Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשמתי, יש מספיק יצרנים שאצלם רואים עליה במכירות בעשרות אחוזים. עליה של יבואן X ב-20% וירידה של יבואן Y ב-20% אלה דברים שונים. כמובן גם שמדובר על תקופה זהה בשנת 2016 מול אותה התקופה ב-2017 - ינואר עד אוקטובר, אחרי שכבר כל החגים מאחורינו. לא רק צ'מפיון מוכרים לליסינג. ונכון, אין למצוא את נתוני חלוקת המכירות בין שוק הליסינג לשוק הפרטי, וזה באמת אזור אפור.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

GOLF,

יש כאן משתמש נחמד שמזין אותנו במידע כל חודש על כמות המסירות של כל היבואנים. בכל 2016, VAG על שלל מותגיה מכרה 42,367 מכוניות.

נכון להיום (מסירות ינואר עד נובמבר 2017), VAG (וצ'מפיון) הגדילו בכמות זניחה את סך המכירות השנתיות שלהם - נכון לסוף נובמבר הם מכרו 42,423 מכוניות.

אודי הגדילו את המכירות ב-2%

סיאט שמרה על אותה כמות +/-

סקודה הגדילה את המכירות ב-9%

ופולקסווגן ירדה בכ-20%

סה"כ נתח השוק שלהם כ-14%, אחרי קונצרן יונדאי/קיה עם כ-26%.

סך כל מכירות שוק הרכב השנה צפויות להיות קטנות ב-2% ביחס לשנה שעברה (לפי גלובס), כך שמצב המכירות של VAG ממשיך להיות לא רע בכלל. תוסיף את העובדה שיש רשימת המתנה למספר דגמים (סופרב, סקודיאק, סיאט לאון, סיאט אטקה, טיגואן), מספר דגמים ישנים עומדים בפני החלפה (פולו, ג'טה) ושדגמים חדשים עומדים להגיע (קארוק), הם במצב טוב מאד.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אין פה ויכוח, ועדיין אתה מנסה להוכיח משהו שלא ברור לי.

שוק הרכב בכללי במצב טוב. אני דיברתי על יבואן ספציפי, בפרק זמן מקביל לאותו פרק זמן שנה שעברה. הנתונים הם אותם נתונים שאתה העלית. באמת צריך מחשבון? מכרו פחות לעומת שנה שעברה. רשימות המתנה, דגמים חדשים ומוחלפים, זה משהו שנכון לכל היבואנים הגדולים בארץ.

פורסם
מה שמחזק את הרושם שההתלהמות בכל הקשור לרכבי הקונצרן הזה, לא מייצגת את המצב בשטח. אם הרכבים היו גרועים, אין מצב שזה לא היה פוגע בערך המכוניות המשומשות ובכמות המכירות.

ברור..

או זה או לוי יצחק, אבל בטח זה כי הרי לוי יצחק בחיים לא מוטה..

פורסם
כמו שרשמתי, יש מספיק יצרנים שאצלם רואים עליה במכירות בעשרות אחוזים.

בו נתחיל לנתח.

אילו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול להעיד שהאוקטביה של העבודה, בת שנתיים וקצת ועם 50k ק״מ, מזדקנת כמו פח אשפה.

פלסטיקים מתפרקים, ציפויי ניקל מתקלפים וחותכים לי את היד מידי פעם (על ידית ההילוכים ומסביב המערכת), גיר מתבלבל ומידי פעם רועד (לא תקין, אבל לא נורא כל כך) ומשום מה הרכב הפך לקופצני והנוחות נפגמה באופן מורגש ולא נעים לנסיעות ארוכות (ממש מעייף).

בשבוע שעבר קיבלתי קורולה מהעבודה שמשמשת כרכב זונה, אותו השנתון וקצת יותר ק״מ.

חוץ מריח לא נעים הרכב הרגיש בכמה רמות טוב יותר מהאוקטביה, כל הפלסטיקה נראית כמו חדש, הרכב נוסע יופי, נוח יותר ואפילו הגיר הרציף מרגיש טוב יותר מה-DSG (כן כן, הינה אמרתי את זה, מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר רציף מרגיש טוב יותר מפאר היצירה TSI/DSG)..

פורסם

BMW ומרצדס, צריך להשוות רק מול Audi.

סוזוקי מוכרת בכמויות קטנות, מתחרה רק בפלח שוק מצומצם, ועדיין, גידול של 20%?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני יכול להעיד שהאוקטביה של העבודה, בת שנתיים וקצת ועם 50k ק״מ, מזדקנת כמו פח אשפה.

פלסטיקים מתפרקים, ציפויי ניקל מתקלפים וחותכים לי את היד מידי פעם (על ידית ההילוכים ומסביב המערכת), גיר מתבלבל ומידי פעם רועד (לא תקין, אבל לא נורא כל כך) ומשום מה הרכב הפך לקופצני והנוחות נפגמה באופן מורגש ולא נעים לנסיעות ארוכות (ממש מעייף).

