Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יכול להעיד שהאוקטביה של העבודה, בת שנתיים וקצת ועם 50k ק״מ, מזדקנת כמו פח אשפה.

פלסטיקים מתפרקים, ציפויי ניקל מתקלפים וחותכים לי את היד מידי פעם (על ידית ההילוכים ומסביב המערכת), גיר מתבלבל ומידי פעם רועד (לא תקין, אבל לא נורא כל כך) ומשום מה הרכב הפך לקופצני והנוחות נפגמה באופן מורגש ולא נעים לנסיעות ארוכות (ממש מעייף).

בשבוע שעבר קיבלתי קורולה מהעבודה שמשמשת כרכב זונה, אותו השנתון וקצת יותר ק״מ.

חוץ מריח לא נעים הרכב הרגיש בכמה רמות טוב יותר מהאוקטביה, כל הפלסטיקה נראית כמו חדש, הרכב נוסע יופי, נוח יותר ואפילו הגיר הרציף מרגיש טוב יותר מה-DSG (כן כן, הינה אמרתי את זה, מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר רציף מרגיש טוב יותר מפאר היצירה TSI/DSG)..

אז כנראה שיש אוקטביה ויש אוקטביה. אני החזרתי לפני כחודש אוקטביה ( גם מהעבודה ) בת שלוש עם קרוב ל 90K ק"מ שמבחינת גימור ואיכות חומרי הדיפון, הריפוד והמרכב נראיתה וגם הרגישה כמו ביומה הראשון אצלי. הגיר אכן נדפק קצת קודם לכן, אבל הבנתי שזה נורמלי או קרוב לכך. מכל מקום החליפה אותה בחניה אוקטביה חדשה עם מנוע גדול וחזק יותר, איבזור עודף, כל מיני צעצועי בטיחות מצפצפים במקום הלא נכון ולפיכך מיותרים, וחשוב מכל חישוקים קלים ומצודדים ולא הטסות המגעילות של הדגם הקודם, שנוסף למראה העלוב גם היו ניתקות בקלות.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תשמעו סיפור.

עכשיו חזרתי מגרמניה,וחמי אסף אותי ואת אשתי משדה התעופה עם האאודי A6 הישנה שלו,מנוע V6 שנת 98.

הרכב פשוט נפלא.

על הדרך אני שואל אותו למה לא להחליף לחדש ? והא מתחיל לספר לי מידע שלא האמנתי,מתברר שגם בגרמניה יש תלונות על איכות ההרכבה והמכאניקה של VAG בשנים האחרונות,ופשוט לא מייצרים מכוניות כמו פעם.

והסוכריה שבסיפור,שערך הרכב שלו עולה ! כן עולה ! כבר הציעו לו 7000 יורו על הרכב,ואני מדבר לא רק על מחירון,אנשים פשוט מחפשים את הדגם הזה.

ותחשבו על זה....

אההה,,,ויש לי עוד סיפור שבטח יעניין אתכם.

יש לי חבר רופא,פה בארץ, (באמת רופא) קנה במאי 2016 אוקטביה 1400 עם סאן רוף ב 148K ,לא מכיר את התת דגם.

לונג סטורי שורט,עד היום הוא נסע על הרכב רק 14K,הוא אפילו לא הוריד את הכיסוי פלסטיק מהלוח שעונים,הרכב נראה היום כאילו הוא הוציא אותו אתמול מהסוכנות !

עד עכשיו : רעשים מהבולם האחורי,משהו בכיסא נהג רופף,הרכב אוכל שמן ומים ! בדיוק כמו אצלי בפולו,לאן המים הולכים אני לא יודע ?!,ורעשים מפלסטיקה בתוך הרכב,רוץ מזה הרכב סוכריה

מישהו רוצה לקנות רכב מרופא ?

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

סך כל מכירות שוק הרכב השנה צפויות להיות קטנות ב-2% ביחס לשנה שעברה (לפי גלובס), כך שמצב המכירות של VAG ממשיך להיות לא רע בכלל. תוסיף את העובדה שיש רשימת המתנה למספר דגמים (סופרב, סקודיאק, סיאט לאון, סיאט אטקה, טיגואן), מספר דגמים ישנים עומדים בפני החלפה (פולו, ג'טה) ושדגמים חדשים עומדים להגיע (קארוק), הם במצב טוב מאד.

