשר ישיר כפי שאתה מנסה לטעון. יותר מכך, בדברים שכאלו לאירופאים יש משתנים רבים שלנו אין כדוגמא קשרי מסחר פנים אירופאיים ורגשות גאווה לאומית.

אם אנשים היו קונים מוצרים לפי "טוב" ו"רע" הפרסומות בטלוויזיה היו משעממות ורק מציגות את יתרונות המוצר (בדומה לפרסומות אמרקיאיות משנות ה60), בפועל רוב הפרסומות היום פונות לרגש שלך, שהוא כאמור לא צרכן חכם.

לגבי 7 - זה שיש פתגם, לא אומר שהוא נכון, ובטח לא לגבי כל סיטואציה. יותר מזה, קיימת מילה בעברית לפתגמים שחוקים ולא נכונים - "קלישאה".

פורסם
אני מצטער מאוד. אני לא בן אדם סטיגמטי, אני מאוד אוהב רכבים אירופאיים. נוסע בעצמי על אוקטביה. אבל צריך להיות מזוכיסט בשביל לקנות vag כיום. בטח מיבואן כמו צ'מפיון.

האוקטביה שלי בת שנתיים מטופלת במוסך מורשה, נשמרה בקפידה מיומה הראשון וזה פח של רכב. בעיות עם הגיר, בעיות עם המערכת (מערכת מקורית), מנוע אוכל שמן כאילו זה רכב בן 30 שנה.

למזלי האוקטביה שלי היא רכב חברה (אני הנהג היחיד) ככה שמצידי שתפיל מנוע גם מחר בבוקר. אבל בחיים לא הייתי חושב אפילו לקנות אחת כזאת בצורה פרטית.

לא יאומן, פשוט לא יאומן. ואחר כך יספרו לנו סיפורים כאילו כל הבעיות נפתרו בדגמים החדשים.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי שילמו לבחור וסגרו את הפינה...

לפני שהדף יוסר, הנה התלונות שם בינתיים:

1

הS3 החדשה שקניתי בתחילת השנה הגיעה (כן כן, ככה היא הגיעה) עם הנזקים הבאים: דפיקה בפגוש, דפיקה במכסה המנוע וגומיית שמשה קרועה... לצערי ראיתי את זה רק אחרי שהוצאתי את הרכב מהמסירה, וכשפניתי אליהם - הם הציעו לפצות. חשבתי שזה לא נורא והסכמתי לפיצוי אבל מיד התחילו רעשים מהגג תוך כדי נסיעה. מאז ועד היום במשך כחצי שנה הרכב במוסך כבר פעם חמישית כאשר הם מבחינתם רוצים לפרק את הגג (!!!) ברכב חדש ואני מבחינתי רק ביקשתי שיחליפו לי את האוטו בכזה בדיוק - רק אחר, תקין...

בנוסף להכול רמקולים מזמזמים, כסא מתנדנד, תושבת מספר לא תקינה, והרשימה ממשיכה.

אינסוף פגישות, ביקורים במוסך, רכבים חליפיים, הודעות וואצאפ, טלפונים, קשקושים ואפילו זכיתי לכינוי "יקה פוץ" מאחד המנהלים מכיוון שאני "קטנוני" ועושה עניין מכמה רעשים.

בתור חברה שמתימרת למכור מוצר פרימיום - הרושם שלי וההרגשה שלי היא שפרימיום זה מהם ומעלה. לא מתיחסים ככה ללקוחות.

2

בתחילת השנה קיבלתי את רכב האודי שלי אשר כבר בנסיעה הראשונה הראה נורות אזהרה ותקלה דולקות. מאז ועד היום רשימת התקלות כוללת: החלפת חיישני בלמים במערכת ההילוכים, החלפת מחשב מולטי מדיה, החלפת מסך מולטי מדיה, פירוק והרכבה של רוב הרמקולים ברכב לניטרול רעשים, החלפת כבל וידיות דלת נהג ונוסע, החלפת מכסי רמקולים, כיול שסתומי גיר, החלפת ברגים לחיישני בלמים, תקלה במצלמת רברס מקורית ועוד...בסה״כ למעלה מ-12 ביקורים במוסך בפחות משנה, כ-3 חודשים במצטבר שהרכב מושבת ואני נוסע ברכב חלופי. כמובן שאחרי כל כך הרבה תקלות דרשתי החלפת הרכב או ביטול עסקה. הצעת צ’מפיון- תוסיף בין 60 ל-100 אלף שח ונחליף לך את האוטו.

3

אתמול החזירו לי את האוטו מהמוסך. הם עשו את זה בכוח ואמרו שאם לא אסכים (בהתרעה של מעכשיו לעכשיו, ביום שישי!) לתאם עם הנהג שלהם ולהחזיר להם את האוטו החליפי אז יש להם מפתח ספייר והם פשוט יבואו לקחת אותו.

הם אילצו אותי לקבל את האוטו שלי חזרה כי לטענתם אין רעשים. כלום. נאדה.

כשלקחתי אותו, באמת לא היו רעשים (בהתחלה) וזה היה מפתיע ואז ראיתי שלמרות שאסרתי עליהם למרוח גריז על הגג, הם מרחו בכל זאת. לא שאיכפת לי, פשוט הגריז היה מה ש"פתר" את הבעיה ליום בפעם הקודמת ואחרי שראיתי שזה לא ממש עוזר, ביקשתי שלא יעשו את זה שוב כי זה לא עוזר לפתור את הבעיה.

לא רק שלא הקשיבו לי - אלא ניסו לעשות את זה מאחורי הגב שלי.

ואז שיא השיאים - אני מגלב שלמרות שאסרתי עליהם לפרק כל חלק שהוא מהאוטו - בכל זאת פירקו לי את הקונסולה מהגג, ואפילו הצליחו לשבור אותה תוך כדי.

נראה לכם שתיקנו? ממש לא... אפילו לא אמרו לי וניסו להסתיר.

4

פולו gti חדשה מהחברה,אחרי יום שהאוטו על הכביש התחילו רעשים מוזרים מהכנף השמאלי,שורה תחתונה הרכב הגיע עם שסי שבור! אתה קולט שבנאדם יכל לההרג!אבל במקרה הזה החליפו לחדש (מן הסתם הם חשופים לתביעה מפלצתית)

5

מצטרף לבעיית הגג, סיאט לאון חדשה עם רעשים בגג , מחרפן את האוזן...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

גם במדינות חמות באירופה, די תואמות לישראל הייתה ל VAG בעיה.

את המידע הראשוני , משנת 2011-12 מצאנו מאתר ב ספרד.

ואח"כ באוסטרליה ובמזרח אסיה וסין - העלתי בזמנו קישורים.

לזכות רכבי VAG - כייף לשהות בהם (לי הם נוחים) והטכנולוגיה והביצועים מעולים.

לשלילה - האמינות קצת בעייתית, כרכב חדש עם אחריות מלאה.. לדעתי הרכב כדאי מאוד.

אומנם בתחילה היבואן קצת בעייתי, אבל לרוב מסדרים את הבעיות במסגרת האחריות.

(וחבל כי היבואן נופל כל-פעם עם סידור הבעיות - מצד אחד מתמחר מחירי רכבים קצת גבוה

כתוספת פרמיה לאיכות ולטכנולגיה - ומנגד לא עומד נכון מאחורי המוצר, כאשר יש בעיות)

כרכב יד-שניה, לאחר תם / סיום האחריות , קצת קשה להמליץ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...