בשבוע שעבר קיבלתי קורולה מהעבודה שמשמשת כרכב זונה, אותו השנתון וקצת יותר ק״מ.

חוץ מריח לא נעים הרכב הרגיש בכמה רמות טוב יותר מהאוקטביה, כל הפלסטיקה נראית כמו חדש, הרכב נוסע יופי, נוח יותר ואפילו הגיר הרציף מרגיש טוב יותר מה-DSG (כן כן, הינה אמרתי את זה, מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר רציף מרגיש טוב יותר מפאר היצירה TSI/DSG)..

הנסיון שלי הוא שהחזרתי אוקטביה שסיימה שלוש שנים לא מזמן לליסינג עדיין עם קלאצים מקוריים ב 126000 קילומטר (שמרתי יחסית על הרכב אבל היו לו חיים לא קלים אצלי) . ללא תקלות והרכב התיישן סבבה לאללה אולי המתליים נחלשו קצת. מאז אני עם ספורטאז' ...למעט המערכות בטיחות (שקיימות כבר באוקטביה) והמזגן של הספוראטז שמקרר יותר מהר מהאוקטביה.,האוקטביה עדיפה בהרבה מבחינתי.

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

פורסם

למעלה מ-30% נכון לאוקטובר. 11 אלף ב-2016 מול כמעט 15 אלף השנה.

אני קצת מתקשה להבין למה הדיון סטה מהנושא. נטען שכמות המסירות בשטח לא נפגעה, הבאתי סימוכין שכן, מפה זה עבר למגננה. מה הסיפור? מסירות לא נפגעו? אז לא נפגעו...

פורסם
אין פה ויכוח, ועדיין אתה מנסה להוכיח משהו שלא ברור לי.

שוק הרכב בכללי במצב טוב. אני דיברתי על יבואן ספציפי, בפרק זמן מקביל לאותו פרק זמן שנה שעברה. הנתונים הם אותם נתונים שאתה העלית. באמת צריך מחשבון? מכרו פחות לעומת שנה שעברה. רשימות המתנה, דגמים חדשים ומוחלפים, זה משהו שנכון לכל היבואנים הגדולים בארץ.

לא מנסה להוכיח לך שום דבר, פשוט משתמש בנתונים שפורסמו כדי להפריך את טיעוניך.

פולקסווגן מכרו השנה למעלה מ-20% פחות כלי רכב משנה שעברה. סיאט 6%. דווקא סקודה עלו ב-6%.

הירידה הזאת כן עשויה להצביע על משהו...

המספרים שהבאתי מראים שהקונצרן לא מוכר פחות אלא מוכר (קלות) יותר, בשעה שהשוק כולו יורד (קלות). להשוואה, יונדאי/קיה ירדו בכ-4% ב-2017

שוב, סיאט וסקודה מוכרים יפה מאוד, אבל ממכוניות הקונצרן נמכרו פחות מכוניות באופן כולל. זה לא אומר שהם לא מוכרים, אלא מוכרים פחות. למה? זאת כבר שאלה אחרת.

המספרים שהבאתי מראים שאתה טועה במסקנה שלך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אין על האוקטביות הישנות.

יש ברשותי סקודה אוקטביה שנת 2000 שעדיין נוסעת כמו שצריך, מטפל בזמן ולא יותר מזה.

היום זה נראה כאילו הם גורמים לתקלות בכוונה תחילה, בונים על זה שאנחנו נפרנס את המוסכים שלהם...

למה אי אפשר ליצר רכבים כמו פעם שיש תמורה למה שאתה משלם, אתה מקבל רכב שגם אחרי 17 שנה נוסע כמו חיה, היום אחרי 3 שנים אתה כבר מתעסק עם הגיר.

קחו את ההשוואה הזו לתשומת לבכם

רכב בן 17 שלא נגעו לו בגיר והיום כל פלסווגן בת 3 כבר אחרי החלפת מחשב גיר

פורסם
אז למה הן עוד נמכרות כחדשות ?

ולמה הן עדיין מבוקשות כמשומשות ?

ולמה המכירות בעולם לא נפגעו ?

ולמה הגולף עדיין הקומפקטית הטובה ביותר ?

שואל בלי טיפת ציניות, באמת.

משיחות עם חבר לעבודה שנעול על פאביה חדשה, משתמע שהוא מכיר את רוב הבעיות שמוזכרות כאן בפורום, לרבות תלונות לגביי היבואן עצמו. למרות זאת הוא אומר שמבחינתו לאיכות נסיעה אין מחיר.

אני אגב ממש לא מסכים איתו.

פורסם
משיחות עם חבר לעבודה שנעול על פאביה חדשה, משתמע שהוא מכיר את רוב הבעיות שמוזכרות כאן בפורום, לרבות תלונות לגביי היבואן עצמו. למרות זאת הוא אומר שמבחינתו לאיכות נסיעה אין מחיר.

אני אגב ממש לא מסכים איתו.

אני קורקינט אם זה לא מה שחשב/אמר כל אחד שפותח כאן ובפייסבוק שרשורי זעם/אכזבה/אזהרה...

• תוכן חדש...