אתה יודע מה? יש משהו בטיעון שלך שמשכנע אותי (לא בציניות).

כן, אני מתחיל לחשוב שאחוז התקלות האמתי ברכבי VAG נמוך מהרושם שמתקבל בגלישה בפורום.

אבל אני עדיין חושב שמדובר ביבואן דרעק עם תודעת שירות מזעזעת ושאחוז התקלות המהותיות ברכבי VAG גבוה משמעותית מהמקובל בתעשייה.

כך שלמרות הכל מהיבואן הזה אינני מוכן לרכוש כלי רכב ובכל פעם ששואלים לדעתי אני עושה ככול יכולתי כדי למנוע הזמנה ממנו.

פורסם

בכל זאת תמיד יהיו משוחדים שיקנו רכבים שלהם בעיניין עצומות ויגידו שאין כמו ואג, למרות שבאמת לא בטוח אם יש אלטרנטיבה שמרגישה דומה לרמה שלהם.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כמו שכבר אמרתי. אני חובב רכבים אירופאיים, לא סטיגמטי כלל כלפי אף יצרן ומסתכל על כל קניית רכב במשפחה (ויש רבות כאלה) בצורה אוביקטיבית.

נוסע בעצמי על אוקטביה, אישתי נוסעת על פג'ו שאני קניתי לה ויש לי שפע סיאט וצרפתיות במשפחה שאני המלצתי לקנות.

אבל בשביל להגיד שלמותג vag אין בעיית אמינות קשה ושכל התלונות זה אנשים בודדים בים של מרוצים צריך להיות ממש חיי בבועה או באיזו הכחשה אינסופית.

פורסם
כמו שכבר אמרתי. אני חובב רכבים אירופאיים, לא סטיגמטי כלל כלפי אף יצרן ומסתכל על כל קניית רכב במשפחה (ויש רבות כאלה) בצורה אוביקטיבית.

נוסע בעצמי על אוקטביה, אישתי נוסעת על פג'ו שאני קניתי לה ויש לי שפע סיאט וצרפתיות במשפחה שאני המלצתי לקנות.

אבל בשביל להגיד שלמותג vag אין בעיית אמינות קשה ושכל התלונות זה אנשים בודדים בים של מרוצים צריך להיות ממש חיי בבועה או באיזו הכחשה אינסופית.

מה שחסר אצלנו זה מעקב תקלות כמו שיש בחו"ל

דוגמה לאתר שנותן נתונים (חלק מ 2017)

https://www.consumerreports.org/car-reliability-owner-satisfaction/consumer-reports-car-reliability-survey-2017/

קובי

:-)

פורסם
למעלה מ-30% נכון לאוקטובר. 11 אלף ב-2016 מול כמעט 15 אלף השנה.

אני קצת מתקשה להבין למה הדיון סטה מהנושא. נטען שכמות המסירות בשטח לא נפגעה, הבאתי סימוכין שכן, מפה זה עבר למגננה. מה הסיפור? מסירות לא נפגעו? אז לא נפגעו...

לא הבאת שום סימוכין. לא הבאת לא נתונים על ירידה נומינלית ולא נתונים על אובדן נתח שוק, לא בכמות ובטח שלא בכסף, ובטח ובטח לא קישרת את זה לאמינות (למשל, להציג שיש ירידה במכירות האוטומטיות לעומת עלייה בידניות, שאפשר להסביר ע"י המנעות מ-DSG).

סקודה מראה עלייה במכירות (היא לבד מוכרת יותר מסוזוקי)

סיאט יורדת בהתאם לשוק (ורק עכשיו נכנסת האיביזה החדשה)

VW סופגת ירידה קשה של 20%, אבל...

אאודי עולה ב-10% (כמות קטנה יחסית, אבל מכוניות יקרות)

בקיצור, אין פה שום מגמה.

דבר הבא שצריך לבדוק, כמה מהמכירות של סוזוקי באות מזה שפשוט הציגו סוויפט חדשה, והיא שאחראית לגידול במכירות.

ככה שלהגיד שהאמינות פוגעת ברכבי צ'מפיון... במכירות לא רואים סימן לזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל אני עדיין חושב שמדובר ביבואן דרעק עם תודעת שירות מזעזעת

אולי זה בגלל שאין בעלים חמדן שרוצה לעשות כסף מאחוריו.

פורסם
לא הבאת שום סימוכין. לא הבאת לא נתונים על ירידה נומינלית ולא נתונים על אובדן נתח שוק, לא בכמות ובטח שלא בכסף, ובטח ובטח לא קישרת את זה לאמינות (למשל, להציג שיש ירידה במכירות האוטומטיות לעומת עלייה בידניות, שאפשר להסביר ע"י המנעות מ-DSG).

סקודה מראה עלייה במכירות (היא לבד מוכרת יותר מסוזוקי)

סיאט יורדת בהתאם לשוק (ורק עכשיו נכנסת האיביזה החדשה)

VW סופגת ירידה קשה של 20%, אבל...

אאודי עולה ב-10% (כמות קטנה יחסית, אבל מכוניות יקרות)

בקיצור, אין פה שום מגמה.

דבר הבא שצריך לבדוק, כמה מהמכירות של סוזוקי באות מזה שפשוט הציגו סוויפט חדשה, והיא שאחראית לגידול במכירות.

ככה שלהגיד שהאמינות פוגעת ברכבי צ'מפיון... במכירות לא רואים סימן לזה.

מה אני אגיד, השתכנעתי.

אז מה המסקנה? המצב לא כזה גרוע כמו שחושבים? אולי. עם ישראל מזוכיסטים שאוהבים להתלונן ולסבול ועדיין להשאר נאמנים למותג? גם אופציה.

בסופו של דבר הקהל מתחלק חלוקה ברורה בעניין.

פורסם

זה אומר דבר אחד, שבעיות האמינות לא מספיק משמעותיות כדי לפגוע במכירות.

שים לב מה קרה לפוקוס בעקבות הבעיות בה. מהר מאוד המחיר של חדשות התרסק, והמכונית נעלמה מהשוק. הנזק התדמיתי כ"כ משמעותי שאפילו גיר אחר לא סידר את העניין.

אז אני לא יודע אם המכוניות של VAG שוות את הבעיות או שהבעיות לא כ"כ נפוצות או לא כ"כ קשות או שהכל ביחד, אבל המכירות לא יורדות.

מה שכן, אולי בלי התקלות הללו, היו מוכרים במחירים גבוהים יותר (אני חושב שגולפים היו יקרים יותר בעבר) או שהיו מוכרים יותר.

תראה, נהגתי בגולף 1.4 125 כ"ס. המכונית מצויינת. באמת. אם היית אומר לי שבשביל השילוב מנוע-גיר הזה אני אצטרך להחליף פעם אחת קלאצ'ים באחריות ועוד פעם, שנתיים אחרי תום האחריות... הייתי קונה.

פורסם

אין לי ספק שאם הייתי בוחר רכב עבודה צמוד נניח, כזה שלא עולה לי בעצבים/כסף/איבוד ימי עבודה/וכו', הייתי בוחר רכב טורבו מקבוצת vag. הבעיה כמו שאני רואה אותה, זה לא רק העובדה שלרכב יש מוניטין אמינות בעיתי, אלא עם מה אצטרך להתמודד אם וכאשר אגיע לאחד המוסכים של היבואן. יש לי נסיון איתם והוא לא נחמד, וגם שמעתי רבות על נסיון שיש לאחרים איתם. אני באופן אישי לא יכול להנות מרכב אם הוא הופך למכונה למציצת מזומנים.

פורסם

הטקסט שלך מגלם את ההגזמה שאני הרבה מדבר עליה.

רכבי VAG לא הופכים "למוצצי מזומנים".

הם רק יותר יקרים, במידה ששווה את היתרונות שלהם.

אחרת הם לא היו נמכרים.

פורסם

בוא תראה את ה a6 2004 של אבא שלי, עלתה 12,000 שקל, מנוע וי6 שקט, גיר חלק. 230 אקמ בשעון הרכב מטוס, שקט ויציב.

תראה לי אאודי היום שלא מרגיש כמו זבל ומתקלקלת אחרי 40 אלף קמ.הגרמנים צןדקים פה , רכבים של פעם היו בנויים אחרת, built to last

היום.... Built to דרעק.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

הם רק יותר יקרים, במידה ששווה את היתרונות שלהם.

בשביל מישהו כן, ובשביל מישהו אחר לא.

• תוכן חדש...